Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

@Emilot.
1)Αδυνατώ να υιοθετήσω αναπόδεικτα γεγονότα.

2)Φυσικά και συμβαίνουν ´ιδιαίτερες καταστάσεις´στον Χώρο τής Βιομηχανίας τής Υγείας,οπως άλλως τε και σε άλλες ´Βιομηχανίες´(Kατασκευές πληροφορική,Νομοθεσία κ.λ.π.)

3)Γενικώς μιλάμε γιά τίς Μεγάλες Φαρμακευτικές Εταιρείς και στο κατά πόσον επηρεάζουν τον Ιατρικό κόσμο σε ολη την Δύση(η ελλάδα είναι παρωνυχίδα μπροστά στο τι συμβαίνει σε άλλες μεγάλες Χώρες)αλλά και ποιά μερίδα του Ιατρικού κόσμου επίσης.

O μέσος γιατρός δεν βγαίνει συνήθως στά κανάλια γιά νά επηρεάσει την κοινη γνώμη..Αλλοι βγαίνουν .........Ομως κάποιες φορές ουτε αυτός ειναι άμοιρος ευθυνών και αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στά διάφορα Ταμεία και θα καταλάβει.Oμως δεν ειναι ο κυρίως υπεύθυνος.

4)Στην ιστορία του συγκεκριμένου εμβολίου δέν υιοθετώ συνωμοσιολογικές θεωρίες παρά μονον μεγάλη βιασύνη γιά ένα θέμα πιθανώς οχι τόσο σημαντικό όσο ´φαίνεται´ότι είναι.

5)Yπάρχουν σαφέστατα πολύ μεγαλύτερες παραμορφώσεις στην Βιομηχανία τής Υγείας απο αυτή τού συγκεκριμένου εμβολίου..
Και θα φέρω και δημοσίως ένα παράδειγμα:H Bιομηχανία τής Χοληστερίνης πού τήν τελευταία 25ετία η λεγόμενη φυσιολογική της τιμή πέφτει διαρκώς γιά ευνόητους λόγους.

Φυσικά και αποδέχομαι ´παρεκλίσεις´τής Βιομηχανίας τής Υγείας αλλά απο την άλλη πλευρά μπορώ να αναφέρω και πάμπολλες περιπτώσεις όπου έχουν παραχθεί φάρμακα σωτήρια σέ πολλές σοβαρές καταστάσεις..

Νομίζω η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Αλλά άλλο η ´συνωμοσιολογική´ανάλυση τής Βιομηχανίας τής Υγείας και άλλο η Οικονομική αντίστοιχη όπου σαφώς μπορούν νά καταλογιστουν πολλά.

Η Συμμετοχή μου στην παρούσα συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή το αρχικό άρθρο πού παρετέθη που το θεωρώ παντελώς αστήριχτο και οχι για να υποστηρίξω τον κλάδο μου.
Αλλως τε εδώ και χρόνια έχω επιλέξει νά εμπιστεύομαι συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων ,όχι με κριτήρια ´τίτλων´,αλλά ικανότητας και τηρήσεως τής δεοντολογίας.Και αυτό κοστίζει ακριβά μερικές φορές..........

Last edited:
Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

@Emilot.
1)Αδυνατώ να υιοθετήσω αναπόδεικτα γεγονότα.

2)Φυσικά και συμβαίνουν ´ιδιαίτερες καταστάσεις´στον Χώρο τής Βιομηχανίας τής Υγείας,οπως άλλως τε και σε άλλες ´Βιομηχανίες´(Kατασκευές πληροφορική,Νομοθεσία κ.λ.π.)

3)Γενικώς μιλάμε γιά τίς Μεγάλες Φαρμακευτικές Εταιρείς και στο κατά πόσον επηρεάζουν τον Ιατρικό κόσμο σε ολη την Δύση(η ελλάδα είναι παρωνυχίδα μπροστά στο τι συμβαίνει σε άλλες μεγάλες Χώρες)αλλά και ποιά μερίδα του Ιατρικού κόσμου επίσης.

O μέσος γιατρός δεν βγαίνει συνήθως στά κανάλια γιά νά επηρεάσει την κοινη γνώμη..Αλλοι βγαίνουν .........Ομως κάποιες φορές ουτε αυτός ειναι άμοιρος ευθυνών και αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στά διάφορα Ταμεία και θα καταλάβει.Oμως δεν ειναι ο κυρίως υπεύθυνος.

4)Στην ιστορία του συγκεκριμένου εμβολίου δέν υιοθετώ συνωμοσιολογικές θεωρίες παρά μονον μεγάλη βιασύνη γιά ένα θέμα πιθανώς οχι τόσο σημαντικό όσο ´φαίνεται´ότι είναι.

5)Yπάρχουν σαφέστατα πολύ μεγαλύτερες παραμορφώσεις στην Βιομηχανία τής Υγείας απο αυτή τού συγκεκριμένου εμβολίου..
Και θα φέρω και δημοσίως ένα παράδειγμα:H Bιομηχανία τής Χοληστερίνης πού τήν τελευταία 25ετία η λεγόμενη φυσιολογική της τιμή πέφτει διαρκώς γιά ευνόητους λόγους.

Φυσικά και αποδέχομαι ´παρεκλίσεις´τής Βιομηχανίας τής Υγείας αλλά απο την άλλη πλευρά μπορώ να αναφέρω και πάμπολλες περιπτώσεις όπου έχουν παραχθεί φάρμακα σωτήρια σέ πολλές σοβαρές καταστάσεις..

Νομίζω η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

Αλλά άλλο η ´συνωμοσιολογική´ανάλυση τής Βιομηχανίας τής Υγείας και άλλο η Οικονομική αντίστοιχη όπου σαφώς μπορούν νά καταλογιστουν πολλά.

Η Συμμετοχή μου στην παρούσα συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή το αρχικό άρθρο πού παρετέθη που το θεωρώ παντελώς αστήριχτο και οχι για να υποστηρίξω τον κλάδο μου.
Αλλως τε εδώ και χρόνια έχω επιλέξει νά εμπιστεύομαι συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων ,όχι με κριτήρια ´τίτλων´,αλλά ικανότητας και τηρήσεως τής δεοντολογίας.Και αυτό κοστίζει ακριβά μερικές φορές..........

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...

Ειδικά στο 1)....και εγω απόδειξη γυρεύω....

Μια ένσταση προς την χοληστερίνη και την μείωση της τιμής της στο αίμα...

Για μένα το όριο θα πρέπει να είναι το 150.
Και δεν το λέω αυθαίρετα, αλλά βάση επιστημονικής μακροχρόνιας έρευνας καρδιολόγου.
Φυσικά συμφωνώ ότι η μείωση διαφημίζεται και προτρέπουν τον κόσμο να γίνεται μέσω τρίτων οδών και γίνεται για λόγους που στηρίζονται στο "κέρδος"....

Θα βγούμε off-topic για την χοληστερινη ,άστο..Δές μονον τις πωλήσεις και την ευκολία που χορηγούνται φάρμακα σε τιμές γύρω στο 220 με 230.Οπως και ποιά Εταιρεία τά διαχειρίζεται.
Ασε που υπάρχουν και μελέτες που συσχετίζουν την κατάθλιψη με την ιδιαίτερα χαμηλή χοληστερίνη..

Να θυμίσω επισης μηπως την πρόσφατη ανακοίνωση απο τίς Η.Π.Α. πώς η χρήσιμότητα τής ασπιρίνης (ποοοσα χρόνια μάς ειχαν πρήξει με το αντίθετο??)γιά την πρόληψη καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων δέν εξισορροπεί τον κίνδυνο γαστρορραγιών και πλέον ´ακυρώνεται´η οδηγία τής καθημερινής λήψης της προληπτικά ,παρά μονον γιά πολύ συγκεκριμένη μερίδα πληθυσμού??

Θα μπορουσαμε να συζητάμε επι μερόνυχτα..-bye-:grinning-smiley-043

Το θέμα είναι πώς η Επιστήμη ,οπως και η Τεχνολογία,έχουν δυό όψεις..
Την βελτίωση τής ποιότητας ζωής αλλά ταυτόχρονα και τήν εκμετάλλευση..
Οσο δεν αλλάζει ο άνθρωπος,θα ισορροπούμε ανάμεσα σε αυτά τα δυό.

Θα βγούμε off-topic για την χοληστερινη ,άστο..Δές μονον τις πωλήσεις και την ευκολία που χορηγούνται φάρμακα σε τιμές γύρω στο 220 με 230.Οπως και ποιά Εταιρεία τά διαχειρίζεται.
Ασε που υπάρχουν και μελέτες που συσχετίζουν την κατάθλιψη με την ιδιαίτερα χαμηλή χοληστερίνη..

Να θυμίσω επισης μηπως την πρόσφατη ανακοίνωση απο τίς Η.Π.Α. πώς η χρήσιμότητα τής ασπιρίνης (ποοοσα χρόνια μάς ειχαν πρήξει με το αντίθετο??)γιά την πρόληψη καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων δέν εξισορροπεί τον κίνδυνο γαστρορραγιών και πλέον ´ακυρώνεται´η οδηγία τής καθημερινής λήψης της προληπτικά ,παρά μονον γιά πολύ συγκεκριμένη μερίδα πληθυσμού??

Θα μπορουσαμε να συζητάμε επι μερόνυχτα..-bye-:grinning-smiley-043

Το θέμα είναι πώς η Επιστήμη ,οπως και η Τεχνολογία,έχουν δυό όψεις..
Την βελτίωση τής ποιότητας ζωής αλλά ταυτόχρονα και τήν εκμετάλλευση..
Οσο δεν αλλάζει ο άνθρωπος,θα ισορροπούμε ανάμεσα σε αυτά τα δυό.

Για τις μελέτες θέλω ενημέρωση....αν είναι πρόσφατες(μετά το 2000).

Για τα υπόλοιπα συμφωνώ και επαυξάνω. Ειδικά στην περίπτωση της ρημάδας ασπιρίνης. Τι να πει κανείς όταν ακόμα υπάρχουν εταιρείες που ανακάλυψαν την ηρωίνη σαν φάρμακο και ακόμα θυσαυρίζουν απο άλλα "φάρμακα"...

Για την γρίππη στον Α' ΠΠ.

Η κύρια αιτία θανάτου των συμμαχικών δυνάμεων στο Μακεδονικό Μέτωπο, ειδικά το 1918 ήταν η γρίππη. Η δεύτερη η δυσεντερία.

Και η απάντηση είναι ότι όχι, οι στρατιώτες δεν είχαν εμβολιαστεί.

Η κύρια αιτία θανάτου των συμμαχικών δυνάμεων στο Μακεδονικό Μέτωπο, ειδικά το 1918 ήταν η γρίππη. Η δεύτερη η δυσεντερία.

Ευχαριστώ πολύ Βλάση, στείλε μου και την πηγή σε παρακαλώ.

Επίσης αν ξέρεις κάποια στατιστική που να δείχνει τον αριθμό νοσούντων πριν το εμβολιασμό και μετά.

Last edited:

Βλάση να επισημάνω ότι μιλάω για τους αμερικανούς στρατιώτες στην προαναφερόμενη ερώτηση μου.....

Εμβόλια πού σκοτώνουν εκ προθέσεως δεν υπάρχουν.....
Οι παρενέργειές τους ειναι πάντα λιγότερες απο την σοβαρότητα τών παθήσεων για τις οποίες προστατεύουν τούς πληθυσμούς.

Αλλοιώς θα αρχίσουμε να αμφισβητούμε και τά αντιφυματικά εμβόλια τά εμβόλια κατά της ευλογιάς τής διφθερίτιδος και τόσων άλλων ασθενειών ,πού κάποιες εξ´αυτών θέριζαν παλιότερα και τώρα έχουν εξαλειφθεί ή μετριασθεί.
Ας μην επιστρέψουμε στη εποχή τών μάγων τής Δύσης ..................

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=104103
O φάκελος έχει ενδιαφέροντα πράγματα και προσωπικά νομίζω πώς κινείται στά πλαίσια τής Λογικής.

αριστο αρθρο,
επιτελους να σταματησουν ολα αυτα τα chain-mails επιστημονικης φαντασιας, ε-λ-ε-ο-ς με τους επιδοξους σεναριογραφους ταινιων ας τα στειλουν στο hollywood

Μπα, με τους εξωγήινους φαίνεται να τελειώνει και το Χολυγουντ, τώρα τελευταίως το γυρίζουν σε βρυκούλακες.

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η εκτίμηση των ειδικών, ότι σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα ένας στους τέσσερις έχει ήδη ανοσία, αφού έχει προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης χωρίς να το γνωρίζει, μια και δεν παρουσίασε ούτε ένα σύμπτωμα!
λετε να παιζη και αυτο!!

Έχει λίγες μέρες πήγα σε κάποιο νοσοκομείο για κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα που είχα. Εφημέρευε και η παθολογική κι έτσι γινότανε χαμός. Μπαίνοντας μου λέει ο γιατρός ότι πάνω από το 80% έχουν έρθει χωρίς λογο, γιατί απλά δεν ξέρουν καν ποια είναι τα σημτοματα. Υψηλό πυρετό και έντονο πονοκέφαλο, που μπορεί να έχει και πονόλαιμο, βήχα και συνάχι.
Πριν 2 εβδομάδες και οι 2 οι κόρες μου είχαν ακριβός αυτό…. Πέρασε μόνο του, χωρίς φάρμακα εκτός από 1 φορά που πήραν αντιπυρετικό….
Κατά την γνώμη του 99% ήταν αυτή η γρίπη.

Πρίν απο κάποια χρόνια (4 νομίζω) μαζί με 3 συμφοιτητές μου, και σε συνεργασία με έναν καθηγητή είχαμε κάνει μια εργασία σχετική με την λειτουργια των τμημάτων επειγόντων περιστατικών.

Κάναμε μία καταγραφή της κίνησης στα επείγοντα τις ημέρες εφημερίας στην ΩΡΛ κλινική που ασκούμασταν τότε. Συγκεκριμένα, καταγράψαμε κάθε περιστατικό που είδαν σε εφημερία σε περίοδο 5 χρόνων. Χρονοβόρα δουλειά καθώς έπρεπε να τα μεταφέρουμε απο τα βιβλία περιστατικων ένα ένα και η ίδια η ευρεση τους ήταν προβληματική κάποιες φορές.
Εν τέλει, τα καταφέραμε και με μερικές αναγωγές και σύγκριση με παρόμοια εργασία που είχε κάνει ο καθηγητής μας κατα την ειδικότητά του, την ολοκληρώσαμε και την παρουσιάσαμε σε συνέδριο που έγινε στην Θεσσαλονίκη την ίδια χρονιά.

Το σημείο που μας έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση και αυτό στο οποίο στάθηκε περισσότερο και η επιτροπή και το ακροατήριο ήταν το ποσοστό των προσερχόμενων που δεν έχρηζε καμίας θεραπείας, είτε γιατί δεν είχε απολύτως τίποτα (καμία νόσος), είτε γιατί ήρθε (θυμίζω στα επείγοντα σε εφημερία) για παντελώς ασήμαντη αφορμή. Μιλάμε για περιστατικά με βύσμα κυψέλης (το κερί στο αυτί που είχε μαζευτεί) που προσήλθαν στις 3 το βράδυ...
Το ποσοστό αυτό υπερέβαινε το 60% (δεν έχω πρόχειρη την εργασία για το ακριβές ποσοστό). Δλδ απο τα 100 άτομα που πηγαν, τουλάχιστον τα 60 δεν είχαν καμία θέση εκεί. Που σημαίνει οτι οι υπόλοιποι 40 που είχαν λόγο να πανε, ταλαιπωρήθηκαν επιπλέον λόγω αυτής της ευκολίας με την οποία προσέρχεται ο καθένας στο νοσοκομείο στα επείγοντα "για να είναι σίγουρος".

Ήταν εντυπωσιακό...

Alex πολύ σωστό αυτό που λες απ'τη μία, απ'την άλλη δοκίμασα να κλείσω ραντεβού για κάτι που με προβλημάτιζε σε νοσοκομείο και μου το έκλεισαν για μετά από 35 μέρες. Στα επείγοντα θα έβλεπα γιατρό το ίδιο απόγευμα.

Θα μου ακούγόταν πολύ φυσικό να το καθυστερούσα για 4-5 μέρες, και να μην ενοχλώ τους εφημερεύοντες στην κόλαση των επειγόντων, αλλά δυστυχώς οι 35 είναι πολλές, έτσι δεν είναι? Άρα δε φταίνε μονο οι ασθενείς που μαζεύονται στα επείγοντα, φταίει και το πως δουλεύει το σύστημα...

... για να μη μιλήσουμε βέβαια για τώρα που τα ΜΜΕ μας έχουν κάνει με το πρώτο γκουχου να φοβόμαστε ότι δε θα βγάλουμε τη νύχτα...

Υψηλό πυρετό και έντονο πονοκέφαλο, που μπορεί να έχει και πονόλαιμο, βήχα και συνάχι.
Πριν 2 εβδομάδες και οι 2 οι κόρες μου είχαν ακριβός αυτό…. Πέρασε μόνο του, χωρίς φάρμακα εκτός από 1 φορά που πήραν αντιπυρετικό….
Κατά την γνώμη του 99% ήταν αυτή η γρίπη.

Αυτό είναι το κρύωμα που περνάω με μαθηματική ακρίβεια 1 ή 2 φορές το χρόνο από τότε που ήμουν μωρό.... Μου περνάει αυτόματα μετά από 2-3 μέρες, αντέ και κανένα Depon...με εξαίρεση την τελευταία φορά που το γύρισε σε αμυγδαλίτιδα και πήρα αντιβίωση...

Άρα ή κουβαλάω πάνω μου τη γουρουνογρίππη από τότε ή αυτά που λες δε φανερώνουν αυτήν, τουλάχιστον όχι κατά 99% :operator:

Last edited:
Μην μπερδεύεσαι… εσύ το είχες πάντα αυτό, άρα δεν ανησυχείς…. Είναι φυσικό για το σώμα σου να αντιδράει έτσι σε μια ίωση, για τους άλλους όμως; Π.χ. Τα παιδία μου είχαν να αρρωστήσουν 2 χρόνια, και είναι μετρημένες η φορές που είχαν απουσίες…. Πονοκέφαλος, ποτέ… άρα οι πιθανότητες να ήταν αυτή η ίωση είναι μεγάλες…..

Μια άσχετη ερώτηση, προς τους ιατρούς του forum…..
Τι έγινε με την γρίπη των πουλερικών και με το sas;;;
Τότε, αν θυμάστε είχαμε ακριβός τον ίδιο πανικό, είχανε κλείσει και τα σχολεία μια εβδομάδα πριν από το συνηθισμένο με το SAS. Και το φθινόπωρο περιμένανε μεγάλη εξάπλωση της γρίπης των πουλερικών επειδή θα μετανάστευαν….
Πόσοι θάνατοι περιμένανε τότε και πόσοι πεθάνανε τελικά; Εγώ έχω έναν αριθμό για την γρίπη των πουλερικών, αλλά ψάχνω να το εξακριβώσω…

Θυμάμαι τα ίδια λέγανε και με τον έμπολα, τα ίδια και για το AIDS (πολύυυυυυυυυυυ μεγάλη κουβέντα)