Τι προβλέπει ο νόμος για συνεχές γάβγισμα σκύλου

Re: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΑΒΓΙΣΜΑ ΣΚΥΛΟΥ

τα σκυλια αιωνες τωρα εκτρεφονται για να ζουν διπλα στον ανθρωπο,ποιο ειναι το φυσικο τους περιβαλλον το δασος?

Η στάνη.

βλεπεις πολλα τσοπανοσκυλα στον δρομο?..η μηπως θα φυλαει το σπιτς τα προβατα :aetsch:

Απάντηση: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΑΒΓΙΣΜΑ ΣΚΥΛΟΥ

Δηλαδή αν το έβγαζε βόλτα,δεν θα γάβγιζε με το παραμικρό?
Ρωτάω γιατι στο Λαγονήσι που μένω,όλοι οι γείτονες έχουν σκύλο "κοινωνικοποιημένο",αλλά μόλις περάσει κάποιος που βγάζει το σκύλο του βόλτα,γίνεται της τρελλής.
Το ένστικτο φταίει;
Tα έχουν πάρει όλοι στη γειτονιά για φύλακες,αλλά μόνο φύλακες δεν είναι αφού γαβγίζουν με το παραμικρό.

Γάτες και πάλι γάτες.

Απάντηση: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΑΒΓΙΣΜΑ ΣΚΥΛΟΥ

Και σκύλο και γάτα!
Τα σκυλιά γαβγίζουν αν δουν άλλο σκύλο ή δουν άγνωστο. Σκυλιά είναι...

ωραιος ο μπομπιρας...μιας και εγινε η ερωτηση τα σκυλια οπως παμπολα ειδη στο ζωικο βασιλειο ειναι χωροκτητικα σε σχεση με το ειδος τους,οπως και η γατες η οποιες ομως δεν φωνασκουν ετσι και διεκδικουν μικροτερα εδαφη..

Αγαπητέ φίλε KROMPOTIS υπάρχει περίπτωση ο γείτονας με κάποιο τρόπο να εμποδίσει το οπτικό πεδίο του σκύλου προς τον δρόμο ;
Εννοώ ή να μεταφέρει το σημείο που τον έχει ή να καλύψει την περίφραξη έστω και προσωρινά για να δείτε την αντίδραση του σκύλου αφού θα έχει λιγότερα οπτικά ερεθίσματα για γάβγισμα.

Σωστος..

Ειδικό κολάρο Κώστα σου είπε;Απο αυτά που προκαλούν ηλεκτροσόκ στο σκυλί μόλις γαυγίσει..Μαρτύριο,απάνθρωπο.Απλά ο τύπος δεν πρέπει να έχει σκύλο.Πιστεύω πως ήδη ψάχνει ευκαιρία να τον ξαποστείλει τον καϋμένο..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το μαλτέζικο είναι σκέτη γλύκα!!

Νικολα υπαρχουν κολαρα που ψεκαζουν νερο η σιτρονελα μολις γαβγιζει το σκυλι που το ενοχλουν καπως και ισως ετσι σταματα, δεν ξερω κατα ποσο ειναι αποτελεσματικα,εννοειται οτι αυτα με το ηλεκροσοκ ειναι για οσους τα μισουν..

Δεν μπορουν απο τη φυση τους να ουρησουν μεσα στην θαλασσα τα σκυλια, αλλα αυτο ειναι ενα απο τα πολλα που δεν γνωριζουν οσοι δεν θελουν τα ζωντανα...

Κωνσταντινε, μιλα με τον ιδιοκτητη του σκυλιου πρωτα και πες του φιλικα ολα σου τα προβληματα. Απο την αντιδραση του θα καταλαβεις τι θα γινει στο μελλον. Προσωπικα τον βλεπω σαν εναν απο τους χιλιαδες που κρατανε δεμενα τα ζωντανα χωρις καν να μπουν στον κοπο να καταλαβουν τις αναγκες τους η εστω να κατσουν να διαβασουν... Το σκυλι ειναι ακοινωνητο και θα συνεχισει στον ιδιο ρυθμο δυστυχως. Στα εγραψε και ο Finix παραπανω.

Υ.γ. για οσους δεν γνωριζουν ακομα και τα μεγαλα σκυλια μπορουν να ζησουν σε διαμερισμα αρκει ο ιδιοκτήτης τους να τηρει τα στοιχειωδη ...

από τα οποια το εξης πιο σημαντικό : Την εκπαίδευση τους

Αγαπητέ φίλε KROMPOTIS υπάρχει περίπτωση ο γείτονας με κάποιο τρόπο να εμποδίσει το οπτικό πεδίο του σκύλου προς τον δρόμο ;
Εννοώ ή να μεταφέρει το σημείο που τον έχει ή να καλύψει την περίφραξη έστω και προσωρινά για να δείτε την αντίδραση του σκύλου αφού θα έχει λιγότερα οπτικά ερεθίσματα για γάβγισμα.

Αυτο ειναι το επομενο που εχω ηδη σκεφτει να του πω μολις τον δω, η να περιφραξει την αυλη η να τον δεσει στην πισω πλευρα.

Ρε παιδια τι οπτικο πεδιο τωρα ?

Τα παλιοσκυλα (lol) αντιλαμβανονται την ελευση αλλου σκυλου στην περιοχη τους πριν καν τον δουν. Ναναι η μυρωδια, να τον εχουν ακουσει απο μακρυα (ακουνε και τα αλλα σκυλια της γειτονιας που επισης κραζουν) , να τον αισθανονται....δεν ξερω τι ειναι αλλα αυτο που λες μονο σε καναν γερο μισοτυφλο , κουφο και ετοιμοθανατο μπορει να κανει κατι.

Οι υπολοιποι ειδικα αν μιλαμε για τσοπανοσκυλα ειναι εξαιρετικα ευαισθητοι και ετοιμοι για γαβ.

εννοειται οτι αυτα με το ηλεκροσοκ ειναι για οσους τα μισουν..

Και εγω δεν θα το εκανα ποτε.

Αλλα στην εκπαιδευση των σκυλων νομιζω οτι τους βαζουν ηλεκτροφορες παγιδες για να μαθουν να μην τρωνε απο τον δρομο οτι βρουν (και φολες πιθανον).

Θα ρωτουσα καποιον εκπαιδευτη που σιγουρα αγαπαει τα ζωα τι να κανω πριν το κανω. Και θα τον ακουγα οτι μου ελεγε οσο και να μου φαινοταν καπως..

Δεν το ήξερα αυτό φίλε,ευχαριστώ..Εγώ έχω χάσει δυο σκυλιά σε δυο μήνες απο κάποιους υπανθρώπους και είμαι πολύ "φορτωμένος"..
Nικο σε καταλαβαινω απολυτα,εμενα ειναι ο πρωτος μου,εχω δεθει τρομερα μαζι του δεν ξερω σε ποιο σημειο θα εφτανα αν τον εχανα..
Ρε παιδια τι οπτικο πεδιο τωρα ?

Τα παλιοσκυλα (lol) αντιλαμβανονται την ελευση αλλου σκυλου στην περιοχη τους πριν καν τον δουν. Ναναι η μυρωδια, να τον εχουν ακουσει απο μακρυα (ακουνε και τα αλλα σκυλια της γειτονιας που επισης κραζουν) , να τον αισθανονται....δεν ξερω τι ειναι αλλα αυτο που λες μονο σε καναν γερο μισοτυφλο , κουφο και ετοιμοθανατο μπορει να κανει κατι.

Οι υπολοιποι ειδικα αν μιλαμε για τσοπανοσκυλα ειναι εξαιρετικα ευαισθητοι και ετοιμοι για γαβ.
Ο δικος μου ειναι ημιαιμος καγκαλ με λυκοσκυλο,μενει στον τριτο,ακουει το αμαξι απο 2 τετραγωνα μυριζει τα σκυλια που περνανε,αλλα αν δεν ειναι στο μπαλκονι δεν γαβγιζει ..

Και εγω δεν θα το εκανα ποτε.

Αλλα στην εκπαιδευση των σκυλων νομιζω οτι τους βαζουν ηλεκτροφορες παγιδες για να μαθουν να μην τρωνε απο τον δρομο οτι βρουν (και φολες πιθανον).

Θα ρωτουσα καποιον εκπαιδευτη που σιγουρα αγαπαει τα ζωα τι να κανω πριν το κανω. Και θα τον ακουγα οτι μου ελεγε οσο και να μου φαινοταν καπως..
Υπαρχουν παντως ειδους εκπαιδευτες γιατι το χω ψαξει,υπαρχουν μερικοι που για να κανουν την δουλεια τους βαζουν πνιχτη με καρφια στο σκυλι,υπαρχει και η θετικη εκπαιδευση που το σκυλι δεν δεχεται κανενος ειδους βια σωματικη η λεκτικη,λενε οτι ειναι αποτελεσματικη..

Last edited:

... υπαρχει και η θετικη εκπαιδευση που το σκυλι δεν δεχεται κανενος ειδους βια σωματικη η λεκτικη,λενε οτι ειναι αποτελεσματικη..

ΕΙΝΑΙ.

Απαιτεί όμως απο τον ιδιοκτήτη να εκπαιδευτή και αυτός ταυτόχρονα... απαιτεί να ασχοληθεί πολύ με το σκυλί του, απαιτεί σεβασμό, απαιτεί πολύ, μα πολύ υπομονή.
Καταλαβαίνεις ότι είναι πιο δύσκολος δρόμος από τον πνίχτη ή το ηλεκτροσόκ... (που να τους κοπούν τα χέρια!)

Ορίστε και σχετική φωτό:

attachment.php