Εξάλλου δεν φταίει ο σκύλος αλλά το βλήμα το αφεντικό του.
Για δες με ένα δικηγόρο να τον κατηγορήσεις για αμέλεια του σκύλου να δεις για πότε το βλήμα δεν θα έχει απο που να κρυφτεί.
Ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και προστατεύει τα ζώα ΚΑΙ από τους ιδιοκτήτες τους.
έπρεπε να είμασταν Αγγλία ή Αμερική σε αυτό τον τομέα...
Θα του τον είχαν πάρει το σκύλο εδώ και...χρόνια.
Τις ευαισθησίες μας για τα ζώα τις έχουμε εκφράσει όλοι μας σε διάφορα νήματα του φόρουμ και μπράβο μας. Πάντως προσπαθώ να έρθω στην θέση του Κώστα που από την πλευρά του έχει δίκιο να διαμαρτύρεται.
Προς Θεου παιδια δεν ειχα κι ουτε εχω σκοπο να βλαψω το ζωντανο, εξαλλου οταν περσι στα γεννεθλια του φορουμ μου το ειπε καποιος για πλακα να ριξω φολα αρνηθηκα και του ειπα εχω μεγαλωσει 2 σκυλια, τα παιδια μου το συμπαθουν κι εγω δεν εχω κανει ποτε κακο σε ζωντανο, αυτο που εννοω ειναι οτι αν δε συμμορφωθει με αστυνομια (πηρα τηλεφωνο το πρωι να ρωτησω για τα δικαιωματα μου) και συνεχισει να το αφηνει να με ενοχλει, τη μπατσα του θα τη φαει ο τυπος, ως εδω και μη παραεκει, ΩΣ ΕΔΩ. Ο #@%&@ το ανεβασε περυσι για 2 βδομαδες στην ταρατσα και μετα το ξανακατεβασε, τωρα με παραθυρα ανοιχτα που καλοκαιριασε αλλα και το χειμωνα με κλειστα ακουγεται γιατι δεν εχω αλουμινια μονο τζαμι ειναι αλλα το σημερινο να γαυγιζει ασταματητα απ τις 5 το πρωι δεν παει αλλο. Ειναι ακριβως απεναντι μου ρε παιδια κι ειναι σα να γαυγιζει στ αυτι μου, ξυπνησαν και τα παιδια κι η γυναικα απ τις 5, γιατι; Τι φταιω δηλαδη; Τι φταιω;
...
...
Το βλήμα που είναι ιδιοκτήτης του σκύλου είναι ο στόχος του θυμού μας.
Αν έχει το σκυλί μόνιμα κλεισμένο σε μια αυλή είναι λογικό το σκυλί να ανπτύξει τέτοια συμπεριφορά.
Αυτό το να είναι μόνιμα σε μια αυλή και να του δίνει μόνο τροφή και νερό, είναι παραμέληση.
Εγώ στη θέση του Κώστα θα έκανα 2 πράγματα:
- επαφή με φιλοζωική ομάδα για την παραμέληση (το σκυλί δεν είναι απλά ένας συναγερμός)
-δικηγόρο για να στοιχειοθετήσει την κατηγορία. Οι φιλόζωοι μπορούν να βοηθήσουν πολύ σε αυτό. Όσο για τα έξοδα, θα τα πληρώσει και αυτά ο @@ρας.
Κατευθείαν αστυνομία. Αν δεν συμμορφωθεί παλι αστυνομία. Εσυ δεν πρέπει να ανακατευτείς καθόλου προσωπικά.
ps. οντως εχει παραγινει το κακό με τα σκυλιά και αφού δεν υπάρχει καμία παρέμβαση / ελεγχος απο το κράτος. Εκει φταίει και ο κόσμος που για κάποιο λόγο δείχνει μια ηλίθια ανεκτικότητα στην ηχορύπανση και απάθεια στην κακομεταχείριση των ζώων. Αν θες σκύλο, κράτα τον μέσα στο σπίτι σου mister... και βγάλτον και καμια βολτα.
Τις ευαισθησίες μας για τα ζώα τις έχουμε εκφράσει όλοι μας σε διάφορα νήματα του φόρουμ και μπράβο μας. Πάντως προσπαθώ να έρθω στην θέση του Κώστα που από την πλευρά του έχει δίκιο να διαμαρτύρεται.
Η αστυνομια μου ειπε ειναι διαταραξη κοινης ησυχιας, οταν το ξανακανει θα πρεπει να παρω τηλεφωνο να ερθουν και να τι διαπιστωσουν (δηλαδη οταν ερθουν θα πρεπει να γαυγιζει) του κανουν αυτεπαγγελτα μηνυση κι αν λεει συνεχιστει θα εχει περαιτερω ενεργειες με εισαγγελεα απ ο,τι καταλαβα. Η φιλοζωικη πριν λιγο που μιλησα εχει φυγει απ τη δικαιοδοσια τους πλεον αφου υπαρχει ειδικος εισαγγελεας κι ειναι αποκλειστικα θεμα της αστυνομιας. Θα τον βρω σημερα και θα του δωσω διορια 24 ωρες να βρει λυση, η επομενη φορα που θα γαυγισει θα δει το περιπολικο μπροστα του και στα παλια μου τα παπουτσια οι καλημερες κι η καλη γειτονια, νισαφι πια!
Συμφωνώ απόλυτα με το Χρήστο ότι πρόκειται για παραμελημενο σκυλάκι. Αξίζει να πω ότι έχουμε beagle στην οικογένεια. Αυτό σημαίνει λαγό σκύλο κυνηγό από τη φύση του.
4 χρόνια τώρα οι γείτονες μας λένε πως δεν πιστεύουν ότι έχουμε κυνηγό στο σπίτι μας και δεν ακούνε το γάβγισμα του. Η λύση απλή. Βόλτα το πρωί και τουλάχιστον 2 ώρες το απόγευμα τρέχει στο βουνό. Εκεί που ανήκει. Τρέχει ψάχνει μυρίζει και γίνετε ένα με το βουνό και τη φύση.
Το βράδυ κοιμάται μέχρι το πρωί που θα σηκωθούμε εμείς, αφού έχει ξεδωση.
Στο σπίτι δεν έκανε ποτέ καμιά ζημιά δεν χάλασε κανένα έπιπλο.
Ταυτόχρονα μεγαλώνει παρέα του ένα μωρό 18 μηνών ανηψιός μου στον κάτω όροφο.
Τόσο απλά.
Εννοείτε πως έχουμε γάβγισμα σε τυχών επίσκεψη και σε κουδούνι. Μας έχουν μάθει όλα τα ντιλιβερη.......και γαυγιζουν λιγο μονο οταν ερχεται καποιος στο σπιτι απο εμας ή οταν χτυπαει πορτα ή κουδουνι κι αυτο για μερικα δευτερολεπτα...
Αλλα αυτο που ειπες ειναι μεγαλο θεμα η βολτα στο σκυλο, τα δικα μου βγαινουν μια το πρωι και μια το βραδυ σιγουρα μπορει και ενδιαμεσα αν παμε για κανα καφε...
Επισης ο χαρακτηρας του σκυλου και η συμπεριφορα του εξαρταται απο το πως τον εχει μεγαλωσει το αφεντικο του και φυσικα αυτος φταιει 100%...
Ακομα μεγαλο ρολο παιζει η κοινωνικοποιηση του σκυλου με αλλους σκυλους αλλα και με ανθρωπους...
....... μοιαζει για ποιμενικος μαλλον μπασταρδεμενος ομως........
Μια ανάλογη περίπτωση,είχε αίσιο τέλος αφού ο ιδιοκτήτης του ζωντανού με κατανόησε και έπραξε ανάλογα
.