Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ξέρεις πόσες ιστορίες ξέρω με τυπάκους που δουλεύουν σε πολυεθνικές σε πόστα αμφιβολου ηθικής και νομιμότητας και υποστηρίζουν την κυβέρνηση "γιατί πρέπει να καθαρίσει ο τόπος από τους δημόσιους " και "πρέπει να κάνουμε (εννοώντας κάνετε) θυσίες ";
Αυτή η κουβέντα όμως του στυλ "ξέρω κάποιους " δεν λέει κάτι.....

Αν τρωγεται ευχαριστα το ξεροκοματο γιατι να μην την υποστηριξουν...Το τσουκαλι να βραζει...Εχει ο θεος για τους αλλους...

Εννοεις τοτε τις καλες εποχες με τα ευρωπαικα πακετακια ? Μαλλον δυσκολευεσαι να ξεχωρισεις την μεταπολιτευση με την μεταμεταπολιτευση.

Αστο εσυ μιλάς για πακέτα ευρωπαικα και εγω για το πακετο που τρώνε οι ευρωπαϊκοί λαοί ....ειμαστε μακρια....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Επιτελους βρεθηκε και ενας αντικειμενικος (και δεν το λεω μονο εγω, το λεει και ο ιδιος) ανθρωπος, να βαλει τα πραγματα στη θεση τους εδω μεσα. Οσοι λοιπον βγαζουν τις ειδησεις απο τις κιτρινες φυλλαδες, τις φωτοσοπιες, τις φωτογραφιες που στη φαντασια τους δειχνουν μελη του συριζα, αυτοι ειναι οι μη οπαδοι. Οι αντικειμενικοι.
Οι υπολοιποι που μας λενε "οχι ρε παιδια, οσο και να την κοιτας τη φωτο δε θα δεις τη Δουρου", ή "ξερετε απο οσους εχετε στειλει με τα λεγομενα σας στο συριζα δεν εχει παει κανενας"...ολοι αυτοι ειναι οπαδοι. Γιατι? Γιατι κλεινουν τα ματια σε οτιδηποτε αρνητικο. Ιδιως στο ψευτικο το κατασκευασμενο και το κατα φαντασιαν αρνητικο. Και μην κανει το λαθος να υποστηριξει κανεις οτι το κανουν παντα γιατι απο τα εντελως προσφατα ποστς θυμαμαι προχειρα οχι εναν αλλα δυο "οπαδους" να λενε οτι τυχον περασμα της Τζακρη πχ στους εκλογικους καταλογους του συριζα δεν θα το εβλεπαν με καλο ματι.
Απο τα πιο μακρινα απο την πραγματικοτητα σχολια που εχω διαβασει ever.

Δεν πειράζει ρε συ, άφησε να υπάρχουμε και μερικοί που είμαστε εκτός πραγματικότητας, δε γίνεται να'μαστε όλοι ώριμοι και σοφοί.

Επί της ουσίας, ξέρεις πολύ καλά ότι καμία σχέση δεν έχουν όσα έγραψα με όσα γράφεις, αλλά, υποθέτω, κυνηγάς τις εντυπώσεις (αλλιώς ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις να το κάνεις συνεχώς). Κανένα πρόβλημα από μένα. Θυμίζω ωστόσο, για χάρη της όποιας συζήτησης (αν κάνουμε τέτοια) ότι το "αρνητικό" του Σύριζα δεν είναι ούτε οι φωτοσοπιές, ούτε οι γελοιογραφίες, ούτε οι συκοφαντίες, δεν είμαι ηλίθιος. Το αρνητικό του Σύριζα είναι η σταδιακή άνευ όρων υιοθέτηση του Πασοκικού ονείρου, αυτού ακριβώς που χρεωκόπησε τη χώρα.

Και το πρόβλημα το δικό μου δεν είναι το ότι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΝΤΑ προβλέπω ότι ο Σύριζα θα γίνει πλήρως ΠΑΣΟΚ σύντομα, το πρόβλημα μου είναι ότι βλέπω πως η κριτική σας στάση προς όλους (που καλά κάνετε και έχετε, φυσικά), σταματάει ως δια μαγείας απέναντι στον Σύριζα. Αυτόν ντε τον Σύριζα που θα είναι Κυβέρνησή σας εντός 6μήνου (αν όχι νωρίτερα).

Υπό αυτό το πρίσμα, αν αρχίσουμε να καταπίνουμε αμάσητα ότι μας κατεβάζει ο Σύριζα, και αυτός αρχίσει και συνεχίσει να κυβερνάει εν λευκώ, μπορεί τελικά να αποδειχθεί ακόμη πιο επικίνδυνος απ'όσα διέλυσαν τη χώρα ως τώρα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ούτε εξειδίκευση
ούτε ανάκληση ...

η λάσπη λάσπη
και η μπάλα στην κερκίδα ...

κλασσικά εικονογραφημένα ......

Όταν μάθεις να συζητάς με επιχειρήματα, τα ξαναλέμε. Γηπεδικές στιχομυθίες τις κρατάω για το γήπεδο.

Όταν μάθεις να συζητάς με επιχειρήματα, τα ξαναλέμε. Γηπεδικές στιχομυθίες τις κρατάω για το γήπεδο.

το επιχείρημα είναι αυτό ?

Το παράδειγμα είναι ατυχές, αφού θυμίζω ότι δε μιλάμε εδώ για Χρυσαυγίτες, μιλάμε για ανθρώπους που είναι ή δεν είναι οπαδοί (διότι όσοι κλείνουν τα μάτια σε οτιδήποτε αρνητικό οπαδοί λέγονται) του Σύριζα (όσο κι αν πολλοί εδώ μέσα προσπαθούν με το ζόρι να ταυτίσουν "μη σύριζα" με ΧΑ ντε και καλά. Επί του προκειμένου λοιπόν, για μένα όχι, δεν πρέπει, διότι ακριβώς αν αντιπαρατεθείς σε σχέση με το που ανατέλει ο ήλιος, χάνεται η κάθε ευκαιρία για συζήτηση αφού χάνεται η μπάλα και βιάζεται η λογική.

Με βάση αυτή τη λογική οι Συριζαίοι πρέπει να συζητάνε μόνο με Συριζαίους και οι Πασόκοι μόνο με πασόκους.

να στο πω αλλιώς ?

άντε γεια (να σου δικαιολογήσω και το γηπεδικό απωθημένο) ...

που θα κάνεις και υποδείξεις ....

Με ικανοποίηση άκουσαν χθες στην Κουμουνδούρου την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και τούτο γιατί όπως εκτιμούσαν είναι μια πρόταση που φέρνει πιο κοντά τις εκλογές, αφού η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πιάσει τους «180», παρά το κλίμα αναταραχής και πιέσεων που προβλέπουν για τα 5νθήμερα ανάμεσα στους προεδρικούς γύρους. Και δεν θα καταφέρει να τους πιάσει, πιστεύουν τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει ακόμη να «χτίσει» το βασικό αφήγημα εξόδου από την κρίση, και ούτε θα έχει καταφέρει ως τότε να το «χτίσει». Αντιθέτως, πέφτει (η κυβέρνηση) από σφάλμα σε σφάλμα, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ, συν τοις άλλοις, η δήλωση Μπακογιάννη (στον Βήμα Εφ Εμ) είναι -σύμφωνα με τα ίδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης - άλλη μία πράξη αδειάσματος του Αντώνη Σαμαρά, άλλο ένα σημάδι της μάχης διαδοχής που σιγά σιγά αρχίζει στη Νέα Δημοκρατία...

Αυτό δεν σημαίνει από την άλλη ωστόσο, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούσαν με το πλήρες περιεχόμενο των δηλώσεων της Ντόρας Μπακογιάννη, π.χ. για «μίνιμουμ εθνική συνεννόηση στα βασικά», αφού για την Κουμουνδούρου τυχόν συνεννόηση με την κυβέρνηση μπορεί να αφορά μόνο την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών αφενός, το πρόσωπο του ΠτΔ αφετέρου.

Άνοιγμα Αντώναρου

Ικανοποιημένα δήλωναν όμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και για το «τιτίβισμα» του Ευάγγελου Αντώναρου, που σημείωνε: «Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι η ώρα για μια στρατηγική εθνικής συνεννόησης. Με πρωτοβουλία εκείνου που αισθάνεται ισχυρός». Γιατί, εξηγούσαν, δεν είναι μικρό πράγμα στέλεχος του αντίπαλου κόμματος - με ιδιαίτερο ρόλο μάλιστα λόγω της πολιτικής σχέσης με τον Κώστα Καραμανλή - να αναγνωρίζει στον Αλέξη Τσίπρα εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτός είναι πλέον ο ισχυρός παίκτης του πολιτικού παιχνιδιού.

Τιτίβισμα που αναθερμαίνει, αν μη τι άλλο, τα σενάρια για συγκατοίκηση Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα, ο πρώτος από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο δεύτερος από εκείνη του πρωθυπουργού...

Η αλυσιδα Ντορας+Μαρινακη με Συριζα μεσω Δουρου ειναι εδω :2thumb22sup:

το επιχείρημα είναι αυτό ?

να στο πω αλλιώς ?

άντε γεια (να σου δικαιολογήσω και το γηπεδικό απωθημένο) ...

που θα κάνεις και υποδείξεις ....
'

ουτε αυτος ειναι τροπος συζητησεως..τουλαχιστον δεν το εχω συνηθισει απο σενα Δημητρη...μην γυρναμε στις αλησμονητες στιγμες που παν μη Συριζαιος ειναι ΧΑ και τα παλι αλησμονητα κοσμητικα επιθετα
μεχρι και χτες κατω απο ποστ γραφτηκε μελους γραφτηκε αιμα τιμη χρυση αυγη....θα συμφωνησω με τον Chrisssb οτι των περισσοτερων η αγωνια ειναι να βγει η Ελλαδα απο την περιπετεια που εχει πεσει το γρηγοροτερο δυνατο

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ως εκλεγμένος εκπρόσωπος της μουσουλμανικής μειονότητας μπορεί να ζητάει ότι θέλει.
Αν περάσει η πρόταση του το συζητάμε...

Ακριβώς όπως το είπες, της μουσουλμανικής. Τα τουρκικά δεν ήταν η γλώσσα των Πομάκων, ιστορικώς. Εάν είναι να μάθουν άλλη πρώτη γλώσσα πέραν της ιστορικώς δικής τους, πομακικής (διάλεκτος των βουλγαρικών), τότε αυτή αυτονόητα είναι η ελληνική. Ως βουλευτής, μπορεί ελεύθερα να εκφράζει τη γνώμη του και να το ζητάει. Ως εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας όμως, και όχι των Τούρκων, δεν μπορεί να ζητάει τέτοια πράγματα.

Από εκεί και πέρα, το ότι ο ανωτέρω ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα του Συριζα: μαγκιά του Σύριζα που δεν βάζει ....ντερμπιέ στον Τούρκο (προφανώς τέτοιος νιώθει). Φαντάζομαι αυτή θα είναι γενικότερα η προσέγγισή του στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας, και αυτό είναι κάτι κατ' αρχήν καλό, σε σύγκριση με την κυβέρνηση που αντιμετωπίζει την κοινοβουλευτική της ομάδα ως μαντρί και δεν αφήνει να ακουστεί κιχ.

Last edited:
Επίσης μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης, η οποία ισχύει ακόμη*, αν κάποιος δηλώνει Τούρκος εδώ τότε θα πρέπει να απελαθεί στην Τουρκία.
Αυτό γιατί οι πολιτικοί μας (όλοι ανεξαιρέτως) αποφεύγουν να το κάνουν γνωστό στους πάντες?
Και εκείνο το ρημάδι το προξενείο στην Κομοτηνή γιατί δεν το κλείνουνε επιτέλους?
Μην χαθεί το προξενείο της Σμύρνης (αυτό είναι το αντίστοιχο)?
Σε αυτό το χάλι πάντως δεν βλέπω να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλύτερες ευθύνες από τους άλλους.
Όλοι τους λίγοι φανήκανε διαχρονικά.

*και την οποία η Τουρκία την έχει σαν ευαγγέλιο

@Larry

"όσο κι αν πολλοί εδώ μέσα προσπαθούν με το ζόρι να ταυτίσουν "μη σύριζα" με ΧΑ ντε και καλά"

συμφωνείς με αυτό ?
προσπαθούν ? τώρα δλδ ?

ποιός προσπαθεί να γυρίσει στις όποιες αλησμόνητες εποχές που γράφεις και εσύ ?

τέτοια τσουβαλιάσματα και τόση λάσπη δεν σε ενόχλησαν ?

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

....Ως βουλευτής, μπορεί ελεύθερα να εκφράζει τη γνώμη του και να το ζητάει. Ως εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας όμως, και όχι των Τούρκων, δεν μπορεί να ζητάει τέτοια πράγματα...

Τάσο, κατάλαβες τι εννοούσα..Η τουρκική προπαγάνδα, έχει το ιδίωμα να
μεταφράζει αυτομάτως οτιδήποτε μουσουλμανικό, σε τουρκικό...Τουλάχιστον στην γειτονιά μας.

Και ο εν λόγω βουλευτής αυτό κάνει, όπως το ίδιο θα έκανε
αν είχε εκλεγεί με οποιδήποτε άλλο κόμμα..

Το αν θα γίνει αποδεκτή μια τέτοια πρόταση σίγουρα θα είναι θέμα για μελλοντική συζήτηση..

Κώστα μην λες "το ίδιο θα έκανε αν είχε εκλεγεί με οποιδήποτε άλλο κόμμα..".
Μην χρησιμοποιείς υποθετικό λόγο! Είναι σίγουρο!
Γιατί το έχουνε ήδη κάνει βουλευτές που εκλεγήκανε στο παρελθόν με άλλα κόμματα.
Είναι βέβαιη πραγματικότητα.

επεσημανα χτεσινο μυνημα που διαγραφηκε του VasiliT κατω απο ποστ του BIOS αιμα τιμη χρυση αυγη....κατα τα αλλα μια χαρα κουβεντιαζουμε και κρινουμε τα διαφορα δημοσιευματα που αφορουν το ΣΥΡΙΖΑ

Λάρρυ και Δημήτρη, παρακαλώ, μπορούμε να τελειώνουμε τα οφ τόπικ? Θεωρώ ότι δόθηκαν οι δέουσες εξηγήσεις ανάμεσα σε Δημήτρη και Ιάσωνα και το θέμα θεωρείται λήξαν, οπότε επανερχόμαστε στην κανονική ροή.

Τάσο, κατάλαβες τι εννοούσα..Η τουρκική προπαγάνδα, έχει το ιδίωμα να
μεταφράζει αυτομάτως οτιδήποτε μουσουλμανικό, σε τουρκικό..
Ενώ οι έλληνες ?
... το ίδιο δε συμβαίνει ?
Γιατί άλλωστε υπάρχει θέμα σε "ευαίσθητες" περιοχές όπωςπχ η θράκη. Ποτε δεν μπόρεσαν (και δυστυχώς δεν θα μπορέσουν και στο μέλλον κατά πως δείχνουν τα πράγματα) να ενσωματωθούν πραγματικά οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Το παραπανω ποστ είναι ενδεικτικό του καημου του δεξιού πολίτη να ρίξει λάσπη σε όποιον αντιπολιτευεται τη καημένη τη κυβέρνηση.
Μας γράφει ο "αρθρογράφος" ότι στελέχη του Σύριζα, ανώνυμα στελέχη, ικανοποιήθηκαν που η Ντόρα ( το "κακό" κομμάτι της ΝΔ που εχθρευεται τον καημένο Σαμαρά) πρότεινε κάτι κακό για το Σαμάρα.
Λογικός τίτλος:
"όταν ο Σύριζα αγάπησε τη Ντόρα"

Ρε παιδιά, ας καταργήσει ο Σαμαράς το μνημόνιο όπως εξήγγειλε πριν εκλεγεί, να είναι πρωθυπουργός 30 χρόνια, αλά Μουμπάρακ κλπ.
Φτάνει η προπαγάνδα, χορτασαμε!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Δεν πειράζει ρε συ, άφησε να υπάρχουμε και μερικοί που είμαστε εκτός πραγματικότητας, δε γίνεται να'μαστε όλοι ώριμοι και σοφοί.

Επί της ουσίας, ξέρεις πολύ καλά ότι καμία σχέση δεν έχουν όσα έγραψα με όσα γράφεις, αλλά, υποθέτω, κυνηγάς τις εντυπώσεις (αλλιώς ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις να το κάνεις συνεχώς). Κανένα πρόβλημα από μένα. Θυμίζω ωστόσο, για χάρη της όποιας συζήτησης (αν κάνουμε τέτοια) ότι το "αρνητικό" του Σύριζα δεν είναι ούτε οι φωτοσοπιές, ούτε οι γελοιογραφίες, ούτε οι συκοφαντίες, δεν είμαι ηλίθιος. Το αρνητικό του Σύριζα είναι η σταδιακή άνευ όρων υιοθέτηση του Πασοκικού ονείρου, αυτού ακριβώς που χρεωκόπησε τη χώρα.

Και το πρόβλημα το δικό μου δεν είναι το ότι ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΝΤΑ προβλέπω ότι ο Σύριζα θα γίνει πλήρως ΠΑΣΟΚ σύντομα, το πρόβλημα μου είναι ότι βλέπω πως η κριτική σας στάση προς όλους (που καλά κάνετε και έχετε, φυσικά), σταματάει ως δια μαγείας απέναντι στον Σύριζα. Αυτόν ντε τον Σύριζα που θα είναι Κυβέρνησή σας εντός 6μήνου (αν όχι νωρίτερα).

Υπό αυτό το πρίσμα, αν αρχίσουμε να καταπίνουμε αμάσητα ότι μας κατεβάζει ο Σύριζα, και αυτός αρχίσει και συνεχίσει να κυβερνάει εν λευκώ, μπορεί τελικά να αποδειχθεί ακόμη πιο επικίνδυνος απ'όσα διέλυσαν τη χώρα ως τώρα.

Γιατι ειπα ποτέ να παψεις να υπαρχεις?
Επισης η κριτικη μου πανω στη γνωμη σου δεν υπονοει πουθενα οτι εγω ειμαι σοφος, οποτε το παιχνιδι των εντυπωσεων παιζε το χωρις να μου αποδιδεις λογια που δεν χρησιμοποιησα σε παρακαλω.
Δεν ειπα πουθενα οτι εισαι εσυ εκτος πραγματικοτητας, αλλα το σχολιο σου. Και δεν το ειπα απλα. Επιχειρηματολογησα κιολας.Το να χωριζεις το νημα σε οπαδους και μη του συριζα, αυτο ακριβως ειναι. Εκτος αυτου ειναι και ακομψο και προσβλητικο, αλλα αντι να γκρινιαζουν οσοι τολμουν να υποστηριζουν τα αυτονοητα, γκρινιαζεις εσυ οτι προσβληθηκες που τους τσουβαλιαζεις ολους ετσι.
Για τους "οπαδους" του συριζα που εκφραστηκαν αρνητικα για την περιπτωση εισαγωγης της Τζακρη στα ψηφοδελτια του κανενα σχολιο ετσι? Να υποθεσω οτι ειναι επειδη δε σου αρεσει το post digging, ή επειδη και αυτο αποδεικνυει οτι το σχολιο σου ειναι ανακολουθο με την πραγματικοτητα? Για να το παω ενα βημα παραπερα και σε μενα οπως και σε καθε στοιχειωδως λογικο ανθρωπο θα φαινοταν ασχημη μια τετοια εξελιξη. Απο εκει μεχρι το να ειμαστε αναγκασμενοι να το γραψουμε κι εδω μεσα για να μην ανησυχησεις εσυ ή οποιοσδηποτε αλλος οτι καταπινουμε αμασητα τα οσα λεει ο συριζας, υπαρχει μια πελωωωωρια αποσταση.

Αυτα για το ποιος κυνηγαει τις εντυπωσεις. Οσο για το επιχειρημα σου οτι "ξερω καλα οτι δεν εχουν σχεση οσα εγραψες με οσα γραφω", ειναι συντριπτικο, το παραδεχομαι. Εγω καθομαι και επιχειρηματολογω τοση ωρα κι εσυ ουσιαστικα μου απαντας " Οχι, δεν ειναι ετσι και το ξερεις"! Που να μην χρησιμοποιουσα και αυτολεξει τα οσα λες οταν σε quotαρω δηλαδη...

Status
Not open for further replies.