Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Παιδιά αυτά τα Ελληναράδικα του στύλ "Εγώ ξέρω καλύτερα τον εαυτό μου" πρέπει κάποια στιγμή να τα σταματήσουμε...

Και Αμερικαναράδικα είναι, και Καναδαράδικα, και πάει λέγοντας. Παγκόσμια στάση είναι, δεν έχουμε ανακαλύψει εμείς την Αμερική. Και από τη στιγμή που έχει και μάλιστα μεγάλη λογική βάση η αμφισβήτηση -δίχως να κάνουμε ασφαλώς τους επιστήμονες, αλλά χρησιμοποιώντας το μυαλό μας για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα που λαμβάνουμε και να τα θέσουμε τουλάχιστον υπό τον άκμονα της λογικής, δίχως δηλαδή να τα καταπίνουμε αμάσητα- νομίζω είναι λιγάκι υποτιμητικό να το πηγαίνουμε στο μάντρα του "ελληνάρα"

OΚ. Να ανασκευάσω λέγοντας ότι η λογική καμιά φορά δε φτάνει για να αποφασίσουμε για το καλύτερο και ακριβώς επειδή χρειάζονται γνώσεις που επέρχονται με τήν μελέτη και καθημερινή ενασχόληση με ειδικά θέματα επι δεκαετιες, καλό θα ήταν να ακούμε τον Γιατρό που εμπιστευόμαστε!
Και σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στον πλανήτη που σκέφτονται σαν και εμάς.

Όμως... να θυμίσω, σε όσους το ξεχάσαμε, ότι κατά κάποιο μυστήριο τρόπο, ενώ είμαστε από τους πρώτους παγκοσμίως σε κατανάλωση φαρμάκων (και μάλιστα χωρίς συνταγογράφηση) τώρα που πιθανόν να μας πούνε πάρτε αυτό το φάρμακο ή εμβόλιο θα αντιδράσουμε.

Παράλογα πράγματα...

Σ' αυτό το τόπο όλοι (καθ' υπερβολή) πιστεύουμε ότι θέλουν το κακό μας, ότι είμαστε θύματα συνομωσίας και δεν ξέρω τι άλλο. Φυσικά οι γνώσεις μας καθώς και η κρίση μας βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο...

Αρνούμε να πιστέψω ότι έβγαλαν στη κυκλοφορία ένα φάρμακο ή εμβόλιο για να μειώσουν τον "πλεονάζων" πλυθυσμό.

Σίγουρα υπάρχουν παρενέργειες, σίγουρα δεν εξετάστηκε επαρκώς το εμβόλιο και όσα άλλα έχουμε γράψει. Σήμερα όμως έχει κυλήσει το νερό στο αυλάκι και δείχνει ασφαλές. Ηδη οι εμβολιασμένοι μετριούνται σε εκατομμύρια!

:bang: Ξέχασα. Οι βλάβες θα φανούν μετά από χρόνια... Μαζί με αυτές από τα δεκάδες άλλα εμβόλια που έχουμε κάνει εμείς και τα παιδιά μας.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ...

χρησιμοποιώντας το μυαλό μας για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα που λαμβάνουμε και να τα θέσουμε τουλάχιστον υπό τον άκμονα της λογικής, δίχως δηλαδή να τα καταπίνουμε αμάσητα- νομίζω είναι λιγάκι υποτιμητικό να το πηγαίνουμε στο μάντρα του "ελληνάρα"

Σαφέστατα. Αλλά να μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο του να τα μασάμε τόσο πολύ και να τα διανθίζουμε με διάφορα δικά μας ή θεωρίες συνομωσίας που από κάπου ακούσαμε. Προφανώς το εμβόλιο βγήκε πολύ γρήγορα, προφανώς θα αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει επιπλοκές, όπως όλα τα εμβόλια, όμως επίσης προφανώς, για κάποιες ομάδες ανθρώπων είναι απαραίτητο και σωτήριο.

Με όλα αυτά στο τέλος θα αρνηθούν το εμβόλιο και άνθρωποι που θα έπρεπε οπωσδήποτε να το κάνουν, καθώς πάνω τους η γρίππη είναι πιθανότατο να αποδειχθεί θανατηφόρος... Είναι απαραίτητη η αμφισβήτηση σε μια υγιή κοινωνία, αρκεί αυτή να έχει υγιή (ή αλλιώς λογικά) όρια.

Στην Ελλάδα έχουμε αποφασίσει για κάποιο λόγο ότι η μόνη αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης είναι τα blogs (μα αν είναι ποτέ δυνατόν!!!), στα οποία ο καθείς ανώνυμος γράφει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι, ή ακόμα χειρότερα, ό,τι του παραγγείλει ο εκάστοτε χορηγός του.

Και ΟΚ, όταν βλέπουμε να μιλάει η είδηση για εξωγήινους, καταλαβαίνουμε ότι μας δουλεύουν, συνήθως όμως τα όρια μεταξύ αλήθειας και θεωρίας συνομωσίας είναι δυσδιάκριτα. Γι'αυτό ας μη βάζουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και όσους γύρω μας είναι ευαίσθητοι στον ιό.

Προσωπικά όπως έχω πει παραπάνω, δεν το κάνω γιατί όσο μπορώ να γνωρίζω δεν ανήκω σε κάποια τέτοια ομάδα, και δε θέλω να γίνω κι εγώ μέρος του πανικού που έχει συντονιστεί από τα ΜΜΕ....αν όμως μάθαινα ω μη γένοιτο ότι έχω κάποιο άλλο πρόβλημα θα έσπευδα να το κάνω, τόσο απλά.

Παρεπιπτόντως... είμαι με πονόλαιμο... λέτε? :D :D :D

Last edited:
Δεν ακούω θεωρίες συνωμοσίας, απλά δεν έχω πειστεί για το ιδιαιτέρως επικίνδυνο της γρίπης αυτής που να επιβάλει τον μαζικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού και όχι μόνο κάποιων ευπαθών ομάδων.
Ούτε έχω ακούσει κάποιον γιατρό να μιλάει για θανατηφόρο ιό, και διορθώστε με εάν κάνω λάθος. Έχω ακούσει να μιλούν για δυνάμει επικίνδυνη γρίπη. Δυνάμει επικίνδυνη όμως, δεν είναι και η κοινή γρίπη; Και τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία -γιατί και αυτά επιστημονικά στοιχεία είναι, τα οποία οφείλουμε και αυτά να επεξεργαζόμαστε λογικά- δεν με πείθουν για το αντίθετο. Για αυτό ρώτησα. Έχουμε στοιχεία, έχουν οι γιατροί στοιχεία, να μας παρουσιάσουν πόσοι θάνατοι υπήρξαν πέρισυ στους οποίους έτυχε οι θανόντες να έχουν την κοινή γρίπη;
Αυτό ζητάει η λογική μου για να λάβω την απόφασή μου και δεν μου δίνεται.

Τώρα εάν βάλουμε στην εξίσωση ότι όλη η πανδημία είναι μία θαυμάσια ευκαιρία για να πουλήσουν οι φαρμακοβιομηχανίες, ε δεν θέλει και πολύ μυαλό για να έχω μια επιφύλαξη σε ό,τι θα ακούσω. Τα "δωρεάν" ιατρικά συνέδρια στο Ακαπούλκο μήπως είναι και αυτά θεωρίες συνωμοσίας; Να ξέρουμε και τι λέμε.

Μα δε λέμε κάτι διαφορετικό. Είπα κι εγώ ότι η γρίππη είναι δυνάμει θανατηφόρος για κάποιες ομάδες του πληθυσμού, όπως άλλωστε και η παλιά γρίππη. Όπως λοιπόν οι ομάδες αυτές εμβολιάζονταν για εκείνη θα πρέπει να εμβολιαστούν και γι'αυτήν.

Το να ασχολούμαστε όμως με το βιντεάκι της αθλήτριας που μπορεί να περπατάει μόνο όπισθεν και δε μιλάει (αν και δίνει μια χαρά συνέντευξη στο τέλος μιλώντας άπταιστα ώστε να καταλάβει ο κόσμος το μήνυμα που πρέπει να περαστεί), να μιλάμε για ελεγχόμενη μείωση του πληθυσμού και διάφορα τέτοια φαιδρά είναι μαλλον τραβηγμένο.

Προφανώς συμφωνώ ότι η γρίππη εφευθρέθηκε, έτσι ώστε να πλουτίσουν κάποιες εταιρίες σε καιρό κρίσης, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι εκεί έξω, και όσοι είναι ευπαθείς θα πρέπει να προστατεύονται, πέρα από φιλολογικές κουβέντες που κάνουμε εμείς εδώ εκ του ασφαλούς.

Σαφέστατα. Αλλά να μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο του να τα μασάμε τόσο πολύ και να τα διανθίζουμε με διάφορα δικά μας ή θεωρίες συνομωσίας που από κάπου ακούσαμε. Προφανώς το εμβόλιο βγήκε πολύ γρήγορα, προφανώς θα αποδειχθεί ότι μπορεί να έχει επιπλοκές, όπως όλα τα εμβόλια, όμως επίσης προφανώς, για κάποιες ομάδες ανθρώπων είναι απαραίτητο και σωτήριο.

Με όλα αυτά στο τέλος θα αρνηθούν το εμβόλιο και άνθρωποι που θα έπρεπε οπωσδήποτε να το κάνουν, καθώς πάνω τους η γρίππη είναι πιθανότατο να αποδειχθεί θανατηφόρος... Είναι απαραίτητη η αμφισβήτηση σε μια υγιή κοινωνία, αρκεί αυτή να έχει υγιή (ή αλλιώς λογικά) όρια.

Στην Ελλάδα έχουμε αποφασίσει για κάποιο λόγο ότι η μόνη αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης είναι τα blogs (μα αν είναι ποτέ δυνατόν!!!), στα οποία ο καθείς ανώνυμος γράφει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι, ή ακόμα χειρότερα, ό,τι του παραγγείλει ο εκάστοτε χορηγός του.

Και ΟΚ, όταν βλέπουμε να μιλάει η είδηση για εξωγήινους, καταλαβαίνουμε ότι μας δουλεύουν, συνήθως όμως τα όρια μεταξύ αλήθειας και θεωρίας συνομωσίας είναι δυσδιάκριτα. Γι'αυτό ας μη βάζουμε σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και όσους γύρω μας είναι ευαίσθητοι στον ιό.

Προσωπικά όπως έχω πει παραπάνω, δεν το κάνω γιατί όσο μπορώ να γνωρίζω δεν ανήκω σε κάποια τέτοια ομάδα, και δε θέλω να γίνω κι εγώ μέρος του πανικού που έχει συντονιστεί από τα ΜΜΕ....αν όμως μάθαινα ω μη γένοιτο ότι έχω κάποιο άλλο πρόβλημα θα έσπευδα να το κάνω, τόσο απλά.

Παρεπιπτόντως... είμαι με πονόλαιμο... λέτε? :D :D :D

να έχεις υπόψη σου ότι θα σε καλύψει μετά από 15 μέρες, όχι άμεσα.

να έχεις υπόψη σου ότι θα σε καλύψει μετά από 15 μέρες, όχι άμεσα.

Ναι το ξέρω... εξάλλου υποθετικά μιλούσα, τον εαυτό μου τον εβαλα ως παράδειγμα. Απλά λέω ότι αν διαπίστωνα ότι είχα κάποιο προϋπάρχον πρόβλημα δε θα είχα καμία αμφιβολία για το αν πρέπει να το κάνω.

Φίλε send ήταν ήδη γνωστό ότι τα ποσοστά θνησιμότητας του συγκεκριμένου ιού είναι μικρότερα από αυτόν της κοινής γρίπης. Το πρόβλημα είναι ότι η κοινή γρίπη δεν δημιούργησε πανδημία τουλάχιστον στον βαθμό του γουρουνοιού. Αυτό είναι που φοβούνται οι αρμόδιοι. Ότι με μια πανδημία θα νοσήσουν περισσότεροι, άρα και περισσότεροι από τις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων, άρα περισσότερα σοβαρά ή και θανατηφόρα περιστατικά.
Δεν με έχουν ακόμα συμβουλέψει να κάνω το εμβόλιο, ούτε ανήκει κα´ποιο μέλος της οικογένειας σε ευπαθή ομάδα άρα δεν το έχω κάνει.

Αν όμως μου το πεί η γιατρός μας την εμπιστεύομαι και θα το κάνουμε.

Και κάτι ακόμα. Αποδείξεις για τα συνέδρια, τη διεθνή συνωμοσία κτλ υπάρχουν? Κυριολεκτώ... Δεν γνωρίζω.

@Μαestro: ρε σύ δε χαίρεσαι? Θα γλιτώσεις και το εμβόλιο!
:ernaehrung004:

Πάμε πάλι.
Η σύσταση για μαζικό εμβολιασμό έχει ως κύριο σκοπό την παρεμπόδιση της πανδημίας.
Αν εμβολιαστεί ένα 30% του πληθυσμού, τότε δημιουργείται φραγμός και ο αριθμός νέων κρουσμάτων μειώνεται δραματικά.
Αν δεν γίνει αυτό, αυξάνει η ιοφορία με αποτέλεσμα αύξηση του πιθανού κινδύνου μεταλλάξεων και μη περιορισμός της μεταδοτικότητας...

Διαπιστωμένα...

Το εμβολιο της Νovartis δεν εχει δοκιμαστει για παιδια κατω των 4 ετων. Στην τηλεοραση λένε οτι απο 6 μηνων να κανουν το εμβολιο...

Τα εμβόλια και τι περιεχουν....
Ποια απο αυτά γίνονται και σήμερα?? Περιέχουν κάποιο απο αυτά Βαρέα Μέταλλα???
http://www.informedchoice.info/cocktail.html

Οι οδηγίες του Novartis....
http://www.fluscam.com/Vaccine_Pack...BasedOn1980Approvalfor Fluvirin_UCM182242.pdf

Μοναδική εφημερίδα που δημοσιεύει την καταγγελία για το εμβόλιο στη Σουηδία, επίσης απομακρυνεται το φυλλαδιο απο την συσκευασία στην Ιταλία...
http://www.expressen.se/halsa/1.1750592/de-blev-sjuka-av-vaccinet

Απο εκεί και πέρα, σκεπτόμενοι άνθρωποι είμαστε, δεν πιστεύω στον αφανισμό του είδους, ξέρω ότι υπάρχει τεράστιο καρτέλ πίσω απο όλα και πως έχει διεισδύσει το χρήμα στην επιστήμη, γενικότερα....

Last edited:

Και κάτι ακόμα. Αποδείξεις για τα συνέδρια, τη διεθνή συνωμοσία κτλ υπάρχουν? Κυριολεκτώ... Δεν γνωρίζω.

Τη διεθνή συνωμοσία ούτε την πιστεύω ούτε είμαι από εκείνους που τους απασχολούν τέτοια σενάρια. Αλλά το ότι οι γιατροί διαρκώς έχουν -αναλόγως βέβαια την ειδικότητα- συνέδρια σε κάτι εξωτικά μέρη με τα έξοδα πληρωμένα από τους χορηγούς-φαρμακευτικές είναι κάτι το αδιαμφισβήτητο. Μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάκτυλό μας. Δεν είπα ότι είναι κάτι το παράνομο -αν και ο Ιατρικός Κώδικας έχει αυστηρές διατάξεις στο κεφάλαιο δεοντολογίας για σχέσεις πχ Ιατρών με τρίτους (πχ φαρμακοποιούς), αλλά έχει μείνει στα δεδομένα του 1950, πού να πάει το μυαλό των συντακτών του σε τέτοια πράγματα.

Αφού λοιπόν το πας στα επιστημονικά, περίπου επιστημονικό (καθώς αρέσκονται να το επαναλαμβάνουν οι οικονομολόγοι) είναι και το αξίωμα there's no such thing as a free lunch. Ή το ελληνικότερο κοντά στον νου και η γνώση.

Έχω βρεθεί σε άπειρα free lunch (όχι δεν είμαι άστεγος... ακόμα :D) και ποτέ δεν μου ζήτησαν κάτι. Για προώθηση/διαφήμιση υπηρεσιών και σύσφηξη σχέσεων με φωνάζανε.

Mήπως αυτά τα συνέδρια ειναι παρόμοιου σκοπού και μεγαλοποιούμε τα πράγματα? Προσοχή δεν έπεσα από το φεγγάρι... Σίγουρα θα υπάρχουν επίορκοι γιατροί όπως υπάρχουν πολιτικοί, λογιστές κτλ.

Δεν αποδυκνείεται τίποτα έτσι φίλε Send.

:grinning-smiley-043 -bye-

Μπορεί, αλλά δεν είμαστε δικαστήριο να θέλουμε αποδείξεις. Για να κρατήσω εγώ μια πισινή, όλα τα παραπάνω μου αρκούν ως αποχρώσες ενδείξεις (τουλάχιστον). Εξάλλου το να αποδείξεις πραγματικά κάτι, είναι απίστευτα, μα απίστευτα δύσκολο. Ακόμη και το ότι αυτή δα τη στιγμή μιλάμε εμείς οι δύο.

Φίλε send ήταν ήδη γνωστό ότι τα ποσοστά θνησιμότητας του συγκεκριμένου ιού είναι μικρότερα από αυτόν της κοινής γρίπης. Το πρόβλημα είναι ότι η κοινή γρίπη δεν δημιούργησε πανδημία τουλάχιστον στον βαθμό του γουρουνοιού. Αυτό είναι που φοβούνται οι αρμόδιοι. Ότι με μια πανδημία θα νοσήσουν περισσότεροι, άρα και περισσότεροι από τις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων, άρα περισσότερα σοβαρά ή και θανατηφόρα περιστατικά.
Δεν με έχουν ακόμα συμβουλέψει να κάνω το εμβόλιο, ούτε ανήκει κα´ποιο μέλος της οικογένειας σε ευπαθή ομάδα άρα δεν το έχω κάνει.

Αν όμως μου το πεί η γιατρός μας την εμπιστεύομαι και θα το κάνουμε.

@Μαestro: ρε σύ δε χαίρεσαι? Θα γλιτώσεις και το εμβόλιο!

Και ούτε πιστεύω να σου πεί η γιατρός σου να το κάνεις..γιατί απλούστατα ούτε αυτή ξέρει αν και ποιές παρανέργειες μπορεί να προκαλέσει σε κάποιο μέλος της οικογενείας σου η και σε σένα αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
Γιατί μετά εσυ νομίζω θα έχεις να κάνεις μ αυτήν,και τέτοια ευθύνη δε νομίζω να την θέλει κανείς γιατρός..έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ.
Οπότε σου λέει απλά την δική του επιλογή ,αν το έκανε η όχι,και σε αφήνει να αποφασίσεις εσυ..-bye-

Αυτό με τις παρενέργειες το θεωρώ υπερβολή και δικαιολογία. Γενικώς δεν πιστεύω στα εμβόλια γρίπης ούτε και έκανα ποτέ μου, αλλά μέχρι εκεί. Όχι και ότι θα φοβόμουν να κάνω το νέο εμβόλιο. Αποκλείεται να έχει βγει στο εμπόριο κάτι πραγματικά επικίνδυνο. Ακόμη και με το disclaimer που πιπιλίζουν όλοι, τίποτα δεν θα έσωζε τις φαρμακευτικές.

Έχω βρεθεί σε άπειρα free lunch (όχι δεν είμαι άστεγος... ακόμα :D) και ποτέ δεν μου ζήτησαν κάτι. Για προώθηση/διαφήμιση υπηρεσιών και σύσφηξη σχέσεων με φωνάζανε.

Mήπως αυτά τα συνέδρια ειναι παρόμοιου σκοπού και μεγαλοποιούμε τα πράγματα? Προσοχή δεν έπεσα από το φεγγάρι... Σίγουρα θα υπάρχουν επίορκοι γιατροί όπως υπάρχουν πολιτικοί, λογιστές κτλ.

:grinning-smiley-043 -bye-

Νίκο οντως δεν αποδεικνύεται τίποτα αλλά προσωπικά πιστεύω πώς η γυναίκα τού Καίσαρα πρέπει και να φαινεται τιμια,οχι μονον να είναι
Θεωρώ πώς δέν θάπρεπε να υπάρχει αλισβερίσι έστω και ´γιά σύσφιγξη σχέσεων´με τις εταιρείες.
Αλλως τε αν θέλω να συσφίγξω οντως σχέσεις με συναδέλφους πάμε μονοι μας για φαγητό..Δεν χρειάζονται μεσάζοντες.
Και δέν προτίθεμαι να αλλάξω αυτή την ξεροκεφαλιά μου μέχρις να συνταξιοδοτηθώ...
Υ.Γ.
Τουλάχιστον στίς Η.Π.Α δίνονται funds σε πραγματικούς ερευνητές απο Εταιρείες,αλλά υπάρχει ασφυκτικός έλεγχος απο Αρχές πού ελέγχουν ετησίως τά προγράμματα αυτά..
Και εκεί μιλάμε γιά πρωτογενή έρευνα..Δεν πάνε για φαγητό ούτε ταξίδια αναψυχής.

Στην Ελλάδα που και ιατρικά ειναι πρωτίστως μια χώρα πού φέρνει την γνώση απο το εξωτερικό(χωρις να σημαινει πως δεν εχει καλούς γιατρούς μέ σωστή και έγκαιρη-εγκυρη ενημέρωση)καλό θάταν ολα αυτά τά έστω και ´αθώα´πάρε-δώσε να έλειπαν...

Αλλά δεν λείπουν...
Τα λοιπά άμα βρεθούμε σε καφεδάκι....

Όντως ισχύουν και τα δύο που γράψατε.

@Send πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και επιφυλακτικοί. Οι καιροί είναι πολύ πονηροί. Ιδιαίτερα όταμ πέφτει επάνω μας η ευθύνη των παιδιών μας...

@Σάκης αυτό ακριβώς μου είπαν και η γιατρός μας και η παιδίατρος! "Η ευθύνη δική σου...". Όμως καμία από τις δύο δεν μας το σύστησε!!!

Μόνο η παιδίατρος μας είπε ότι δυστυχώς οδεύουμε ολοταχώς πρός υποχρεωτικό εμβολιασμό... Το δυστυχώς όμως πάει στην πανδημία και όχι στην επικινδυνότητα του εμβολίου.

Νομίζω ότι έχουμε κάνει μεγάλο ντόρο... δεν λέω ότι δεν συμβαίνει τίποτα αλλά μάλλον το μεγαλοποιήσαμε κάπως. Μια ίωση είναι που μεταδίδεται εύκολα. Οι ευπαθείς ομάδες υποφέρουν πολύ ενώ οι υπόλοιποι λιγότερο.
Το εμβόλιο δεν ελέχθηκε επαρκώς λόγω του κατεπείγοντος της πανδημίας αλλά δεν δείχνει (πρός το παρόν) επικίνδυνο.

@ Εmilot. Προφανώς υπάρχουν βαρέα και ελαφρά μέταλλα και άλλα συστατικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τροφές, με το νερό ακόμα και με τον αέρα που αναπνέουμε...

Και ούτε πιστεύω να σου πεί η γιατρός σου να το κάνεις..γιατί απλούστατα ούτε αυτή ξέρει αν και ποιές παρανέργειες μπορεί να προκαλέσει σε κάποιο μέλος της οικογενείας σου η και σε σένα αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
Γιατί μετά εσυ νομίζω θα έχεις να κάνεις μ αυτήν,και τέτοια ευθύνη δε νομίζω να την θέλει κανείς γιατρός..έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ.
Οπότε σου λέει απλά την δική του επιλογή ,αν το έκανε η όχι,και σε αφήνει να αποφασίσεις εσυ..-bye-

Τίς τελευταίες μέρες όντως πολλοί γιατροί δεν παίρνουν θέση γιατί φοβούνται...
Ηδη συζητείται ατύπως ,σχετικά με τούς Νοσοκομειακούς,κυρίως γιατρούς,το εάν έχουν ευθύνη στην περίπτωση πού δεν εμβολιαστούν,γιατί έτσι θα συμβάλουν στην μετάδοση τής γρίπης..
Αυτό εμένα με βρίσκει εντελώς αντίθετο(δεν εργάζομαι σε νοσοκομειο πάντως)γιατί δεν μιλάμε για μιά πανδημία πού σκοτώνει αλλά γιά μιά ήπια πανδημία..Αν αρχίσουν εκφοβιστικά μέτρα προς τούς συναδέλφους ,το πράγμα αρχιζει και γινεται κάπως ´περίεργο´...
Αλλά άντε μετά να αποδειξεις,εάν δεν εχεις εμβολιαστεί οτι δέν κόλλησες εσύ κάποιον ασθενή που εξέτασες....Λεπτά πράγματα πού φαινεται να χοντραινουν άσχημα.
Αλλα και αρκετοί ιδιώτες γιατροί(παθολόγοι και παιδιατροι κυρίως,πουεχουν και τα πιό πολλά περιστατικά)λένε τα υπέρ και τά κατά και αφήνουν τούς ´πελάτες´τους να αποφασίσουν..

Last edited:
Τίς τελευταίες μέρες όντως πολλοί γιατροί δεν παίρνουν θέση γιατί φοβούνται...
Ηδη συζητείται ατύπως ,σχετικά με τούς Νοσοκομειακούς,κυρίως γιατρούς,το εάν έχουν ευθύνη στην περίπτωση πού δεν εμβολιαστούν,γιατί έτσι θα συμβάλουν στην μετάδοση τής γρίπης..
Αυτό εμένα με βρίσκει εντελώς αντίθετο(δεν εργάζομαι σε νοσοκομειο πάντως)γιατί δεν μιλάμε για μιά πανδημία πού σκοτώνει αλλά γιά μιά ήπια πανδημία..Αν αρχίσουν εκφοβιστικά μέτρα προς τούς συναδέλφους ,το πράγμα αρχιζει και γινεται κάπως ´περίεργο´...
Αλλά άντε μετά να αποδειξεις,εάν δεν εχεις εμβολιαστεί οτι δέν κόλλησες εσύ κάποιον ασθενή που εξέτασες....Λεπτά πράγματα πού φαινεται να χοντραινουν άσχημα.
Αλλα και αρκετοί ιδιώτες γιατροί(παθολόγοι και παιδιατροι κυρίως,πουεχουν και τα πιό πολλά περιστατικά)λένε τα υπέρ και τά κατά και αφήνουν τούς ´πελάτες´τους να αποφασίσουν..

Με το ίδιο σκεπτικό πρέπει να εμβολιαστεί υποχρεωτικά ο μισός πληθυσμός όμως

οδηγοί δημοσίων μέσων , ταμίες ΔΕΚΟ , ταχυδρόμοι ,ταμίες πολυκαταστημάτων ,, κτλ κτλ

οπότε όντως κάτι περίεργο ..μυρίζει

Εφόσον δεν πρόκειται για κάτι το εξαιρετικά επικίνδυνο, με μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας κλπ, το να αναγκάσεις κάποιον σε τέτοια επέμβαση στο σώμα του, είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό. Εγώ πάντως δεν πρόκειται να αφήσω τέτοια επέμβαση στο σώμα μου και θα ασκήσω κάθε δυνατή βία για να αμυνθώ. Αυτά είναι σενάρια 1984.