Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Πάντως με γιατρό πνευμονολόγο που μίλησα πριν 3 ημέρες,μου είπε ο,τι πιο αναγκαίο στις ευπαθείς ομάδες και οχι μόνο είναι να γίνει το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου...και οχι αυτό του H1N1.

Μα το εχουμε πει αυτο.

Η σοβαροτερη επιπλοκη που μπορει να προκαλεσει η γριπη αυτη ειναι πνευμονια.
Απο αυτο προεχει να φυλαχτεις με το εμβολιο του πνευμονιοκοκκου.

Συμφωνα με γνωστη μου Φαρμακοποιο το εμβολιο του πνευμονιοκοκου ειχε 17 ευρω πριν την γριπη και τωρα εχει 46!!! Ασε που της εστειλαν 2 για ενα ολοκληρο μηνα ενω παλια της εστελναν 2 την εβδομαδα...

Καποιοι βρηκαν την ευκαιρια να κερδοσκοπήσουν...

Δεν είναι θέμα κερδοσκοπείας. Οταν δεν καλύπτεται η εγχώρια αγορά για διάφορους λόγους, στην περιπτωσή μας λόγω αυξημένης ζήτησης, αναλαμβάνει ο Ι.Φ.Ε.Τ (κάτι σαν κρατική Φαρμακαποθήκη) να εισάγει φάρμακα από οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαικής ενωσης διαθέτει, και φυσικά στην τιμή που νόμιμα πωλούνται εκεί. Καθώς η Ελλάδα διαθέτει με διαφορά τις χαμηλότερες τιμές προκύπτουν πάντα αυτές οι τεράστιες διαφορές.
Η διαθεσιμότητα του εμβολίου είναι προβληματική λόγω της τεράστιας ζήτησης. Εγώ "έδινα" 2 με 3 το χρόνο και τώρα έχω μια λίστα με 30 άτομα.

Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Συμφωνα με γνωστη μου Φαρμακοποιο το εμβολιο του πνευμονιοκοκου ειχε 17 ευρω πριν την γριπη και τωρα εχει 46!!! Ασε που της εστειλαν 2 για ενα ολοκληρο μηνα ενω παλια της εστελναν 2 την εβδομαδα...

Καποιοι βρηκαν την ευκαιρια να κερδοσκοπήσουν...

Ετσι είναι...αλλά υπάρχουν διαθεσιμα ακόμα στα 17 ευρώ.
Δε τα δίνουν όμως..αν δεν υπάρχει λόγος συγκεκριμένος(ομάδα υψηλού κινδύνου,καρδιοπαθείς,ασθματικοί,κλπ)

H ιατρική γνωμάτευση είναι απαραίτητη, και ήταν ένα πολύ καλό μέτρο που πήρε το Υπουργείο για να γλιτώσουμε λίγο απο τη φημισμένη Ελληνική υπερβολή. Στη Θεσ/νίκη από 20/8 εώς 5/9 στην αγορά υπήρχε πολύ μικρή ροή από εισαγωγής στα 47 και 37 ευρώ περιπου, και κατόπιν άρχισαν να έρχονται και τα 17αρια. Η γνωμάτευση αναφέρει ποιες ομάδες πρέπει να εμβολιαστουν, και φυσικά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την τιμή του εμβολίου.

Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Έτσι κάπως είναι τα πράγματα, τουλάχιστον όσον αφορά το κομμάτι του εμβολίου. Με ξάδερφο γιατρό που κάναμε κουβέντα τις προάλλες μου έλεγε ακριβώς τα ίδια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει κάποιος και να κάνει το εμβόλιο. Που συν τις άλλοις είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο. ΔΗλαδή για την γρίπη είχαμε κάνει ποτέ έμβόλιο όταν ήμασταν μικροί? Τώρα γιατί δηλαδή να πάμε τα παιδιά μας να κάνουν? Υπόψιν ότι είναι παιδίατρος ο ξάδερφός μου και συνέχεια είναι σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό κι αυτά δεν τα λέει το δικό του μυαλό, αλλά η ιατρική πανεπιστημιακή κοινότητα.
Αλλά προφανώς ο βωμός του χρήματος υπερκαλύπτει τις λογικές φωνές και μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης οδηγούν τον λαό σαν πρόβατα εκεί που θέλουν τα μεγάλα συμφέροντα!

Γιατί δεν βγαίνουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι να ΦΩΝΑΞΟΥΝ τις ΜΛΚ που κάνει ο κάθε Υπεύθυνος-Ανεύθυνος ( π.χ. Υπουργός Υγείας , Υπουργός Παιδέιας κλπ ), δηλαδή εαν πεθάνουν και 50-100 παιδάκια απο το ΧΥ εμβόλιο που ΔΕΝ δοκιμάστικε δεν θα μπορούν να βάλουν στην Φυλακή κανέναν Υπεύθυνο-Ανεύθυνο.

Και πριν απο αυτά που λέγονται εγω δεν θα εμβολίαζα τα παιδιά μου.

ΟΧΙ στους ΜΑΖΙΚΟΥΣ εμβολιασμούς , εαν μπορείτε να πάτε στον Παιδίατρο ( Οχι φυσικά του Ασφαλιστικού σας Ταμείου ) για τα παιδιά σας, και στον Οικογενειακό Γιατρό σας οσοι ειναι Ενήλικες θα εκτιμήσει την υγειά σας και θα συμβουλεύσει. Ειναι δική σας η απόφαση τι θα κάνετε.

Οι γιατροί που τα αρπάζουν απο τις Φαρμακευτικές Εταιρίες τί περιμένετε να πούν ( Ερώτηση );

Δυστυχώς το Χρήμα ( Ο Μαμωνάς ) μας εξουσιάζει.

Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Γιατί δεν βγαίνουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι να ΦΩΝΑΞΟΥΝ τις ΜΛΚ που κάνει ο κάθε Υπεύθυνος-Ανεύθυνος ( π.χ. Υπουργός Υγείας , Υπουργός Παιδέιας κλπ ), δηλαδή εαν πεθάνουν και 50-100 παιδάκια απο το ΧΥ εμβόλιο που ΔΕΝ δοκιμάστικε δεν θα μπορούν να βάλουν στην Φυλακή κανέναν Υπεύθυνο-Ανεύθυνο.

Και πριν απο αυτά που λέγονται εγω δεν θα εμβολίαζα τα παιδιά μου.

ΟΧΙ στους ΜΑΖΙΚΟΥΣ εμβολιασμούς , εαν μπορείτε να πάτε στον Παιδίατρο ( Οχι φυσικά του Ασφαλιστικού σας Ταμείου ) για τα παιδιά σας, και στον Οικογενειακό Γιατρό σας οσοι ειναι Ενήλικες θα εκτιμήσει την υγειά σας και θα συμβουλεύσει. Ειναι δική σας η απόφαση τι θα κάνετε.

Οι γιατροί που τα αρπάζουν απο τις Φαρμακευτικές Εταιρίες τί περιμένετε να πούν ( Ερώτηση );

Δυστυχώς το Χρήμα ( Ο Μαμωνάς ) μας εξουσιάζει.

Βλέπεις να γίνεται κάτι διαφορετικό στις περισσότερες χώρες του κόσμου;

Ή θα προτιμούσες μια αντιμετώπιση σαν της Ισπανίας, που αποφάσισε να μην πάρει κανένα εξτρά μέτρο και να συνεχίσει να ζει ως χώρα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια; Δηλ. δεν έκανε μεγάλες παραγγελίες για εμβόλια, οι υπηρεσίες δεν έχουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τα σχολεία δεν θα κλείσουν για κανένα λόγο και για τους εργαζόμενους σε περίπτωση ασθένειας από γρίπη A1N1 θα ισχύει ότι και τα προηγούμενα χρόνια για τις άλλες ασθενειες. Το μόνο μέτρο που πήραν είναι η εντολή για σχολαστική καθαριότητα στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς.

Και υπόψη ότι η Ισπανία είναι χώρα που αναφέρει μόνο τα κρούσματα που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία κι όλους όσους νοσούν έστω κι ελαφριά, όπως γίνεται στα περισσότερα κράτη περιλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Τα παραπάνω τα έμαθα από Ισπανό γιατρό που φιλοξένησα την προηγούμενη εβδομάδα κι από τη σημερινή συνέντευξη του Κρεμαστινού στον Flash.

Αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά και δεν αντιμετωπίζονται με κορώνες και γενικεύσεις. Ο υπουργός δεν είναι αυτός που θα εγκρίνει την κυκλοφορία του εμβολίου. Εκανε το αυτονόητο, και ότι θα έκανε ο καθένας μας στη θέση του, παρήγγειλε ένα σημαντικό αριθμό εμβολίων, 'οπως κάνανε και όλες σχεδόν οι ανεπτυγμένες χώρες. Πιστεύετε ότι θα αγοράσει η Ελλάδα εμβόλια, που δεν θα πάρουν την τελική έγκριση κυκλοφορίας; Κανένας εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, ακόμη και τα εμβόλια που κάνουμε όλοι στα παιδιά μας και ανήκουν στο Βασικό Εμβολιασμο είναι προαιρετικά. Εκεί γιατί ακούμε ευλαβικά τον παιδίατρο; H δική μου συμβουλή είναι να αφήσετε κατα μέρους τις θεωρίες συνομωσίας και να ακούσετε το γιατρό σας.

Αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά και δεν αντιμετωπίζονται με κορώνες και γενικεύσεις. Ο υπουργός δεν είναι αυτός που θα εγκρίνει την κυκλοφορία του εμβολίου. Εκανε το αυτονόητο, και ότι θα έκανε ο καθένας μας στη θέση του, παρήγγειλε ένα σημαντικό αριθμό εμβολίων, 'οπως κάνανε και όλες σχεδόν οι ανεπτυγμένες χώρες. Πιστεύετε ότι θα αγοράσει η Ελλάδα εμβόλια, που δεν θα πάρουν την τελική έγκριση κυκλοφορίας; Κανένας εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, ακόμη και τα εμβόλια που κάνουμε όλοι στα παιδιά μας και ανήκουν στο Βασικό Εμβολιασμο είναι προαιρετικά. Εκεί γιατί ακούμε ευλαβικά τον παιδίατρο; H δική μου συμβουλή είναι να αφήσετε κατα μέρους τις θεωρίες συνομωσίας και να ακούσετε το γιατρό σας.

Κι αν ογιατρός μας..λέμε τώρα...για να βγάλει το ταξιδάκι στο Ντουμπάι πρέπει να γράψει ικανοποιητικό αριθμό εμβολίων της Χ εταιρίας..τι γίνεται τότε;
Τον ακούμε;

Πρεπει να 'Διαβάζουμε' τον άνθρωπο ( Στο παράδειγμά μας τον Γιατρό ) εαν ειναι της ΤΣΕΠΗΣ ή οχι... Αλλά ειναι μια μακροχρόνια 'σχέση' που μπορείς να κρίνεις και απο την μεχρι τώρα πορεία...

Μήν αλλάζετε συνεχώς Γιατρό.
'Oπως δεν πάτε στο οποιοδήποτε συνεργείο το αυτοκίνητό σας.

Το σώμα σας εχει λιγότερες ανάγκες απο το αυτοκίνητό σας;

Κι αν ογιατρός μας..λέμε τώρα...για να βγάλει το ταξιδάκι στο Ντουμπάι πρέπει να γράψει ικανοποιητικό αριθμό εμβολίων της Χ εταιρίας..τι γίνεται τότε;
Τον ακούμε;

Mε τούς περισσότερους Γιατρούς πού έχω συζητήσει είναι και Σοβαροί και Επιφυλακτικοί .
Και δέν ειναι πολλοί αυτοί που θα ρίσκαραν μέ ένα άγνωστο φάρμακο ή και εμβόλιο γιά ένα ταξιδάκι.
Αλλως τε υπάρχουν πάμπολλες αλλες ευκαιρίες μέ ασήμαντα φάρμακα ,να γινει κατι τετοιο.Και πάλι δεν το κάνουν ολοι,πίστεψέ με.
Αλλά εχω την εντύπωση πώς ολοι μας οσοι ειμαστε απο μια Ηλικία και πάνω καί έχουμε επιλέξει Γιατρούς και Παιδιάτρους γιά τά Παιδιά μας μέ κάποια Κριτήρια.

Υ.Γ.
Τωρα είδα και το σχόλιο τού Fakylas,με το οποίο συμφωνώ.

Αυτό λέω, αν η κουβέντα είναι να χα με να λέγαμε κάστανα να ψήναμε, και εγώ μέσα, είναι ένα σχέδιο των νεφελίμ να εξοντωθεί όλος ο υπόλοιπος κόσμος.
Αν όμως πρέπει να αποφασίσεις τι θα κάνεις με το παιδί σου, τότε ρώτα τον παιδιατρό σου. Είμαι 14 χρόνια στο χώρο και ξέρω τις βρωμιές του, δε πιστεύω όμως ότι υπάρχει έστω και ένας γιατρός, ειδικά παιδίατρος, που θα διακινδυνεύσει ζωή συνηδειτά για παραπάνω κέρδος.

daskalakis marios εχεις απόλυτο δίκιο. Με τους Μαζικούς εμβολιασμούς εχω πρόβλημα, "αντε γουρούνι στο σακί".

Μαζικοί εμβολιασμοί δεν ´παίζουν´.
Και επειδή κατάλαβαν την βλακεια τους απέσυραν και τήν Απαράδεκτη Υπευθυνη δηλωση τού Εμβολιαζομένου.
Αυτο δά ελειπε να μας ζητανε υπευθυνη Δήλωση για ενα εμβόλιο.
Προσωπικά,θα το αρνιόμουν κατηγορηματικά.

Re: Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Mε τούς περισσότερους Γιατρούς πού έχω συζητήσει είναι και Σοβαροί και Επιφυλακτικοί .
Και δέν ειναι πολλοί αυτοί που θα ρίσκαραν μέ ένα άγνωστο φάρμακο ή και εμβόλιο γιά ένα ταξιδάκι.
Αλλως τε υπάρχουν πάμπολλες αλλες ευκαιρίες μέ ασήμαντα φάρμακα ,να γινει κατι τετοιο.Και πάλι δεν το κάνουν ολοι,πίστεψέ με.
Αλλά εχω την εντύπωση πώς ολοι μας οσοι ειμαστε απο μια Ηλικία και πάνω καί έχουμε επιλέξει Γιατρούς και Παιδιάτρους γιά τά Παιδιά μας μέ κάποια Κριτήρια.

Υ.Γ.
Τωρα είδα και το σχόλιο τού Fakylas,με το οποίο συμφωνώ.

Εγώ πάλι σαν ασθενής με αυτοάνοσο θέμα στα 16 μου, απο τους 20 γιατρούς που συνάντησα, οι 5 ήταν αυτο που λέγανε οτι είναι...

Και συζήταμε πάντα για την χώρα μας έτσι??Για να αναλογιστούμε τι γίνεται και σε λιγότερο "πολιτισμένες"¨χώρες.....

Βέβαια συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση οτι η "σχέση" χτίζεται με τα χρόνια και μετά απο κουβέντα.

Μην ξεχνάμε όμως το γνώρισμα του Έλληνα, που ότι πει ο γιατρός είναι, δηλαδή πίστευε και μη ερεύνα και δεν μιλάω για extreme κατάστασεις....

Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόναν υπάρχει κάποιο εμβόλιο απο αυτά που γίνονται σε παιδιά, ενήλικες, τρίτες ηλικίες, που περιέχει "βαρέα μέταλλα"...και το αναγράφει, φυσικά.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Εγώ πάλι σαν ασθενής με αυτοάνοσο θέμα στα 16 μου, απο τους 20 γιατρούς που συνάντησα, οι 5 ήταν αυτο που λέγανε οτι είναι...

Και συζήταμε πάντα για την χώρα μας έτσι??Για να αναλογιστούμε τι γίνεται και σε λιγότερο "πολιτισμένες"¨χώρες.....

Βέβαια συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση οτι η "σχέση" χτίζεται με τα χρόνια και μετά απο κουβέντα.

Μην ξεχνάμε όμως το γνώρισμα του Έλληνα, που ότι πει ο γιατρός είναι, δηλαδή πίστευε και μη ερεύνα και δεν μιλάω για extreme κατάστασεις....

Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόναν υπάρχει κάποιο εμβόλιο απο αυτά που γίνονται σε παιδιά, ενήλικες, τρίτες ηλικίες, που περιέχει "βαρέα μέταλλα"...και το αναγράφει, φυσικά.

Tα Μεγάλα Συμφέροντα στις Αναπτυγμένες Χωρες Δημιουργούνται.
Και η Siemens στην Γερμανια δημιουργησε το Σκάνδαλο και εξήχθη στις άλλες Χώρες.
Οποτε αυτά τά περί ´Καθαρών´Πολιτισμένων Χωρών τά ακούω μέ επιφύλαξη.
Η Αμερικανικη F.D.A.(Επιτροπή πού καθορίζει ποιά φάρμακα επιτρέπονται στις Η.Π.Α,δέν διαφέρει και πολύ απο τίς Βαλκανικές Χώρες,ως προς τά συμφέροντα).
Και παρόμοιες αναλογίες Γιατρών θα βρείς και έξω με αυτές που αναφέρεις.
Το τελευταίο μέ την αναγραφή ή μή ,ειλικρινά δεν το κατάλαβα.