Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Εγώ απορώ...είναι τόσο δύσκολο να δέσεις τα σκυλιά με το λουρί όταν έχεις επισκέπτες; Μεγαλώνοντας είχα ένα φιλαράκι που είχε μπόλικα λυκόσκυλα, πριν πάω σπίτι του μου έλεγε να του κάνω πάντα ένα τηλεφώνημα για να τα μαζέψει, τόσο απλά.

Υπάρχουν άνθρωποι που τον εγκέφαλο τον έχουν για τις βασικές λειτουργίες του μεταβολισμού!!!!
Σ'αυτό εστιάζω το πρόβλημα

Δεν ειναι θέμα ράτσας. Ειναι καθαρά θέμα εκπαίδευσης και τι βιώματα έχει το ζωντανό.
Μια φίλη είχε ένα ροτβάιλερ το οποίο ήταν το πιο καλόψυχο και παιχνιδιάρικο πλάσμα που έχω γνωρίσει. Σε σκότωνε με την καλοσύνη του και δε πείραζε κανένα.
Φυσικά ήταν μαθημένο να συνυπάρχει με ανθρώπους.

Κριμα για των πιτσιρικο με το κακο που των βρηκε, σαν ιδιοκτητης Ελληνικου ποιμενικου (τσοπανοσκυλο) παντα οταν εχω επισκεπτες των βαζω στο δωματιο αντι της αυλης για λογους ασφαλειας μην συμβει κατι οσο διαστημα εχω των επισκεπτη, απο εκει και περα οσοι ιδιοκτητες τετοιας ρατσας η αντιστοιχης δεν παιρνουν τα σωστα μετρα θα εχουμε τετοιο ειδους περιστατικων και δεν ειναι το πρωτο ειδικα οταν δεν τα πηγαινουν σε καποιο κεντρο εκπαιδευσης.
Καποιοι θα πουν οτι δεν γινεται κοινωνικος με αυτο των τροπο ναι μεν εχουν δικαιο αλλα οταν εχω μικρη αυλη και ερχονται τα ανιψια δεν παιρνω ρισκα για τετοια περιστατικα οπως με των πιτσιρικο.

Φιλοι μου (και φιλοι των σκυλιων) λυπαμαι που θα το πω απλα και χυμα, αλλα υπαρχουν επικινδυνες ρατσες και μαλιστα υψηλου κινδυνου για τον ανθρωπο και συχνα τους πιο αδυναμους δηλαδη τα παιδια.

Υπαρχουν κατηγοριες σκυλων απο τις οποιες η κατηγορια 1 ειναι απαγορευμενη σε πολλα κρατη και η αναπαραγωγη πονικοποιειται με φυλακηση. Δεν πιστευω οτι ειναι για πλακα.

Και η κατηγορία 2 επισης απαγορευεται η αναπαραγωγη και η κατοχη σε καποια κρατη, και της οποιας οι σκυλοι υποχρεωτικα ειναι δεμενοι και με φιμωτρο.

Οσο η εν λογω ρατσα ( Ροτβαϊλερ) αν και γενετικο κατασκευασμα (οπως το ντομπερμαν το μπουλντογκ κ.α.) προερχεται γενετικα απο τον Μολοσσο του Θιβετ, και ολα τα σκυλια που προερχονται απο αυτην την ριζα εχουν ενα υψηλο σημειο επικινδυνοτητας και απροβλεψιμότητας συμπεριφορας.

Εγω αν και ειχα 6 σκυλια στην ζωή μου (δεν εχω πια) ειμαι επιφυλακτικος γιατι γνωριζω την επικινδυνοτητα του ειδους . ειναι αδιανοητο καποιος να εχει ενα τετοιο σκυλι, και γενικα σκυλι που ζυγιζει πανω απο 20 κιλα, και να το κυκλοφορει ελευθερο αναμεσα σε τριτους ανθρωπους, δηλ. ανθρωπους που για τον σκυλο δεν αποτελουν μελη της αγελης του.

Σε τετοια ασυνειδητα ατομα πρεπει να αφερειται αμεσως ο σκυλος.

Το Ροτβαϊλερ ναι, ειναι ΠΟΛΥ επικινδυνο σκυλι, και δεν μπορει να το εχει καθενας.

Θλιβομαι το 2016 να διαβαζω για επικινδυνα σκυλια και ρατσες.
Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.

Μα γιαυτο εχουν απαγορευτει σε πολλα κρατη οπως ειπα. Ανα κατηγορια.

Η αληθεια μπορει να ειναι θλιβερη, αυτα που μαθαινουμε στις ειδησεις ειναι μονο οι θανατοι. Αλλα αν ξερατε ποσοι ακρωτηριασμοι εχουν συμβει απο τετοια σκυλια. Και οι εφημεριδες δεν ασχολουνται με αυτα τα "ψιλα".

Και οπως ειπα ειχα σκυλια στη ζωη μου μεγαλοσωμα, ουκ ολιγα και για πολλα χρονια, και γνωριζω καπως το ζωο "σκυλος"...

Μπορει να ειναι ο καλυτερος σου φιλος αλλα μπορει να γινει τελειως απροβλεπτο σε ορισμενες περιστασεις, κυριως οταν υπαρχει κοσμος.

Θλιβομαι το 2016 να διαβαζω για επικινδυνα σκυλια και ρατσες.
Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο.

Εξαιρετική η επιδειξη ανωτερότητας , μπορεις να την αναλύσεις στους γονείς του παιδιού.
Μπορείς επίσης να προτείνεις λύσεις (μιας και προφανως εισαι γνώστης) για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών.

Δεν εδειξα καμια ανωτεροτητα γραφοντας πως θλιβομαι με αυτα που διαβαζω.
Πρωτος εγω σχολιασα πως η ευθυνη ειναι του ιδιοκτητη.
Εκει να απευθυνθουν οσοι χρειαζεται.

Εγω δεν προσπαθησα να δημιουργησω εντυπωσεις και θα ηθελα να προσπαθησετε να μην γινεστε επιθετικος απεναντι μου.

Μα γιαυτο εχουν απαγορευτει σε πολλα κρατη οπως ειπα. Ανα κατηγορια.

Η αληθεια μπορει να ειναι θλιβερη, αυτα που μαθαινουμε στις ειδησεις ειναι μονο οι θανατοι. Αλλα αν ξερατε ποσοι ακρωτηριασμοι εχουν συμβει απο τετοια σκυλια. Και οι εφημεριδες δεν ασχολουνται με αυτα τα "ψιλα".

Και οπως ειπα ειχα σκυλια στη ζωη μου μεγαλοσωμα, ουκ ολιγα και για πολλα χρονια, και γνωριζω καπως το ζωο "σκυλος"...

Μπορει να ειναι ο καλυτερος σου φιλος αλλα μπορει να γινει τελειως απροβλεπτο σε ορισμενες περιστασεις, κυριως οταν υπαρχει κοσμος.
Διαφωνω. Ακομη και την λιστα να δει κανεις με τις απαγορευμενες ρατσες , δεν θα βρει ουτε ροτβαιλερ ουτε ντοπερμαν , αλλα θα βρει pittbull και bull terrier και παραλλαγες τους. Οχι επειδη ειναι επιθετικα σκυλια απο την φυση τους αλλα γιατι τα χρησιμοποιουν για κυνομαχιες και τα εκτρεφουν να ειναι επιθετικα λογο σωματικης διαπλασης. Αντι να καθονται να κανουν λιστες με ψυχολογικα προφιλ της καθε ρατσας καλυτερα να κανουν προφιλ των ιδιοκτητων σκυλων που ειναι υπευθυνα για επιθεσεις . Θα μπορεσουμε ετσι να αποτρεπουμε την πωληση τους σε ανευθυνους.

ΥΓ στην γειτονια μου το πιο επιθετικο σκυλι ειναι ενα καννις.

Αν πάρεις ενα βρέφος,το απομονωσεις,το κακομεταχείριστεις με καθε ευκαιρία,το χτυπάς,το επιβραβεύσεις οταν ειναι βίαιο κι επιθετικό και του δώσεις οτι βρωμικο έχεις μεσα σου,τι ενηλίκος θα γίνει;
Θα θυμίζει κάτι το παραπάνω;

Aπ ότι άκουσα ,απαγορεύεται η ύπαρξη περισσοτέρων από δύο κατοικίδιων ανά ιδιοκτήτη ότι και αν αυτά ,σκύλος -καρδερίνα [π.χ]
Γιά να υπάρξουν περισσότερα κατοικίδια χρειάζεται ειδική άδεια την οποία προβλέπει ο νόμος και έχει ορισμένες προδιαγραφές
Δυστυχώς δεν είναι μόνο τα σκυλιά αλλά είναι τα φίδια ,αλιγάτορες ,ιγκουάνα ,κλπ,κλπ
Και πού και αυτά υπό κάποιες συνθήκες είναι επικίνδυνα ,αλλά μπορεί και να δημιουργήσουν πρόβλημα στη πανίδα του τόπου μας .
Κάποια στιγμή πρέπει να απαγορευούν οι εισαγωγές ,αλλά η διατήρηση τέτοιων ζώων καθώς και να απαγορευθεί η κατοχή ορισμένων σκύλων ,γιατί δε μπορεί να επαναπαθυούμε στη καλή προαίρεση του κάθε ιδιοκτήτη σκύλου
Επειδή πρίν πολλά χρόνια είχα βέλγικο λυκόσκυλο πού εξαιρετικός φύλακας , είχε τα <προβληματάκια> του

Διαφωνω. Ακομη και την λιστα να δει κανεις με τις απαγορευμενες ρατσες , δεν θα βρει ουτε ροτβαιλερ ουτε ντοπερμαν , αλλα θα βρει pittbull και bull terrier και παραλλαγες τους. Οχι επειδη ειναι επιθετικα σκυλια απο την φυση τους αλλα γιατι τα χρησιμοποιουν για κυνομαχιες και τα εκτρεφουν να ειναι επιθετικα λογο σωματικης διαπλασης. Αντι να καθονται να κανουν λιστες με ψυχολογικα προφιλ της καθε ρατσας καλυτερα να κανουν προφιλ των ιδιοκτητων σκυλων που ειναι υπευθυνα για επιθεσεις . Θα μπορεσουμε ετσι να αποτρεπουμε την πωληση τους σε ανευθυνους.

ΥΓ στην γειτονια μου το πιο επιθετικο σκυλι ειναι ενα καννις.

Το Ροτ ειναι στην κατηγορία 2. Και επισης οι κατηγορίες αλαζουν απο χωρα σε χωρα, αλλα εχεςι δικιο σε ενα, στην κατηγορία 1 ολων των χωρων που ξερω, φιγουραρουν μεσα τα "τυπου" Πιτ Μπουλ και "τυπου" Στανφορντ δηλαδη οι κατηγοριες γενετικα πειραγμενων τερριέ.

Οπως ειπα σε καποιες χωρες απαγορευεται στεγνα η αγορα τετοιας ρατσας σκυλου, οσοι εχουν μπορουν να το κρατησουν αλλα ειναι υποχρεωμενοι να το στειρωσουν και να το κανουν ελεγχουν απολυτα σε καθε δημοσιο χωρο. Και οποιος εχει την ιδεα να τα αναπαραγει....χοπ, στην στενη.

Τα Ροτβαϊλερ Ντομπερμαν Μαστιφ κλπ εισαι υποχρεωμενος να τα βγαζεις με λουρι μαι φιμωτρο.

Τραγικό περιστατικό.
Έχω ένα σοβαρό θέμα. Μια γυναίκα αμφιβόλου νοημοσύνης, 65-70 ετών έχει μερικά σκυλιά στην αυλή της, ένα συγκεκριμένο πολλές φορές καταφέρνει και βγαίνει στο δρόμο. Από τον δρόμο αυτό περνάει κανονικά ο μικρός που πηγαίνει αγγλικά, με αποτέλεσμα να έχει πάθει φοβία με τα σκυλιά, καθώς μας έχει κυνηγήσει το άθλιο αρκετές φορές με το μηχανάκι και είναι ένας λόγος που αναγκαστικά συνοδεύουμε πάντα το παιδί ενώ θα μπορούσε να πάει μόνος του, αγγλικά 10 λεπτά δρόμος είναι.
Έκανα σύσταση μια φορά, τη δεύτερη φορά πιο έντονα και δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.
Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσω τέρμα σε αυτή την κατάσταση; Μας έχει γίνει οικογενειακώς πρόβλημα. Το σκυλί είναι και αρκετά ύπουλο του αρέσει να κρύβεται σε διάφορα σημεία του δρόμου και να επιτίθεται από πίσω πλησιάζοντας. Έχω φτάσει να κουβαλάω σκουπόξυλο μαζί.

Μαγκες περυσι ενας φιλος, αναγκαστηκε να κανει ευθανασία στο Αργεντνικο Ντογκ του.

Παρ ολα αυτα ουτε το χτυπαγε, ουτε το αφηνε νηστικο ουτε εκανε κυνομαχιες και ολα αυτα που βρεπουμε στα φιλμς με γκαγκστερς. Νορμαλ ανθρωπος και νοικοκυρης.
Το σκυλι του ειχε βαλει στο ματι να αρπαξει το παιδι του γειτονα του.

Αρχιζε να σκιζει και το συρματοπλεγμα...κλπ...

Μην νομιζετε οτι εμαστε οι θεοι επι της γης και τα ελεγχουμε τα παντα...

Τετοια παραδειγματα εχω πολλα στην ζωη, ακομα και που με αφορουν.

Θα το τελειωσω εδω λεγοντας οτι "δεν υπαρχουν επικινδυνες ρατσες σκυλιων" μπορει να οδηγησει σε δραματα. Και τετοια βλεπουμε καθημερινα. Εγω προσωπικα γνωριζω 3 τετοια το ενα στην Ελλαδα.

Τραγικό περιστατικό.
Έχω ένα σοβαρό θέμα. Μια γυναίκα αμφιβόλου νοημοσύνης, 65-70 ετών έχει μερικά σκυλιά στην αυλή της, ένα συγκεκριμένο πολλές φορές καταφέρνει και βγαίνει στο δρόμο. Από τον δρόμο αυτό περνάει κανονικά ο μικρός που πηγαίνει αγγλικά, με αποτέλεσμα να έχει πάθει φοβία με τα σκυλιά, καθώς μας έχει κυνηγήσει το άθλιο αρκετές φορές με το μηχανάκι και είναι ένας λόγος που αναγκαστικά συνοδεύουμε πάντα το παιδί ενώ θα μπορούσε να πάει μόνος του, αγγλικά 10 λεπτά δρόμος είναι.
Έκανα σύσταση μια φορά, τη δεύτερη φορά πιο έντονα και δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.
Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσω τέρμα σε αυτή την κατάσταση; Μας έχει γίνει οικογενειακώς πρόβλημα. Το σκυλί είναι και αρκετά ύπουλο του αρέσει να κρύβεται σε διάφορα σημεία του δρόμου και να επιτίθεται από πίσω πλησιάζοντας. Έχω φτάσει να κουβαλάω σκουπόξυλο μαζί.
Καταγγελια στην αστυνομια. Οι νομοι ειναι αυστηροι και τα χρηματικα προστιμα "γονατιζουν". Τα προστιμα μπορει να ειναι παραλογα μερικες φορες. Απο διοικητη τμηματος ακουσα οτι πηγαν αυτοφορο ανθρωπο και προστιμο 10.000 επειδη πατησε αδεσποτη γατα και δεν σταματησε , συμφωνα με μαρτυρα, να κατεβει να δει αν η γατα ηταν καλα...

.......Οι νομοι ειναι αυστηροι και τα χρηματικα προστιμα "γονατιζουν"....πηγαν αυτοφορο ανθρωπο και προστιμο 10.000 επειδη πατησε αδεσποτη γατα και δεν σταματησε , συμφωνα με μαρτυρα, να κατεβει να δει αν η γατα ηταν καλα...

Αυτο ειναι καλο αμα συμβαινει πλεον στην Ελλαδα. Επιτελους θα ελεγα γιατι πριν.. οποιον παρει ο χαρος.

Λοιπόν, αποφάσισα να πάρω ένα τέτοιο και να του φέρομαι άψογα ώστε να είναι καλό με όλους τους ανθρώπους... :)

Attachments

• Muglestons-pitbull-farm-stud.jpg
    Muglestons-pitbull-farm-stud.jpg
    43.6 KB · Views: 210
Εχοντας ζησει με σκυλους απο μικρο παιδι θα συμφωνησω και γω οτι 100% η ευθυνη ειναι του ιδιοκτητη.

Στις περιπτωσεις μεγαλοσωμων σκυλιων πρεπει να υπαρχουν περιοδικοι ελεγχοι για τον τροπο ανατροφης τετοιου ειδους σκυλων. Εχω δει απο τα πιο ακακα μεγαλα σκυλια μεχρι βασανισμενα ζωα που γινονται επιθετικα επειδη εχουν τραβηξει τα πανδεινα / βιαιες συμπεριφορες απο τον ιδιοκτητη τους.

Για το τελευταιο ευθυνεται η μη υπαρξη ελεγχου που ο καθενας μπορει να παρει ενα μεγαλο σκυλο και να το "μεγαλωσει" χτυπωντας το και επιβραβευοντας την βια. Και ολα αυτα επειδη καποιος ειναι καγκουρας με ελλειμμα αυτοπεποιθησης και ενα σωρο ψυχολογικα και θελει να κανει το μαγκα οταν βγει βολτα με το αγριμι του στην γειτονια. Δυστυχως εχω και στη γειτονια μου τετοιο παραδειγμα.

Μια λυση που σκεφτομαι προχειρα ειναι η δημιουργια καποιας βασης δεδομενων μεσω των τσιπς που ηδη εχουν τα σκυλια με τα μεσαια και ανω σωματοδομης κατοικιδια .

Εαν υπηρχε καποια αρμοδια αρχη θα μπορουσαν π.χ. μια φορα το χρονο να πηγαινουν με τους ιδιοκτητες τους και να περνανε απο καποιο βασικο ελεγχο για δυνητικα επικινδυνες συμπεριφορες και σε περιπτωση αποτυχιας να επιβαλλονται κυρωσεις στον ιδιοκτητη. Απο κει και περα δεν ειμαι ειδικος στο να γνωριζω συγκεκριμενους τροπους ελεγχου, αλλα οπως και να εχει πρεπει να περιοριστει αυτο το φαινομενο επικινδυνων ιδιοκτητων σκυλων, αν ειχαμε τις απαραιτητες δομες βεβαια.

Εννοειται οτι σε ολες τις περιπτωσεις ο καθε ενας που εχει σκυλο ειναι υποχρεωμενος να τον εχει σε δικο του χωρο και να μην εκτιθεται στον εξω κοσμο εγκυμονωντας κινδυνους. Αποψη μου για καθε σκυλο που εχει αφεντικο και το αφηνει εστω και για λιγο σε δημοσιο χωρο χωρις λουρι πρεπει να επιβαλλονται αυστηρα προστιμα. Και το πιο ακακο κανις του κοσμου να ειναι πρεπει να ειναι υπο την πληρη επιτηρηση του ιδιοκτητη.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Τραγικό περιστατικό.

Αρχικα πας και κανεις καταγγελια στο κοντινο αστυνομικο τμημα, αν η αστυνομικοι δεν κανουν κατι γιατι η αλλη σιγουρα θα τους γραψει στα παλια παπουτσια πας εισαγγελεα. Εγω παντως που εχω 1 στην αυλη την εχω κλεισει τοσο πολυ για αυτον των λογο που λες και εσυ για να μην βγει και ενοχλει των κοσμο, σαν ιδιοκτητρια ειναι υποχρεωμενη να την κλεισει καλα την αυλη της για τετοια περιστατικα.