Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Δεν κρίνει κανένα εκλογοδικείο, αλλά ο Άρειος Πάγος, και μάλιστα ελεύθερα και δίχως δικονομικό περιορισμό, τη στιγμή της ανακήρυξης κάθε συνδυασμού.
Ο Σύριζα "συνιστώσες" έχει μόνο, οι οποίες δεν έχουν καν (οι περισσότερες τουλάχιστον) τον χαρακτήρα "κόμματος", ώστε να πει κανείς ότι πρόκειται για "εκλογική συνεργασία". Κόμμα κανονικό είναι, αυτοτελές, νομίζω.

Πολυτιμη η συνεισφορα σου στην κουβεντα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλο

Πολυτιμη η συνεισφορα σου στην κουβεντα..

έχει μαλλιάσει η γλώσσα του πρέπει να το έχει γράψει πάνω από 10 φορές σε αυτό το νήμα..

χαράς στο κουράγιο του!!!! :grinning-smiley-043

Δεν κρίνει κανένα εκλογοδικείο, αλλά ο Άρειος Πάγος, και μάλιστα ελεύθερα και δίχως δικονομικό περιορισμό, τη στιγμή της ανακήρυξης κάθε συνδυασμού.
Ο Σύριζα "συνιστώσες" έχει μόνο, οι οποίες δεν έχουν καν (οι περισσότερες τουλάχιστον) τον χαρακτήρα "κόμματος", ώστε να πει κανείς ότι πρόκειται για "εκλογική συνεργασία". Κόμμα κανονικό είναι, αυτοτελές, νομίζω.

Αν κάποια(ες) απο τις συνιστώσες υφίσταται ακόμα σαν κόμμα, μήπως υπάρξει πρόβλημα ? δεν ξέρω...
Βέβαια, αν φτάσει ο σύριζα 1ο κόμμα δεν νομίζω να υπάρξει σοβαρή φωνή να μην πάρει τις έξτρα έδρες... θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και στις επόμενες εκλογές θα πάει για αυτοδυναμία... Είμαστε οι έλληνες έτσι...

Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Οπότε εσύ προτείνεις να το κάνουμε και εμείς αυτό;
Δε βλέπω κάποιο άμεσο όφελος, μάλλον ότι χειρότερο θα ήταν για τη Χώρα μας, ειδικά τις εποχές που διανύουμε.
Σκέψου το λίγο παραπάνω, το γιατί δε πρέπει να έχεις κάθε χρόνο εκλογές και πιστεύω πως θα δώσεις μόνος σου την απάντηση στον εαυτό σου.

Εγω ειπα οτι το δικαιο ειναι η απλη αναλογικη. Θεωρω ομως και το 3% υπερβολη. Καλο ειναι να υπαρχει πλαφον για να μην βλεπουμε στην Βουλη τζουλιες και βεργηδες αλλα θελει κατεβασμα...

Ομως αυτο που λεω επισης απο την Ιταλικη εμπειρια (αραγε τωρα τι συστημα να εχουν ας μας πει οποιος ξερει) ειναι οτι και η απλη αναλογικη ειναι ναι μεν δικαιη αλλα προβληματικη.

Αλλου ειδους αντιπροσωπευση θα χρειαζοταν νομιζω.

Απατώντας στην ερώτηση του θέματος πιστεύω ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα βγάλουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως αυτοδυναμία. Οπότε θα πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν νομίζω ότι θα γίνει το ιδιο γαϊτανάκι με τώρα. Θα γίνει κυβέρνηση συνεργασίας και θα πέσουν τα ΜΜΕ να φάνε τον Τσίπρα που πριν δεν συνεργαζόταν αλλά τώρα που έχει αυτός 100 βουλευτές συνεργάζεται. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι άλλη δυναμική θα έχει η κυβέρνηση Τσίπρα με πλειοψηφία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, από ό,τι αν ήταν κυβέρνηση Τσιπρα με πλειοψηφία βουλευτών ΝΔ.

Τώρα ακούω ότι το χρηματιστήριο βουτάει. Κρίμα ανακόπτεται η πορεία ανάκαμψής του που ξεκίνησε το πρωί με άνοδο 0,κάτι %

Απατώντας στην ερώτηση του θέματος πιστεύω ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα βγάλουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως αυτοδυναμία. Οπότε θα πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας. Δεν νομίζω ότι θα γίνει το ιδιο γαϊτανάκι με τώρα. Θα γίνει κυβέρνηση συνεργασίας και θα πέσουν τα ΜΜΕ να φάνε τον Τσίπρα που πριν δεν συνεργαζόταν αλλά τώρα που έχει αυτός 100 βουλευτές συνεργάζεται. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι άλλη δυναμική θα έχει η κυβέρνηση Τσίπρα με πλειοψηφία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, από ό,τι αν ήταν κυβέρνηση Τσιπρα με πλειοψηφία βουλευτών ΝΔ.

Τώρα ακούω ότι το χρηματιστήριο βουτάει. Κρίμα ανακόπτεται η πορεία ανάκαμψής του που ξεκίνησε το πρωί με άνοδο 0,κάτι %

Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου.
Δηλαδή επειδή "βουτάει" το χρηματιστήριο, θα πρέπει πχ ο συριζα να πουλήσει τους ψηφοφόρους του και να πάει να κάνει κυβέρνηση με τους δοσίλογους?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου.

Αφορά το σύνολο της τοποθέτησης μου η ερώτηση ή μόνο την τελευταία περίοδο;

Δηλαδή επειδή "βουτάει" το χρηματιστήριο, θα πρέπει πχ ο συριζα να πουλήσει τους ψηφοφόρους του και να πάει να κάνει κυβέρνηση με τους δοσίλογους?

Όχι βέβαια. Ήμουν σαρκαστικός. Νόμιζα ότι η αντίφαση - 0,κάτι % = πορεία ανάκαμψης - ήταν αρκετή για να γίνει αντιληπτό.

Αν υπάρχει και απορία για το πρώτο σκέλος του post μου ευχαρίστως να επανέλθω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Αν υπάρχει και απορία για το πρώτο σκέλος του post μου ευχαρίστως να επανέλθω.

ΟΚ, είναι ξεκάθαρο και απο το δεύτερο σκέλος.

Το θέμα του χρηματιστηρίου το ανέφερα γιατί την ώρα που έγραφα το ποστ και άκουγα ΝΕΤ ξάφνου βιάστηκαν να μεταδώσουν και τη βουτιά του ΧΑΑ.

Το θέμα του χρηματιστηρίου το ανέφερα γιατί την ώρα που έγραφα το ποστ και άκουγα ΝΕΤ ξάφνου βιάστηκαν να μεταδώσουν και τη βουτιά του ΧΑΑ.

Και το ΧΑΑ θα πέφτει και οι "αγορές" θα έχουν πρόβλημα και η καραμέλα της δραχμής και γενικά τρομοκρατία περί επιστροφής στο μεσαίωνα, όλα αυτά θα επιστρατευθούν απο δω και στο εξης...

Ναι, αλλά δεν το λεει ξεκαθαρα.
Χθες ρωτηθηκε ο Δραγασακης οτι εαν στις επομενες εκλογες ο ΣΥΡΙΖΑ βγαλει 120 βουλευτες, τι θα κανει? Και ο Δραγασακης, δυστυχως, απαντουσε άλλα ντ' άλλων...(βασικα δεν απαντησε)

Απο τώρα και μέχρι τις εκλογές, κάποιος να δέσει τον Γλέζο, να φιμώσει τον Τατσόπουλο και ίσως κανα δυό άλλους και να έχει κάμποσες έτοιμες, ώριμες και σαφείς τοποθετήσεις στα ερωτήματα που θα πέφτουν βροχή στο αμέσως επόμενο 30ήμερο... Οι πραγματικές εκλογές θα είναι τώρα, κι όχι αυτές που έγιναν. Ερασιτεχνισμοί, υστερίες, οικονομικές λύσεις/προτάσεις βόμβες και αοριστολογίες για το plan B κλπ, πρέπει να αποφεύγονται. Ο σύριζα έρχεται με μια καλή κεκτημένη ταχύτητα και είναι κρίμα να χαλάσει τώρα...

Το μονο αρνητικο ειναι οτι οι εκλογες ειναι σε ενα μηνα....θα πρεπε να μπορουμε να τις κανουμε σε μια εβδομαδα.

ΜΙλαμε για ενα μηνα πληρους ακινησιας πλεον σε ολα τα επιπεδα. Και φυσικα αρνησης πληρωμων....

ΜΙλαμε για ενα μηνα πληρους ακινησιας πλεον σε ολα τα επιπεδα. Και φυσικα αρνησης πληρωμων....

Δυστυχώς...... Στην αγορά δεν κινείται τίποτα. Ας ελπίσουμε να βγει κυβέρνηση στις εκλογές αυτές.....

Δυστυχως ενω ολοι διαρρηγνυουν τα ιματια τους οτι θελουν να σωσουν την Πατριδα ΜΑΣ και το λαο ΜΑΣ ειναι πλεον ηλιου φαεινοτερο οτι ολοι θελουν να σωσουν την παρτιδα ΤΟΥΣ και τα ιματια ΤΟΥΣ.

Για να ειμαστε απολυτως δικαιοι σε αυτο αν και μαλλον ειναι η αληθεια θα πρεπει να δουμε τις διαβουλευσεις οταν και αν βγουν παλι μη αυτοδυναμες παραταξεις.

Αν και εκει βλεπω το αντιστροφο σεναριο.

Να μπαινουν τα αριστερα κομματα και να μην μπαινουν τα δεξια. Ολα θα εξαρτηθουν απο τα ποσοστα φυσικα.

Οοοοοχι ολοι, το Πασοκ και η Νδ.

Δεν ειναι κακο να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους...

Αφού για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η αριστερά...

τι δεν καταλαβαίνεις...