Θλιβομαι το 2016 να διαβαζω για επικινδυνα σκυλια και ρατσες.
Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.
Δεν εδειξα καμια ανωτεροτητα γραφοντας πως θλιβομαι με αυτα που διαβαζω.
Πρωτος εγω σχολιασα πως η ευθυνη ειναι του ιδιοκτητη.
Εκει να απευθυνθουν οσοι χρειαζεται.
Εγω δεν προσπαθησα να δημιουργησω εντυπωσεις και θα ηθελα να προσπαθησετε να μην γινεστε επιθετικος απεναντι μου.
Πχ, τα σκυλιά έχουν ένα θέμα με τους κρότους. Τα περισσότερα φοβούνται, άλλα εξαγριώνονται. Υπάρχει και ειδική εκπαίδευση για την κροτοφοβία.Στην παρακατω παρομοια ειδηση, ο σκυλος σκοτωσε το μωρο του σπιτιου. Μηπως ακομη κι αν ειναι οικιοποιημενος στο περιβαλλον του, παλι ενδεχεται να ενοχληθει με κατι, με ασχημες συνεπειες. ?
http://rodosinfonews.com/pitboul/
Eπειδή συχνά ακούγεται η εκπαίδευση του σκύλου απο "εκπαιδευτή"... Ποιοί είναι οι εκπαιδευτές? Πού "σπούδασαν" το αντικείμενο και ποιός τους έδωσε αποδεικτικό σπουδών, μετά απο ποιές εξετάσεις? Απ'όσο συμβαίνει να γνωρίζω, οι περισσότεροι είναι αεριτζήδες με μια αγάπη στα σκυλιά που απλά τα συνηθίζουν σε 2-3 ρουτίνες και τα μαθαίνουν να έχουν μια συμπεριφορά όσο οι ίδιοι είναι μπροστά. Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο είναι, όταν ο σκύλος επιστρέφει στο σπίτι να ξεχνάει ότι έμαθε στο "κέντρο εκπαίδευσης". Οι περισσότεροι είναι αυτόαποκαλούμενοι εκπαιδευτές που έζησαν για κάποιο χρονικό διάστημα με σκύλους και διάβασαν το βιβλίο του αγαπημένου του ξένου εκπαιδευτή. Ειδικά αυτό το τμήμα της (ειδικής) εκπαίδευσης με το "μανίκι" που προσφέρουν να δαγκώνει ο σκύλος αφού τον έχουν πρώτα εξαγριώσει, είναι για πολλά γέλια και για κλάματα μαζί. Δεν υπάρχει σχολή που να μην έχει και μια τέτοια φωτογραφία στο δειγματολόγιο των "επιτυχιών" της...
Πιο λόγικό θεωρώ ο "εκαπαιδευτής" να εκπαιδεύει τον ιδιοκτήτη πως να συμπεριφέρεται, να περιορίζει και να θυμίζει στον σκύλο του με σωστό τρόπο ποιός είναι ο αρχηγός.
Επειδη εχω σκυλο και το εψαχνα για εκπαιδευση, ολοι που ρωτησα ειναι εκπαιδευμενοι κυριως στην αμερικη σε σχολες Κ-9.
72χρονο απόστρατο αξιωματικό ιδιοκτήτης...
Σου ζητω συγγνώμη αν σε προσέβαλα .
Αλλα αυτο που γράφεις αρχικά στο πρώτο quote, εχω βαρεθεί να το ακούω/διαβάζω απο ζωόφιλους εντός και εκτος εισαγωγικών.
Πρεπει να βρεθεί φόρμουλα προστασίας και απο αυτούς , φταίει δεν φταίει το ζώο.
Στο κάτω κάτω , κανενας άνθρωπος / γονιός / παιδι δεν ειναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τη συμπεριφορά της κάθε ράτσας , ή και της βλακείας του ιδιοκτήτη , για να κάνει τη βόλτα η την επίσκεψη του .
Πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρχει μια idiot proof προστασία.
Πέρυσι η επιθεση σε παιδι και μητερα που οδηγησε σε προστιμο και φυλακιση ειχε να κανει με Λαμπραντορ.Οι ρατσες που, κατα την ταπεινη μου αποψη, ειναι η πιο εξανθρωπισμενη απο ολες (το συζηταμε, δεν ειμαι γνωστης)
ειναι τα γκολντεν ριτριβερ και λαμπραντορ. Υπαρχουν και αλλα ..... αλλα τα συγκεκριμενα τα εχω συλλαβει να υποφερουν
τα πανδεινα (απο ηλιθια αφεντικα) και απλα ... να περιμενουν να τελειωσει το μαρτυριο. Ισως γιαυτο δεν εχουν περαση
σε τσαμπουκαδες κυρηδες που εχουν ΑΝΑΓΚΗ την εκρηξη της υπομονης ενος σκυλου. Το ιδιο ισχυει και για τα μποξερ ....
ασχετα αν δειχνουν "καπως".
Κανονικες σπουδεςΔι'αλληλογραφίας ή μέσω internet ?)
Πχ, τα σκυλιά έχουν ένα θέμα με τους κρότους. Τα περισσότερα φοβούνται, άλλα εξαγριώνονται. Υπάρχει και ειδική εκπαίδευση για την κροτοφοβία.
Τώρα αν έχεις ένα "θηρίο" 50 κιλών και αρχίσουν τα πυροτεχνήματα ή κάποιος ρίξει μία κροτίδα, σκάσει ένα λάστιχο κλπ, το πώς θα αντιδράσει ένα σκυλί ένα θέμα ράτσας, τύχης και εκπαίδευσης.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.