Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Εχει μια εξαρση τις τελευταιες ημερες η θνησιμοτητα ή σε φυσιολογικα ορια ειναι ?

Έχει
Αλλά φέτος τα μήντια ασχολούνται με "σοβαρότερα" ζητήματα.
Δεν τραβάει το σκάνδαλο με τις φαρμακευτικές και τα εμβόλια...
Είναι κρίμα και χαζό να πεθαίνουν άβθρωποι από κάτι το οποίο προλαμβάνεται με έναν απλό αντιγριππικό εμβολιασμό...

Έχει
Αλλά φέτος τα μήντια ασχολούνται με "σοβαρότερα" ζητήματα.
Δεν τραβάει το σκάνδαλο με τις φαρμακευτικές και τα εμβόλια...
Είναι κρίμα και χαζό να πεθαίνουν άβθρωποι από κάτι το οποίο προλαμβάνεται με έναν απλό αντιγριππικό εμβολιασμό...

Mα φαντάζομαι,τα άτομα με ιστορικο ιατρικό βεβαρημένο,και οι ηλικιωμένοι το έχουν κάνει,και το κάνουν κάθε χρόνο.
Μεταξύ αυτών νομίζω είναι και η πλειοψηφία των θανόντων.
Αρα...

Εδώ πάντως (Γερμανία) χωρίς υπερβολή δεν έχει ακουστεί τίποτα.

Η μοναδική αναφορά που έχω υπόψην μου είναι κάποια στιγμή τέλη Σεπτεμβρίου που έγινε μια ενημέρωση για το ετήσιο εμβόλιο και τις ημέρες που θα γίνονταν σε όποιους το επιθυμούσαν. Στην χειρουργική είμαστε 15 άτομα και δεν το έκανε κανένας πάντως...

Για το αν είχαμε και πόσα περιστατικά της Γρίπης δεν ξέρω καθώς τα χειρίζονται οι παθολόγοι, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχω ακούσει κάτι...

Κόλλησα πέρυσι, καθώς το σχολείο μου είχε πολλά κρούσματα, κάποια στιγμή μάλιστα έκλεισε. Δεν έπαθα τίποτε περισσότερο από ό,τι νιώθει κανείς σε μια πολύ ισχυρή γρίππη: φρικτούς πονοκεφάλους, υψηλό πυρετό, εξάντληση, αυτό ήταν όλο. Η έξαρση κράτησε τρεις μέρες και χρειάστηκα μια εβδομάδα για πλήρη ανάρρωση. Με βρήκε μάλιστα σε φάση με πεσμένη άμυνα λόγω ελλιπούς ύπνου. Εκτιμώ ότι είναι επικίνδυνη για ευπαθείς ομάδες, όπως διάβαζα και πέρυσι σε γερμανικά Μ.Μ.Ε. Ψυχραιμία!

Πάνω κάτω ισχύουν ότι είχαν ειπωθεί και πέρυσι. Ο ιός της γρίππης αυτής έχει κάπως μεγαλύτερη θνητότητα από την ιό της κοινής γρίππης.
Φυσικά, άτομα με άλλες συννοσηρότητες (καρδιοπάθειες, Σακχαρώδης διαβήτης, ανοσοκαταστολή, υποθυρεοειδισμός, ηλικιωμένοι κλπ.) έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν πιο βαριά και με αυξημένη θνητότητα.
Τέλος, η νόσηση από τον ιό της γρίππης (κάθε είδους) δεν αφήνει μόνιμη ανοσία, αυτό σημαίνει ότι όποιος νόσησε μπορεί να ξανανοσήσει γι'αυτό εξ'άλλου το αντιγριππικό εμβόλιο πρέπει να γίνεται κάθε χρονο κυρίως στις ομάδες ατόμων υψηλού κινδύνου όπως αυτές που ανέφερα παραπάνω.

Mα φαντάζομαι,τα άτομα με ιστορικο ιατρικό βεβαρημένο,και οι ηλικιωμένοι το έχουν κάνει,και το κάνουν κάθε χρόνο.
Μεταξύ αυτών νομίζω είναι και η πλειοψηφία των θανόντων.
Αρα...

Το 37% των ατόμων που εμφάνισαν επιπλοκές φέτος δεν είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας.
Αν συνεχίσουν οι ίδιοι ρυθμοί, θα ξεπεραστεί ο περσινός αριθμός...

Φέτος, τουλάχιστον το 80% αυτών που προσβλήθηκαν από γρίπη τύπου Α, έχουν προσβληθεί από τον Η1Ν1. Τα συμπτώματα είναι πυρετός, σηνήθως όχι πάνω από 39, πονοκέφαλος και βήχας και είναι ηπιότερα σχετικά από αυτά της κλασικής γρίπης τύπου Α. Φυσικά περνάει χωρίς την χορήγηση αντιβίωσης, μέσα σε διάστημα το πολύ 4 ημερών, εφόσον δεν διαγνωστεί κάτι άλλο, συνήθως ακροαστικά, που μπορεί να οδηγήσουν σε βρογχίτιδα, βρογχοσπασμό και ίσως και πνευμονία. Τα τελευταία προκαλούνται από μικρόβιο ή βακτήριο και όχι από το ιό (λόγω της εξασθένησης του οργανισμού από την γρίπη, βρίσκουν "έδαφος" τα μικρόβια και τα βακτήριο) και οι κύριες αιτίες θανάτου, άρα χορηγείται αντιβίωση, συνήθως τύπου κλαριθομυκήνης.
Το μόνο που μπορεί να χορηγηθεί στην περίπτωση της γρίπης είναι το λεγόμενο ταμιφλού, στην αρχή του κύκλου, αλλιώς δεν κάνει σοβαρή χρήση, το οποίο απλά μετριάζει τα συμπτώματα του ιού, ώστε να μην εξασθενήσει ο οργανισμός και γίνει επιρρεπής σε άλλες ασθένειες.
Γενικός η γρίπη (όποιο στέλεχος και να είναι) θεωρείται σοβαρή ασθένεια και φυσικά δεν την περνάμε στο ντούκου. Θέλει προσοχή. Κάθε χρόνο πεθαίνουν αρκετά άτομα από την κοινή γρίπη και δεν χρειάζεται να είναι ο Η1Ν1.
Πριν από μέρες η σύζυγός μου κόλλησε τον εν λόγω ιό, χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, παρόλα αυτά το γύρισε σε σοβαρό προγχοσπασμό, κυρίως του αριστερού πνεύμονα. Με αγωγή αντιβίωσης και βρογχοδιασταλτικών, ξεπεράστηκε το πρόβλημα σε διάστημα 15 ημερών.
Φυσικά νόσησα και εγώ, με τα ίδια συμπτώματα, αλλά μετά από δύο μέρες πέρασε, χωρίς φυσικά καμιά αγωγή (μόνο αντιπυρετικά).

Στα φετινά εμβόλια της εποχικής γρίπης, περιέχεται και το στέλεχος του Η1Ν1 και φυσικά πρέπει να το κάνουν όλες οι ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς επίσης και το νοσηλευτικό προσωπικό, για να αποφευχθεί η ενδονοσοκομιακή μετάδοση του ιού στους ασθενείς από τους νοσηλευτές.

Αν κάνω κάπου λάθος, παρακαλώ οι ειδικότεροι του Forum να με διορθώσουν.

Last edited:
Φέτος, τουλάχιστον το 80% αυτών που προσβλήθηκαν από γρίπη τύπου Α, έχουν προσβληθεί από τον Η1Ν1. Τα συμπτώματα είναι πυρετός, σηνήθως όχι πάνω από 39, πονοκέφαλος και βήχας και είναι ηπιότερα σχετικά από αυτά της κλασικής γρίπης τύπου Α. Φυσικά περνάει χωρίς την χορήγηση αντιβίωσης, μέσα σε διάστημα το πολύ 4 ημερών, εφόσον δεν διαγνωστεί κάτι άλλο, συνήθως ακροαστικά, που μπορεί να οδηγήσουν σε βρογχίτιδα, βρογχοσπασμό και ίσως και πνευμονία. Τα τελευταία προκαλούνται από μικρόβιο ή βακτήριο και όχι από το ιό (λόγω της εξασθένησης του οργανισμού από την γρίπη, βρίσκουν "έδαφος" τα μικρόβια και τα βακτήριο) και οι κύριες αιτίες θανάτου, άρα χορηγείται αντιβίωση, συνήθως τύπου κλαριθομυκήνης.
Το μόνο που μπορεί να χορηγηθεί στην περίπτωση της γρίπης είναι το λεγόμενο ταμιφλού, στην αρχή του κύκλου, αλλιώς δεν κάνει σοβαρή χρήση, το οποίο απλά μετριάζει τα συμπτώματα του ιού, ώστε να μην εξασθενήσει ο οργανισμός και γίνει επιρρεπής σε άλλες ασθένειες.
Γενικός η γρίπη (όποιο στέλεχος και να είναι) θεωρείται σοβαρή ασθένεια και φυσικά δεν την περνάμε στο ντούκου. Θέλει προσοχή. Κάθε χρόνο πεθαίνουν αρκετά άτομα από την κοινή γρίπη και δεν χρειάζεται να είναι ο Η1Ν1.
Πριν από μέρες η σύζυγός μου κόλλησε τον εν λόγω ιό, χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, παρόλα αυτά το γύρισε σε σοβαρό προγχοσπασμό, κυρίως του αριστερού πνεύμονα. Με αγωγή αντιβίωσης και βρογχοδιασταλτικών, ξεπεράστηκε το πρόβλημα σε διάστημα 15 ημερών.
Φυσικά νόσησα και εγώ, με τα ίδια συμπτώματα, αλλά μετά από δύο μέρες πέρασε, χωρίς φυσικά καμιά αγωγή (μόνο αντιπυρετικά).

Στα φετινά εμβόλια της εποχικής γρίπης, περιέχεται και το στέλεχος του Η1Ν1 και φυσικά πρέπει να το κάνουν όλες οι ομάδες υψηλού κινδύνου, καθώς επίσης και το νοσηλευτικό προσωπικό, για να αποφευχθεί η ενδονοσοκομιακή μετάδοση του ιού στους ασθενείς από τους νοσηλευτές.

Αν κάνω κάπου λάθος, παρακαλώ οι ειδικότεροι του Forum να με διορθώσουν.

Μόνο μερικές επισημάνσεις θα κάνω.
Η θεραπεία για τη γρίππη δεν είναι αντιβιοτικά (αυτά δεν έχουν επίδραση στον ιό) αλλά τα αντιιϊκά όπως το ταμιφλού. Όπως σωστά γράφτηκε, το ταμιφλού έχει συνήθως αποτέλεσμα αν χορηγηθεί εντός 48 ωρών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
Η αντιβίωση χορηγείται μόνο αν υπάρχει υπόνοια ότι η ίωση έχει επιπλακεί και από μικροβιακό παράγοντα.
Στα παραπάνω που έγραψες φίλε θέλω να επισημάνω ότι ο βρογχόσπασμος όταν εμφανίζεται είναι συνήθως αμφοτερόπλευρος (δηλαδή και στους δύο πνεύμονες), αν εμφανίζεται μόνο από την πλευρά ενός πνεύμονα τότε υπάρχουν μηχανικά αίτια που τον προκαλούν π.χ. απόφραξη. Δεν ξέρω αν εννοούσαν ότι ίσως είχε εικόνα πνευμονίας αριστερά (για να πιστοποιηθεί όμως πνευμονία πρέπει να υπάρχουν ακτινολογικά ευρήματα, χωρίς αυτά δεν μπορούμε να μιλάμε για πνευμονία).
Ίσως να ακουγόταν πιο έντονα αριστερά.

Μόνο μερικές επισημάνσεις θα κάνω.
Η θεραπεία για τη γρίππη δεν είναι αντιβιοτικά (αυτά δεν έχουν επίδραση στον ιό) αλλά τα αντιιϊκά όπως το ταμιφλού. Όπως σωστά γράφτηκε, το ταμιφλού έχει συνήθως αποτέλεσμα αν χορηγηθεί εντός 48 ωρών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
Η αντιβίωση χορηγείται μόνο αν υπάρχει υπόνοια ότι η ίωση έχει επιπλακεί και από μικροβιακό παράγοντα.
Στα παραπάνω που έγραψες φίλε θέλω να επισημάνω ότι ο βρογχόσπασμος όταν εμφανίζεται είναι συνήθως αμφοτερόπλευρος (δηλαδή και στους δύο πνεύμονες), αν εμφανίζεται μόνο από την πλευρά ενός πνεύμονα τότε υπάρχουν μηχανικά αίτια που τον προκαλούν π.χ. απόφραξη. Δεν ξέρω αν εννοούσαν ότι ίσως είχε εικόνα πνευμονίας αριστερά (για να πιστοποιηθεί όμως πνευμονία πρέπει να υπάρχουν ακτινολογικά ευρήματα, χωρίς αυτά δεν μπορούμε να μιλάμε για πνευμονία).
Ίσως να ακουγόταν πιο έντονα αριστερά.

Ισως ήταν λάθος διατύπωση από μένα. Υπήρχαν ευρήματα και στους δύο πνεύμονες, αλλά στον αριστερό πιο πολύ. Φυσικά βγήκε ακτινογραφία η οποία απλά επιβεβαίωσε μόνο βρογχίτιδα και όχι πνευμονία. Οντως ο αριστερός πνεύμονας "σφύριζε" πιο πολύ.

Ισως ήταν λάθος διατύπωση από μένα. Υπήρχαν ευρήματα και στους δύο πνεύμονες, αλλά στον αριστερό πιο πολύ. Φυσικά βγήκε ακτινογραφία η οποία απλά επιβεβαίωσε μόνο βρογχίτιδα και όχι πνευμονία. Οντως ο αριστερός πνεύμονας "σφύριζε" πιο πολύ.

Αν η γυναίκα σου έκανε ιογενή πνευμονία (είτε από Η1Ν1, είτε από οποιοδήποτε άλλο ιο) θα έμπαινε στην εντατική διασωληνωμένη...

Φέτος, τουλάχιστον το 80% αυτών που προσβλήθηκαν από γρίπη τύπου Α, έχουν προσβληθεί από τον Η1Ν1......

καλη τοποθετηση.

οσων αφορα τα εμβολια, παρασκευαζονται σε αυγα κοτας, περιεχοθν 3 στελεχοι του ιου, 2 τυπου α και ενα τυπου β, κανενα τυπου γ. φετος εχουν συγκεκριμενα ενα brisbane, ena melbourne καθος και τον γνωστο Η1Ν1.
οι αμερικανικες οδηγιες μιλουν για εμβολιασμο ανω των 65, ελλαδα ειναι 60, καθος και ειδικες ομαδες. προσωπικα δεν το συνιστω πλην των χαπ ασθενων και αλλων με χρονιες αναπνεθστικες νοσους. εχω εξετασει πανο απο 100 με Η1Ν1, και η βροχητιδα που ακολουθει αντιμετοπιζετε πολυ καλα με κλαρυθρομυκινη.

εαν καποιος επειθιμει πιο τεχνικες λεπτομερειες αγωγης ας με ειδοποιεισει

Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Κάπου άκουσα στην τηλεόραση ότι οι περισσότεροι αργήσανε να συμβουλευτούν γιατρό, καθότι δεν είχαν άλλο χρόνιο πρόβλημα υγείας.
Ετσι ακριβώς "πήγε" άδικα το πρώτο θύμα του Η1Ν1, στις Σέρρες, φέτος. Ηταν συγγενής μου. Είχε επίμονο πυρετό για τουλάχιστον 10 μέρες, αλλά εν όψει χριστουγέννων και εορτών το παραμέλησε. "Εντάξει, θα περάσει" έλεγε.

Last edited:
Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Ετσι ακριβώς "πήγε" άδικα το πρώτο θύμα του Η1Ν1, στις Σέρρες, φέτος. Ηταν συγγενής μου. Είχε επίμονο πυρετό για τουλάχιστον 10 μέρες, αλλά εν όψει χριστουγέννων και εορτών το παραμέλησε. "Εντάξει, θα περάσει" έλεγε.

Μέγιστη παράλειψη το να έχει κάποιος επί 10 ημέρες πυρετό και να μην πάει σε γιατρό, κρίμα γιατί μπορούσε να είχε σωθεί.

Βρε παίδες,για να καταλάβουμε και κάτι..
Κάθε χρόνο τώρα δηλ θα έχουμε θύματα απο τον H1N1;
Γιατι πριν 2-3 χρόνια δεν είχαμε;
Και για πόσο ακόμα θα συνεχίσουμε να έχουμε;
Συγκεκριμένα απο αυτόν του τύπο γρίππης;
Η μας τα λένε ετσι,ωστε να εμβολιαστούμε άπαντες,για να εξαντληθούν τα αποθέματα εμβολίων που εχουν ξεμείνει;

Τώρα ο εμβολιασμός δεν έχει νόημα είπε ο πρόεδρος των ΕΔΥ.
Για να σε καλύψει το εμβόλιο τώρα έπρεπε να είχε γίνει μέχρι 15 Δεκεμβρίου.
Η μόνη άμυνα είναι να πλακώσεις τα αντιικά άμεσα με το πρώτο πυρετό.