Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Τώρα ο εμβολιασμός δεν έχει νόημα είπε ο πρόεδρος των ΕΔΥ.
Για να σε καλύψει το εμβόλιο τώρα έπρεπε να είχε γίνει μέχρι 15 Δεκεμβρίου.

Δεν είναι απολύτως ορθό αυτό. Η εποχική γρίππη θα έχει έξαρση μέχρι τον Απρίλιο περίπου. Το εμβόλιο θα δημιουργήσει ικανά αντισώματα σε περίπου δυο εβδομάδες οπότε ακόμα και τώρα υπάρχει όφελος.

Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Βρε παίδες,για να καταλάβουμε και κάτι..
Κάθε χρόνο τώρα δηλ θα έχουμε θύματα απο τον H1N1;
Γιατι πριν 2-3 χρόνια δεν είχαμε;
Και για πόσο ακόμα θα συνεχίσουμε να έχουμε;
Συγκεκριμένα απο αυτόν του τύπο γρίππης;
Η μας τα λένε ετσι,ωστε να εμβολιαστούμε άπαντες,για να εξαντληθούν τα αποθέματα εμβολίων που εχουν ξεμείνει;
Κάθε χρόνο υπάρχουν θάνατοι από την εποχική γρίπη και όχι απαραίτητα από την νέα γρίπη, κυρίως σε άτομα με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Δεν έχω στοιχεία για αυτό που λέω (Γιατρός μου το είπε). Αν κάποιος μπορεί να βρεί στατιστικά θανάτων από γρίπη τα τελευταία χρόνια, μπορούμε να το δούμε.

Στην Ελλάδα δεν μετράγαμε τα θύματα της γρίππης.
Αυτό έγινε για πρώτη φορά πέρσι και συνεχίστηκε και φέτος.
Οπότε δεν υπάρχουν συγκριτικά δεδομένα και δεν ξέρουμε αν πέρσι και φέτος χάθηκαν περισσότεροι συνάνθρωποί μας.

Γνωστος μου Γιατρος περασε προσφατα την γριπη , μαλιστα εκανε και εξετασεις στο νοσοκομειο που δουλευει και βγηκαν θετικες για H1N1.

Λεπτομερεια: τον Σεπτεμβριο ειχε κανει το εμβολιο της γριπης που υποτειθεται οτι εχει και το στελεχος αυτο.

Επισης η γυναικα και το παιδι του που δεν ειχαν κανει το εμβολιο περασαν και αυτοι αλλα πολυ ελαφρυτερα.

Πως εξηγουνται ολα αυτα? Μηπως το εμβολιο τελικα ειναι μια μπαρουφα?

Γνωστος μου Γιατρος περασε προσφατα την γριπη , μαλιστα εκανε και εξετασεις στο νοσοκομειο που δουλευει και βγηκαν θετικες για H1N1.

Λεπτομερεια: τον Σεπτεμβριο ειχε κανει το εμβολιο της γριπης που υποτειθεται οτι εχει και το στελεχος αυτο.

Επισης η γυναικα και το παιδι του που δεν ειχαν κανει το εμβολιο περασαν και αυτοι αλλα πολυ ελαφρυτερα.

Πολύ ενδιαφέρον.....

Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Το ότι εμβολιαζεσαι δεν σημαίνει απαραίτητα ανοσία... Μπορεί απλά να νοσησεις με ηπιοτερη συμπτωματολογία λόγω αναγνώρισης του ιού απο το ανοσοποιητικό σου και ετσι ταχυτερης παραγωγής αντισωματων. Επίσης η κλινική εικόνα που θα εμφανίσουν δυο άνθρωποι που θα νοσησουν απο το ίδιο στέλεχος ποικίλει και δεν είναι αναγκαστική ότι ένας εμβολιασμενος θα περάσει ηπιοτερη νόσο απο κάποιον μη.

Και κάποια από τα θύματα είχαν κάνει το εμβόλιο πλήρης κάλυψη δυστυχώς δεν υπάρχει.
Φίλου μου Γιατρού πέθανε ο πατέρας πρίν από πέντε χρόνια ο πατέρας από γρίπη που του κόλλησε γειτόνισά του.
Τον πήγε στο Νοσοκομείο που δούλευε έπεσαν όλοι οι Γιατροί επάνω του αλλά δεν κατάφερε να τον σώσει δεν άντεξε ο οργανισμός του μια γρίπη που η γειτόνισά του την πέρασε στο πόδι.
Τώρα κάνει κάθε χρόνο το αντιγριπικό εμβόλιο στην μητέρα του.

Κι εγώ έκανα το εμβόλιο και νόσησα φέτος. Αλλά 40 πυρετό είχα μόνο μία μέρα. Ούτε θέλω να σκέφτομαι πως θα ήμουν - αν θα ήμουν - αν δεν είχα φροντίσει να εμβολιαστώ.
Επίσης, φέτος κανείς δεν πέθανε από όσους νόσησαν και νοσηλεύτηκαν σε εντατικές ενώ είχε εμβολιαστεί. Όσοι χάθηκαν, δεν είχαν κάνει το εμβόλιο...

Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Κι εγώ έκανα το εμβόλιο και νόσησα φέτος. Αλλά 40 πυρετό είχα μόνο μία μέρα. Ούτε θέλω να σκέφτομαι πως θα ήμουν - αν θα ήμουν - αν δεν είχα φροντίσει να εμβολιαστώ.
Επίσης, φέτος κανείς δεν πέθανε από όσους νόσησαν και νοσηλεύτηκαν σε εντατικές ενώ είχε εμβολιαστεί. Όσοι χάθηκαν, δεν είχαν κάνει το εμβόλιο...

Δεν είναι αλήθεια αυτό χάθηκαν και ορισμένοι που είχαν κάνει το εμβόλιο.
Είχαν βέβαια και άλλα νοσήματα από όσα λίγα έχουν πεί για ιατρικό ιστορικό των θυμάτων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Δεν είναι αλήθεια αυτό χάθηκαν και ορισμένοι που είχαν κάνει το εμβόλιο.
Είχαν βέβαια και άλλα νοσήματα από όσα λίγα έχουν πεί για ιατρικό ιστορικό των θυμάτων.

Μέχρι και 17/02/11 κανείς δεν χάθηκε που είχε εμβολιαστεί, σύμφωνα με τη Γιαμαρέλλου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Μέχρι και 17/02/11 κανείς δεν χάθηκε που είχε εμβολιαστεί, σύμφωνα με τη Γιαμαρέλλου.

Δηλαδη αυτοί που κάνανε περσι το εμβόλιο για τον Η1Ν1 είναι καλυμμένοι και για φέτος,και για του χρόνου,και για πάντα υποθέτω....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Δηλαδη αυτοί που κάνανε περσι το εμβόλιο για τον Η1Ν1 είναι καλυμμένοι και για φέτος,και για του χρόνου,και για πάντα υποθέτω....

Έγραψα και παραπάνω ότι ο εμβολιασμός για τη γρίππη δεν αφήνει μόνιμη ανοσία, συνεπώς ο εμβολιασμός πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στις αρχές του φθινοπώρου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Τέσσερις στους δέκα είχαν κάνει το εμβόλιο.