Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Πολλά από αυτά έχουν πιθανές παρενέργειες μέχρι και σοβαρές επιπλοκές πολύ σοβαρότερες από αυτές που δείχνει ο φίλος μου ο κος Μάκης και ο κάθε Μάκης. Εντούτοις τα κάνουμε με κλείστα μάτια εμείς και τα παιδιά μας. Γιατί ;

Από την εποχή που άρχισε η χρησιμοποίηση των εμβολίων για την πρόληψη νοσημάτων, η ανθρωπότητα κατάφερε να απαλλαγεί από πολλές θανατηφόρες ασθένειες, όπως είναι η διφθερίτιδα και ο τέτανος.

Ταυτόχρονα έγινε κατορθωτός ο περιορισμός σοβαρών παιδικών ασθενειών όπως η ιλαρά και η παρωτίτιδα. Με τη γέννησή τους τα παιδιά κουβαλούν μαζί τους αντισώματα (είναι αμυντικά όπλα του οργανισμού απέναντι στις ασθένειες) εναντίον πολλών ασθενειών, τα οποία πήραν από τη μητέρα τους. Αν μάλιστα το βρέφος θηλάζει τότε θα συνεχίσει να παίρνει αντισώματα από τη μητέρα μέσω του γάλακτος. Τα αντισώματα όμως αυτά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, για αυτό θα πρέπει να διεγείρουμε εμείς την παραγωγή αντισωμάτων με τα εμβόλια.

Τι κάνουν λοιπόν τα εμβόλια;
Με τα εμβόλια εισάγουμε στον οργανισμό τον ίδιο τον μικροοργανισμό (ιό ή μικρόβιο) νεκρό ή εξασθενημένο, ή αντιγόνο ("κομμάτι") από τον μικροοργανισμό. Με τον τρόπο αυτό διεγείρουμε τον οργανισμό να παράγει δικά του αντισώματα τα οποία κατευθύνονται εναντίον του συγκεκριμένου μικροοργανισμού. Έτσι εάν στο μέλλον προσπαθήσει να μπει στον οργανισμό του παιδιού ο συγκεκριμένος μικροοργανισμός, τα αντισώματα που ήδη υπάρχουν θα τον εξουδετερώσουν και το παιδί σας δε θα αρρωστήσει. Μερικοί γονείς φοβούνται να εμβολιάσουν το παιδί τους γιατί υπάρχει η πιθανότητα επιπλοκών. Επιπλοκές πράγματι μπορεί να υπάρξουν, αλλά είναι σπανιότατες και ακόμη πιο σπάνιες είναι οι επιπλοκές που μπορεί να δημιουργήσουν μη αναστρέψιμο πρόβλημα στο παιδί. Από την άλλη πλευρά όμως,αν δεν εμβολιάσετε το παιδί σας και αρρωστήσει τότε ο κίνδυνος των επιπλοκών είναι μεγάλος και η πιθανότητα θανάτου υπαρκτή.

http://www.paidiatros.com/MAIN/article-221-0-0-0.aspx

η συμβατική ιατρική από τη στιγμή που εφάρμοσε τους εμβολιασμούς απέδειξε ότι μπορεί να εξαλείψει ασθένειες που κατά καιρούς απείλησαν την ανθρωπότητα όπως η πανώλη και η ευλογιά. Στη νεότερη ιστορία η συμβατική ιατρική παρασκεύασε εμβόλια για την καταπολέμηση του τετάνου, της διφθερίτιδας, του κοκκύτη του αιμόφιλου της ινφλουένζας, της πολιομυελίτιδας, της ηπατίτιδας Α, Β, της μηνιγγίτιδας Α+C, της ανεμοβλογιάς, του πνευμονιοκόκκου, της ιλαράς, της ερυθράς, του μαγουλά, του ροταϊού, και πρόσφατα κατά του ιού των ανθρώπιων θηλωμάτων (human papilloma virus). Με την βοήθεια των εμβολίων ο ανθρώπινος οργανισμός καθίσταται ικανός να αντιμετωπίσει τις ασθένειες αυτές ενώ τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί παραμένουν ευάλωτα στις διάφορες ασθένειες.

Η χρήση του MMR απασχόλησε πολλές φορές την επιστημονική κοινότητα γιατί κατά καιρούς ενοχοποιήθηκε ότι προκαλεί αυτισμό και προδιάθεση για την νόσο του Crohn. Ακολούθησε διακοπή του εμβολιασμού με καταστροφικές συνέπειες για ένα μεγάλο αριθμό παιδιών που νόσησαν. Οι μελέτες που ενοχοποίησαν το MMR θεωρήθηκαν ότι δε χρησιμοποιούσαν ορθή μεθοδολογία και επιπλέον το ισχυρότερο επιχείρημα υπέρ του εμβολίου είναι ότι ο αυτισμός περιγράφτηκε για πρώτη φορά το 1943 δηλαδή 20 χρόνια προτού παρασκευαστεί το MMR. Επιπλέον μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό LANCET (19/01/2007) επιβεβαιώνει την μείωση της παιδικής θνησιμότητας κατά 60% λόγω ιλαράς μετά από μια τεράστια παγκόσμια εκστρατεία εμβολιασμού που τέθηκε σε εφαρμογή το 1999 με σκοπό να μειώσει τους θανάτους από ιλαρά κατά 50%.

http://www.paidiatros.com/MAIN/article-222-0-0-0.aspx

Γιατί σώζουν ζωές.

Last edited:
Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

μεσαιωνας στην ενημερωση απο τη ζουγκλα η απο το κρατος ?

η μεσαιωνας στο συστημα που επιτρεπουν να κυκλοφορουν εμβολια με παρενεργειες ?

Μεσαίωνας ειναι οσα γράφονται σε διάφορα sites οπως αυτο το οτι πιασανε την γιαγιά τρεμούλες μετά το εμβόλιο λόγω τού εμβολίου

Θα μπορούσε απλά η κυρία νά φοβήθηκε το εμβόλιο και να εμφάνισε άγχος,οπως συμβαινει σε χιλιάδες ανθρώπους που παιρνουν για πρώτη φορά ένα χάπι καθολα νόμιμο ή κάνουν αντιστοίχως ένα εμβόλιο...

Ολα τα φάρμακα ή τα εμβόλια έχουν και κάποιες παρενέργειες που ειναι ως επι το πλείστον καλοήθεις...
Γιά οσους παλιότερους θυμούνται και το εμβόλιο κατά τής ευλογιάς ειχε κάποιες παρενέργειες,αλλά παρα ταύτα η ανακάλυψή του εξαφανισε μιά βαρύτατη ασθένεια..
Το ιδιο και το εμβόλιο κατά τής πολιομυελιτιδος..
Ανήκω στην γενιά που ταχει κανει και τα δυό αλλά και είχα την ατυχία να δώ ανθρώπους πού νόσησαν απο πολιομυελιτιδα γιατί δυστυχώς είτε δεν ειχαν εμβολιαστεί είτε δεν ειχε ανακαλυφθεί ακόμα το εμβόλιο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Μεσαίωνας ειναι οσα γράφονται σε διάφορα sites οπως αυτο το οτι πιασανε την γιαγιά τρεμούλες μετά το εμβόλιο λόγω τού εμβολίου

Θα μπορούσε απλά η κυρία νά φοβήθηκε το εμβόλιο και να εμφάνισε άγχος,οπως συμβαινει σε χιλιάδες ανθρώπους που παιρνουν για πρώτη φορά ένα χάπι καθολα νόμιμο ή κάνουν αντιστοίχως ένα εμβόλιο...

Ολα τα φάρμακα ή τα εμβόλια έχουν και κάποιες παρενέργειες που ειναι ως επι το πλείστον καλοήθεις...
Γιά οσους παλιότερους θυμούνται και το εμβόλιο κατά τής ευλογιάς ειχε κάποιες παρενέργειες,αλλά παρα ταύτα η ανακάλυψή του εξαφανισε μιά βαρύτατη ασθένεια..
Το ιδιο και το εμβόλιο κατά τής πολιομυελιτιδος..
Ανήκω στην γενιά που ταχει κανει και τα δυό αλλά και είχα την ατυχία να δώ ανθρώπους πού νόσησαν απο πολιομυελιτιδα γιατί δυστυχώς είτε δεν ειχαν εμβολιαστεί είτε δεν ειχε ανακαλυφθεί ακόμα το εμβόλιο.

:shakehands:

(δε πάω τον Bowie με τίποτα :flipout: )

Επειδή διάβαζα, δεν το είδα, κάτι μόνο άκουγα απο το άλλο δωμάτιο οπότε δεν έχω καταλάβει τί ακριβώς παίχτηκε.

Υποστηρίζει κάποιος οτι εμφάνισε παρενεργειες μετά το εμβόλιο και με ποιό ακριβώς τρόπο κατέληξε στο οτι αυτό ευθύνεται για αυτές?

Μην τρελαινόμαστε βρε παιδιά τελείως... Και η απλή ασπιρίνη και το depon έχουν παρενέργειες και πολύ σοβαρές μάλιστα (α και εφόσων εμφανιστούν), αλλά πολλοί που τωρα τσιρίζουν για το σατανικό εμβόλιο τα παίρνουν σαν καραμέλες...

Προσωπικός ενδιασμός για το εμβόλιο που έχω (απο όσα έχω διαβάσει και συζητήσει γενικά) αφορά την χρησιμότητα του σε υγιείς και όχι στην επικινδυνότητά του. Δεν θα το κάνω οχι γιατί φοβάμαι μην με βλάψει αλλά γιατί δεν νομίζω οτι μου χρειάζεται, με τον ίδιο τρόπο που δεν εκανα ποτέ της απλής η του πνευμονιόκοκκου (και μερικά άλλα αλλα δεν είναι της παρούσης...)

Μα ρεσει που καθε μερα τα λεμε εδω μεσα και δεν παμε να το κανουμε,οποτε κους κους και η μερες περναν και θα παει στο καλο αυτη γριπη.
Απο την αλλη παλι λεω απο οτι διαβαζω οτι αρχιζει να εξασθενει,οποτε περνω παλι ενα κουραγιο.

Μα ρεσει που καθε μερα τα λεμε εδω μεσα και δεν παμε να το κανουμε,οποτε κους κους και η μερες περναν και θα παει στο καλο αυτη γριπη.
Απο την αλλη παλι λεω απο οτι διαβαζω οτι αρχιζει να εξασθενει,οποτε περνω παλι ενα κουραγιο.

Πες μας βρε γιατρέ εσύ σαν ποιο ειδικός τι να κάνουμε?Εγώ λόγω της δουλειάς μου έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο καθημερινά.:twoguns:

Δεν ειναι περιεργο ειναι οτι ενω καθε μερα πλεον πεθαινουν καποια ατομα απο την ιωση, ποιο πολυ εντυπωση κανει (και συζητειται) το τρεμουλο της κυριας?

Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Δεν ειναι περιεργο ειναι οτι ενω καθε μερα πλεον πεθαινουν καποια ατομα απο την ιωση, ποιο πολυ εντυπωση κανει (και συζητειται) το τρεμουλο της κυριας?

Δεν πουλάει το ίδιο ο θάνατος από τη γρίππη, όσο το τρέμουλο ως παρενέργεια του εμβολίου. Άλλωστε ως Έλληνες είμαστε μανούλες να γενικεύουμε το ένα περιστατικό και να αγνοούμε αυτό που στην ιατρική ονομάζουμε evidence based medicine...

Πάρτε και άλλον έναν σύνδεσμο για το εμβόλιο:

Δυστυχώς δεν δουλεύει το link, αλλά μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη στην Ελλάδα από εδώ:

http://www.healthview.gr/

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

"Η σελίδα δεν υπάρχει"

Υπάρχει, αλλά πρέπει να την αναζητήσεις χειροκίνητα μέσα από το μενού του παρατηρητηρίου για τη νέα γρίππη και ημερομηνία 19/11/09.
Για κάποιο λόγο δεν δουλεύει ο σύνδεσμος...

την κυρια την επιασε τρεμουλο και τραυλισμα συνεχες ( αγνωστο αν θα της μεινει η θα μειωθει η θα χειροτερευσει - αν θεραπευεται δλδ η αν οχι αν μπορει να ανακουφιστει )

στη ζουγκλα ( αυτο ακουσα αυτο λεω ) το παρουσιαζανε οτι ειναι σιγουρα ( ? ) απο το εμβολιο .

δε συζητουσε κανεις μηπως δεν ειναι .
αυτο το χανε λυσει ( αυτοι τουλαχιστον). κατ αυτους λοιπον ειναι απο το εμβολιο .

παρακατω συζητουσαν και λεγανε γιατι της το κανανε οι γιατροι ( χωρις εξετασεις προηγουμενως) που και μετα τις παρενεργειες δεν την περιθαλψανε .

δλδ αυτο ΔΕΝ το επαθε απο το εμβολιο ?

πρεπει προηγουμενως να κανουμε εξετασεις να δουμε μηπως εχουμε καμια προδιαθεση η εστω πιθανοτητα να καταληξουμε ετσι ?

και κατι αλλο : αμερικανικο εμβολιο που θα βρουμε ? ( δεν το θελω το ευρωπαικο... )

την κυρια την επιασε τρεμουλο και τραυλισμα συνεχες ( αγνωστο αν θα της μεινει η θα μειωθει η θα χειροτερευσει - αν θεραπευεται δλδ η αν οχι αν μπορει να ανακουφιστει )

στη ζουγκλα ( αυτο ακουσα αυτο λεω ) το παρουσιαζανε οτι ειναι σιγουρα ( ? ) απο το εμβολιο .
.....
....

και κατι αλλο : αμερικανικο εμβολιο που θα βρουμε ? ( δεν το θελω το ευρωπαικο... )

Αφού το λένε τα αρπακτικά της τηλεθέασης έτσι πρέπει να είναι...

Ρε γαμώτο το εμβόλιο που έκανα εγώ έλεγε made in China, να ανησυχώ ;

Εμένα γιατι δεν μου κάνανε Αμερικάνικο ;
Θα βγώ στο Μάκη :flipout:

Ως έχει η κατάσταση, είμαι κατά του εμβολίου στην παρούσα φάση, αλλά να δείτε πως όσοι το κάνουν, οτιδήποτε τους προκύψει απο τρίτους λόγους, τα media θα τα ρίχνουν στο εμβόλιο... Μέχρι τώρα εχω ακούσει για καθαρό, βρώμικο, αμερικάνικο και ευρωπαικό... Αν χρειαστώ ποτέ ένα, θέλω ενα με τόνικ και 2 σταγόνες λεμόνι...

Ρε γαμώτο το εμβόλιο που έκανα εγώ έλεγε made in China, να ανησυχώ ;

Πρόσεξε, γιατι, τα κινέζικα μπορεί να εκραγούν ή να πάρουν φωτιά...

Υπάρχουν αλήθεια στοιχεία για τους θανάτους -και ηλικιωμένων- που είχαμε πέρισυ από πνευμονίες και επιπλοκές γρίπης; Γιατί 30 άτομα σε ένα εξάμηνο -με τα περισσότερα να είχαν ήδη πρόβλημα- δεν μου φαίνεται και ιδιαίτερα υψηλό νούμερο... Πέρισυ δεν πέθαναν δυο γνωστοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ -50 χρονών και υγιέστατοι- από πνευμονία; Δύσκολο είναι να φύγει κάποιος από πνευμονία που δεν της έχει δώσει την πρέπουσα σημασία;

Και αυτό που είπε ο Αλέξης είναι σημαντικό, δεν κάνω το εμβόλιο, όπως δεν έκανα ποτέ εμβόλιο για γρίπη.

Ενας λογος που μπορει να μην αναφερονται στοιχεια απο προηγουμενες "σαιζον" ειναι γιατι πιθανοτατα δεν ειναι καταγεγραμενα.
Παρολα αυτα, ουτε μια συγκριση δεν εχει γινει, εστω βασισμενη στη μνημη καποιων γιατρων.

Δεν εξηγειται δηλαδη το ποσο επικινδυνη ειναι αυτη η γριπη, εστω κι αν αποκλεισεις τους υγιεις που αναμενεται να την περασουν ηπια.

Παρα μονο, καθε μερα μαθαινουμε το σκορ απο την τηλεοραση.

Εγω δεν εχω πειστει. Επισης, δεν δεχομαι το "ο,τι πει ο γιατρος σου". Εδω, φιλος μου γιατρος, με γυναικα εγκυο (επισης γιατρο), ηταν τρομαγμενοι απο καιρο και εκαναν το εμβολιο με ανακουφιση. Αλλος φιλος μου γιατρος, με γυναικα εγκυο, το εχει κανει ο ιδιος (αναγκαστικα), αλλα η εγκυος οχι.

Και αυτοι, πριν διαμορφωσουν αποψη, συζητησαν με συναδελφους τους διαφορων ειδικοτητων και κατεληξε ο καθενας σε διαφορετικο συμπερασμα.

Aν δεν ξέρεις περισσότερα από το γιατρό σου και ταυτόχρονα τον εμπιστεύεσαι ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ!!!

Παιδιά αυτά τα Ελληναράδικα του στύλ "Εγώ ξέρω καλύτερα τον εαυτό μου" πρέπει κάποια στιγμή να τα σταματήσουμε...

Συγκριτικά στοιχεία νέας και εποχικής γρίππης δεν υπάρχουν.
Η εκτίμηση της συχνότητας και οι θάνατοι της εποχικής γρίππης βασίζονται σε προβλεπτικά μαθηματικά μοντέλα και όχι σε πραγματικά περιστατικά.
Αντίθετα, οι νοσηλείες, οι ρυθμοί εισαγωγών στις ΜΕΘ και οι θάνατοι από την πανδημική γρίππη είναι πραγματικοί αριθμοί.
Περισσότερα και ενδιαφέροντα στην ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ:

http://www.keel.org.gr/keelpno/2009/id994/gripi_ebdo_02_12_09.pdf

Το καλό είναι ότι όσο συζητάμε η γρίπη θα περάσει...:grinning-smiley-043

Σε πρώτη φάση θα κάνω για τον πνευμονιόκκοκο...
Το παρήγγειλα γιατί θέλει 3-4 μέρες.