Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Το περιεργο ξερεις ποιο ειναι οτι ο σκυλος (θηλυκος) γαυγιζει ετσι σε ανθρωπους που καταλαβαινει οτι εχουν καποιο προβλημα το εχει ξανακανει σε αλλους 2, τους γαυγισε απο μακρια κι οταν περασε απο διπλα τους δεν τους εδωσε σημασια και αυτοι τιναξαν το ποδι για να την κλωτσισουν...

Εχεις μπει στο λουκι της ζωοφιλικης ''ψυχολογιας''

Φαινεται απο εδω , που προσπαθεις να βρεις εξηγησεις

Μια φορα πηγαινοντας σε εναν γειτονα που ειχε ενα τσοπανοσκυλο λυμμενο στο προαυλιο του μαγαζιου του χωρις να εχει περιφραξη μου επιτεθηκε χωρις να με δαγκωσει παρ ολο που με ηξερε χρονια αλλα προσπαθωντας να σκεφτω τι εγινε λαθος αυτο ηταν οτι ειχε βραδιασει, ο σκυλος κοιμοταν και με ειδε αποτομα να πηγαινω στο αφεντικο του που ηταν διπλα του, τουλαχιστον εκει δινω την εξηγηση, βεβαια κακως μετα ο σκυλος εφαγε ξυλο απ το αφεντικο του...

Εγω μετα απο αυτα , αν με καλουσες σπιτι σου δεν θα ερχομουνα.Θα προσεχα για να ειχα.

....

Πολυ φοβαμαι αυτο που ΔΕΝ θελω να ξεστομισω, τοσα ποστ τωρα ..... μονo και μονο
απο ευγενεια ! Το αυτο ισχυει και για τους κατοχους Ντομπερμαν ... αλλα και Πιτ Μπουλ !
......

Ε μη βαζεις τα Ντομπερμαν στην ιδια κατηγορία...

Εχεις μπει στο λουκι της ζωοφιλικης ''ψυχολογιας''

Φαινεται απο εδω , που προσπαθεις να βρεις εξηγησεις

Μια φορα πηγαινοντας σε εναν γειτονα που ειχε ενα τσοπανοσκυλο λυμμενο στο προαυλιο του μαγαζιου του χωρις να εχει περιφραξη μου επιτεθηκε χωρις να με δαγκωσει παρ ολο που με ηξερε χρονια αλλα προσπαθωντας να σκεφτω τι εγινε λαθος αυτο ηταν οτι ειχε βραδιασει, ο σκυλος κοιμοταν και με ειδε αποτομα να πηγαινω στο αφεντικο του που ηταν διπλα του, τουλαχιστον εκει δινω την εξηγηση, βεβαια κακως μετα ο σκυλος εφαγε ξυλο απ το αφεντικο του...

Εγω μετα απο αυτα , αν με καλουσες σπιτι σου δεν θα ερχομουνα.Θα προσεχα για να ειχα.

Δεν προκειται καν να εφτανα στο καλεσμα οποτε θα προσεχα εγω για να ειχα...

Μην το παιρνεις προσωπικα.Εχω ξεκοψει απο χρονια φιλους ''ζω0φιλους''-επιδοξους ''ψυχολογους'' για τετοια πραγματα .

Αυτα με τα "δεν ξερω απο ψυχολογια σκυλου" και "δεν ξερω τι να κανω με εναν σκυλο" ειναι τουλαχιστον παιδαριωδη !

Ουτε εγω ξερω, ουτε μου ειπε κανεις, ουτε διαβασα πουθενα .... ομως οταν ενας σκυλος σε κοιταει πλαγιως
με χαμηλωμενο το κεφαλι και κλειστο το στομα, ποσο νιονιο θελει να καταλαβεις οτι δεν θελει να τον πλησιασεις ?

ΠΟΣΟ ? .....

Ενας σκυλος που εχει εξω την γλωσσα, χαλαρη την αναπνοη (και το βλεμμα) και κουναει την ουριτσα του
(ακομα και ανεπαισθητα) ισως να κατεβαζει και τα αυτακια του προς τα πισω .... ποσο πολυ θελει να φυγεις ?
Μηπως θελει ακριβως το αντιθετο ?

Δεν ειναι αυτονοητες τετοιες στασεις απο ανθρωπους ?
Σκυλος ειμαι ? ..... ΟΧΙ, δεν ειμαι, απλα βλεπω τα προφανη ! .... ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ !

Φυσικα και εχει αλλος το προβλημα.Αυτος που τον δαγκωσε σκυλος (η ''απλα'' του επιτεθηκε) αντι να ριξει τις ευθυνες στο γιδι-ιδιοκτητη του αναρωτιεται τι εφταιξει, τι εκανε λαθος, ποια ηταν η ψυχολογια του σκυλου

Φυσικα και εχει αλλος το προβλημα.Αυτος που τον δαγκωσε σκυλος (η ''απλα'' του επιτεθηκε) αντι να ριξει τις ευθυνες στο γιδι-ιδιοκτητη του αναρωτιεται τι εφταιξει, τι εκανε λαθος, ποια ηταν η ψυχολογια του σκυλου

Ολα αυτα που λες καταληγουν σ αυτο που ειπα αρχικα οτι φταιει ο ιδιοκτητης, η ψυχολογια του σκυλου ή το τι εφταιξε κλπ ερχεται σε δευτερη μοιρα αφου ειναι γιδι ο ιδιοκτητης...
Αλλα το να μην πας σε σπιτι καποιου επειδη εχει σκυλο ειναι τουλαχιστον ανοητο...

Φυσικα και δεν θα πηγαινα.Και δεν εχω παει , οταν το γυρναει στην ψυχολογια.Γιατι το πιθανοτερο θα ηταν να εχει τα σκυλια λυτα επειδη '' δεν δαγκωνει βρε αδελφε,αν δεν το προκαλεσεις''.

Εσυ πρεπει να εχεις σκυλο σιγουρα ετσι ; Και αν επιτρεπεται ποια ρατσα ;

Είναι προφανές απο την όλη μου στάση μάλλον πως έχω σκύλο, ναι.
Τον απέκτησα στα 34 μου.

Δεν με έλκουν καθόλου οι ράτσες όταν υπάρχουν τόσα "βασανισμένα" ζώα εκεί έξω.
Κοπρο μάζεψα απο το δρόμο. Μοιάζει παααρα πολύ με Husky / Malamute.
Και μου έχει βγάλει πολλά προβλήματα. Και συμπεριφοράς και υγείας.

Μέσα απο αυτά τα προβλήματα ασχολήθηκα αρκετά στο να "μάθω" τα ζώα αυτά... πάντα στο βαθμό που μπορούσα.
Ο δικός μου έχει μια "επιθετική" συμπεριφορά για κάποιον που τον συναντάει πρώτη φορά. Αυτό θα αποκομίσει.

Η αλήθεια βέβαια είναι άλλη... μακριά απο το "επιθετικός".
Ο σκύλος είχε υποστεί πολύ βία όσο ήταν στο δρόμο και έγινε φοβικός.
Όσοι έχουν ασχοληθεί λίγο με σκυλιά θα καταλάβουν.
Φοβάται και τον ίσκιο του με αποτέλεσμα να "αμύνεται" πολύ συχνά γαυγίζοντας/γρυλλίζοντας.

Προφανώς και είναι ΠΑΝΤΑ με λουρί δίπλα μου.
Προφανώς και τον έχω εκπαιδεύσει (για να ακριβολογώ έχω αλλάξει 3 εκπαιδευτές μέχρι να βρώ τον κατάλληλο).
Προφανώς και δεν τον φέρνω εύκολα σε επαφή με άλλα ζώα ή ανθρώπους αλλά μόνο αν το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Προφανώς και τον περιορίζω όταν χρειάζεται.
Προφανώς και μαζεύω τις ακαθαρσίες του.
Προφανώς...
Προφανώς...

Έχω συναντήσει όμως και εγώ απο την μεριά μου -αυτή του υπεύθυνου ιδιοκτήτη σκύλου- απίστευτες συμπεριφορές απο συνανθρώπους μου.
Θα επαναλάβω αυτό που είπα σε προηγούμενα posts μου.

Αν αγαπήσουμε τα ζώα, όλα θα είναι πιο εύκολα.
Είναι απλοί οι βασικοί κανόνες που χρειάζεται να ξέρουμε. ΠΟΛΥ απλοί.
Και καλό είναι να γνωρίζει ο καινούργιος ιδιοκτήτης σκύλου, πως όση εκπαίδευση πρέπει να περάσει το σκυλί, άλλη τόση πρέπει να περάσει ο ίδιος.

Και ναι, συμφωνώ με πολλούς απο εσάς που λένε πως με κάποιο τρόπο θα πρέπει να ελέγχεται κάποιος που θέλει να πάρει σκύλο, με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζεται και κάποιος που θέλει να υιοθετήσει ένα παιδί.

Σας αφήνω κάπου εδώ.
Έχω τοποθετηθεί επαρκέστατα νομίζω στο θέμα.

:ernaehrung004:

Φυσικα και δεν θα πηγαινα.Και δεν εχω παει , οταν το γυρναει στην ψυχολογια.Γιατι το πιθανοτερο θα ηταν να εχει τα σκυλια λυτα επειδη '' δεν δαγκωνει βρε αδελφε,αν δεν το προκαλεσεις''.

Τσουβαλιαζεις...

Η λεξη τσουβαλιαζεις ειναι κλασσικη φορουμικη περιπτωση οταν τελειωνουν τα επιχειρηματα .Και ποια επιχειρηματα δηλαδη ? Στα αυτονοητα ειμαστε ακομα σαν κοινωνια, στο Α,στο λουρι.

Ε οταν τα αυτονοητα χανουν την σημασια τους το κοινωνικο μπουκοταζ των ιδιοκτητων ειναι μια λυση λυση.Μην πω και μαθημα παιδειας

Kαι κατι ακομα .... (αυτο δεν το αντιληφθηκα, το διαβασα)

Οταν φοβαστε, τα ανεπαισθητα εγκεφαλικα κυματα που δονουν τον εγκεφαλο σας ΦΤΑΝΟΥΝ μεχρι τον σκυλο.
Οποτε ακομα και χαλαροι να το παιξετε, ο σκυλος ΔΕΝ ξεγελιεται. Θα το μεταφρασει μονο με ΕΝΑΝ τροπο ....

"Για να φοβαται αυτος, η κατι κακο εχει κανει, η κατι πολυ κακο ετοιμαζεται να κανει .... ΓΡΥΛΙΖΟΥΜΕ ....
και αν δεν φυγει τοτε σιγουρα κατι κακο θελει να μας κανει .... ΟΡΜΑΜΕ ...."

Οκ, λοιπον .... και γιατι οποιος φοβαται πρεπει να χει κανει κατι κακο ? Γιατι, ο σκυλος εκεινη την στιγμη,
δεν βλεπει καποιον αλλο ΠΡΟΦΑΝΗ κινδυνο να μας απειλει ωστε να δικαιολογησει τον φοβο μας. Δεν μπορει
να καταλαβει οτι υπαρχουν αγοραφοβικοι ανθρωποι που ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδη βγηκαν εξω απο το σπιτι τους
τρεμουν και φοβουνται. Η οτι καποιος μαλωσε με την γυναικα του .... και μπορει και κραταει την οργη/φοβο του
δεκα ωρες μετα. Η καποιος βρισκεται σε διαρκη φοβο με το περιβαλλον του .... (μανια καταδιωξης η οτι αλλο).

Και ΔΕΝ μπορειτε να κανετε ΤΙΠΟΤΑ με τα εγκεφαλικα κυματα που εκπεμπετε. Μονο κατι Σαολιν τα ελεγχουν
και βρισκονται χαμενοι σε κατι βουνα.

Ολα αυτα ειναι εντελως αδιανοητα στην ζωη και απλη αντιληψη ενος σκυλου, και τα γραφω απλα για ενημερωση.

Την καρδια τους θα καψεις απ το μποικοταζ...

Δηλαδη αν ο αλλος εχει ενα καναπεδοσκυλο 2-3 κιλων θα πρεπει να το εχει δεμενο με αλυσιδα πιο βαρια απ αυτο μηπως και πας σπιτι του...
Πες οτι τα φοβασαι, πες οτι τα σιχαινεσαι, πες οτι επειδη εχει σκυλο ο αλλος ειναι βρωμιαρης ειναι πιο ντομπρο κι ασε τα λουρια και την ψυχολογια...

Κάποιοι φίλοι ρώτησαν γνώμη ιδιοκτήτη,γιατί η απόκτηση,κλπ,παρών λοιπόν.
Κάτι αρχήν η απόκτηση ήταν μέσω φίλου αφου η θυληκια του έκανε 6. Μιλαμε για ιδιοκτήτη εργοστασίου σε απομονωμένη περιοχή με τεράστιο πρόβλημα κλοπών απο ρομά αφου ασχολείται με σίδερα οποτε και πήρε τα μέτρα που νόμιζε πως θα αποτρέψουν τους επίδοξους,με αρκετή επιτυχία.
Φυσικά και δεν θεωρώ το ροτ επικίνδυνο,ούτε το ίδιο τον εαυτό του αφου εχει αποδεχτεί την αδιαμφισβήτητη αρχηγία του τσοπανοσκυλου. Μαλλον καφενείο θα το έλεγα,αφου γυρίζει κοιλιές σε όποιον νιώσει φιλικό αντιθέτως απο το άλλο.
Η πρόθεση φυσικά ειναι φύλαξη και αποτροπή,μιλάμε για περιοχή που ακομα και το ρεύμα το πήγα ο ιδιος,τέτοια ερημιά. Κι επίσης περιοχή στόχος για άπειρες κλοπές.
Φυσικά από τα σκυλιά και μετά δεν είχα τέτοιο θέμα αντιθέτως με τον απο πάνω που τον έχουν γδυσει κανονικά αρκετές φορές.
Πέρα ομως απο την προφανή χρήση,απλώς αγαπώ τα μεγάλα σκυλιά,μεγάλωσα με τέτοια απο τα μηδέν μου,καβαλούσα κανονικά το τότε τσοπανοσκυλο μας απο όσο θυμάμαι. Έχουν περάσει τουλάχιστον 6 απο τα χέρια μου και καθε φορα που ενα απο αυτα χανόταν ένιωθα να χάνω άνθρωπο.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ποσο αδιανόητο μου φαίνεται να ρίχνουμε το φταίξιμο στο τετράποδο κι οχι στο δίποδο.

Την καρδια τους θα καψεις απ το μποικοταζ...

Δηλαδη αν ο αλλος εχει ενα καναπεδοσκυλο 2-3 κιλων θα πρεπει να το εχει δεμενο με αλυσιδα πιο βαρια απ αυτο μηπως και πας σπιτι του...
Πες οτι τα φοβασαι, πες οτι τα σιχαινεσαι, πες οτι επειδη εχει σκυλο ο αλλος ειναι βρωμιαρης ειναι πιο ντομπρο κι ασε τα λουρια και την ψυχολογια...

Καλα μην του δινεις και διαστασεις...δεν ειναι κοινωνικο κινημα, προσωπικο κλασιμο ειναι.

Πες οτι δεν βαζεις λουρι και ασε τις σαλτσες :))

Παντως ενα ειναι το σιγουρο.

Εμεις οι ιδιοκτητες ειμαστε οι πρωτοι που θα πρεπει να κανουμε πραξη τα πρεποντα.
Αν εγω δεν μαζεψω τα σκ@τ@ απο την πορτα του αλλουνου, τι συζητηση να κανουμε μετα?
Αν εγω ο ιδιος εχω χεσμενα τα δικαιωματα του αλλου, πως θα απαιτησω τα δικα μου?

Εγω εχω τσακωθει πολλακις με ανοητους που δεν μαζευουν ακαθαρσιες.
Γιατι αυτοι ειναι που βοηθουν στο να τσουβαλιαζομαι εγω -και τα σκυλια.

Αλλα ο πολιτισμος ειναι δυσκολο πραγμα.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Κάποιοι φίλοι ρώτησαν γνώμη ιδιοκτήτη,γιατί η απόκτηση,κλπ,παρών λοιπόν.
Κάτι αρχήν η απόκτηση ήταν μέσω φίλου αφου η θυληκια του έκανε 6. Μιλαμε για ιδιοκτήτη εργοστασίου σε απομονωμένη περιοχή με τεράστιο πρόβλημα κλοπών απο ρομά αφου ασχολείται με σίδερα οποτε και πήρε τα μέτρα που νόμιζε πως θα αποτρέψουν τους επίδοξους,με αρκετή επιτυχία.
Φυσικά και δεν θεωρώ το ροτ επικίνδυνο,ούτε το ίδιο τον εαυτό του αφου εχει αποδεχτεί την αδιαμφισβήτητη αρχηγία του τσοπανοσκυλου. Μαλλον καφενείο θα το έλεγα,αφου γυρίζει κοιλιές σε όποιον νιώσει φιλικό αντιθέτως απο το άλλο.
Η πρόθεση φυσικά ειναι φύλαξη και αποτροπή,μιλάμε για περιοχή που ακομα και το ρεύμα το πήγα ο ιδιος,τέτοια ερημιά. Κι επίσης περιοχή στόχος για άπειρες κλοπές.
Φυσικά από τα σκυλιά και μετά δεν είχα τέτοιο θέμα αντιθέτως με τον απο πάνω που τον έχουν γδυσει κανονικά αρκετές φορές.
Πέρα ομως απο την προφανή χρήση,απλώς αγαπώ τα μεγάλα σκυλιά,μεγάλωσα με τέτοια απο τα μηδέν μου,καβαλούσα κανονικά το τότε τσοπανοσκυλο μας απο όσο θυμάμαι. Έχουν περάσει τουλάχιστον 6 απο τα χέρια μου και καθε φορα που ενα απο αυτα χανόταν ένιωθα να χάνω άνθρωπο.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ποσο αδιανόητο μου φαίνεται να ρίχνουμε το φταίξιμο στο τετράποδο κι οχι στο δίποδο.

Να ρωτησω κατι (απο ιδια εμπειρια) .... αν επιτρεπεις ....

Ουτε το ροτβαιλερ ουτε το τσομπανοσκυλο ορμησαν ποτε σε ανθρωπο που περνουσε ξωφαλτσα απο την περιοχη σου ?
Μιλαμε για σπιτι η χωρο δουλειας ? Και τι περιοχη ειναι αυτη ? Ποσο κοντα ειναι το πλησιεστερο κατοικησιμο σπιτι ?

Παντως ενα ειναι το σιγουρο.

Εμεις οι ιδιοκτητες ειμαστε οι πρωτοι που θα πρεπει να κανουμε πραξη τα πρεποντα.
Αν εγω δεν μαζεψω τα σκ@τ@ απο την πορτα του αλλουνου, τι συζητηση να κανουμε μετα?
Αν εγω ο ιδιος εχω χεσμενα τα δικαιωματα του αλλου, πως θα απαιτησω τα δικα μου?

Εγω εχω τσακωθει πολλακις με ανοητους που δεν μαζευουν ακαθαρσιες.
Γιατι αυτοι ειναι που βοηθουν στο να τσουβαλιαζομαι εγω -και τα σκυλια.

Αλλα ο πολιτισμος ειναι δυσκολο πραγμα.

Αυτο ακριβως. Και στο τελος τα πληρωνει και ο σκυλος.

Και δυστυχως πολλοι εχουν σκυλο ενω δεν επρεπε να εχουν.