Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Καλό παντως δεν μπορει να ειναι.
Βλέπω πχ τον δικό μου να τρέχει και δεν εχει καμία σχέση με αλλα που δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους.
(Οκ,εκεί μπορει να παίζει το οτι ζουν σε μόνιμο περιορισμό,τα αναβολικά που τα ταΐζουν για να παχαινουν,κλπ )

Και κάτι ακομα. Με αυτα τα σκυλιά υπάρχει ένας φαύλος κύκλος. Κάποιος κάποτε είπε προφανώς πως πρόκειται για δολοφόνους.
Απο κει και μετά δεν θελει μυαλό,ο άλλος τα πήρε και τα εκπαίδευσε αναλόγως,κλπ.
Αν δεν έβρισκε τα σκυλιά και τα πράγματα ήταν λάσκα με τα όπλα,θα είχε όπλο. Καταλαβαίνετε τώρα την ατυχία τους;

Ρε παιδιά, μου'ρθε μια φλασιά τώρα, και θυμήθηκα ότι 10 στα 10 ροτβάιλερ που έχω δει να σέρνουν κάποιον ιδιοκτήτη τους στο δρόμο, έχουν κομμένες ουρές. Γκούγκλαρα πρόχειρα, και βλέπω οι περισσότεροι γράφουν πως ο λόγος είναι ότι παραδοσιακά ήταν σκυλιά εργασίας, κυνηγιού και μάχης, και τους έκοβαν την ουρά για να τα διευκολύνουν στα παραπάνω. Και τώρα, είναι απλά "must" για να μοιάζουν τα σκυλιά "αυθεντικά". Είναι αλήθεια αυτό; Αν ναι, και ακρωτηριάζουμε τα κουτάβια λόγω μόδας τι συζητάμε τώρα, εδώ παίζει όχι μόνο θέμα καταλληλότητας ιδιοκτήτη αλλά και ψυχανάλυσης..

Tις ουρες στα τυπου Μολοσσου ( ειπαμε αυτα που προερχονται απο τον Θιβετιανο) ενδικυται να κοβονται γιατι συχνα τραυματιζονται και γινεται εστια μολυνσης.

Το ιδιο και σε αλλα σκυλια εργασιας οπως το ντομπερμαν ( γιατι επισης λεγεται οτι τραυματιζεται).

Στα τερριε αντιθετα (που ειναι και στην κατηγορια Πιτ) δεν τις κοβουν γιατι δεν παρουσιαζουν συχνα αυτο το προβλημα.

Γιατί το κόψιμο της ουράς και των αυτιών σε σκύλους, θεωρείται ανευθυνότητα και ακρωτηριασμός του ζώου, ενώ η αφαίρεση των γεννητικών τους οργάνων, όχι ? Και μάλιστα θεωρείται υπεύθυνη δράση ?Οσες φορές το συζήτησα δεν πήρα λογικά επιχειρήματα, αλλά μόνο εύκολα καταρριπτόμενες δικαιολογίες... Εγώ θεωρώ ότι πχ, ένα ντόμπερμαν που του κόβουν τα αυτιά, πονάει λιγότερο απο μια σκυλίτσα που της αφαιρούν τις ωοθήκες ή και την μήτρα... Και φυσικά - όπως σε όλες οι εγχειρήσεις - στην δεύτερη περίπτωση, υπάρχει και πιθανότητα, έστω και μικρή, θανάτου του ζώου...
Αν μιλάμε για υπευθυνότητα, τότε, όπως προσέχουμε μην δαγκώσει κάποιον, αυτή περιλαμβάνει και το να προσέχουμε το ζώο μας να μην ζευγαρώσει... Δεν είπαμε οτι εκτός σπιτιού το έχουμε με λουρί, ή αν το λύσουμε σε ερημική περιοχή, δεν το αφήνουμε απο τα μάτια μας ?

Με ποιούς μίλησες και δεν πήρες λογικά επιχειρήματα για αυτά τα ζητήματα BIOS?
Ίσως μπορώ να σε βοηθήσω εγώ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν έχεις ακόμη τα ερωτήματα δηλαδή...

Άντε ας κάνω τον κόπο να μιλήσω για κάποια πράγματα που θα έπρεπε να είναι προφανή...
Ας ξεκινήσουμε από την τελευταία σου φράση: "Δεν είπαμε οτι εκτός σπιτιού το έχουμε με λουρί, ή αν το λύσουμε σε ερημική περιοχή, δεν το αφήνουμε απο τα μάτια μας ?"
Σωστό! και για την ασφάλεια του σκύλου και για την ασφάλεια των άλλων.
Το να κρατάς όμως ένα ζώο από το λουρί ενώ είναι σε οίστρο, δεν θα το έλεγες βασανηστήριο? Σε διαβεβαιώ πως είναι.

Βλέπεις η φύση όταν εξέλιξε τα σκυλιά, τα εξέλιξε σαν φυσιολογικά ζώα που θα ζούνε ελεύθερα πάνω στον πλανήτη, όπως όλα τα άλλα.
Αυτή τη στιγμή όμως οι μόνες περιοχές στον πλανήτη που υπάρχουν ελεύθερα άγρια σκυλιά είναι κάποιες περιορισμένες στην Αφρική και στην Αυστραλία.
Γιατί? Γιατί ο άνθρωπος αποφάσισε ότι τα ζώα δεν δικαιούνται να ζουν όπου και όπως θέλουν. Γιατί? Έτσι!

Πάμε τώρα στη χώρα μας. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπάρχουν περιοχές όπου να ζούνε πληθυσμοί άγριων ελεύθερων σκύλων. Ούτε καν στην εξοχή γιατί ενοχλούν τους ποδηλάτες (κάπου έχω ένα σχετικό βίντεο να το βάλω για 20η φορά).
Από που λοιπόν προκύπτουν οι πληθυσμοί των αδέσποτων ζώων που τόσο τρομακτικοί είναι και κάνουν τόσο φρικαλέα εγκλήματα σαν αυτά που αναφέρονται αρκετές φορές εδώ μεσα και κάποιοι βγαίνουν και αλαλάζουν "θάνατος στα σκυλιά, μαστίγωμα στους φιλόζωους"?
Είναι σκυλιά που γεννιούνται στις αφιλόξενες πόλεις/περιοχές μας, από άλλα σκυλιά που κάποιοι βαρεθήκανε και πετάξανε στο δρόμο.

Ανέκδοτο: στον χώρο του πανεπιστημίου στα Γιάννενα κάθε εβδομάδα, θα εμφανιστούν τουλάχιστον 2-3 σκυλιά που κάποιοι βαρέθηκαν και έρχονται και τα εγκαταλείπουν μετά.

Οπότε ποιές λύσεις υπάρχουν?
οι εξής 2:
- κυνήγι και θανάτωμα όλων των σκύλων που θα πέσουν στην αντίληψη των ανθρώπων. (Όλων και αυτών που έχουν ιδιοκτήτη, αφού οι ιδιοκτήτες πολλές φορές είναι απρόσεκτοι και τα σκυλιά τους τρώνε άλλους ή τα βαριούνται και τα παρατάνε).
- η θλιβερή λύση του μικρότερου κακού: έλεγχος του πληθυσμού μέσα από τον έλεγχο γεννήσεων. Έτσι ούτε τα αδέσποτα θα γεννάνε νέες ζωούλες που θα υποφέρουν μέσα στην κόλαση που φτιάξαμε για αυτά, ούτε οι απρόσεκτοι ιδιοκτήτες θα παρατάνε τα ανεπιθύμητα κουτάβια στους δρόμους.

Ελπίζω να συμφωνούμε ότι η 2η λύση αν και τρομερά θλιβερή -γιατί επιβεβαιώνει την ζημιά που κάναμε σε όλα τα ζώα- είναι η λιγότερο κακή αφού δεν θα γεννιούνται συνεχώς νέα πλασματάκια μόνο και μόνο για να υποφέρουν και να τα σκοτώνουμε.
Θλιβερή, όχι ιδιαίτερα ηθική (ο πλανήτης δεν είναι αποκλειστική μας ιδιοκτησία) αλλά αυτή που θα επιφέρει τον λιγότερο δυνατό πόνο στα άμοιρα αυτά ζωάκια.

ΟΚ μέχρι εδώ?

Εμμέσως πλην σαφώς παραδεχτήκαμε ήδη ότι είναι αυθαιρεσία μας το γεγονός ότι αυτά τα ζώα δεν έχουν που στο διάολο πλέον να ζήσουν ανενόχλητα. Επίσης εμμέσως πλην σαφώς παραδεχτήκαμε ότι το να τα κάνουμε να πονάνε, ειδικά χωρίς λόγο, δεν είναι και ιδιαίτερα ηθικό.
Μπαίνουμε λοιπόν στον κόψιμο της ουράς.
Όχι μόνο δεν τους έχουμε αφήσει κανένα χώρο στον πλανήτη για να ζήσουν αλλά δεν μας αρέσουν και όπως τα έφτιαξε η φύση. Οπότε μαχαίρι!
Ε νομίζω δεν χρειάζεται να αναλύσω πόσο αυθαίρετο, άχρηστος πόνος, ανήθικο και κακό είναι αυτό...

Σε κάλυψα?

Δεν με κάλυψες και δεν με βοηθάς
Οποιος δεν μπορεί να ελέγξει τον σκύλο του, ακόμα και όταν πρόκειται για ζευγάρωμα, να μην πάρει σκύλο. Απλούστατο.
Ξέρω ανθρώπους που έχουν αστείρωτα σκυλιά και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Βασανιστήριο για τον σκύλο είναι όταν έχει ήδη μάθει "τι είναι αυτό". Αν δεν έχει ζευγαρώσει ποτέ ο σκύλος, δεν μπορεί να ξέρει "τι χάνει"...
Αναφέρεις το πληθυσμιακό πρόβλημα. Είμαι σίγουρος οτι οι αδέσποτες ομάδες σκυλιών που αποτελούν απειλή για τους περαστικούς είναι αυτοσυντηρούμενες αριθμητικά και δεν επηρεάζονται απο τους σκύλους που εγκαταλείπονται ή χάνονται κλπ. Σε ένα χρόνο μέσα, μια αδέσποτη σκύλα μπορεί να γεννήσει πχ. 15-20 σκυλάκια. Αρα για να ισοφαριστεί αυτή η απόδοση και μεχρινα στειρωθεί αυτή η αδέσποτη σκύλα, πρέπει να στειρωθούν κάθε χρόνο 30-40 οικιακά (μιας και στειρώνουμε και τα 2 φύλλα).
Επίσης, ειδικά τα τσοπανόσκυλα (που αναφέρθηκαν συχνά για τα μαντριά κλπ) που αποτελούν και την κυρίως απειλή σε φυσιολάτρες και εξοχικούς ποδηλάτες, συνήθως η αύξηση του αριθμού τους είναι επιθυμητή απο τους ιδιοκτήτες γιατι είναι εργαλεία. Και δεν "ενοχλούν" όπως έγραψες τους ποδηλάτες - αλλά τους απειλούν...

Βλέπεις λοιπόν οτι οι πληθυσμιακοί αριθμοί απο μόνοι τους δεν δουλεύουν όπως θα θέλαμε.

Οσο για τα "κοψίματα"... Η αφαίρεση οργάνων (= ακρωτηριασμός - άσχετα αν δεν πρόκειται για "άκρο") που του έδωσε η φύση ή ο μετεγχειρητικός πόνος δεν σε προβληματίζει? Η νάρκωση - που όπως ακριβώς και με τους ανθρώπους - είναι ένα επικίνδυνο και συχνά απρόβλεπτο στάδιο της διακασίας? Η αποστροφή στην παρέμβαση εξανλείται στ'αυτιά και στην ουρά επειδή αφορά την μορφολογική αλλάγή του ζώου? Η αφαιρεση οργάνων που είναι τεχνητή παρέμβαση σε βασικά χαρακτηριστικά της φύσης και της συμπεριφοράς του ζώου δεν είναι ? Και σε τι διαφέρει απο πχ. την λοβοτομή ?
Ενας υπεύθυνος ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει να ελέγχει την συμπεριφορά του ζώου του οποιαδήποτε στιγμή - είτε εντός του οικιακού χώρου είτε εκτός? Δεν είναι λογικό οτι αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, τότε να μην πάρει σκύλο αλλά ένα ποντικάκι και μια ρόδα να την γυρίζει?

(Πέρα των παραπάνω, είμαι υπέρ της στείρωσης των κατοικιδίων αλλά και - υπο όρους ασφάλειας και ιατρικής συμμετοχής - της παρέμβασης σε αυτιά και ουρά για τα οποία μπορούν επίσης να ακουστούν πολλά επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα.Καταλαβαίνω οτι είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό να ζητείται απο πολλούς η απολύτως καμμία τεχνητή παρέμβαση στα ζώα. Αλλά όχι οι διαμαρτυρίες να είναι μόνο για τα αυτιά και την ουρά...)

Εν τέλει υπάρχει πάντα η πιθανότητα θανάτου ενός υγιούς ζώου κατα την νάρκωση. Η πιθανότητα αυτή, με τον φτηνό συνηθισμένο τρόπο που γίνονται οι ναρκώσεις, είναι 12 φορές μεγαλύτερη απο τον θάνατο ενός ανθρώπου λόγω νάρκωσης. Θα βάλουν το φιλαράκι τους σ'αυτό το ρίσκο ?

http://www.dogcatsurgery.com/four-veterinary-secrets.html

(εντιτ

το άρθρο μιλάει για νοσοκομεία κατοικιδίων του εξωτερικού - όχι για το "μέσα" δωμάτιο του κτηνιατρείου...)

Last edited:
BIOS, η στείρωση είναι επέμβαση που κάνεις για να γλυτώσεις από καταστάσεις που (α) κατά πάσα πιθανότητα δε θα μπορείς να ελέγξεις και (β) θα καταλήξουν νομοτελειακά σε θάνατο κάποιων κουταβιών, είτε από παράτημα (γιατί τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το ενθουσιασμένο παιδάκι που του χαρίζεις το κουτάβι θα το κρατήσει πάνω από ένα μήνα), είτε από αυτοκίνητο, είτε από φόλα, είτε είτε είτε.

Το κόψιμο ουράς και αυτιών είναι κάτι που κάνεις λόγω μόδας.

Ε δε μπορείς να τα βάζεις αυτά στο ίδιο τσουβάλι.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

BIOS, η στείρωση είναι επέμβαση που κάνεις για να γλυτώσεις από καταστάσεις που (α) κατά πάσα πιθανότητα δε θα μπορείς να ελέγξεις και (β) θα καταλήξουν νομοτελειακά σε θάνατο κάποιων κουταβιών, είτε από παράτημα (γιατί τι σε κάνει να πιστεύεις ότι το ενθουσιασμένο παιδάκι που του χαρίζεις το κουτάβι θα το κρατήσει πάνω από ένα μήνα), είτε από αυτοκίνητο, είτε από φόλα, είτε είτε είτε.

Εγραψα πιο πάνω, οτι είμαι υπερ της στείρωσης. Το κείμενό μου είναι ουσιαστικά ένας αντίλογος για τα επιχειρήματα αυτών που κατακρίνουν το κόψιμο αυτιών και κλείνουν τα μάτια στα υπόλοιπα πιο κρίσιμα κοψίματα. (Δες το σαν συνήγορος του διαβόλου ) :)
Οσο για τα αυτιά, είναι πολλοί αυτοί που θα μπορούσαν να πουν για μολύνσεις κλπ... Απλά, γενικά με τα κοψίματα και τις στειρώσεις, δραματαποιούμε τις καταστάσεις.

εντιτ

αν δεν πάρεις σκύλο δεν θα χρειαστεί να γλυτώσεις απο καμμία κατάσταση :)

Last edited:
Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Οποιος δεν μπορεί να ελέγξει τον σκύλο του, ακόμα και όταν πρόκειται για ζευγάρωμα, να μην πάρει σκύλο. Απλούστατο.
Ξέρω ανθρώπους που έχουν αστείρωτα σκυλιά και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Βασανιστήριο για τον σκύλο είναι όταν έχει ήδη μάθει "τι είναι αυτό". Αν δεν έχει ζευγαρώσει ποτέ ο σκύλος, δεν μπορεί να ξέρει "τι χάνει"...
Αναφέρεις το πληθυσμιακό πρόβλημα. Είμαι σίγουρος οτι οι αδέσποτες ομάδες σκυλιών που αποτελούν απειλή για τους περαστικούς είναι αυτοσυντηρούμενες αριθμητικά και δεν επηρεάζονται απο τους σκύλους που εγκαταλείπονται ή χάνονται κλπ. Σε ένα χρόνο μέσα, μια αδέσποτη σκύλα μπορεί να γεννήσει πχ. 15-20 σκυλάκια. Αρα για να ισοφαριστεί αυτή η απόδοση και μεχρινα στειρωθεί αυτή η αδέσποτη σκύλα, πρέπει να στειρωθούν 30-40 οικιακά (μιας και στειρώνουμε και τα 2 φύλλα).
Επίσης, ειδικά τα τσοπανόσκυλα (που αναφέρθηκαν συχνά για τα μαντριά κλπ) που αποτελούν και την κυρίως απειλή σε φυσιολάτρες και εξοχικούς ποδηλάτες, συνήθως η αύξηση του αριθμού τους είναι επιθυμητή απο τους ιδιοκτήτες γιατι είναι εργαλεία.

Βλέπεις λοιπόν οτι οι πληθυσμιακοί αριθμοί απο μόνοι τους δεν δουλεύουν όπως θα θέλαμε.

Οσο για τα "κοψίματα"... Η αφαίρεση οργάνων (= ακρωτηριασμός - άσχετα αν δεν πρόκειται για "άκρο") που του έδωσε η φύση ή ο μετεγχειρητικός πόνος δεν σε προβληματίζει? Η νάρκωση - που όπως ακριβώς και με τους ανθρώπους - είναι ένα επικίνδυνο και συχνά απρόβλεπτο στάδιο της διακασίας? Η αποστροφή στην παρέμβαση εξανλείται στ'αυτιά και στην ουρά επειδή αφορά την μορφολογική αλλάγή του ζώου? Η αφαιρεση οργάνων που είναι τεχνητή παρέμβαση σε βασικά χαρακτηριστικά της φύσης και της συμπεριφοράς του ζώου δεν είναι ? Και σε τι διαφέρει απο πχ. την λοβοτομή ?
Ενας υπεύθυνος ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει να ελέγχει την συμπεριφορά του ζώου του οποιαδήποτε στιγμή - είτε εντός του οικιακού χώρου είτε εκτός? Δεν είναι λογικό οτι αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, τότε να μην πάρει σκύλο αλλά ένα ποντικάκι και μια ρόδα να την γυρίζει?

(Πέρα των παραπάνω, είμαι υπέρ της στείρωσης των κατοικιδίων αλλά και - υπο όρους ασφάλειας και ιατρικής συμμετοχής - της παρέμβασης σε αυτιά και ουρά για τα οποία μπορούν επίσης να ακουστούν πολλά επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα.Καταλαβαίνω οτι είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό να ζητείται απο πολλούς η απολύτως καμμία τεχνητή παρέμβαση στα ζώα. Αλλά όχι οι διαμαρτυρίες να είναι μόνο για τα αυτιά και την ουρά...)

Εν τέλει υπάρχει πάντα η πιθανότητα θανάτου ενός υγιούς ζώου κατα την νάρκωση. Η πιθανότητα αυτή, με τον φτηνό συνηθισμένο τρόπο που γίνονται οι ναρκώσεις, είναι 12 φορές μεγαλύτερη απο τον θάνατο ενός ανθρώπου λόγω νάρκωσης. Θα βάλουν το φιλαράκι τους σ'αυτό το ρίσκο ?

http://www.dogcatsurgery.com/four-veterinary-secrets.html

Δεν γίνεται να βοηθήσεις κάποιον όταν δεν θέλει να βοηθηθεί.

Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι το να ασχοληθείς με το σκύλο σου όταν θέλει ζευγάρωμα.
Το έγραψα αλλά φυσικά και δεν το είδες.
Το πρόβλημα είναι ότι ή ο σκύλος θα ζευγαρώσει με όποιες συννέπειες έχει αυτό ή θα υποφέρει ΠΑΡΑ πολύ επειδή ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙΣ να ζευγαρώσει. Και αυτό ΚΑΘΕ χρόνο, ΠΟΛΛΕΣ φορές το χρόνο.
Δεν ξέρω πόσο ποιο απλά να το γράψω.
Τα υπόλοιπα είναι δικές σου σκέψεις που απλά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Όπως για παράδειγμα: "Βασανιστήριο για τον σκύλο είναι όταν έχει ήδη μάθει "τι είναι αυτό" "
Δεν λειτουργεί η φύση όπως την φαντάζεσαι αγαπητέ. Ψάξε το λίγο παραπάνω και θα δεις για παράδειγμα, ότι όταν μια γάτα ή μια σκύλα μπει σε οίστρο αισθάνεται σωματικά ΠΟΛΥ άσχημα λόγω συγκεκριμμένων ορμονών. Ο μόνος τρόπος αυτές οι ορμόνες να πάψουν να εκκρύονται και συνεπώς να υποφέρουν είναι να μείνουν έγκυες.
Όπως είπα, δεν ξέρεις πάρα πολλά.
Οι άνθρωποι που ξέρεις και έχουν αστείρωτα σκυλιά είμαι σίγουρος ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Για τα σκυλιά τους βέβαια είναι άλλη υπόθεση. Όπως ο καρκίνος της μήτρας επειδή δεν κάνανε καμμία γέννα ενώ έχουν όλο το αναπαραγωγικό σύστημα (και πολλά άλλα, εκτός και από αυτά που ανέφερα πριν).

Για τον πληθυσμό των αδέσποτων, πάλι υποθέσεις κάνεις. Γούστο σου και καπέλο σου. Αλλά να ξέρεις είναι απλά υποθέσεις προσωπικές σου και δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Ρώτα κάποιους που έχουν ασχοληθεί σοβαρά ή ψάξε το μόνος σου. Υποθέσει της πολυθρόνας όμως, μην περιμένεις να τις παίρνουμε και στα σοβαρά.

Για τα τσομπανόσκυλα δεν βλέπω να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ζούνε μακριά από τους ανθρώπους. Αν τώρα κάποιος άνθρωπος αποφασίσει να πάει εκεί που ζούνε αυτά, τότε να πάρει τα μέτρα του. Αυτός πάει εκεί και αυτός τα ενοχλεί. Ας πάρει μέτρα και φυσικά την ευθύνη του. Φυσιολατρεία ξέρεις δεν είναι το "τραλαλά" των ηλίθιων που συμπεριφέρονται σαν τουρίστες σε κοσμικό κέντρο είτε πάνε στο βουνό είτε πάνε στη ζούγκλα.
Έλεος με τον κάθε ηλίθιο. Το μέτρο της βλακείας τους επηρρεάζει και τη φύση ακόμη προκειμένου να προστατευτούνε. Ας τους φάει ο εξελιγκτικός νόμος της βιολογίας. Αν είναι βλάκες, τι να κάνουμε?δεν θα μας λείψουν.

Είναι σαν κάποιους καραμλακες "ορειβάτες" "φυσιολάτρες" που μέσα στο καταχείμωνο αποφασίζουν να ανέβουν τις βουνοκορφές ενώ έχουν φρίξει τα μετεωρολογικά δελτία να ουρλιάζουν "χιονιάς θα χτυπήσει, μπλά μπλά".
Γράφουν το σύμπαν όλο στα @@ πάνε, αποκλείονται στα χιόνια και μετά περιμένουν να πάνε ελικόπτερα και ειδικές μονάδες να τους σώσουν, διακινδυνεύοντας και τις ζωές άλλων.
Τουλάχιστον ακόμη δεν ακούσαμε κανένα από αυτούς να μας λέει "πόσο κακό είναι το χιόνι" και ότι "κάτι πρέπει να κάνουμε να μη ξαναχιονίσει γιατί κινδυνεύουν".

Εκεί φτάσαμε.

Η νάρκωση και η στείρωση, το έγραψα αλλά φυσικά δεν το διάβασες, είναι το λιγότερο από τα κακά που μπορούν να συμβούν σε αυτά τα ζώα. Το χειρότερο είναι να υποφέρουν μια ζωή, τα ίδια και τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους και πάει λέγοντας.
ΚΑΚΟ και ανήθικο! αλλά το λιγότερο κακό από τις διαθέσιμες επιλογές τη στιγμή που η πλειοψηφία των ανθρώπων αναρρωτιόνται "γιατί δεν τα σκοτώνουμε".

Όσο για την ουρά που "αποτελεί πηγή μόλυνσης" και καλά, ας μη κοροϊδευόμαστε. Είναι "cosmetics" και τίποτε παραπάνω.
Εξάλλου που θα πάει να τραυματιστεί το ζωντανό αφού "πάντα όταν είναι έξω πρέπει ο ιδιοκτήτης να το κρατάει από το λουρί"

Ανθρώπινη αλητεία είναι όπως πολλές άλλες (πχ το ξενύχιασμα των γατών).
Δεν θα μου έκανε εντύπωση το ίδιο να κάνανε και στα παιδιά τους κάποιοι αν ήταν νόμιμο.

Απελπίζομαι...

Άσκοπος κόπος Ιάσωνα.
Η κουβέντα δεν γίνεται προκειμένου να ανταλαχθούν πληροφορίες και να γίνει ενημέρωση...
Οι απόψεις είναι αποκρυσταλλωμένες (έστω και αν δεν βασίζονται σε πραγματικές πληροφορίες)

Δεν είπα για την ουρά αλλά για τ'άυτιά... Η πιθανότητα να πεθάνει απο πυομήτρα μη στειρωμένο θηλυκό είναι 1%... Τα τσοπανόσκυλα και τα μαντριά δεν είναι τόσο μακριά απο τους ανθρώπους όσο νομίζεις και οταν ένας ποδηλάτης κινείται σε επαρχιακό δρόμο μεταξύ χωριών δεν μπαίνει στον χώρο τους επειδή έτσι πιστεύουν αυτά...

Αν έχεις εσύ αριθμητικά στοιχεία που δεν είναι υποθέσεις πολυθρόνας, θα με βοηθούσε πολύ να τα επισυνάψεις.
Συμφωνούμε οτι διαφωνούμε τουλάχιστον.

Last edited:
Η πιθανότητα καρκίνου της μήτρας σε στειρωμένο θυληκό είναι 0%. Επίσης τα στειρωμένα θηλυκά ζούνε κατά μέσο όρο 25% περισσότερο. Έχω και άλλα στατιστικά. Ε και?

Τα τσοπανόσκυλα είναι εκεί που πρέπει: στα κοπάδια και με τους τσομπάνους.
Ας στείλουμε τα κοπάδια πιο μακριά να μην ενοχλείται κανένας. Ακόμη καλύτερα -για εμένα- να καταργήσουμε εντελώς τα κοπάδια. Τότε δεν θα έχουμε καν τσοπανόσκυλα.

Άντε να συζητήσουμε και το θέμα να γίνουν ποδηλατόδρομοι στις βουνοκορφές και αυτοκινητόδρομοι στους εθνικούς δρυμούς να πηγαίνουν οι "φυσιολάτρες" με τα 4Χ4 (διαμορφωμένα για την πλατεία Κολωνακίου) με την άνεσή τους. Ούτε κόπος, ούτε κίνδυνος.

Α ΝΑΙ!
Σίγουρα διαφωνούμε.
Πιο πολύ δεν γίνεται μη σου πω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

...Άσκοπος κόπος Ιάσωνα.
Η κουβέντα δεν γίνεται προκειμένου να ανταλαχθούν πληροφορίες και να γίνει ενημέρωση...
...

Εδώ έκανες πέναλτυ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Εδώ έκανες πέναλτυ...

Α μπα όχι!

Απλά είμαι παρατηρητικός και μιλάω σταράτα.

Αυτά τα δύο για παράδειγμα είναι αντιφατικά. Δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο.
Ή διαφωνείς μαζί μου άρα στο θέμα της στείρωσης ή είσαι υπέρ της στείρωσης.
Λογική συνέπεια είναι να είναι άσκοπος κόπος οποιαδήποτε προσπάθεια ενημέρωσής σου.

...
Συμφωνούμε οτι διαφωνούμε τουλάχιστον.

VS

Εγραψα πιο πάνω, οτι είμαι υπερ της στείρωσης. Το κείμενό μου είναι ουσιαστικά ένας αντίλογος για τα επιχειρήματα αυτών που κατακρίνουν το κόψιμο αυτιών και κλείνουν τα μάτια στα υπόλοιπα πιο κρίσιμα κοψίματα. (Δες το σαν συνήγορος του διαβόλου ) :)
Οσο για τα αυτιά, είναι πολλοί αυτοί που θα μπορούσαν να πουν για μολύνσεις κλπ... Απλά, γενικά με τα κοψίματα και τις στειρώσεις, δραματαποιούμε τις καταστάσεις.

εντιτ

αν δεν πάρεις σκύλο δεν θα χρειαστεί να γλυτώσεις απο καμμία κατάσταση :)

WHAT IF ANIMALS TREATED US THE WAY WE TREAT THEM? – ROLE REVERSAL ART

Είμαι υπερ της στείρωσης και το κόψιμο αυτιών-ουράς αν το θέλει ο ιδιοκτήτης και μόνο με κτηνιατρική επίβλεψη και τα απαραίτητα υλικά.
Αλλά δεν δέχομαι να μου κάνει ποτέ, παρατήρηση, ή να με γιουχάρει για το κόψιμο αυτιών, κάποιος που ρισκάρησε την ζωή του ζώου του και το στείρωσε για να αποφύγει ευθύνες και συνέπειες που δεν θα είχε αν έδειχνε μεγαλύτερη προσοχή στον σκύλο ή αν δεν έπαιρνε καθόλου σκύλο. Κάποια πράγματα είναι απλούστατα. Συγνώμη αν στενοχωρώ κάποιους. Δεν κάνω επιπόλαιους διαχωρισμούς στους "ακρωτηριασμούς".

Καμμία ζωή δεν ρισκάρεις με τη στείρωση.
Για στείρωση μιλάμε, όχι για έκτρωση.

:P

Spay/Neuter Your Pet
Εχουμε χασει ενα καννις και μια αδεσποτη γατα απο στειρωση... Το yorki δεν το εχουμε στειρωσει ακομη. Δεν μας εχει παρουσιασει ομως και καποιο προβλημα συμπεριφορας. Η μαμα της παντως αλλαζει συμπεριφορα στον οιστρο και μετα παιρνει τα παιχνιδια της για μωρα και κλαψουριζει, παει για στειρωση τελος του μηνα.

Κάτι τρέχει με τον κτηνίατρο τότε ή τη μέθοδο στείρωσης που επιλέχθηκε.
Η πιθανότητα θανάτου σε στείρωση είναι μικρότερη από 1%.
Είναι κατά πολύ καλύτερη από την πιθανότητα επιπλοκών (όπως λοιμώξεων του ουροποιητικού) που θα οδηγήσουν σε θάνατο, αν δεν γίνει στείρωση.
Για αυτό εξάλλου και τα στειρωμένα ζώα ζούν περισσότερα χρόνια από τα μη στειρωμένα.

• Your female pet will live a longer, healthier life. Spaying helps prevent uterine infections and breast tumors, which are malignant or cancerous in about 50 percent of dogs and 90 percent of cats. Spaying your pet before her first heat offers the best protection from these diseases.
  • Neutering your male companion prevents testicular cancer and some prostate problems.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Φίλε μου χωρίς παρεξήγηση αυτα που γράφεις ειναι τελείως λανθασμένα. Τα ζώα ζευγαρώνουν εξαιτίας ορμονικής ανάγκης και οχι επειδή γλυκάθηκαν απο το κοκο!! Αλίμονο.

Ο σκύλος ή η γάτα οταν βρεθούν σε οίστρο βασανίζονται απίστευτα εξαιτίας ορμονών που αναπτύσονται οι οποίες καλμάρουν μόνο αν μείνουν έγκυες ή αν περάσει η επήρεια των ορμονών.

Τα ζώα σε αυτη την φάση δεν τρώνε δεν κοιμούνται κυριολεκτικά σέρνονται στα πατωματα προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν αυτό που τους συμβαίνει.

Και πρόσεξε εδώ υπάρχει και ένα λεπτό σημείο . Ο άνθρωπος μπορεί να εκλογικεύσει το συναίσθημα το σεξουαλιακο και να το κοντρολάρει. Το ζώο οχι. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί του συμβαίνει ότι νιώθει.

Όποτε απο την στιγμή που δεν μπορεί να έρθει σε επαφή το κατοικίδιο πρέπει να στειρωνεται για να αποφεύγεται η τυραννία του περιορισμού ζευγαρώματος. Επίσης τα ζώα που μένουν αστειρωτα αλλά δεν ζευγαρώνουν εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες καρκίνου στα γενετικά όργανα.
Το πιο σόφρων ειναι να ζευγαρώσει το ζώο μια φορα σε νεαρή ηλικία ώστε να ολοκληρωθεί ψυχοσωματικά και στην συνέχεια να στειρωθεί.

Για το κόψιμο τώρα αυτιών ούρων κλπ δεν έχω ιδιαίτερη άποψη αλλά θα πω αυτό. Αν δεν χρειάζονταν στα σκυλάκια ή τους έκαναν κακό ο καλός θεουλης η φύση η εξέλιξη ή σε ότι πιστεύει ο καθένας θα τα έβγαζε χώρις αυτα!

Αυτα τα επιχειρήματα ότι τα ζώα αυτα ειναι σκυλιά "εργασίας" και αλλά τέτοιες ανθρώπινες σοφιστείες ειναι τελείως ανθρωποκεντρικά για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο του αφέντη πάνω στα ζωντανά.

Last edited:
Κάτι τρέχει με τον κτηνίατρο τότε ή τη μέθοδο στείρωσης που επιλέχθηκε.
Η πιθανότητα θανάτου σε στείρωση είναι μικρότερη από 1%.
Είναι κατά πολύ καλύτερη από την πιθανότητα επιπλοκών (όπως λοιμώξεων του ουροποιητικού) που θα οδηγήσουν σε θάνατο, αν δεν γίνει στείρωση.
Για αυτό εξάλλου και τα στειρωμένα ζώα ζούν περισσότερα χρόνια από τα μη στειρωμένα.

• Your female pet will live a longer, healthier life. Spaying helps prevent uterine infections and breast tumors, which are malignant or cancerous in about 50 percent of dogs and 90 percent of cats. Spaying your pet before her first heat offers the best protection from these diseases.
  • Neutering your male companion prevents testicular cancer and some prostate problems.
Διαφορετικοι κτηνιατροι. Εχουμε στειρωσει αλλες 5 γατες χωρις προβλημα και δυο σκυλια αδεσποτα . Για εμας το ποσοστο, προσωπικα ειναι μεγαλυτερο μετα τις δυο απωλειες.. Η πεθερα μου δεν εχει στειρωσει ποτε τα αγορασμενα σκυλια της ( θα ειναι το πρωτο) και ολα τα εχει χασει ανω των 15 ετων. Η γυναικα μου ειχε γατα 19 ετων αστειρωτη...
Την δικια μας δεν υπαρχει περιπτωση να την ζευγαρωσουμε λογω μεγεθους και θα παει για στειρωση και αυτη , απλα ειμαι επιφυλακτικος.

Τι είδους στείρωση κάνετε?
Ποτέ χημική.
Η χειρουργική είναι σημαντικά καλύτερη.