Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Εγώ δε τα βλέπω ακριβώς έτσι...

Εγώ είμαι με το ευρω, αλλα όχι μέχρι τελικής πτώσης.
Πρέπει να υπάρχει και πλαν Β , αν δε μπορέσεις με τίποτα να πείσεις τους Ευρωπαίους ότι αυτή η πολιτικη δε βγάζει πουθενά και το χρέος δεν είναι βιώσιμο.
Δε μπορείς ν ανεχτείς τα πάντα για χαρη του ευρω, αλλα δεν είναι και πρωτη προτεραιότητα να φύγεις απ αυτό.

Δεν έπρεπε με τίποτα να μπούμε στο ευρω, αλλα τώρα που μπήκαμε , πρέπει να μείνουμε....αλλα πάντα πρέπει να υπάρχει και plan B .

Mporei αυτο να χρειαστεί και δημοψήφισμα, με αληθινές όμως απόψεις και σενάρια, όχι αερολογίες.
Γιάννη, δεν υπάρχει επιστροφή στη δραχμή. Ούτε με δημοψήφισμα ούτε με τίποτα.Ξέχνα το.Τα έχουμε ξαναγράψει, σε 40 μέρες μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα δεν θα υπάρχει λεπτό στις τράπεζες.
Είμαστε εξαρτημένοι τελείως από την ΕΕ. Άκου όλους τους οικονομολόγους του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λένε:
Θα ζητήσουμε παράταση για το Φεβρουάριο μέχρι να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις. Ζητάμε από την ΕΕ.
Μείωση χρέους. Ζητάμε από την ΕΕ.
Ανάπτυξη μέσω ΕΣΠΑ. Ζητάμε από την ΕΕ.
Μετατροπή χρέους σε Ευρωομόλογα. Ζητάμε από την ΕΕ.
Αλληλεγγύη ζητάμε από την ΕΕ.
Ρευστότητα ζητάμε από την ΕΚΤ.
Βοήθεια για το μεταναστευτικό ζητάμε από την ΕΕ.
Κάτι δεν πρέπει να δώσουμε ?

Είμαστε μαριονέτα χώρα. Πως θα διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαπραγμάτευση απειλώντας ότι θα αποχωρήσω από το Ευρώ ή ότι δεν θα σας πληρώσω? Σαν τοξικομανής που μπαίνει με σύριγγα στην τράπεζα ζητά λεφτά μην τους κολλήσει AIDS.
Το ΚΚΕ λέει την αλήθεια ή μένεις στην Ευρώ / ΕΕ και συμβιβάζεσαι με την ΕΕ ή βγαίνεις εκτός και κάνεις ελεύθερα ότι νομίζεις.
Επειδή και την ΕΕ θα τους τσούξει μια ολική καταστροφή της Ελλάδος. Θα γίνει διαπραγμάτευση. Μην περιμένεις όμως πολλά.
Θα πιεί και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το πικρό ποτήρι του πως να μοιράσει τα λεφτά που βγάζει η χώρα στο πληθυσμό.
Θα είναι επιτυχία να πάρει αυτά που είχαν τάξει στο Σαμαρά και δεν του τα δώσανε.

Last edited:
Αν είσαι πολιτικος, ΠΑΝΤΑ έχεις πλαν Β ( ή τουλάχιστον πρέπει να έχεις) .
Το προετοιμάζεις κατάλληλα και δεν το εμφανίζεις, παρα μονο όταν είσαι σίγουρος ότι δε βγαίνει αλλιώς.
Κανεις δεν είπε ότι πρέπει να φύγουμε τώρα.... αλλα όχι και να μας μαμησουν!

απειλές δε χρειάζονται, απλα λες ότι αν ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο , είναι πιο πιθανόν να χάσουν τα χρήματα τους, από μαρασμό της οικονομίας.

Ακόμα δεν έγραψε γιατί είναι "προβληματισμένος" τι τον προβληματίζει αφου ο προβληματισμός του είναι ερώτημα η σχόλιο που μόνο ένα troll μπορεί να κάνει;
Είπε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχει φορολόγηση αν βγει κυβέρνηση;

Γιατί έγραψε αυτό το ερώτημα σχόλιο;

Δηλαδή τι είναι δίκαιο τώρα να βάζω εγώ ψευτοερωτήματα και ψεύτικους προβληματισμούς και μετά να ζητάω συζήτηση και να προσβάλω με λέξεις σαν φιλαράκο πρόσεχε;

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Θα είναι επιτυχία να πάρει αυτά που είχαν τάξει στο Σαμαρά και δεν του τα δώσανε.

Λογικα ολα τα συστηματα εχουν δημιουργησει ενα μαξιλαρι απορροφησης.

Ενα τετοιο θα ειχε και ο Σαμαρας αν τα εβρισκε σκουρα (υψηλο κοστος ενεργειας κλπ) οποτε παιζει αν δεν βλεπουν αλλη εναλλακτικη να τους δωσουν ενα κατι παραπανω.

Μια επιμηκυνση παραπανω ας πουμε ή μειωση επιτοκιου.

Αλλα πως θα γινει βιωσιμο το χρεος με ψιχουλα δεν το ξερω. Λογικα δεν θα το δεχθουν κι ολας.

Θα πεσουν εκ των εσω συντομα αν πανε να κανουν κωλοτουμπα τετοιου ειδους.

Πιθανον βεβαια να γινουμε παραδειγμα προς αποφυγη για Ιταλια και Ισπανια δεν το αποκλειω καθολου. Οπως θυσιαστηκε και η Κυπρος με τις μαγκιες της.

Δυστυχως, κανονικα

Από τη στιγμή που είναι δεδομένοι οι αριθμοί προγραμματικά, τα υπόλοιπα τείνουν προς τις θεωρίες συνομωσίας όμως. Και είναι το μόνο κόμμα που έχει προγραμματικές θέσεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος στη Δημοκρατία. Γι' αυτό λέμε ότι σημαντικότερο είναι να διώχνεις αυτόν που δε σου κάνει.
Όλα λοιπόν θα κριθούν μετεκλογικά. Από κει και πέρα, το πρόγραμμα είναι ορισμένο όπως δεν είναι σε κανέναν άλλον.

Από τη στιγμή που είναι δεδομένοι οι αριθμοί προγραμματικά, τα υπόλοιπα τείνουν προς τις θεωρίες συνομωσίας όμως. Και είναι το μόνο κόμμα που έχει προγραμματικές θέσεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος στη Δημοκρατία. Γι' αυτό λέμε ότι σημαντικότερο είναι να διώχνεις αυτόν που δε σου κάνει.
Όλα λοιπόν θα κριθούν μετεκλογικά. Από κει και πέρα, το πρόγραμμα είναι ορισμένο όπως δεν είναι σε κανέναν άλλον.

Νομιζω σε κατι αλλο απαντας, δεν εχει σχεση με τα προηγουμενα

Αν είσαι πολιτικος, ΠΑΝΤΑ έχεις πλαν Β ( ή τουλάχιστον πρέπει να έχεις) .
Το προετοιμάζεις κατάλληλα και δεν το εμφανίζεις, παρα μονο όταν είσαι σίγουρος ότι δε βγαίνει αλλιώς.
Κανεις δεν είπε ότι πρέπει να φύγουμε τώρα.... αλλα όχι και να μας μαμησουν!

απειλές δε χρειάζονται, απλα λες ότι αν ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο , είναι πιο πιθανόν να χάσουν τα χρήματα τους, από μαρασμό της οικονομίας.
Συμφωνώ. Σιγά μην πει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα το πλάνο διαπραγμάτευσης. Δεν είναι αφελής. Τώρα διατυπώνουν τις maximum θέσεις.
Ελπίζω κι εγώ στην "αλληλεγγύη" και σε μια win/win λύση με την ΕΕ.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν αρκετές χώρες της ΕΕ που ζουν πολύ χειρότερα από εμας, και λογικά και αυτοί πρέπει να επωφεληθούν από την "αλληλεγγύη" της ΕΕ. Μπήκε και η Λιθουανία. Κάτι δεν πρέπει να γίνει και με αυτούς τους φουκαράδες του Βούλγαρους. Το κομμάτι "αλληλεγγύης" πρέπει να μοιραστεί σε πολλούς.
Αυτό που με φοβίζει και μιλάω με κάθε ειλικρίνεια είναι το PLAN B.
Δεν έχω ακούσει ποτέ στη ζωή μου PLAN B, καλύτερο από το PLAN A.

Αν δε πετύχει το plan A, τότε είναι θέμα προσωπικό του καθενός τι εννοεί χειρότερο πλαν Β .
Γι αυτό είπα και για δημοψήφισμα.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του μετά!

Μη λες τέτοια όταν έρθει η ώρα για δημοψήφισμα θα γίνει δημοσκόπηση και θα λέει κατά του δημοψηφίσματος το 70% των Ελλήνων.
Τώρα δεν έλεγαν 70% δεν θέλουν εκλογές;

Γενικά μιλάω όχι για τώρα.
Το PLAN A είναι πάντα το επιθυμητό σενάριο. Το PLAN B, είναι αυτό με τις λιγότερες απώλειες.
Ας ελπίζουμε να μη χρειαστεί να το μάθουμε το Β.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Γενικά μιλάω όχι για τώρα.
Το PLAN A είναι πάντα το επιθυμητό σενάριο. Το PLAN B, είναι αυτό με τις λιγότερες απώλειες.
Ας ελπίζουμε να μη χρειαστεί να το μάθουμε το Β.

Εγω ακομα δεν εχω καταλαβει ποιο ειναι το plan A .

Μη λες τέτοια όταν έρθει η ώρα για δημοψήφισμα θα γίνει δημοσκόπηση και θα λέει κατά του δημοψηφίσματος το 70% των Ελλήνων.
Τώρα δεν έλεγαν 70% δεν θέλουν εκλογές;
Το δημοψήφισμα δεν παίζει ξέχνα το. Νομίζω ότι προβλέπει και το σύνταγμα ότι οικονομικά θέματα δεν τίθενται σε δημοψήφισμα.
Αλλά και αν γίνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι αδιάφορο. Άδεια ταμεία θα βρουν έτσι κι αλλιώς.

Αν δε πετύχει το plan A, τότε είναι θέμα προσωπικό του καθενός τι εννοεί χειρότερο πλαν Β .
Γι αυτό είπα και για δημοψήφισμα.

Κοιτα να δεις που θα καταληξουμε οτι ο ΓΑΠ το 2012 ειχε δικιο οτι επρεπε τελικα να αποφανθει ο λαος :D

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Το δημοψήφισμα δεν παίζει ξέχνα το. Νομίζω ότι προβλέπει και το σύνταγμα ότι οικονομικά θέματα δεν τίθενται σε δημοψήφισμα.

Αν αυτά είναι και σοβαρά κοινωνικά ταυτόχρονα, μια χαρά προβλέπεται. Δεν λέει για οικονομικά, λέει για δημοσιονομικά.

Καλο είναι όμως να προετοιμάζεσαι.... !
Κινδυνολογείς ?
Όλα καλά θα πάνε. Θα τα βρούνε στο Α-. Σταθεροποίηση επιτοκίων, μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής, παύση πληρωμών για μερικά χρόνια. Κάτι θα βρουν. Οι επιλογές είναι πολλές.
Αρκεί να μην αρχίσουν τις χαζομάρες που γράφουν στο πρόγραμμα τους για διάφορα θέματα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

To μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Χρυσή Αυγή. Tρίτο κόμμα στις εκλογές θα είναι και ας το αποκρύπτουν στις δημοσκοπήσεις. Με τον ένα ή άλλο τρόπο η οικονομία θα ανακάμψει. Όσο όμως η δεξιά της Ελλάδας έχει αποφασίσει να παίζει το παιχνίδι του φασισμού φοβάμαι θα έχουμε αίμα γιατί αυτοί μόνο με αίμα τρέφονται.
Οι δεξιοί δεν είναι φασίστες ούτε οι φασίστεs δεξιοί.
Υπάρχει χωριστή κατηγορία για τους φασίστες: Υπάνθρωποι.

Status
Not open for further replies.