Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Δεκτή η πρόταση :)
Nα προτείνω να αλλάξουμε τον τίτλο σε "μεγάλους σκύλους" αντι για ροτβάιλερς (τα οποία δεν φταίνε σε τίποτα να στιγματίζονται διαχωριστικά απο άλλα - ίσως και επιθετικότερα) ?

Όχι το μεγάλοι σκύλοι είναι παραπλανητικό.
Μεγάλος σκύλος είναι και οι Αγ.Βερνάρδου ή οι μεγάλοι Δανοί και είναι πιο ακίνδυνοι και από καναρίνια.
Δεν θα δημιουργήσουμε λάθος εντυπώσεις επειδή κάποιοι δεν γνωρίζουν τι γίνεται.

Το "μεγάλοι σκύλοι" το βάζω για την συνήθως σοβαρότερη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν σε σχέση με τα μικρά.
Και σε καμμία περίπτωση δεν θα ερχόμουν σε διαφωνία με έναν μ.δανό ή α.βενάρδου, όσο καναρίνια και να δείχνουν, αν δεν ξέρω το παρελθόν τους και την καταγωγή τους.
Οπως λες, μην δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις.

Όχι το μεγάλοι σκύλοι είναι παραπλανητικό.
Μεγάλος σκύλος είναι και οι Αγ.Βερνάρδου ή οι μεγάλοι Δανοί και είναι πιο ακίνδυνοι και από καναρίνια.

Καλά, μην το λες.
Φίλος είχε μεγάλο Δανό.
Τόσο ήσυχος και χαδιάρης που αν χωρούσε θα κούρνιαζε στη χούφτα σου.
Για κάνε όμως καμία κίνηση να βλάψεις το αφεντικό του και να καταλάβει ότι το κάνεις στα σοβαρά...

Πήγε σε μία βόλτα να του το παίξει έξυπνος ένας τύπος με pit bull και ακόμη τρέχει.
Έμαθε ότι δεν αγριεύεις σκύλο που σου ρίχνει δύο κεφάλια όρθιος. :p
Βέβαια σαν χαρακτήρας ήταν ένας ήρεμος, υπερπροστατευτικός γίγαντας με πλήρη επίγνωση της δύναμής του.

Έχεις δίκιο βέβαια στο ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιθετικός.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Το "μεγάλοι σκύλοι" το βάζω για την συνήθως σοβαρότερη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν σε σχέση με τα μικρά.
Και σε καμμία περίπτωση δεν θα ερχόμουν σε διαφωνία με έναν μ.δανό ή α.βενάρδου, όσο καναρίνια και να δείχνουν, αν δεν ξέρω το παρελθόν τους και την καταγωγή τους.
Οπως λες, μην δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις.

Οι λάθος εντυπώσεις για τις οποίες μιλάμε και δεν τους δίνουμε σημασία.

Μιλάμε εδώ για το αν ένα ζώο θα αντιδράσει αν έρθεις σε "διαφωνία" μαζί του?
Ή μιλάμε για το ενδεχόμενο να σου επιτεθεί στα καλά καθούμενα.

Αν έχεις σκοπό να έρθεις σε διαφωνία με ένα ζώο τότε ακόμη και μια γάτα θα σε ξεσκίσει.
Και κατά πάσα πιθανότητα καλά θα σου κάνει.

Τελικά τι συμβαίνει? δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις όταν μπερδεύουμε τη "διαφωνία" με το "καλά καθούμενα" και αν ναι γιατί?
Για να έχουμε να λέμε κάτι?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλά, μην το λες.
Φίλος είχε μεγάλο Δανό.
Τόσο ήσυχος και χαδιάρης που αν χωρούσε θα κούρνιαζε στη χούφτα σου.
Για κάνε όμως καμία κίνηση να βλάψεις το αφεντικό του και να καταλάβει ότι το κάνεις στα σοβαρά...

Πήγε σε μία βόλτα να του το παίξει έξυπνος ένας τύπος με pit bull και ακόμη τρέχει.
Έμαθε ότι δεν αγριεύεις σκύλο που σου ρίχνει δύο κεφάλια όρθιος. :p
Βέβαια σαν χαρακτήρας ήταν ένας ήρεμος, υπερπροστατευτικός γίγαντας με πλήρη επίγνωση της δύναμής του.

Έχεις δίκιο βέβαια στο ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιθετικός.

Ε ναι, αν του πειράξεις την οικογένεια θα αντιδράσει.
Γιατί το αφεντικό οικογένεια το θεωρεί.
Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

...
Μιλάμε εδώ για το αν ένα ζώο θα αντιδράσει αν έρθεις σε "διαφωνία" μαζί του?
Ή μιλάμε για το ενδεχόμενο να σου επιτεθεί στα καλά καθούμενα.
...
Τελικά τι συμβαίνει? δημιουργούμε λάθος εντυπώσεις όταν μπερδεύουμε τη "διαφωνία" με το "καλά καθούμενα" και αν ναι γιατί?
Για να έχουμε να λέμε κάτι?

Προφανώς, για το ζώο δεν υπάρχει "καλά καθούμενα".
Το ότι περνάς απο τον δρόμο του, το ότι κρατάς ένα βιβλίο που το έδειρε όταν ήταν μικρό, το ότι καβαλάς ένα ποδήλατο και μπαίνεις στην περιοχή του, κλπ , δεν είναι "καλά καθούμενα" για τον σκύλο. Αλλά δεν μπορείς να γνωρίζεις με τι έχει ανοιχτούς λογαριασμούς είτε ο μ.δανός είτε το ροτβάιλερ.
Η "διαφωνία" προκύπτει οταν εσύ πρέπει να περάσεις απο μπροστά του για να πας πχ.στην δουλειά σου ή περνάς κοντά απο το αφεντικό του (κλπ) και δεν λαμβάνεις υπ'όψιν σου τις πιθανές ενστάσεις του - τις οποίες μπορεί να τις εκφράσει εγκαίρως ή όχι. :)

Last edited:
ναι! ναι! ακριβώς έτσι και ...γιουβέτσι.

Και όπως θέλω τα γυρίζω...

Ότι νάναι BIOS

Όταν φτάνεις στο σημείο να δίνεις δικούς σου ορισμούς στις λέξεις δεν έχει νόημα να συζητά κανείς μαζί σου.

Δεν θα το κάνω. Δεν θα συζητήσω την ουσία του θέματος αφού είναι προφανές τι κάνεις.
Όμως επειδή προειδοποίησα ήδη τους πάντες ότι αυθαίρετα τσιτάτα δεν θα γίνονται ανεκτά, θέλω να μας δείξεις με στοιχεία αυτό που λές ότι
" Προφανώς, για το ζώο δεν υπάρχει "καλά καθούμενα"."
Δεν θα σου είναι δύσκολο εξάλλου αφού έχεις τόσα στοιχεία που είναι προφανές για εσένα.

Για δώστα λοιπόν και σε εμάς! Δεν θα ήθελα να διαπιστώσω ότι λες μπούρδες και ότι τρολάρεις.
Τα στοιχεία που έχεις λοιπόν.

Επίσης μια και θα δώσεις στοιχεία, δώσε μας στοιχεία και για το άλλο που ισχυρίστηκες ένα σκασμό φορές: ότι ο νόμος αντιμετωπίζει διαφορετικά τον ιδιοκτήτη ενός σκύλου από όλους τους άλλους.

Συγνώμη αν σε στενοχωρώ.
Τι αποδείξεις θέλεις. Οτι πχ. δεν έχει σημασία αν το μεγαλόσωμο σκυλί είναι ροτβάιλερ ή μ.δανός ?
Αμέσως...
http://www.econews.gr/2016/05/05/rottweiler-kozani-129991/

Σ'αυτό, κάποιος "κτηνίατρος και συμπεριφοριστής ζώων Δρ Χρήστος Καραγιάννης" (μη με βάλεις να ψάχνω την αξιοπιστία του)... λέει κατα λέξη
"«Η φυλή του σκύλου δεν αποτελεί αξιόπιστο παράγοντα για να προβλέψουμε τη συμπεριφορά του. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά εκείνα για τα οποία έχει δημιουργηθεί η κάθε φυλή τα οποία μπορούν να είναι κοινά μεταξύ των ατόμων της ίδιας φυλής, όπως σκύλοι που έχουν αναπαραχθεί για να φυλάνε πρόβατα, να τραβάνε φορτία ή να χρησιμοποιούνται στο κυνήγι, τα οποία όμως αποτελούν πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες και δε σκιαγραφούν το χαρακτήρα του σκύλου, π.χ. αν μία φυλή είναι πιο επιθετική από μια άλλη.
...
Σημαντικότερο ρόλο από γενετικής άποψης στο χαρακτήρα ενός σκύλου παίζει η » γενετική γραμμή» η οποία έχει προέλθει, η άμεση δηλαδή οικογένεια του, οι κοντινοί συγγενείς του, και όχι η φυλή γενικότερα. Για παράδειγμα, περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά τους έχουν μεταξύ τους οι σκύλοι διαφορετικής φυλής που έχουν αναπαραχθεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό, π.χ. εργασία ή σκύλοι για σόου (για «καλλιστεία σκύλων»), παρά σκύλοι που ανήκουν στην ίδια φυλή π.χ. Λαμπραντόρ, αλλά ανήκουν σε διαφορετικές γενετικές γραμμές, π.χ. Λαμπραντόρ εργασίας σε σύγκριση με τα Λαμπραντόρ για σόου» τονίζει και προσθέτει ότι «δεν είναι η φυλή που περιγράφει το χαρακτήρα ενός σκύλου» αλλά πρόκειται για «θέμα κοινωνικό».

Eδώ ένα δάγκωμα που έφαγε ο Σήζαρ Μιλάν απο ένα θηλυκό λαμπραντόρ... Και μάλιστα την ώρα που έδειχνε στους άλλους τα σημάδια που του έδειχναν οτι το ζώο χαλαρώνει :)))
"Δεν το είδα να έρχεται" λέει... Του έριξε και μια "αντιεπαγγελματική" κλωτσιά του ζώου :)))

https://www.youtube.com/watch?v=9ihXq_WwiWM

Μήπως θεώρησε ότι πήγε να του πάρει το φαγητό???

Καλά τα περί αγέλης, αρχηγού κλπ αλλά η πρώτη ανάγκη είναι η επιβίωση (φαϊ, αναπαραγωγή και αποφυγή του να σε σκοτώσουν. Η δημιουργία αγέλης έχει επιλεγεί ώς βέλτιστη στρατηγική επιβίωσης από σκύλοιυς λύκους καί αλλα ζώα. Όταν ο σκύλος θεωρήσει ότι ο αρχηγός της αγέλης (σκύλος ή άνθρωπος) δεν ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες επιβίωσης διαλέγει άλλον αρχηγό που μπορεί να είναι και ο εαυτός του.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να έχουν μια συμπεριφορά που προσαρμόζεται στην εκάστοτε συμπεριφορά του σκύλου (απομακρύνονται, ακινητοποιούνται κλπ) δείχνοντας του ότι δεν τον απειλούν, αυτόν, το φαϊ του ή τα μικρά του. Ο άνθρωπος συνήθως δεν ανήκει στο μενού των σκύλων αν και θα μπορούσε (έχει πολύ θρεπτικές ουσίες). Το μικρό παιδί δεν έχει μάθει ακόμα αυτήν την συμπεριφορά προσαρμογής.

Ο "εκπαιδευτής" στο βίντεο νομίζω δεν έχει ιδέα! Πάλι καλά που το σκυλί δεν του έφαγε τα παπάρια έτσι όπως στεκότανε για να του "επιβληθεί"...

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

...Δεν θα συζητήσω την ουσία του θέματος αφού είναι προφανές τι κάνεις.
...

Καλώς, σταματάω την συζήτηση.

Συγνώμη αν σε στενοχωρώ.
Τι αποδείξεις θέλεις. Οτι πχ. δεν έχει σημασία αν το μεγαλόσωμο σκυλί είναι ροτβάιλερ ή μ.δανός ?
Αμέσως...
http://www.econews.gr/2016/05/05/rottweiler-kozani-129991/

Σ'αυτό, κάποιος "κτηνίατρος και συμπεριφοριστής ζώων Δρ Χρήστος Καραγιάννης" (μη με βάλεις να ψάχνω την αξιοπιστία του)... ´'εει κατα λέξη
"«Η φυλή του σκύλου δεν αποτελεί αξιόπιστο παράγοντα για να προβλέψουμε τη συμπεριφορά του. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά εκείνα για τα οποία έχει δημιουργηθεί η κάθε φυλή τα οποία μπορούν να είναι κοινά μεταξύ των ατόμων της ίδιας φυλής, όπως σκύλοι που έχουν αναπαραχθεί για να φυλάνε πρόβατα, να τραβάνε φορτία ή να χρησιμοποιούνται στο κυνήγι, τα οποία όμως αποτελούν πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες και δε σκιαγραφούν το χαρακτήρα του σκύλου, π.χ. αν μία φυλή είναι πιο επιθετική από μια άλλη.
...
Σημαντικότερο ρόλο από γενετικής άποψης στο χαρακτήρα ενός σκύλου παίζει η » γενετική γραμμή» η οποία έχει προέλθει, η άμεση δηλαδή οικογένεια του, οι κοντινοί συγγενείς του, και όχι η φυλή γενικότερα. Για παράδειγμα, περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά τους έχουν μεταξύ τους οι σκύλοι διαφορετικής φυλής που έχουν αναπαραχθεί για ένα συγκεκριμένο σκοπό, π.χ. εργασία ή σκύλοι για σόου (για «καλλιστεία σκύλων»), παρά σκύλοι που ανήκουν στην ίδια φυλή π.χ. Λαμπραντόρ, αλλά ανήκουν σε διαφορετικές γενετικές γραμμές, π.χ. Λαμπραντόρ εργασίας σε σύγκριση με τα Λαμπραντόρ για σόου» τονίζει και προσθέτει ότι «δεν είναι η φυλή που περιγράφει το χαρακτήρα ενός σκύλου» αλλά πρόκειται για «θέμα κοινωνικό».

Όχι! δεν θέλω κάρβουνο και την μπάλα στην εξέδρα.

Αυτά που παραθέτεις είναι εντελώς άσχετα.
Και αντιφατικά με τα όσα εσύ ο ίδιος δήλωνες πριν. Ότι οι ράτσες έχουν χαρακτήρα ενώ εδώ βάζεις στοιχεία ότι δεν είναι η ράτσα που προσδίδουν χαρακτήρα αλλά κοινωνικά τα αίτια. Όπως είπα, ότι νάναι. Άλλα λες και για άλλα βάζεις αποδείξεις. Ή τα έχεις εντελώς χαμένα και λες ότι νάναι ή το κάνεις επίτηδες.

Θέλω συγκεκριμένα στοιχεία ότι στα ζώα δεν υπάρχει "το καλά καθούμενα¨". Δηλαδή ότι είσαι έτσι και αλλιώς σε διαφωνία μαζί τους. Για να μην ξεχνάμε και πως ειπώθηκε και σε ποια κουβέντα. Ανεξαρτήτου ράτσας.

Επίσης θέλω στοιχεία για τη δικαιοσύνη. Ότι αντιμετωπίζει διαφορετικά τους ιδιοκτήτες σκύλων από ότι όλους τους άλλους.

...Ο "εκπαιδευτής" στο βίντεο νομίζω δεν έχει ιδέα! Πάλι καλά που το σκυλί δεν του έφαγε τα παπάρια έτσι όπως στεκότανε για να του "επιβληθεί"...

Δεν ξέρεις τον Μιλάν Σήζαρ ? Εχει θησαυρίσει και θεωρείται top master ...

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Καλώς, σταματάω την συζήτηση.

Χρωστάς όμως κάποια στοιχεία.
Όλα αυτά που είπες, έχεις μια στοιχειώδη υποχρέωση να τα στηρίξεις στην πραγματικότητα.

Δώσε λοιπόν στοιχεία για τη συζήτηση που έκανες ήδη. Δεν χρειάζεται να πάει παρακάτω.

Έχεις τέτοια στοιχεία?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

...
Θέλω συγκεκριμένα στοιχεία ότι στα ζώα δεν υπάρχει "το καλά καθούμενα¨". Δηλαδή ότι είσαι έτσι και αλλιώς σε διαφωνία μαζί τους. Για να μην ξεχνάμε και πως ειπώθηκε και σε ποια κουβέντα. Ανεξαρτήτου ράτσας.

Επίσης θέλω στοιχεία για τη δικαιοσύνη. Ότι αντιμετωπίζει διαφορετικά τους ιδιοκτήτες σκύλων από ότι όλους τους άλλους.

Μα τι απόδειξη χρειάζεται για να πειστεί κανείς οτι το ζώο δεν σου επιτίθεται χωρίς λόγο ? Ποτέ δεν είπα το αντίθετο. Αυτό που εγώ ή ο άλλος το θεωρεί "χωρίς λόγο", "στα καλά καθούμενα"... είναι υπαρκτός και σαφής λόγος για τον σκύλο. Αν ο σκύλος μικρός είχε φάει εκφοβιστικές παντοφλιές και τις "φέρει βαρέως", πιθανόν να μου επιτεθεί "στα καλά καθούμενα" (για μένα) όταν με δει να τις φοράω. Αυτός έχει σαφή λόγο που το κάνει. Είμαι υποχρεωμένος εγώ να γνωρίζω τα απωθημένα και τα ψυχικά τραύματα του κάθε σκύλου που συναντώ? Και καλά να είναι μικρόσωμος... αν είναι μεγαλόσωμος? Ο ντόκτορ λέει οτι περισσότερο απο την ράτσα (που δεν μπορείς να μην την λάβεις υπόψιν - ροτβάιλερ ή σέττερ), παίζει μεγαλύτερο ρόλο η καταγωγή του σκυλιού, αν δηλαδή το σεττερ προέρχεται απο ζόρικους γονείς και σόι ή αν το ροτβάιλερ απο καναρίνια.

Αμ εγώ που έχω τέσσερις Δανούς τι να πω;:flipout::flipout:

Καλά δεν σε έχουνε φάει εσένα?

Μην φάγανε όλη τη γειτονιά αλλά έχεις βίσμα νομοθέτη?

Μα τι απόδειξη χρειάζεται για να πειστεί κανείς οτι το ζώο δεν σου επιτίθεται χωρίς λόγο ? Ποτέ δεν είπα το αντίθετο. Αυτό που εγώ ή ο άλλος το θεωρεί "χωρίς λόγο", "στα καλά καθούμενα"... είναι υπαρκτός και σαφής λόγος για τον σκύλο. Αν ο σκύλος μικρός είχε φάει εκφοβιστικές παντοφλιές και τις "φέρει βαρέως", πιθανόν να μου επιτεθεί "στα καλά καθούμενα" (για μένα) όταν με δει να τις φοράω. Αυτός έχει σαφή λόγο που το κάνει. Είμαι υποχρεωμένος εγώ να γνωρίζω τα απωθημένα και τα ψυχικά τραύματα του κάθε σκύλου που συναντώ? Και καλά να είναι μικρόσωμος... αν είναι μεγαλόσωμος? Ο ντόκτορ λέει οτι περισσότερο απο την ράτσα (που δεν μπορείς να μην την λάβεις υπόψιν - ροτβάιλερ ή σέττερ), παίζει μεγαλύτερο ρόλο η καταγωγή του σκυλιού, αν δηλαδή το σεττερ προέρχεται απο ζόρικους γονείς και σόι ή αν το ροτβάιλερ απο καναρίνια.

Το τι λέει ο ντόκτορ ούτε που το έχεις καταλάβει. Ούτε καν. Εσύ έλεγες τα αντίθετα στα προηγούμενα ποστ σου. Εκτός και αν επικαλείσαι τον ντόκτορ για να μας δείξεις ότι δεν ξέρεις τι λες.

Εγώ πάντως ΑΠΛΟ είναι αυτό που σου ζήτησα. Στοιχεία. Κάποιες μελέτες? Κάποια στατιστικά στοιχεία? κάτι οτιδήποτε.

Ή είναι κάτι που σε απλά σε εσένα σου φαίνεται προφανές.

Τα αν έφαγε ο σκύλος παντοφλιές μικρός και αν έχει απωθημένα και τέτοιες δικές σου υποθέσεις και λογικές δεν φαντάζομαι να νομίζεις ότι θα τις πάρουμε στα σοβαρά.
Στοιχεία λέμε για να μη λέμε ότι νάναι.

Και αν δεν βρίσκεις για αυτό, για την δικαιοσύνη έχεις στοιχεία?

Σόρρυ αν σε στενοχωρώ αλλά έχω πήξει στην μπούρδα.

Λοιπόν? στοιχεία για το ότι η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει αλλιώς τους ιδιοκτήτες σκύλου έχεις?
Αυτά είναι απλά.
Στατιστικά στοιχεία που να δείχνουν ότι σε όλους τους προκληθέντες θανάτους τιμωρήθηκαν με ελαφρότερες ποινές από τους υπόλοιπους.

...

Τα αν έφαγε ο σκύλος παντοφλιές μικρός και αν έχει απωθημένα και τέτοιες δικές σου υποθέσεις και λογικές δεν φαντάζομαι να νομίζεις ότι θα τις πάρουμε στα σοβαρά.
...

Να ρωτήσω γιατι να είναι παράλογο το παραπάνω?
Σε περιπτώσεις οπου "αναιτια" ενας σκύλος επιτέθηκε καποιον που απλά πλησίασε , τι μπορεί να εφταιγε ?