Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Διαφορετικοι κτηνιατροι. Εχουμε στειρωσει αλλες 5 γατες χωρις προβλημα και δυο σκυλια αδεσποτα . Για εμας το ποσοστο, προσωπικα ειναι μεγαλυτερο μετα τις δυο απωλειες.. Η πεθερα μου δεν εχει στειρωσει ποτε τα αγορασμενα σκυλια της ( θα ειναι το πρωτο) και ολα τα εχει χασει ανω των 15 ετων. Η γυναικα μου ειχε γατα 19 ετων αστειρωτη...
Την δικια μας δεν υπαρχει περιπτωση να την ζευγαρωσουμε λογω μεγεθους και θα παει για στειρωση και αυτη , απλα ειμαι επιφυλακτικος.

Ο γάτος μου στειρωθηκε στα 3 του αν θυμάμαι καλά, μέχρι τότε μας είχε @ηδηξει όλους στο σπίτι και κατουρούσαμε παντού. Τώρα ειναι 16 αλλά ο κτηνίατρος λέει ότι μοιάζει για 8-9 ! Πάντως το κουσούρι με το να ζαμακωνει ζακέτες πουλόβερ και ότι μάλλινο βρει και να το ...σεξουαλιζει σκουζωντας ταυτόχρονα, ακόμα και μετά απο τόσα δεν το έχει κόψει! Μεγάλο ταλέντο ο άτιμος! Η θηλυκιά απο την άλλη στειρωθηκε αφού γέννησε, υπέφερε απίστευτα στον οίστρο της, και έχει φτάσει και αυτη τα 12.5 και συνεχίζει και αυτη να έχει τρομερή ζωτικότητα . Και τα δυο με κανονική στείρωση φυσικά.

Η δικιά μου τώρα μπήκε στα 12! :D

Είναι μεγάλη ντίβα και φυσικά της κάνουμε όλα τα χατήρια.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μερικές φορές να γίνεται πολύ σκύλα γάτα: πχ με ξυπνάει στις 3.30 γιατί θέλει να φάει κονσέρβα (κροκέτα υπάρχει πάντα).

Τις τελευταίες μέρες βρήκε τον μάστορή της γιατί κυκλοφορεί στη γειτονιά ένας γατούλης.
Από την μια τον φοβάται, από την άλλη τον ψάχνει συνεχώς.
Φυσικά άμα εμφανιστεί ο τυπάκος του γυρνάει την πλάτη και φεύγει.

:flipout:

Ο γάτος μου στειρωθηκε στα 3 του αν θυμάμαι καλά, μέχρι τότε μας είχε @ηδηξει όλους στο σπίτι και κατουρούσαμε παντού. Τώρα ειναι 16 αλλά ο κτηνίατρος λέει ότι μοιάζει για 8-9 ! Πάντως το κουσούρι με το να ζαμακωνει ζακέτες πουλόβερ και ότι μάλλινο βρει και να το ...σεξουαλιζει σκουζωντας ταυτόχρονα, ακόμα και μετά απο τόσα δεν το έχει κόψει! Μεγάλο ταλέντο ο άτιμος! Η θηλυκιά απο την άλλη στειρωθηκε αφού γέννησε, υπέφερε απίστευτα στον οίστρο της, και έχει φτάσει και αυτη τα 12.5 και συνεχίζει και αυτη να έχει τρομερή ζωτικότητα . Και τα δυο με κανονική στείρωση φυσικά.
Εμεις τον Γατουλη, Αρχοντας στο ονομα, Περσικος, μετα που τον στειρωσαμε "βάρυνε" κυριολεκτικα και μεταφορικα. Εχασε τη ζωντανια του, πηρε κιλα και εγινε φλουφλης. 5 κιλα γατος τις "ετρωγε" απο yorki 1.800! Σε καβγα με αλλο γατο τον "εσωσε" το yorkshire της πεθερας μου. Ισως ειναι και η ρατσα τετοια ομως με βαρυ χαρακτηρα. αλλα πριν τον στειρωσουμε ηταν πολυ παιχνιδιαρης. Ειχε μαθει να ανοιγει και πορτες. Πηδουσε και τραβουσε το χερουλι. Τον βρηκαμε σκοτωμενο περυσι με χτυπημα στο κεφαλι :( ηταν 9 χρονων...
Τι είδους στείρωση κάνετε?
Ποτέ χημική.
Η χειρουργική είναι σημαντικά καλύτερη.
Χειρουργικη.

Θεωρω οτι ουτε αυτια πρεπει να κοβονται, ουτε νυχια, ουτε ουρες ... ας τυρρανηθει ο ιδιοκτητης
με τις επιμολυνσεις τους (τις ΠΙΘΑΝΕΣ επιμολυνσεις τους) αλλα ΤΙΠΟΤΑ δεν κοβεται/αφαιρειται.
Δεν αγορασε PC ο ιδιοκτητης .... ΖΩΗ αγορασε και θα πρεπει να "υποφερει" μαζι της. Μαζι με τα
οποια προβληματα ανακυπτουν απο αυτην. Οχι την κουτσουρεμενη αλλα την πληρη ! Εαν μολυνθει
κατι (απο αυτα που υποτιθεται οτι ειναι "περιττα") ο ιδιοκτητης θα τρεξει στον κτηνιατρο και θα
"τυραννηθει" οσο πρεπει απο την στιγμη που επελεξε να βαλει ΖΩΗ στην ζωη του.

Στα γεννητικα οργανα, δυστυχως θα συμφωνησω με τον Chrisssb ... στειρωση.
ΟΛΑ τα ζωα πλαστηκαν για να ζουν (και σμιγουν) ελευθερα ... στην Φυση. Ομως πια, δεν ζουν στην
φυση αλλα σε αστικα/ημιαστικα κεντρα οπου δεν γινεται να γεννοβολανε 8-12 κουταβια στην καθισια.
Στην φυση, ο ελεγχος των πλυθησμων γινεται αυτοματα (και ακρως αποτελεσματικα) απο 1) την πεινα,
2) τους θηρευτες, 3) τις αρρωστιες και 4) την θνησιμοτητα νεογνων (να στε εντελως σιγουροι, ΠΟΛΥ
μεγαλυτερη θνησιμοτητα απο αυτην που αντιμετωπιζουν στις πολεις).

Πεινα (με γεματους καδους σκουπιδιων) και θηρευτες ... ΔΕΝ υπαρχουν στις πολεις.
Οποτε η Φυση (που δεν καταλαβαινει Χριστο) θα γεννοβολησει μεχρι κατι να την σταματησει.
Αν δεν την σταματησει κανεις .... τοτε ολοι ξερουμε τι σημαινει αυτο !!!!!

Ειμαι υπερ της αποψης (συναισθηματικης λοβοτομης, θα την χαρακτηριζα) ΚΑΝΕΝΑΣ σκυλος
μεσα σε διαμερισμα. Πολυς κοσμος δεν μπορει να ζησει χωρις τον σκυλο του. Το γνωριζω αυτο.
Ομως, ο σκυλος εκανε σχεση με τον ανθρωπο πανω σε μια μαλλον πολυ φυσιολογικη ντιρεκτιβα,
πριν 10000 χρονια > θα σε φυλαω απο κινδυνους (εσενα και το κοπαδι σου) αλλα θα μου πετας
ενα κομματι κρεας καθε δυο μερες !!! Ο σκυλος ΠΟΤΕ δεν θα εκανε χωριο με εναν sapiens που
θα του λεγε > θα σου πεταω ενα κομματι κρεας καθε εξι ωρες ... αλλα θα ζησεις ολη σου την
ζωη σε ενα διαμερισμα. Γιατι υποφερει μεσα στα διαμερισματα, τοτε ? Γιατι ο κακομοιρης θελει
χιλιετιες για να ενημερωσει τα γονιδια του οτι .... the deal with humans has failed misserably !
Eιναι χαραγμενο στα γονιδια του να σας θεωρει ΑΡΧΗΓΟ της Αγελης ακομα και αν εσεις αλλαξατε
και τον χρησιμοποιειται(-χρησιμοποιουμε) ως υποκαταστατο χαδιων απο μια κοινωνια που πρεπει
να πληρωσεις για να χαιδεψεις. Ειναι γονιδιακη η εξαρτηση του. ΔΕΝ μπορει να φυγει (οπως η γατα).
Η αν το αποφασισει, θα το αποφασισουν τα γονιδια του μετα απο χιλιαδες χρονια ......

Ενας σκυλος αξιζει τουλαχιστον 5 x 10 μετρα αυλη ... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ! Οτιδηποτε αλλο ειναι εγκλημα
για αυτο το ζωο. Ο σκυλος δεν ειναι ουτε γατα ουτε χαμστερακι. Θελει χωρο, ζωτικο χωρο, να τρεξει
να λειτουργησει και να αναπνευσει. Αυτος ειναι ο ΚΥΡΙΟΣ λογος που δεν εχω σκυλο σπιτι μου, για τα
τελευταια 36 χρονια. Δεν θα συνεισφερω και εγω στην παγκοσμια παρανοια. Ζωες σε ρολο γουνας
για χαδια. Και το αντιληφθηκα αυτο (οχι τοσο λογοτεχνικα οσο το γραφω) απο τα 12-13. ΤΕΛΟΣ ...
δεν υπαρχει τιποτε αλλο να συζητησουμε εδω.

ΜΟΝΟ οι πολυ ευκαταστατοι .... με τεραστιες επαυλεις .... πρεπει να επιτρεπεται να εχουν σκυλους !
Η, καποιοι τσιφλικαδες με τεραστιες εκτασεις, η επαγγελματα που λειτουργουν σε ανοιχτους χωρους.
Οι υπολοιποι, καμια γατα (που ουτε εμενα μου αρεσει ως ειδος) η κανα χαμστερακι ... και ΠΟΛΥ ειναι !

Εαν ο ανθρωπος θελει τρυφεροτητα, χαδια, πιστη και αθωοτητα ..... να την ΨΑΞΕΙ και ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΕΙ
μονος του, αναμεσα σ'αυτον και τους ομοιους του .... μην του παρει ο διαολος τον πατερα !
Αυτο το γραφει καποιος που ΥΠΕΡαγαπαει τους σκυλους για τουλαχιστον, 40 χρονια !

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Εμεις τον Γατουλη, Αρχοντας στο ονομα, Περσικος, μετα που τον στειρωσαμε "βάρυνε" κυριολεκτικα και μεταφορικα. Εχασε τη ζωντανια του, πηρε κιλα και εγινε φλουφλης. 5 κιλα γατος τις "ετρωγε" απο yorki 1.800! Σε καβγα με αλλο γατο τον "εσωσε" το yorkshire της πεθερας μου. Ισως ειναι και η ρατσα τετοια ομως με βαρυ χαρακτηρα. αλλα πριν τον στειρωσουμε ηταν πολυ παιχνιδιαρης. Ειχε μαθει να ανοιγει και πορτες. Πηδουσε και τραβουσε το χερουλι. Τον βρηκαμε σκοτωμενο περυσι με χτυπημα στο κεφαλι :( ηταν 9 χρονων...

Mετά την στείρωση, η έλλειψη των σχετικών ορμονών, ρίχνει τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα το ζώο να παίρνει βάρος. Μια συνηθισμένη λύση είναι να μειώσεις το φαγητό του κατα 20% σε σχέση με πριν την εγχείρηση.

Ειναι μυθος το οτι παιρνει κιλα...
Οι δικες μου σκυλες και πριν και μετα τη στειρωση ειναι ιδιες μην πω οτι η μεγαλυτερη ειναι και μισο κιλο ελαφρυτερη σε σχεση με πριν και ειναι 10 χρονων αλλα οποτε την πιανει (σχετικα συχνα για την ηλικια της) παιζει σαν τρελη με την κορη της που ειναι 3 ετων...

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

...Ειμαι υπερ της αποψης (συναισθηματικης λοβοτομης, θα την χαρακτηριζα) ΚΑΝΕΝΑΣ σκυλος
μεσα σε διαμερισμα...

Eχεις στο μυαλό σου τους αρχέγονους σκύλους και κάποιες αεικίνητες ράτσες όπως το μαλινουά ή το μπόρντερ κόλευ. Δεν είναι έτσι όμως όλες οι ράτσες. Ο σκύλος - καθαρά προιόν ανθρώπινης επιλεκτικής εξέλιξης - περιλαμβάνει στα μέλη του και ράτσες για μέσα στο σπίτι. Σκύλοι χαμηλής ενέργειας, ή μικρόσωμοι σκύλοι που ο χώρος ενός διαμερίσματος είναι αρκετός για να ζούν άνετα. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα πουν όχι σε μια βόλτα, (το μπουλντογκ πχ. θα το σκεφτεί πολύ πριν το αποφασίσει) αλλά είναι το τελευταίο που τους λείπει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι δικες μου σκυλες και πριν και μετα τη στειρωση ειναι ιδιες μην πω οτι η μεγαλυτερη ειναι και μισο κιλο ελαφρυτερη σε σχεση με πριν και ειναι 10 χρονων αλλα οποτε την πιανει (σχετικα συχνα για την ηλικια της) παιζει σαν τρελη με την κορη της που ειναι 3 ετων...

Εντάξει, δεν είναι απόλυτο, εξαρτάται κι απο την ζωή που κάνει ή αρχίζει να κάνει το σκυλί στην πορεία. Αυτό με την τροφή και το βάρος θα το διαβάσεις κι εδώ

http://www.reesvets.co.uk/vetadvice/dog_neutering.html

Εμενα ο γάτος γομάρι ήταν πριν την στείρωση γομάρι και μετά. Βέβαια ειναι κεραμιδογατος μεγάλος μακρύς και δεν του φενοταν. Στα ντουζενια του είχε περάσει τα 7 κιλά! Τώρα βέβαια στα 16 έχει μαζέψει! Αλλά δυνατός κυνηγός, είχε σκοτώσει 2 περιστέρια στο μπαλκόνι , δυνατής ευφυΐας ανοίγει πόμολα , ρίχνει κάτω το κουτί με τις κροκέτες για να σου θυμίσει να τον ταΐσεις, και με διαρκείς τάσεις φυγής ακόμα και τώρα!

Για όσους φροντίζουν ημιαδέσποτες γατούλες-όπως εγώ-η στείρωση είναι ο μοναδικός τρόπος να επιβιώσουν."Προσέχω" όσο μπορώ 7 γατούλες και όλες είναι στειρωμένες.Έχω χάσει αρκετές από αυτοκίνητα κατά την διάρκεια του οίστρου αφού προσπαθώντας να αποφύγουν τον αρσενικό,είναι απρόσεχτες και πετάγονται στη μεση του δρόμου.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τα ζώα σε αυτη την φάση δεν τρώνε δεν κοιμούνται κυριολεκτικά σέρνονται στα πατωματα προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν αυτό που τους συμβαίνει. .........................................
Το ζώο οχι. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί του συμβαίνει ότι νιώθει.
.................

Αφορμη για ενα ποιητικο διαλειμα....

"...................
Δυο φίδια ωραία κι αλαργινά, του χωρισμού πλοκάμια
σέρνουνται και γυρεύουνται στη νύχτα των δεντρών,
για μιαν αγάπη μυστική σ' ανεύρετα θολάμια
ακοίμητα γυρεύουνται δεν πίνουν και δεν τρων.

Με γύρους και λυγίσματα κι η αχόρταγή τους γνώμη
κλώθει, πληθαίνει, στρίβει, απλώνει κρίκους στο κορμί
που κυβερνούν αμίλητοι του έναστρου θόλου οι νόμοι
και του αναδεύουν την πυρή κι ασίγαστη αφορμή.
......................"
Σεφερης στον ΕΡΩΤΙΚΟ ΛΟΓΟ

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Eχεις στο μυαλό σου τους αρχέγονους σκύλους και κάποιες αεικίνητες ράτσες όπως το μαλινουά ή το μπόρντερ κόλευ. Δεν είναι έτσι όμως όλες οι ράτσες. Ο σκύλος - καθαρά προιόν ανθρώπινης επιλεκτικής εξέλιξης - περιλαμβάνει στα μέλη του και ράτσες για μέσα στο σπίτι. Σκύλοι χαμηλής ενέργειας, ή μικρόσωμοι σκύλοι που ο χώρος ενός διαμερίσματος είναι αρκετός για να ζούν άνετα. Αυτό δεν σημαίνει οτι θα πουν όχι σε μια βόλτα, (το μπουλντογκ πχ. θα το σκεφτεί πολύ πριν το αποφασίσει) αλλά είναι το τελευταίο που τους λείπει.

Εσενα σου φαινεται ηθικο και σωστο αυτο που γινεται (τοσους αιωνες) με τις διασταυρωσεις σκυλων ?
Μπορεις να ρωτησεις καποιον καναπεδατο/λιλιπουτειο σκυλο ΠΩΣ νιωθει για το μεγεθος του ?
Ποση ανασφαλεια και στρες του δημιουργει ?

Γιατι ... ΔΕΝ νομιζω να νιωθει καλα ενας σκυλος που χωραει σε ενα μπουκαλι !!!

Ηθικότατον.
Εδώ οι άνθρώπινες ράτσες διασταυρώνονται μεταξύ τους τόσους αιώνες - και μάλιστα είναι επιθυμητό - στούς σκύλους θα κολλήσουμε ?
Κινδυνεύεις να σε πούν ρατσιστή... :)))

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Εσενα σου φαινεται ηθικο και σωστο αυτο που γινεται (τοσους αιωνες) με τις διασταυρωσεις σκυλων ?
Μπορεις να ρωτησεις καποιον καναπεδατο/λιλιπουτειο σκυλο ΠΩΣ νιωθει για το μεγεθος του ?
Ποση ανασφαλεια και στρες του δημιουργει ?

Γιατι ... ΔΕΝ νομιζω να νιωθει καλα ενας σκυλος που χωραει σε ενα μπουκαλι !!!
Δεν εχει αισθηση του μεγεθους του. Γι αυτο θα δεις πολυ μικρα σκυλια να τα βαζουν με μεγαλυτερα. Λιονταρια τσεπης. Η δικια μας τα βαζει με γατες τριπλασιου μεγεθους και η πλακα ειναι οτι ενω οι γατες την εχουν μια μπατσα, φοβουνται και φευγουν...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτό που έχει συμβεί σε μένα και "έπιασε" ήταν να πάω πίσω απο το σκύλο και να σηκώσω τα πίσω του πόδια.
Χάνουν την γή κάτω απο τα πόδια τους κυριολεκτικά, και ανοίγουν το στόμα.

Το δύσκολο, όπως και στο παραπάνω video, είναι να μπορέσεις να τοποθετηθείς πίσω απο το σκύλο σε αυτές τις φάσεις.

Μεχρι να τοποθετηθεις πισω απο εναν ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟ σκυλο (με αντανακλαστικα σπιρτου)
μαλλον θα σε εχει τεμαχισει και συσκευασει σε κονσερβα (μακρας διαρκειας).

Όχι. Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Αν έχει δαγκώσει ο σκύλος, είναι πολύ πιθανό να έχει κλειδώσει σε αυτό που δαγκώνει.
Το καταλαβαίνεις απο τα πρώτα δευτερόλεπτα.
Οπότε μπορείς να τοποθετηθείς πίσω του.

Μιλάω εκ πείρας και όχι τί μου λένε ή τί διαβάζω.

Λέει αν δαγκώνει κάποιον ο σκύλος. Τότε είναι "κλειδωμένος" - πιθανότατα - στη θέση του. Οπότε έχεις την ευκαιρία να τοποθετηθείς πίσω του.

Αυτός πού έχει τη δυνατότητα και κυρίως την ετοιμότητα να γυρίσει και να στραφεί πίσω από το σκύλο πιθανότατα είναι κάποιος έμπειρος ,πού είναι μάλλον απίθανο να βρεθεί σ αυτή τη θέση λόγω της εμπειρίας του
Ο ανύποπτος περαστικός πού έχει δεχθεί τη επίθεση του σκύλου ,μάλλον ούτε να το σκεφτεί δε μπορεί