Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Εμεις προφατα αποκτησαμε νεο μελος. Το σκυλι μας οχι μονο δεν εδειξε επιθετικες διαθεσεις εναντιων του μωρου, αλλα οποτε τον αλλαζουμε πανα και κλαιει, το σκυλι μας σκουνταει να μην ενοχλουμε τον μπεμπη και μετα του γλυφει τα ποδια για να τον ηρεμήσει... Βεβαια δεν ειναι μεγαλοσωμο, ενα yorki ειναι, αλλα αν πιστεψω τα "ψυχολογικα προφιλ" της καθε ρατσας, τα yorkshire δεν ειναι και τα καλυτερα σκυλια με τα μικρα παιδια. Ζηλιαρικα τα αναφερουν και με εντονο εκνευρισμο σε αποτομες κινησεις παιδιων .

................
Αντιθετα ενα ροτβαιλερ, ενα ντομπερμαν, ενα πιτ-μπουλ, ενα τσοου-τσοου, ενα χασκυ, ... ακομα και ενας γερμανικος ποιμενικος
εχουν την μαζα για να ριξουν κατω οποιονδηποτε ανθρωπο (το πιτ-μπουλ ισως οχι τοσο). Απαξ και πεσει κατω ο στοχος,
οι συγκεκριμενες ρατσες δεν θα τραβηχτουν σε stand-by mode .... θα τον αρπαξουν ειτε απο τα ακρα (απλη ακινητοποιηση
αλλα αυτο σημαινει σχεδον σιγουρα αναπηρια για τον στοχο) μεχρι επιθεση στον λαιμο και το σβερκο που μονο ενα αποτελεσμα
μπορει να φερει.

Οι ρατσες που, κατα την ταπεινη μου αποψη, ειναι η πιο εξανθρωπισμενη απο ολες (το συζηταμε, δεν ειμαι γνωστης)
ειναι τα γκολντεν ριτριβερ και λαμπραντορ. Υπαρχουν και αλλα ..... αλλα τα συγκεκριμενα τα εχω συλλαβει να υποφερουν
τα πανδεινα (απο ηλιθια αφεντικα) και απλα ... να περιμενουν να τελειωσει το μαρτυριο. Ισως γιαυτο δεν εχουν περαση
σε τσαμπουκαδες κυρηδες που εχουν ΑΝΑΓΚΗ την εκρηξη της υπομονης ενος σκυλου. Το ιδιο ισχυει και για τα μποξερ ....
ασχετα αν δειχνουν "καπως".

Το λυκοσκυλο αν και ειναι απο τα πιο αγαπητα σκυλια, μπορει να γινει πολυ επικινδυνο ξαφνικα με καποιον. Γνωριζω μια περιπτωση στην Ελλαδα που μια κοπελα εχασε και τα δυο της ποδια απο λυκόσκυλο.
Υπαρχει περιπτωση στην Γαλλια που ζευγαρι αφησε τα παιδια ου με τα οικογενιακα και αξιαγαπητα λυκοσκυλα στο σπιτι και γυριζοντας φανταζεσαι τι αντικρυσαν.

Οσο για το Λαμπραντορ, εχει πολυ ευγενικο χαρακτηρα και υφος. Αλλα στην Γαλλία ειναι η ρατσα που εχει τον μεγαλυτερο αριθμο δαγκωματων ετησιως. Απλα γιατι ειναι το μεγαλοσωμο σκυλι που εχουν οι Γαλλοι στον μεγαλυτερο αριθμο.
Μια πολυ γνωστη περιπτωση, οχι λογω του σκυλου οσο του επιστημονικου επιτευγματος, ηταν αυτη....
Η πρωτη μεταμοσχευση προσωπου στην ιστορια, εγινε σε κοπελα, την Isabelle Dinoire και που πετυχε. Ηταν Λαμπραντορ, και ηταν το δικό της. Της καταβροχθησε το προσωπο οταν κοιμόταν.

Με λιγα λογια πρεπει παντα να ειμαστε επιφυλακτικοι με τα μεγαλοσωμα σκυλια, ακομα και αν ειναι δικά μας.

Οταν ειχα ερθει στον κοσμο, υπηρχε ηδη σκυλος στο σπιτι. Εμαθα να τα αγαπω αλλα και να τα εκτιμω. Εκτιμω σημαινει μην νομισεις οτι ο σκυλος ειναι ο κανακαρης σου και ενταξει μωρε... δεν θα κανει τιποτα.

Ενα σκυλι δεν ξερεις τι stimulus μπορει να εχει καθε στιγμη; απο πραγματα που για μας ειναι ανεπαισθητα, οχι μονο αυτα που για μας ειναι στανταρ και καθιερωμενα.

Ενα αλλο παραδειγμα. Υπαρχουν ανθρωποι που ζουν με λυκους. Εμ γεια τους με χαρα τους και μπραβο τους. Ενας απο αυτους ειναι η διασημη πιανιστρια Hellen Grimaud.
Αυτη ξερει πολυ καλα, οπως καθε ανθρωπος που εχει αποφασισει να ζησει με λυκους, ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙϴΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ σε ενα λυκο (για παραδειγμα).
Ο σκυλος προερχεται απο τον λυκο.
Αμα ειναι κανίς κατι τρεχει στα γυφτικα, σκασιλα μας και ας ειναι επιθετικο.

Αν ειναι ομως ενα Beauceron (παιρνω επιτηδεσ αυτην την ρατσα σαν παραδειγμα για οποιον ειχε ποτε την εμπειρία ενος Beauceron σε πανσεληνο) τοτε αλαζουν πολυ τα πραγματα.
Ειτε το εχουν χτυπησει ειτε οχι, ειτε το εχουν δεσει ειτε οχι, ειτε εχει φοβηθει ειτε οχι (λιγο αστειο να πεις για την φυση και για ενα ζωο οτι λειπει ο φοβος απο την ζωη του).

Με λιγα λογια. Να τα αγαπας ναι και να τα σεβεσαι. Και τις τιγρεις πρεπει να αγαπας και να τις προστατεψεις. Αλλα δεν παιζεις με τετοια ζωα.
Και οποιος παιζει πρεπει να του κοβεται η ορεξη "να παιζει".

Απλα.
Οποτε εκει πρεπει να επεμβει ο νομος.

Πολλές χολιγουντιανές παραγωγές παρακολουθείς μάλλον.
Αν κάθε φορά που γινότανε επίθεση ροτβάιλερ, ντόπερμαν, πίτμπουλ σε άνθρωπο είχαμε θάνατο ή αναπηρία όπως λες...

Το τράβηξες περισσότερο και από τον Ευαγγελάτο...

Εγω εθεσα το θεμα της μαζας.
Δεν με ενδιαφερει ποσο αγριο μπορει να γινει ενα τερριε, γιατι ακομα και με μιση κλωτσια μπορει να απωθηθει.
Πιστευεις οτι ειναι το ιδιο ευκολο με ολες τις αλλες ρατσες ?

Δυναμη = Μαζα X Επιταχυνση !

Προφανώς και υπάρχουν παραδείγματα και από τις δυο συμπεριφορές οπότε οι γενικεύσεις δεν έχουν και ιδιαίτερο νόημα.

Εγώ είμαι της άποψης "προσέχω για να έχω".....έτσι καλού κακού βρε αδερφέ, δέσε το, χτίσε το φράχτη, βάλε που και που και ένα φίμωτρο κλπ.

Δεν έχω σκύλο ούτε ξέρω από σκυλιά αλλά, οπτικά τουλάχιστον, τα Doberman μου αρέσουν πολύ....τα βρίσκω...πως να το πω...κυριλέ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πάρω ένα.

Έχω φίλο εκπαιδευτή και όποτε βρισκόμαστε δεν χάνει ευκαιρία να μου πει για το πόσοι ιδιοκτήτες έχουν "λάθος μυαλά" και παίρνουν ράτσα που δεν κολλάει καθόλου με το lifestyle τους. Όταν του είπα ότι μ αρέσουν τα Doberman (και ότι δεν θέλω μικρόσωμη ράτσα) με ρώτησε για τι χρήση το θέλω το ζώο (του είπα για παρέα μέσα στο σπίτι) γέλασε....μετά μου ζήτησε να του περιγράψω μια τυπική μέρα μου.

Τελικά μου είπε να ξεχάσω τα Doberman και αν δεν θέλω να συμβιβαστώ με διάφορες μικρόσωμες ράτσες (που έκρινε ότι μου ταιριάζουν πιο πολύ) να πάρω ένα Chow-Chow.
Σαν τα ηχεία με τον ενισχυτή ένα πράμα....θέλει ταίριασμα η ιστορία.

Attachments

• 8adb4be852185b746d9cc3f65d22047c.jpg
    8adb4be852185b746d9cc3f65d22047c.jpg
    61.3 KB · Views: 210
Εγω εθεσα το θεμα της μαζας.
Δεν με ενδιαφερει ποσο αγριο μπορει να γινει ενα τερριε, γιατι ακομα και με μιση κλωτσια μπορει να απωθηθει.
Πιστευεις οτι ειναι το ιδιο ευκολο με ολες τις αλλες ρατσες ?

Δυναμη = Μαζα X Επιταχυνση !

Ο σκύλος που έβαλα στο βίντεο, του φίλου μου δηλαδή, αν υποθέσουμε ότι καταφέρεις να τον τσαντίσεις ώστε να σου επιτεθεί... πιάνει τα 10χλμ/ώρα ίσως... βασικά αν τρέχεις γρηγορότερα από ένα 10χρονο παιδί, τότε απλά δεν σε πιάνει όσο και αν το θέλει :p

Όταν το σκυλί είναι ψυχολογικά οκ ( δεν έχει έναν μαλάκα για αφεντικό ), θα πρέπει να κάνεις κάτι για να σου επιτεθεί ( και συνήθως δεν επιτίθονται για να σκοτώσουν... αν ήθελε να σε σκοτώσει ένας ποιμενικός π.χ. που είναι από τα πιο έξυπνα σκυλιά δεν θα προσπαθούσε να σε δαγκώσει στο χέρι να ξέρεις ).

Mιλαμε για τα ροτβαιλερ τωρα και το αν εχουν καποιο παραπανω γραμμενο μυστικο κωδικα επιθεσης που εκτελειται για αγνωστους λογους. :p

Μηπως ρε παιδι μου ειναι και απλα στο dna τους.

The_Omen_2006_poster.gif

Τα ίδια rottweiler που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά ως σκυλιά διάσωσης αλλά και οδηγοί για τυφλούς λες ?

Για τα λαμπραντορ, μιλησα εκ πειρας.
Δεν το εψαξα απο αριθμο επιθεσεων ανα ρατσα.
Και να πω λιγο την αληθεια, πεφτω απο τα συννεφα.
Ειναι οντως μεγαλωσομο σκυλι αλλα ... και πολυ αγαπησιαρικο.
Να σε δαγκωσει ΕΝΩ κοιμασαι ... μαλλον κατι πολυ αγριο του χεις κανει.
Κατι που δεν περιγραφεται !

Συμφωνω ...
Και μια τιγρη χορτατη και εξημερωμενη μπορει να παιζει με ενα μωρο (ανθρωπινο).
Το θεμα ειναι ΠΟΤΕ και ΤΙ θα της ξυπνησει το μοβορικο μεσα της.

Ντόπερμαν αγκαλιά με μωρό και να το φιλμάρει. Πρόκειται για μέγα φελό ιδιοκτήτη...
Θα συμφωνήσω και δεν θα το κανα σε καμιά περίπτωση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ένα σκυλί που είναι μαθημένο όπως στο πρώτο βίντεο κατά κανόνα θα είναι πιο άγριο από κάποιο που είναι όπως στο δεύτερο βίντεο.

Τόσοι κάτοχοι Nova - OTE TV... τα κανάλια με τα ντοκυμαντέρ δεν τα βλέπετε καθόλου μάλλον.
Ειδικά αυτή την εκπομπή που είχαν που προσπαθούσαν ( και συχνά πυκνά κατάφερναν ) να διορθώσουν την συμπεριφορά σκύλων που είχαν κακά αφεντικά και γενικότερα προβλήματα συμπεριφοράς ( από φούλ επιθετική συμπεριφόρα, εώς προβλήματα εμπιστοσύνης κλπ κλπ ).

Τον σκύλο στο βίντεο... τον έχω φωτογραφίσει και τον ζω σχεδόν καθημερινά.
Σε καφεδάκι πρόσφατα στο περιστέρι, παιδάκι άγνωστο ( περαστικού ) όχι απλά τον χάιδευε, αλλά και τον καβάλισε ( με προτροπή του ιδιοκτήτη του σκύλου )... αντέδρασε πολύ άσχημα αυτό το δολοφονικό θηρίο... δεν έκανε τίποτα, απλά καθόταν και άφηνε τον πιτσιρικά πάνω του που τον καβαλούσε λες και ήταν άλογο :D

Μια ζωή είχα γερμανικούς ποιμενικούς τους οποίους εκπαίδευα ο ίδιος.
Είχε τύχει να "ιοθετήσω" έναν πολύ προβληματικό, και σε μεγάλη σχετικά ηλικία ( 5 ετών σκυλί ) του οποίου το αφεντικό το βάραγε, του κακοφερόταν γενικότερα, το έκανε επίτηδες επιθετικό πρός όλους ακόμα και τον ίδιο, και τον είχε βάλει δεμένο με αλυσίδα για φύλακα σε εργοστάσιο.
Στην αρχή δεν τολμούσε κανείς ούτε να τον πλησιάσει για να τον ταΐσει.
Σε 6 μήνες τον είχα κάνει τέλειο, πολλές εντολές, υπακοή φούλ, ήρεμος, τον τάιζε ακόμα και η μάνα μου που χεζότανε βλέποντας τσιουάου, όχι τον "δολοφόνο" αυτό :D

Και αντίστοιχα ροτβάιλερ φίλου, μια χαρά με οποιοδήποτε παιδάκι ακόμα και βρέφος πάει σπίτι.

Επιθετικό γίνεται μόνο αν το τσαντίσεις χτυπώντας το δυνατά προφανώς, και μόνο κατ' εντολή αφέντη ( σε άσκηση προστασίας σε περίπτωση ληστείας/πορτοφολάκια ).

Αν ο ιδιοκτήτης είναι λαλάκας ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΚΥΛΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ακόμα και το πεκινουά.

Κύριε Πέππα και λοιποί ο Γιάννης Ταιτζόγλου http://users.auth.gr/~jotai/ είναι ο νονός του μικρού μου γιου. Καταλαβαίνετε ότι γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους μας τη φυσιολογία των σκύλων και τις παθολογίες τους. Όχι, όλα τα σκυλιά δεν έχουν σταθερή συμπεριφορά, ανεξάρτητα από το ποιόν του ιδιοκτήτη τους και ανεξάρτητα από την εκπαίδευσή τους. Επίσης κάποιες ράτσες έχουν πολλές πιθανότητες να εμφανίσουν εγκεφαλικές βλάβες. Μια από αυτές είναι τα ντόμπερμαν. Και οι εγκεφαλικές βλάβες δεν ανακαλύπτονται εύκολα. Τα αποτελέσματα τα φαντάζεστε. Αν του αναφέρετε όλα τα σχετικά με τον ιδιοκτήτη και την εκπαίδευση, θα σας πει ότι για κάποιες ράτσες μάλλον είστε ηθικοί αυτουργοί (λόγω άγνοιας) για δολοφονία ή για απόπειρα δολοφονίας.

Προσωπικά έχω στο σπίτι μια νεροχελώνα, έναν παπαγάλο και ένα pug (τώρα μάλιστα είναι κάτω από τα πόδια μου). Όμως όταν ήμουν 4 χρονών ήμουν θύμα επίθεσης από σκύλο. Δεν γνωρίζω τί είδους και μεγέθους, αλλά ήμουν τυχερός. Αφού μου είχε επιτεθεί (στην οδό Ακροπόλεως στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη το 1969) και με είχε ρίξει στο δρόμο, είχα την τύχη να τον χτυπήσει και να τον τραυματίσει ή να τον σκοτώσει αστικό λεωφορείο. Μάλλον το λεωφορείο τραυμάτισε κι εμένα. Ούτε που θυμάμαι πόσο καιρό έμεινα στο νοσοκομείο. Πάντως μου άφησε μια φοβία για τα σκυλιά, την οποία μάλλον δεν έχω ξεπεράσει.

Παραλίγο όμως να είχε χειρότερο περιστατικό ο μικρός μου γιος ο Αλέξης. Το 2004 επιστρέφουμε από διακοπές στη Θάσο. Η σύζυγος είχε ξαδέλφη στο Κοκκινοχώρι της Καβάλας και πήγαμε να την επισκεφθούμε. Αφήνω το αυτοκίνητο και έχω αγκαλιά τον τρίχρονο Αλέξη, ο οποίος δυσανασχετεί και θέλει να κατεβεί από την αγκαλιά μου. Βλέπω το σπίτι και τον αφήνω να κατέβει. Τρέχει το τρίχρονο αγόρι προς το σπίτι, αγροτικό σπίτι. Και φθάνει μπροστά στην εξώπορτα, η οποία είναι κλειστή και στέκεται εκεί. Χωρίς να ακουστεί τίποτε, κανένας θόρυβος, βλέπω μετά από ένα ίσως δυο δευτ. δυο ντόμπερμαν ανεβασμένα στο φράχτη πάνω από το παιδί. Το ένα είχε ήδη ανοίξει το στόμα του περίπου 20 εκ, πίσω από το λαιμό του και περίμενε μάλλον εντολή. Κοκκάλωσα. Τί να κάνω; Ευτυχώς σε 2-3 δευτ. βγήκε ο ιδιοκτήτης τους και με ένα σφύριγμα έτρεξαν δίπλα του και τα έδεσε γερά. Μπορείτε να φανταστείτε τί ένιωσα... και μάλιστα κάποιος που έχει μείνει στην παιδική του ηλικία στο νοσοκομείο από επίθεση σκυλιού;

Τέλος μέχρι το 2014 παραθερίζαμε στο κάμπινγκ Λακάρα στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Για πολλά χρόνια το προσωπικό ήταν Βούλγαροι, οι οποίοι έμεναν εκεί όλο το χρόνο και τα παιδιά τους πήγαιναν σχολείο στη Νικήτη. Μια χρονιά είδαμε το μικρό τους το κορίτσι με κινητική αναπηρία. Βαριά. Και με παραμόρφωση αισθητική. Ένα από τα σκυλιά, που μάλιστα γεννήθηκε μαζί με το κορίτσι και αποτελούσε ουσιαστικά μέλος της ίδιας οικογένειας, του επιτέθηκε. Αναίτια ... την άφησε από τα δόντια του μόνο σκοτωμένο.

εδώ βλέπουμε 20 άγρια σκυλιά να κατατρώνε μωράκια

https://www.youtube.com/watch?v=TIeMnl5lYhU

Το βίντεο μάλιστα αποδεικνύει περίτρανα ότι η παρουσία νταντάς είναι περιττή και ότι τα μεγαλόσωμα σκυλιά μπορούν να αποφέρουν σημαντική περικοπή οικογενειακών εξόδων... :)

Για τα λαμπραντορ.....
Να σε δαγκωσει ΕΝΩ κοιμασαι ... μαλλον κατι πολυ αγριο του χεις κανει.
Κατι που δεν περιγραφεται !

Μπα μην το λες. Για αυτη την κοπελα δεν υπηρχε καμμια ενδειξη ουτε κακομεταχειρησης ουτε επιθετικοτητας πριν. Ειναι μη σου πεσει το λαχειο.
Το Λαμπραντορ προερχεται και αυτο απο τον Θιβετιανο τον ιδιο προγονο με το Ροτ.

Δεν ξερεις τι ξυπναει μεσα απ το DNA του. ( Για να απαντησω στην ερωτηση του συμφορουμιτη αν το Ροτ εχει την επιθετικοτητα στο DNA του. Φυσικα. Και αυτο εκμεταλευτηκε ο άνθρωπος και γιαυτο υπαρχει σαν ρατσα. αλλιως δεν θα υπηρχε. Και εχει την χρησιμοτητα του για αυτο. Τα περισσοτερα σκυλια τα φτιαξαμε εμεις συμφωνα με γεννετικες προδιαγραφες. Τα Πιτ, τα Μπουλ κλπ...τα ποιμενικα εχουν κρατησει τς προδιαγραφες της φυσης. Με αυτα τα χαρακτηριστικα καναμε φιλια με τα σκυλια στην πορεια της ιστοριας. Ζητωντας τους αυτο και αυτο, και ετσι μπηκαν στην ζωή μας, στην αγελη για αυτα. Τωρα τα σκυλια που ζουν σε Urban καταστασεις μερικες φορες υπαρχει και βραχυκυκλωμα σε σχεση με το γεννετικο τους φορτιο και τις απαιτησεις των προδιαγραφων, και την ζωή της πολης που τα εισαγουμε. Δεν ξερεις αν και ποτε θα γινει το κλικ. )

Για αυτο δεν εχω ακουσει την γνωμη του αλφα η του βητα, ιδιοκτητη σκυλου η εκπαιδευτη.
Το εχω ακουσει απο επιστημονα του τομεα εκιδικευμενου στα σκυλια οπως οι περισσοτεροι, η επιστημη αυτη λεγεται Ethology.

Φυσικα και το Λαμπραντορ ειναι αξιαγαπητο. Και ομορφο. Αλλα ποτε δεν ξερεις. Εγω αν εχω την δυνατοτητα ποτε να ξαναποκτησω σκυλο, ξερω για παραδειγμα οτι δεν θα κοιμηθει στο δωματειο μου.
Και ουτε προκειται να τον αφησω να παιξει με παιδια.
Στις χιλιες πεντακοσιες φορες μπορει να μην γινει τιποτα, αλλα αν γινει τη μια φορα τελειωσε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να λεω περιπου οτι ο συμφορουμιτης Βλασιδης ανωθεν. Και με επιστημονικη αναφορα αυτος.

Last edited:
Koιταξτε ...

Αλλη στατιστικη κανεις με 30 στα 10.000 λαμπραντορ μιας πολης
και τελειως αλλη με 10 στα 1000 ροτβαιλερ, παλι σε μια πολη.

Σε απολυτα νουμερα, τα ροτβαιλερ που επιτεθηκαν ειναι λιγοτερα.
Ομως .... αυτη ειναι η αληθεια ?

(στην τυχη τα νουμερα .... δεν γνωριζω στατιστικες απο επιθεσεις)

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Εγω εκτος απο πεζοδρομιο αλλαζω και φιλους οταν αρχιζουν αφηνουν τα σκυλια αμολυτα στο σπιτι τους και καλουν κοσμο. Η τραπεζι αν εχουν την φανεινη ιδεα να αφησουν τον σκυλο αμολυτο να κανει βολτες στα αλλα τραπεζια , για να παιξει το καημενο στη φυση , τωρα που ειναι και καλοκαιρι.Κριμα βεβαια γιατι μερικοι ηταν αξιολογα ατομα κατα τα αλλα , αλλα και η γιδοσυνη εχει τα ορια της.
Το καλύτερο post του thread.

Αυτο λεω. Οτι τα Λαμπραντορ εχουν τις περισσοτερες περιπτωσεις δαγκωματος επειδη ειναι πολυ περισσοτερα απο τα αλλα σκυλια. Αλλα παραμενουν σκυλια δηλ. εχουν κατι απο λυκο. Αλλα ειναι απλα "λαχειο"

Μετα οσον αφορα την επικινδυνοτητα ειναι καθαρα θεμα ρατσας και κταλαβαινεις ποιες οταν κοιταξεις ποιες εχουν απαγορευτει σε διαφορα κρατη, η επισης καποιες πολιτειες της Αμερικης.

Αδιαφιλονικητα ειναι τα Πιτ Μπουλ. Και οτι εχει σχεση με αυτα, δηλαδη οτι προερχεται απο τα Πιτ και απο τα Μπουλ που ειχαν εκθρεψει πρωτα οι Βρετανοί στα καταγωγια για μαχες στοιχήματα και για να σκοτωνουν αλλα ζωα.

Μια μικρη παρατηρηση. Ειπες "την δαγκωσε στον υπνο".
Δεν την δαγκωσε οπως σε μια επιθεση σκυλιου.
Την εφαγε. Χωρις βία. Της εφαγε το προσωπο. Εξ ου και η μεταμοσχευση προσωπου.
Απιστευτη ιστορία.
Και το πιο περιεργο ειναι οτι η κοπελα δεν το καταλαβε.
Ξυπνησε το πρωι και πηγε να αναψει τσιγαρο...Το τσιγαρο δεν στεκοταν επεφτε...πρωτα απ ολα ανακαλυψε οτι δεν ειχε χειλη...
Τεσπα το σταματαω εδω γιατι ειναι εφιαλτης.
Ηταν ενα μεγαλο θεμα γιατι εγιναν πολλες ερευνες, τοσο απο ιατρικης πλευρας για την κοπελα, οσο και για αυτες της συμπεριφορας σκυλων.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Τα ίδια rottweiler που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά ως σκυλιά διάσωσης αλλά και οδηγοί για τυφλούς λες ?

Bill, αν ρωτας εμενα δεν ξερω τι να σου απαντησω, δεν γνωριζω την ψυχολογια των ροτβαιλερ. Το μονο που ξερω γενικα ειναι οτι πιτ μπουλ ροτβαιλερ και γενικα μαστιφ σκυλια οταν δαγκωνουν, δεν ανοιγουν το ρημαδι το σαγονι τους με τιποτα αν δεν θελουν. Περαν αυτου, δεν γνωριζω τιποτα αλλο ειδικα για τα ροτβαιλερ που συζηταμε τωρα.
Η δικη μου εμπειρια με ενα απο τα σκυλια που ειχα και το ειχα εκπαιδευσει μαλιστα ο διος ενα λυκοσκυλο αλσατιας ειναι οτι ουδεποτε αγγιξε καποιον απο την οικογενεια μου η εμενα. Με θυμαμαι μαλιστα που ανοιγα τα σαγονια του, εβαζα μεσα τον καρπο του χεριου μου και προσπαθουσα να του κλεισω το σαγονι. Το τι δυναμεις κατεβαλε για να κρατησει ανοιχτο το στομα του ωστε να μην με αγγιξουν τα δοντια του, ειναι κατι που δεν θα το ξεχασω ποτε. Αυτη αλλα και η γενικη συμπεριφορα του που δεν υπηρξε ποτε ουτε καν επιθετικη ουτε σε μυγα, ειχα να το λεω.
Ναι, ΜΟΝΟΣ του περιμενε την μικρη μου αδελφουλα τοτε να ανεβει επανω του να την κανει βολτα, του αρεσε.
Ενα δευτερο σκυλακι διασταυρωσης γκριφον/κανις που ειχα (σκετο κλεφτρονι) δεν τον αφηνε ποτε σε ησυχια ουτε οταν προσπαθουσε να κοιμηθει. Δαγκωματα, μαλλιοτραβηγματα κλπ/ Ουδεποτε ο σκυλος δεν εκανε το παραμικρο σε κανεναν, ουτε σε ξενο.( αλλα απο μικρος εδειχνε μια ευγενικη ψυχη, ετσι ηταν παντα)

Καταλαβαινεις λοιπον πως με αυτη την εμπειρια, μου ηρθε καπως πολυ αντιφατικο σαν εικονα να φανταστω σκυλο οικογενειας να επιτιθεται σε μελος της οικογενειας. Τωρα, αν τα ροτβαιλερ συγκεκριμενα ή ακομα και μερικες αλλες ρατσες εχουν τετοια ταση συμπεριφορας που μπορει να καταληξει σε καποιο ατυχημα... ειλικρινα βλεποντας καποια αστεια βιντεακια στο youtube μερικες φορες καποια πολυ μικρα παιδακια (που δεν καταλαβαινουν τι κανουν) να πηγαινουν προς τον σκυλο και να τον χτυπανε με τα φτυαρακια, κουβαδακια (χωρις να εχουν αισθηση φυσικα τι κανουν, παιδικες κινησεις που κανουν τα μικρα) σκεφτομαι αν αυτο ειναι αφορμη μεταξυ αλλων ο σκυλος να εκνευριστει και να επιτεθει. Δεν μπορεις να εισαι συνεχεια πισω απο το παιδι για να δεις αν κανει κατι που εκνευρισε τον σκυλο.

ειχα και ντομπερμαν το οποιο εκπαιδευτηκε σε εκπαιδευτη, αλλα οσο ηταν μικρο και πριν το παω, οταν το μαλωνα μου εδειχνε τα δοντακια του γρυλιζοντας μερικες φορες. Δεν μου επιτεθηκε ποτε φυσικα.

Σκεφτομουν λοιπον μηπως η ιδιοσυγρασια, χαρακτηρας, dna καποιων σκυλιων ειναι πιο επιρρεπης και αλλοπροσαλλος καποιες φορες. Ξαναλεω, δεν αναφερομαι στην επιθετικη σταση σε τριτους ξενους κλπ αλλα μεσα σε μελη της οικογενειας.
Προσωπικα λοιπον δεν εχω αποψη, ακομη ψαχνομαι αν και δεν με εχει απασχολησει μιας και δεν εχω πλεον σκυλο εδω και πολλα χρονια. Θα με απασχολουσε ομως αν εβαζα στο καδρο, σκυλο και μικρα παιδια.
Τα post μου πιο πολυ εξερευνητικο χαρακτηρα στην εξελιξη της συζητησης εχουν, παρα καταθεσης αποψης υπερ η κατα των ροτβαιλερ. Γερνω προς το επιφυλακτικος με αυτη την κατηγορια σκυλιων.