Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Διαβάζω ότι ο Καραγκούνης είναι λέει θετικός στην νέα γρίπη.
Μα αυτός δεν είχε εμβολιαστεί με τους υπόλοιπους διεθνείς πριν το ματς με την Ουκρανία ;

Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Μα αυτός δεν είχε εμβολιαστεί με τους υπόλοιπους διεθνείς πριν το ματς με την Ουκρανία ;

Για να εμφανιστεί επαρκής ανοσιακή απάντηση πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 15 ημέρες από τον εμβολιασμό...

Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο που αναφέρεις αν είναι αληθές αλλά είχα διαβάσει ότι το εμβόλιο χρειάζεται περί τις δυο εβδομάδες για την πλήρη δημιουργία αντισωμάτων βέβαια η χρονική περίοδο διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό (άλλος ποιο νωρίς άλλος ποιο αργά…)

Re: Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Για να εμφανιστεί επαρκής ανοσιακή απάντηση πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 15 ημέρες από τον εμβολιασμό...

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Δεν το γνώριζα.
Τώρα βέβαια απορώ γιατί εμβολιάστηκαν μιας και δεν θα τους κάλυπτε όταν θα έπαιζαν στην Ουκρανία.

Δεν ξέρω αν πράγματι εμβολιάστηκαν η όλα αυτά ήταν μέσα στο παιχνίδι αυτών που θέλαν να παρουσιάσουν την Ουκρανία πιο επικίνδυνη και απο ναρκοπέδιο για να πετύχουν αλλαγή έδρας η έστω κεκλισμένων...

Μάλλον το πράγμα έχει αρχίσει και παίρνει το δρόμο του
ο πανικός για την επερχόμενη καταστροφή που καλλιεργούσαν τα κανάλια μαζικής υποταγής της σκέψης δεν έχει εντέλει αντικείμενο

αυτή τη στιγμή νοσούν 4 φίλοι μου , όλη η οικογένεια μου , και ένας μεγάλος αριθμός συμμαθητών του γιου μου λείπει από την τάξη λόγω συμπτωμάτων

σε επικοινωνία με το γιατρό που είχα περιγράφοντας τα συμπτώματα , μου απάντησε ότι μην φοβάμαι και ούτε καν να φέρω τα πιτσιρίκια να τα δει
και κατέληξε πολύ ψύχραιμα ότι απλά περνάνε την γρίπη η οποία όπως μου διευκρίνισε είναι πολύ πιο ήρεμης μορφής από άλλες εποχικές που έχει δει κατά καιρούς

σε άλλη ερώτηση μου πως είναι σίγουρος ότι νοσούν από την συγκεκριμένη γρίπη μου απάντησε ότι το 98 τα εκατό των περιπτώσεων που αντιμετωπίζει αυτήν την εποχή με τέτοια συμπτώματα προέρχονται από αυτή

άντε βοήθεια μας

υγ

δεν προτρέπω σε κανένα να πράξει η να μην πράξει κάτι

απλά μετέφερα την εμπειρία μου από την δικιά μου περίπτωση

Last edited:
Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

[...

σε άλλη ερώτηση μου πως είναι σίγουρος ότι νοσούν από την συγκεκριμένη γρίπη μου απάντησε ότι το 98 τα εκατό των περιπτώσεων που αντιμετωπίζει αυτήν την εποχή με τέτοια συμπτώματα προέρχονται από αυτή
[/QUOTE]

Και σε μας ο παιδίατρος ανέφερε παρόμοιο ποσοστό, αφού μας επισκεφθηκε και εξέτασε την κόρη μου που είχε πολύ υψηλό πυρετό, είχε κλείσει το σχολείο της κ.λ.π, αλλά αποφασίσαμε να κάνει το τεστ ελέγχου του ιου (το περισσότερο αξιόπιστο, μια και υπάρχει ποικιλία και σε αυτό) το οποίο αποδείχθηκε αρνητικό!

Κρίμα η καραντίνα που περάσαμε! Ηλπιζα να είχαμε τελειώσει μ'αυτό το θέμα αλλά ...

Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Πρόκειται για μοριακή ανίχνευση του στελέχους Η1Ν1 του ιου της γρίπης Α, φαρυγγικό επίχρισμα, με μεθοδολογία Real Time PCR for InfA/H1N1.
Η ευαισθησία της μεθόδου οριζεται σε 97% και η ειδικότητα της μεθόδου σε 99%.

Το τεστ έγινε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο της εμπιστοσύνης μας

Sorry για το Αγγλικό αλλα....

http://uk.news.yahoo.com/18/20091127/thl-virus-mutation-spreads-as-swine-flu-5effa79.html

"Virus mutation spreads as swine flu deaths leap

Friday, November 27 04:49 pm

Swine flu virus mutations are spreading in Europe, French health officials said Friday as the World Health Organisation reported a leap in deaths from the disease by more than 1,000 in a week.

Two patients who were infected by a mutation that was also recently detected in Norway have died in France, the government's Health Surveillance Institute (InVS) said in a statement.

"This mutation could increase the ability of the virus to affect the respiratory tracts and, in particular, the lung tissue," said a statement from "For one of these patients, this mutation was accompanied by another mutation known to confer resistance to oseltamivir," it added, referring to the main drug being used to treat swine flu, under the brand name Tamiflu.

The case was the first drug-resistant strain found in France among the 1,200 strains experts have analysed here, the InVS said, adding that "the effectiveness of vaccines currently available is not being questioned."

The two patients were not related and had been hospitalised in two different cities in France, it said.

The WHO said Friday the death toll had reached at least 7,826 worldwide since the A(H1N1) flu virus was first uncovered in April.

The number of deaths reported to the UN health agency showed the biggest rise in the Americas, where 5,360 deaths have now been recorded compared to 4,806 a week ago.

But Europe also posted a substantial increase percentage-wise with at least 650 fatalities now reported, representing a surge of 300 deaths or 85 percent from data posted a week ago.

The WHO said Thursday it was investigating reports of mutations in the virus, after half a dozen countries recorded such cases.

"The question is whether these mutations again suggest that there is a fundamental change going on in viruses out there -- whether there's a turn for the worse in terms of severity," said Keiji Fukuda, WHO's special adviser on pandemic influenza.

"The answer right now is that we are not sure," he added following reports from China, Japan, Norway, Ukraine and the United States.

He noted, however, that mutations are common in influenza viruses, and "if every mutation is reported out there it would be like reporting changes in the weather."

"What we're trying to do when we see reports of mutations is to identify if these mutations are leading to any kinds of changes in the clinical picture -- do they cause more severe or less severe disease?

"Also we're trying to see if these viruses are increasing out there as that would suggest a change in epidemiology," he added.

China said earlier Thursday that it had discovered eight people with mutated versions of swine flu while Norway reported last week that it had detected one case.

Fukuda also said that the UN health agency was looking into Tamiflu-resistant cases reported in Britain and the United States but noted they concerned people who are already undergoing treatment for other diseases or who have underlying health issues.

The health agency was therefore maintaining its assessment that Tamiflu, produced by Swiss drugmaker Roche, remained "effective" as a treatment for swine flu, but that "we do have to be vigilant in these very susceptible people."

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ????? ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΛΟΓΩ ΣΥΝΧΡΩΤΙΣΜΟΥ ( ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ) !!!

με καθε επιφυλαξη διοτι δεν το ακουσα εγω ...

μου ειπαν οτι ειπωθηκε σε δελτιο ειδησεων της νετ οτι ενας στη Θεσ/νικη μετα το εμβολιο αισθανθηκε μουδιασμα στα κατω ακρα ...

δεν ακουσα εγω την ειδηση βεβαια οποτε ...

Κι εμένα μου είπαν ότι είδαν την θεά Αθηνά αγκαλιά με τον Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Ρε παίδες, συζητάμε εδώ, διαβάστε τι λένε οι γιατροί του φόρουμ και τέλος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Πρόκειται για μοριακή ανίχνευση του στελέχους Η1Ν1 του ιου της γρίπης Α, φαρυγγικό επίχρισμα, με μεθοδολογία Real Time PCR for InfA/H1N1.
Η ευαισθησία της μεθόδου οριζεται σε 97% και η ειδικότητα της μεθόδου σε 99%.

Το τεστ έγινε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο της εμπιστοσύνης μας

Αν μπορώ να ρωτήσω, τι σημαίνει ευαισθησία και τι ειδικότητα της μεθόδου?
Το real time εννοείται ότι πήρατε τα αποτελέσματα αμέσως, την ώρα που γινόταν το τεστ? ή είναι κάτι άλλο, πιο τεχνικό?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Το real time εννοείται ότι πήρατε τα αποτελέσματα αμέσως, την ώρα που γινόταν το τεστ? ή είναι κάτι άλλο, πιο τεχνικό?

Ευαισθησια καθοριζει το οριο ανιχνευσης. Ας πουμε οτι εχουμε δυο ατομα που το ενα εχει μολυνθει προσφατα, ενω ενα αλλο ειναι φουλ στον ιο. Τα επιπεδα του ιου ειναι διαφορετικα. Αρα το τεστ πιανει μεχρι το 97% των μολυνθεντων.
Ειδικοτητα αναφερεται στο ειδος του ιου. Το τεστ πιανει το γουρουνοιο ειδικα, οχι αλλους (αλλα υπαρχει και 1% πιθανοτητα να εχει καποιος τον απλο και να δειξει τον καινουργιο).
Real Time σημαινει οτι το τεστ ειναι ποσοτικο, δηλαδη σου δειχνει τα επιπεδα του ιου στο δειγμα. Ο ορος "Real Time PCR" ειναι παλιος και εχει αντικατασταθει απο τον "quantitative PCR (qPCR)". Το κοστος αυτου του τεστ παντως ειναι πολλαπλασιο απο το απλο και πολυ αμφιβαλλω αν γινεται σε ρουτινα.
Επισης για τα παραπανω νουμερα ευασθησιας και ειδικοτητας πρεπει να ειναι αναφορες της εταιριας και προσωπικα κραταω μικρο καλαθι
e

με καθε επιφυλαξη διοτι δεν το ακουσα εγω ...

μου ειπαν οτι ειπωθηκε σε δελτιο ειδησεων της νετ οτι ενας στη Θεσ/νικη μετα το εμβολιο αισθανθηκε μουδιασμα στα κατω ακρα ...

δεν ακουσα εγω την ειδηση βεβαια οποτε ...

Σε ηλικια 9-10 χρονων, αμεσως μετα απο χορηγηση εμβολιου (δεν θυμαμαι ακριβως ποιο εμβολιο) επαθα παροδικη παραλυση απο την μεση και κατω, για διαστημα 24 ωρων περιπου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Ευαισθησία και ειδικότητα είναι στατιστικοί όροι που βρίσκουν εφαρμογή και στην Ιατρική. Με λίγα λόγια η ευαισθησία μιας εξέτασης δηλώνει το σε τι ποσοστό αυτή διαγιγνώσκει κάποια (υπό εξέταση) παράμετρο στα άτομα που την έχουν ενώ η ειδικότητα δηλώνει το σε τι ποσοστό η εξέταση αποκλείει την υπό συζήτηση παράμετρο στα άτομα που δεν την έχουν. Δες εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sensitivity_and_specificity

Η ειδικότητα μιας μεθόδου λέει πόσο ειδικό είναι το τεστ γι αυτό που μετράει. Το συγκεκριμένο τεστ κατά 99% αυτό που θα μετρήσει θα είναι Η1Ν1. Άρα τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα του τεστ θα κυμαίνονται στο 1% (δεν θα είναι Η1Ν1, αλλά το τεστ θα το ανιχνεύσει ως Η1Ν1)
Η ευαισθησία δείχνει το ποσοστό των ψευδώς αρνητικών, δηλαδή από το 100% των Η1Ν1 δειγμάτων το τεστ θα ανιχνεύσει το 97%. Το υπόλοιπο 3% δεν θα το ανιχνεύσει.
To real time έχει να κάνει με τη μέθοδο και όχι με την απόδοση των αποτελεσμάτων. Κατά την εξέλιξη της αντίδρασης με τη μέθοδο αυτή το dna που εξετάζεται, "ενισχύεται", αυξάνει δηλαδή ο αριθμός των υπό εξέταση τμημάτων του dna (amplify είναι ο Αγγλικος όρος) και η ανίχνευση του ενισχυόμενου dna γίνεται ταυτόχρονα με τον πολλαπλασιασμό του, κατά τη διάρκεια δηλαδή της εξέλιξης της αντίδρασης. Στην κλασσική pcr η ανίχνευση του υπό μελέτη προϊόντος (dna) γίνεται αφού ολοκληρωθεί η αντίδραση και όχι κατά την εξέλιξή της.

@Elina
Ρώτησα γιατί τα μηνύματα που φτάνουν από ορισμένα ιδιωτικά εργαστήρια δεν είναι τόσο θετικά, όσον αφορά την ορθότητα των αποτελεσμάτων τους...