Τι προβλέπει ο νόμος για συνεχές γάβγισμα σκύλου

Απάντηση: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΑΒΓΙΣΜΑ ΣΚΥΛΟΥ

Oι υπόλοιποι γείτονες τι λένε για το συγκεκριμένο θέμα ? Μια πιό μαζική αντίδραση θα είναι πιό αποτελεσματική, είτε μέσω αστυνομίας είτε κατ'ίδίαν με τον κάτοχο του σκύλου.
Απο πλευράς τακτικής, απο την στιγμή που ένα πρόβλημα είναι εμφανές - και συνήθως είναι αυτονόητο που θα καταλήξει - ίσως ήταν λάθος η τόσο φιλική αρχική προσέγγιση. Μετά, μερικά πράγματα γίνονται δυσκολότερα...
Το πρόβλημά σου πάντως δεν είναι απο τα άλυτα. Ενας γνωστός μου, είχε αγοράσει με δάνειο ένα διαμέρισμα, για να ανακαλύψει εκ των υστέρων οτι στο ακριβώς απο πάνω διαμέρισμα γινόταν το σώσε. Ισως λόγω κατασκευής της πολυκατοικίας. Συνεχή ποδοβολητά απο 3 παιδιά όλο το 24ωρο, ακατάπαυστες μετακινήσεις επίπλων κλπ... Είχε φτάσει στα όρια της τρέλας από καταστάσεις που δεν μπορεί να αποδείξει σε δικαστήριο. Δράμα...

Re: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΑΒΓΙΣΜΑ ΣΚΥΛΟΥ

Γείτονες, χμμμμ εδώ έχουμε άλλο πρόβλημα, στο τριώροφο που μένω είμαι μόνος μου, ο σπιτονοικοκύρης έχει φύγει εκτός Αθηνών μόνιμα λόγω δουλειάς, δεξιά μου μονοκατοικία άδεια προς γκρέμισμα, αριστερά διώροφο που μένει μόνο ο σπιτονοικοκύρης που σημειωτέον έχει κι αυτός σκύλο (είμαστε μπαλκόνι-μπαλκόνι) αλλά ούτε που ακούγεται αυτό, αυτός με το σκύλο που έχω το πρόβλημα μένει σ ένα τριώροφο μόνος του, δεξιά του έχει άλλο ακατοίκητο κι αριστερά του δλδ. διαγώνια απέναντι δεξιά μου οικογένεια που είμαστε κολλητοί, μόνο μ αυτούς όπως καταλάβατε μπορώ να κάνω κάτι όμως αυτούς δεν τους ενοχλεί τόσο όσο εμένα γιατί είπαμε το σκυλί είναι ακριβώς απέναντι σε μένα σ απόσταση 10 μέτρα και φτάνει ο ήχος απ ευθείας σε μένα. Νομίζω με βλέπω να κάνω υπομονή άλλα 3 χρόνια που έχω συμβόλαιο και θα την κάνω, κρίμα γιατί εδώ έμενα μόνος μου κι έβαζα το home cinema δυνατά ό,τι ώρα ήθελα χωρίς να ενοχλώ κανέναν, είναι κοντά στο σχολείο του παιδιού, γενικώς είχα βολευτεί μέχρι που του έδωσαν αυτό το σκύλο που σημειωτέον από πέρυσι που ήταν μικρό το τι κλάμα έριχνε κι έλεγα άντε να μεγαλώσει να γλιτώσουμε, τι κακοτυχία έχω δεν μπορώ να το πιστέψω.

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις τόσο παθητικη στάση.
Αν ταλαιπωρείται η οικογένεια σου τόσο πολύ, τρια χρόνια θα είναι μαρτυριο.
Μιλα του άλλη μια και αν δεν συμμορφωθεί , πάρε την αστυνομία και τις φιλοζωικες.

Θα δούμε αφού του έδωσα ένα χρονικό διάστημα να λύσει το πρόβλημα, είπα δεν είμαι τύπος που φτάνει σ αυτό το σημείο, ντρέπομαι τι να κάνω, απλά δεν το χω.

Υ.Γ. Απορώ που τόση ώρα δεν τ ακούτε, τη στιγμή που γράφω συνεχίζει και γαβγίζει το άτιμο. Αφού την άλλη που έβλεπα μουρμούρα γέλασα δυνατά κι αυτό μ άκουσε και γάβγισε, μιλάμε μύγα δεν τολμάει να περάσει. :furious3:

Εχω και γω σκυλο μεγαλοσωμο γυρω στα 42 κιλα και γαυγιζει πολυ δυνατα αν δει κανενα σκυλι η κανεναν περιεργο που κανει φασαρια οταν ειναι στο μπαλκονι,το κανει βεβαια λιγες φορες επισης οταν λειπω και τις ωρες κοινης ησυχιας του εχω το μπαλκονι κλειστο και ετσι ειναι ενταξει αν και το σπιτι ειναι μικρο,το προβλημα δεν ειναι δικο σου αλλα δικο του και πρεπει να βρει λυση,να του το πεις.
Οτι δεν βγαζει ποτε το σκυλι του βολτα ειναι ενα ειδος κακοαμεταχειρισης οπως και η κλωτσια που του εριξε,το σκυλι γαβγιζει σε οτιδηποτε γιατι δεν κοινωνικοποιειται γνωριζοντας αλλα σκυλια και ανθρωπους με την βολτα,οτιδηποτε περναει απο κει το θεωρει απειλη και προστατευει τον χωρο του ειτε το φοβαται και γαβγιζει ακαταπαυστα,ειτε βλεπει καποιο θηραμα η τον ενοχλει καποιος αλλος θορυβος.
Η καλυτερη λυση για το σκυλι ειναι να βγαινει βολτα τουλαχιστον 2 φορες την ημερα να κοινωνικοποιηθει και η εκπαιδευση,η ευκολη λυση ειναι τα κολαρα αν ειναι ρευματος μπορει να κανει ζημια στο σκυλι,παντως η αυλη στο ισογειο ειναι δυσκολο μερος γιατι ο σκυλος εχει συνεχεια ερεθισματα,αν δεν καταφερει κατι απο τα παραπανω πρεπει να μαθει να τον βαζει σπιτι του η να τον δωσει μιας και δεν φαινεται να τον πολυνοιαζει ο σκυλος του..

Last edited:

Αυτό το οτι ορισμένοι παίρνουν σκύλο για να τον έχουν στην αυλή και στα μπαλκόνια μόνιμα, με ξεπερνάει πάντως.

Αφου ρε μάστορα δεν θές μαζί σου το σκύλο, τι τον παίρνεις και καθόλου ? Βάλε συναγερμό αν φοβάσαι.Φτηνότερα θα σου βγεί.

Ο σκύλος είναι για να ζεί μαζί μας.

Επ' ευκαιρία πες μας τι ράτσα είναι το σκυλί.Απο περιέργεια ρωτάω.

Ράτσα αρκούδα, χρώματα λυκόσκυλο αλλά κυριολεκτικά σωματότυπος αρκούδα, έχει πλάκα ο μπαγάσας, τα παιδιά μου τον φωνάζουν αρκουδάκο χααχχαχαχααχ. Τι να κάνω κι αυτός δεν το αγόρασε, του το έδωσαν αλλά εγώ έχασα την ησυχία μου.

Re: Απάντηση: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΑΒΓΙΣΜΑ ΣΚΥΛΟΥ

Αυτό το οτι ορισμένοι παίρνουν σκύλο για να τον έχουν στην αυλή και στα μπαλκόνια μόνιμα, με ξεπερνάει πάντως.

Αφου ρε μάστορα δεν θές μαζί σου το σκύλο, τι τον παίρνεις και καθόλου ? Βάλε συναγερμό αν φοβάσαι.Φτηνότερα θα σου βγεί.

Ο σκύλος είναι για να ζεί μαζί μας.

Επ' ευκαιρία πες μας τι ράτσα είναι το σκυλί. Από περιέργεια ρωτάω.

Επειδή και εγώ είμαι παθών , σε μικρότερη κλίμακα ευτυχώς από τον φίλο που ξεκίνησε το θέμα , επέτρεψε μου να εκφράσω μια αντίθετη άποψη . Ο σκύλος ( και γενικά αυτά που (κακώς για μένα) αποκαλούνται κατοικίδια ) δεν είναι για μέσα στο σπίτι και ακόμα περισσότερο για πολυκατοικία .Αφήνω στην άκρη το θέμα της καθαριότητας και της μυρωδιάς για το οποίο μέσα στα στενά όρια της οικίας του ο καθένας μπορεί να βάλει τα όρια του . Θεωρώ ότι τα ζώα και ειδικά τα σκυλιά βασανίζονται και ας νομίζουν οι αγαπητοί ζωόφιλοι ότι εκτελούν θεάρεστο έργο . Εμείς για παράδειγμα στον 2ο για να βγούμε να κατσουμε στην βεράντα μας σαν άνθρωποι πρεπει να βγει η γυναικα μου μισή ώρα πριν , να τινάξει και να πλύνει τις καρέκλες (που κανονικά απολύμανση θέλουνε) να πλύνει το μπαλκόνι και το τραπ[έζι να περιμένουμε να στεγνώσει . Αιτία τα δύο σκυλάκια στο τέταρτο , που έχει μια να μην την χαρακτηρίσω. και μας έχουνε πεθάνει στην τρίχα .Να μην πω για το ασανσέρ και αυτό είναι μέσα στην τρίχα και έχω μικρό παιδί που ακουμπάει παντού χωρίς να πολυσκέφτεται . Παντως λίγο που έχω ασχοληθεί με την σχετική νομοθεσία , άκρη δεν βγαίνει εύκολα και νομίζω πως είναι γραμμένη υπερ των ιδιοκτητών ζώων .

Άρθρο 8 παρ. 1 περίπτωση γ' του Ν. 4039/12, αν πρόκειται για πολυκατοικία, αλλιώς παρ. 2 του ίδιου άρθρο αν πρόκειται για μονοκατοικία:

" η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας ".

Μπορείς να πατήσεις εκεί δίχως υπόννοιες περί κακοποίησης και άλλα συνομωτικά.

Το θέμα, κατ' εμέ, είναι να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο.Η καλή γειτνίαση αφορά την καθημέρινότητά μας και έχοντας πιο σοβαρά προβλήματα στο κεφάλι μας, ας μην ανοίξουμε άλλο ένα.
Αν ήμουν στη θέση σου ούτε αστυνομία, ούτε τον Δήμο, ούτε Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για αρχή.καλώς έπραξες μιλώντας του και κάνε υπομονή μέχρι την Τετάρτη.Αν μέχρι τότε δεν κάνει τίποτα, πήγαινε στην εισαγγελία πρωτοδικών της περιοχής σου και προσπάθησε να πάρεις εισαγγελική παραγγελία για να του γίνουν συστάσεις (εδώ να βοηθήσουν οι δικηγόροι).Θα την πας στο τμήμα της περιοχής σου και εντός 3 ημερών θα πρέπει να εκτελεστεί:Θα τον καλέσουν για να του γίνουν συστάσεις για το πρόβλημα που δημιουργείται και μπορεί να καλέσουν κι εσένα εκεί να τα συζητήσετε.Όυσιαστικά μοχλός πίεσης είναι και τίποτα παραπάνω.
Αν και με αυτό δεν γίνει τίποτα, αναγκαστικά θα προβείς σε ένδικα μέσα.

Re: Απάντηση: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΑΒΓΙΣΜΑ ΣΚΥΛΟΥ

Επειδή και εγώ είμαι παθών , σε μικρότερη κλίμακα ευτυχώς από τον φίλο που ξεκίνησε το θέμα , επέτρεψε μου να εκφράσω μια αντίθετη άποψη . Ο σκύλος ( και γενικά αυτά που (κακώς για μένα) αποκαλούνται κατοικίδια ) δεν είναι για μέσα στο σπίτι και ακόμα περισσότερο για πολυκατοικία .Αφήνω στην άκρη το θέμα της καθαριότητας και της μυρωδιάς για το οποίο μέσα στα στενά όρια της οικίας του ο καθένας μπορεί να βάλει τα όρια του . Θεωρώ ότι τα ζώα και ειδικά τα σκυλιά βασανίζονται και ας νομίζουν οι αγαπητοί ζωόφιλοι ότι εκτελούν θεάρεστο έργο . Εμείς για παράδειγμα στον 2ο για να βγούμε να κατσουμε στην βεράντα μας σαν άνθρωποι πρεπει να βγει η γυναικα μου μισή ώρα πριν , να τινάξει και να πλύνει τις καρέκλες (που κανονικά απολύμανση θέλουνε) να πλύνει το μπαλκόνι και το τραπ[έζι να περιμένουμε να στεγνώσει . Αιτία τα δύο σκυλάκια στο τέταρτο , που έχει μια να μην την χαρακτηρίσω. και μας έχουνε πεθάνει στην τρίχα .Να μην πω για το ασανσέρ και αυτό είναι μέσα στην τρίχα και έχω μικρό παιδί που ακουμπάει παντού χωρίς να πολυσκέφτεται . Παντως λίγο που έχω ασχοληθεί με την σχετική νομοθεσία , άκρη δεν βγαίνει εύκολα και νομίζω πως είναι γραμμένη υπερ των ιδιοκτητών ζώων .
Ναι δεν κανουν για πολυκατοικια ιδιως τα μεγαλα,απο την αλλη αν μαζεψεις ενα αδεσποτο το σωζεις απο την ασιτια τις αρωστειες και τις ορεξεις των επιτηδειων μιας και η πολιτεια ειναι ανυπαρκτη περι του θεματος,
οσο αναφορα την καθαριοτητα υγιεινη υπαρχει μεγαλη παρεξηγηση απο τον κοσμο που δεν γνωριζει, τα σκυλια δεν θελουν να κανουν την αναγκη στον χωρο τους ειναι πολυ ευκολο να τα μαθεις εκτος πια εαν δεν βγαινουν εξω,εφοσον εχουν κανει τα εμβολια τους οχι μονο δεν παθαινει κανενας τιποτα αλλα κανουν καλο στην ψυχικη υγιεια καποιων ανθρωπων ,,επισης οταν τα παιδια μεγαλωνουν μαζι τους αποκτουν αντοχες σε αλλεργιες κλπ
το ιδιο συμβαινει και στην θαλασσα που καποιοι νομιζουν οτι αν μπει το σκυλι μεσα θα κολλησουν 50 αρρωστιες,πουθενα δεν τεκμηριωνεται επιστημονικα αυτο εφοσον το σκυλι ειναι εμβολιασμενο αποπαρασιτωμενο( πραγμα που το κανουν σχεδον ολοι οι ιδιοκτητες),επισης τα σκυλια δεν ουρουν μεσα στην θαλασσα εν αντιθεσει με καποιους ανθρωπους..

Αληθεια δεν ουρουν μεσα στην θαλασσα ?
Μολις ανεβηκαν παραπάνω στην εκτίμηση μου ... :p

ετσι..επισης υπαρχουν μελετες που λενε οτι ειναι πιο πιθανο να μολυνθεις απο σαλιο ανθρωπου παρα σκυλου διοτι αυτο περιεχει πολλους αντιμικροβιακους παραγοντες,γι αυτο καποιοι προγονοι μας εβαζαν στις πληγες τους σαλιο σκυλου,ενταξει δεν το προτεινω κιολα :music-smiley-005:

Last edited:

Ε ναι αφού δεν μπορούν να σηκωσουν το πόδι τους! :p

Απάντηση: Re: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΑΒΓΙΣΜΑ ΣΚΥΛΟΥ

Αληθεια δεν ουρουν μεσα στην θαλασσα ?
Μολις ανεβηκαν παραπάνω στην εκτίμηση μου ... :p
Αυτό το κάνουν οι άνθρωποι. Τα σκυλιά προτιμούν την άμμο.

Δεν μπορουν απο τη φυση τους να ουρησουν μεσα στην θαλασσα τα σκυλια, αλλα αυτο ειναι ενα απο τα πολλα που δεν γνωριζουν οσοι δεν θελουν τα ζωντανα...

Κωνσταντινε, μιλα με τον ιδιοκτητη του σκυλιου πρωτα και πες του φιλικα ολα σου τα προβληματα. Απο την αντιδραση του θα καταλαβεις τι θα γινει στο μελλον. Προσωπικα τον βλεπω σαν εναν απο τους χιλιαδες που κρατανε δεμενα τα ζωντανα χωρις καν να μπουν στον κοπο να καταλαβουν τις αναγκες τους η εστω να κατσουν να διαβασουν... Το σκυλι ειναι ακοινωνητο και θα συνεχισει στον ιδιο ρυθμο δυστυχως. Στα εγραψε και ο Finix παραπανω.

Υ.γ. για οσους δεν γνωριζουν ακομα και τα μεγαλα σκυλια μπορουν να ζησουν σε διαμερισμα αρκει ο ιδιοκτήτης τους να τηρει τα στοιχειωδη ...

Aντώνη στην πρώτη σελίδα το τονίζω ότι μίλησα μαζί του και του περιέγραψα τι ακριβώς συμβαίνει, μου είπε ότι θα βάλει ένα ειδικό κολάρο. Εγώ δεν ξέρω απ αυτά όπως επίσης δεν τον ξέρω σαν άνθρωπο αλλά και μόνο που κλώτσαγε το σκυλί την ώρα που μιλάγαμε επειδή γάβγιζε νομίζω δεν χρειάζεται παραπάνω. Θα δείξω υπομονή ένα διάστημα και θα ξανακάνω την παρατήρηση, αν και πάλι δεν δω προκοπή εντελώς απροειδοποίητα και με βαριά ψυχή θα καλέσω αστυνομία κι ό,τι θέλει ας γίνει.

Δεν μπορουν απο τη φυση τους να ουρησουν μεσα στην θαλασσα τα σκυλια, αλλα αυτο ειναι ενα απο τα πολλα που δεν γνωριζουν οσοι δεν θελουν τα ζωντανα...

Υ.γ. για οσους δεν γνωριζουν ακομα και τα μεγαλα σκυλια μπορουν να ζησουν σε διαμερισμα αρκει ο ιδιοκτήτης τους να τηρει τα στοιχειωδη ...

Δεν αμφιβάλλω , όπως και εγώ και εσύ θα μπορούσαμε να ζήσουμε στην φυλακή και ισόβια . Δεν νομιζω να μας άρεσε και τόσο και ας μας βγάζανε κάθε απόγευμα για κατούρημα . Το πρόβλημα , τουλάχιστον για μένα με τα σκυλιά στην θάλασσα , δεν είναι τόσο το κολύμπι . Είναι ότι μετά βγαίνουν , και κάνουν αυτό το ωραίο ταχύστεγνωμα όπου βρούν .Και δεν φταίει το σκυλάκι , όσο οι ιδιοκτήτες που κατά περίεργο τρόπο νομίζουν πως όλοι μοιραζόμαστε τις ευαισθησίες τους . Και δεν μιλάω για ερημικές παραλίες . Εδώ στην Μύκονο π.χ βλέπω συνέχεια σκυλιά σε παραλίες γεμάτες κόσμο τύπου Πάνορμο , Ορνό και Super Paradise . Και αν τυχόν πεις καμία κουβέντα , γίνεσαι κακός .Τις προάλλες ένας σκύλος έκανε το χοντρό του διπλα στην πετσέτα μου . Δεν λέω ,ήρθε ο ιδιοκτήτης μου ζήτησε συγνώμη και το μάζεψε . Εριξε και λίγο άμμο από πάνω και όλα καλά . Δεν είμαι καθόλου σιγουρος πως αν δεν ήμουν εκεί εκεινή τη στιγμή θα το μάζευε . Το πολύ πολύ να το εθαβε στα πεταχτά . Και άντε μετά να παίξει το παιδί σου στην άμμο . Το ξέρω πως δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες έτσι .Είναι δυστυχώς όμως πάρα πολλοι . Σημάσια έχει ο φίλος να βρει τον ύπνο του , όλα τα άλλα ότι και να λέμε δεν αλλάζουν .

τα σκυλια αιωνες τωρα εκτρεφονται για να ζουν διπλα στον ανθρωπο,ποιο ειναι το φυσικο τους περιβαλλον το δασος?φυσικα οσο πιο μεγαλοσωμο ειναι το ζωο τοσο πιο πολυ χωρο θελει,αλλα εαν το βγαζεις βολτα 2-3 φορες την ημερα και παιζει μια-δυο ωρες δεν ειναι φυλακισμενο το σκυλι,εντωμεταξυ στα σκυλια αρεσει η ρουτινα,.το ζωο αισθανεται ως αγελη την οικογενεια στην οποια ανηκει οποτε δεν τιθεται θεμα φυλακης.
ακομα και να μην κανει το χοντρο του οπου να ναι εξω μαθενεται,συμφωνω οτι αρκετοι ιδιοκτητες δεν τα μαζευουν ,αλλα αυτο ειναι θεμα παιδειας οπως δεν μαζευουν και τα σκουπιδια τους στην ακτη..
εγω εχω και ιστοριες που ημουν σε σχετικα ερημικη παραλια και ερχονταν καποιοι απο τα 150 μετρα για να μου πουν για το σκυλό μου χωρις να χουν ιδεα ακομα και απο νομοθεσια..

Last edited:

@Anritsu δυστυχώς πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων είναι ακοινώνητοι. Δεν μαζεύουν το "χοντρό" τους ή βγάζουν βόλτα αγριόσκυλα χωρίς λουρί. Την προηγούμενη βδομάδα το pitbull ενός κάφρου μπήκε σε μια αυλή και σκότωσε ένα γέρικο σκύλο. Ποιος φταίει; Ο σκύλος ή ο κάφρος;
Δεν είναι σωστό σε οργανωμένη παραλία με πολύ κόσμο να κυκλοφορούν ελεύθερα τα σκυλιά.
Η τέχνη της συνύπαρξης γιά πολύ κόσμο είναι άγνωστη είτε αυτό είναι δρόμος είτε παραλία είτε γειτονιά.

Με εχει καλυψει ο φοινικας και ο Στελιος. Παιδεια ειναι το νοημα...

Κωνσταντινε στο εγραψα ξεκαθαρα, ο τυπος δεν το εχει απλα και η ιστορια θα συνεχισει στο περιπου ως εχει αλλα με χειροτερες επιπτωσεις στο αμοιρο το ζωο η μαλλον ζωντανο καλυτερα γιατι ζωο σε αυτην την περιπτωση ειναι ο ιδιοκτητης...