Όχι το μεγάλοι σκύλοι είναι παραπλανητικό.
Μεγάλος σκύλος είναι και οι Αγ.Βερνάρδου ή οι μεγάλοι Δανοί και είναι πιο ακίνδυνοι και από καναρίνια.
Το "μεγάλοι σκύλοι" το βάζω για την συνήθως σοβαρότερη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν σε σχέση με τα μικρά.
Και σε καμμία περίπτωση δεν θα ερχόμουν σε διαφωνία με έναν μ.δανό ή α.βενάρδου, όσο καναρίνια και να δείχνουν, αν δεν ξέρω το παρελθόν τους και την καταγωγή τους.
Οπως λες, μην δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις.
Καλά, μην το λες.
Φίλος είχε μεγάλο Δανό.
Τόσο ήσυχος και χαδιάρης που αν χωρούσε θα κούρνιαζε στη χούφτα σου.
Για κάνε όμως καμία κίνηση να βλάψεις το αφεντικό του και να καταλάβει ότι το κάνεις στα σοβαρά...
Πήγε σε μία βόλτα να του το παίξει έξυπνος ένας τύπος με pit bull και ακόμη τρέχει.
Έμαθε ότι δεν αγριεύεις σκύλο που σου ρίχνει δύο κεφάλια όρθιος.
Βέβαια σαν χαρακτήρας ήταν ένας ήρεμος, υπερπροστατευτικός γίγαντας με πλήρη επίγνωση της δύναμής του.
Έχεις δίκιο βέβαια στο ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιθετικός.
...
Μιλάμε εδώ για το αν ένα ζώο θα αντιδράσει αν έρθεις σε "διαφωνία" μαζί του?
Ή μιλάμε για το ενδεχόμενο να σου επιτεθεί στα καλά καθούμενα.
...
Τελικά τι συμβαίνει? δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις όταν μπερδεύουμε τη "διαφωνία" με το "καλά καθούμενα" και αν ναι γιατί?
Για να έχουμε να λέμε κάτι?
Eδώ ένα δάγκωμα που έφαγε ο Σήζαρ Μιλάν απο ένα θηλυκό λαμπραντόρ... Και μάλιστα την ώρα που έδειχνε στους άλλους τα σημάδια που του έδειχναν οτι το ζώο χαλαρώνει))
"Δεν το είδα να έρχεται" λέει... Του έριξε και μια "αντιεπαγγελματική" κλωτσιά του ζώου))
https://www.youtube.com/watch?v=9ihXq_WwiWM
...Δεν θα συζητήσω την ουσία του θέματος αφού είναι προφανές τι κάνεις.
...
Συγνώμη αν σε στενοχωρώ.
Τι αποδείξεις θέλεις. Οτι πχ. δεν έχει σημασία αν το μεγαλόσωμο σκυλί είναι ροτβάιλερ ή μ.δανός ?
Αμέσως...
http://www.econews.gr/2016/05/05/rottweiler-kozani-129991/
Σ'αυτό, κάποιος "κτηνίατρος και συμπεριφοριστής ζώων Δρ Χρήστος Καραγιάννης" (μη με βάλεις να ψάχνω την αξιοπιστία του)... ´'εει κατα λέξη
"«Η φυλή του σκύλου δεν αποτελεί αξιόπιστο παράγοντα για να προβλέψουμε τη συμπεριφορά του. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά εκείνα για τα οποία έχει δημιουργηθεί η κάθε φυλή τα οποία μπορούν να είναι κοινά μεταξύ των ατόμων της ίδιας φυλής, όπως σκύλοι που έχουν αναπαραχθεί για να φυλάνε πρόβατα, να τραβάνε φορτία ή να χρησιμοποιούνται στο κυνήγι, τα οποία όμως αποτελούν πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες και δε σκιαγραφούν το χαρακτήρα του σκύλου, π.χ. αν μία φυλή είναι πιο επιθετική από μια άλλη.
...
Σημαντικότερο ρόλο από γενετικής άποψης στο χαρακτήρα ενός σκύλου παίζει η » γενετική γραμμή» η οποία έχει προέλθει, η άμεση δηλαδή οικογένεια του, οι κοντινοί συγγενείς του, και όχι η φυλή γενικότερα. Για παράδειγμα, περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά τους έχουν μεταξύ τους οι σκύλοι διαφορετικής φυλής που έχουν αναπαραχθεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό, π.χ. εργασία ή σκύλοι για σόου (για «καλλιστεία σκύλων»), παρά σκύλοι που ανήκουν στην ίδια φυλή π.χ. Λαμπραντόρ, αλλά ανήκουν σε διαφορετικές γενετικές γραμμές, π.χ. Λαμπραντόρ εργασίας σε σύγκριση με τα Λαμπραντόρ για σόου» τονίζει και προσθέτει ότι «δεν είναι η φυλή που περιγράφει το χαρακτήρα ενός σκύλου» αλλά πρόκειται για «θέμα κοινωνικό».
...Ο "εκπαιδευτής" στο βίντεο νομίζω δεν έχει ιδέα! Πάλι καλά που το σκυλί δεν του έφαγε τα παπάρια έτσι όπως στεκότανε για να του "επιβληθεί"...
Καλώς, σταματάω την συζήτηση.
...
Θέλω συγκεκριμένα στοιχεία ότι στα ζώα δεν υπάρχει "το καλά καθούμενα¨". Δηλαδή ότι είσαι έτσι και αλλιώς σε διαφωνία μαζί τους. Για να μην ξεχνάμε και πως ειπώθηκε και σε ποια κουβέντα. Ανεξαρτήτου ράτσας.
Επίσης θέλω στοιχεία για τη δικαιοσύνη. Ότι αντιμετωπίζει διαφορετικά τους ιδιοκτήτες σκύλων από ότι όλους τους άλλους.
Αμ εγώ που έχω τέσσερις Δανούς τι να πω;![]()
Μα τι απόδειξη χρειάζεται για να πειστεί κανείς οτι το ζώο δεν σου επιτίθεται χωρίς λόγο ? Ποτέ δεν είπα το αντίθετο. Αυτό που εγώ ή ο άλλος το θεωρεί "χωρίς λόγο", "στα καλά καθούμενα"... είναι υπαρκτός και σαφής λόγος για τον σκύλο. Αν ο σκύλος μικρός είχε φάει εκφοβιστικές παντοφλιές και τις "φέρει βαρέως", πιθανόν να μου επιτεθεί "στα καλά καθούμενα" (για μένα) όταν με δει να τις φοράω. Αυτός έχει σαφή λόγο που το κάνει. Είμαι υποχρεωμένος εγώ να γνωρίζω τα απωθημένα και τα ψυχικά τραύματα του κάθε σκύλου που συναντώ? Και καλά να είναι μικρόσωμος... αν είναι μεγαλόσωμος? Ο ντόκτορ λέει οτι περισσότερο απο την ράτσα (που δεν μπορείς να μην την λάβεις υπόψιν - ροτβάιλερ ή σέττερ), παίζει μεγαλύτερο ρόλο η καταγωγή του σκυλιού, αν δηλαδή το σεττερ προέρχεται απο ζόρικους γονείς και σόι ή αν το ροτβάιλερ απο καναρίνια.
Αμ εγώ που έχω τέσσερις Δανούς τι να πω;![]()
...
Τα αν έφαγε ο σκύλος παντοφλιές μικρός και αν έχει απωθημένα και τέτοιες δικές σου υποθέσεις και λογικές δεν φαντάζομαι να νομίζεις ότι θα τις πάρουμε στα σοβαρά.
...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.