Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
δεν διαβασα πουθενα να επιβραβευει ο ΣΥΡΙΖΑ τα γιαουρτωματα και τους τραμπουκισμούς ουτε και να τα παρακινεί

Φυσικα και δεν ειναι μονο η Τζακρη ειναι και ΠΟΛΛΟΙ αλλοι που μυριστηκαν καρεκλα και μπηκαν...Οσο για το καφενειακο επιπεδο της πολιτικης σε παραπεμπω στην απεργια πεινας..... του Μιχελογιανακη!Για την πολιτικη κατευθυνση της χωρας το οτι εχουμε διαφορετικη αποψη,προφανως δεν σημαινει οτι σε ενδιαφερει περισσοτερο.Φυσικα να πεσει η συγκυβερνηση με ολα τα δεινα που εχει προκαλεσει στον τοπο αλλα εγω προσωπικα κραταω μικρο καλαθι για το μετα.Μακαρι να κανω λαθος ολα θα κριθουν εκ του αποτελεσματος...

Άμα διαφωνείς μην τους δώσεις σταυρό ρε φίλε. Πόσο πιο απλά να στο πω δηλαδή;

Ας αναφέρω κάτι σημερινό:

Θεανώ Φωτίου, βουλευτής Συριζα για τα γκαζάκια στον Γεωργιάδη: «Δεν είναι πολιτική απάντηση τα γκαζάκια, αλλά είναι προφανές ότι και ο Άδωνις έχει προκαλέσει εξαιρετικά τον ελληνικό λαό».

Αυτή η πολιτική του "ναι μεν αλλά", είναι που οπλίζει το χέρι του τραμπούκου.

Η σχεση που εχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κομμα, με την ανεγερση (ή μη) του γηπεδου της ΑΕΚ μου φαινεται τραβηγμενη απο τα μαλλια. Ο νομος περασε στη Βουλη εγινε νομος του κρατους, δεν ειδα πουθενα το ΣΥΡΙΖΑ να απειλει οτι θα τον καταργησει αν και εφοσον ερθει στα πραγματα.
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα στο διαταυτα.
Οσον αφορα τα τεχνικα θεματα τωρα για αυτα το λογο εχει η τοπικη κοινωνια που προσφατα εξελεξε δημαρχο και φυσικα η τηρηση των νομων μεχρι κεραιας.

Η σταση ομως που εχει διατυπωσει οτι θα κρατησει ο ΣΥΡΙΖΑ (και μακαρι να την κρατησει) ειναι να σταματησουν οι χαρες στους διαπλεκομενους και στο πελατειακο κρατος γενικοτερα.
Αυτο αφορα την μεσω ΕΣΠΑ επιχορηγηση των 20m που εσπευσε να ταξει ο Σγουρος για την ανεγερση του σταδιου λιγο πριν τις εκλογες της περιφερειας. Το θεμα ειναι: να τα δωσει εφοσον υπαρχουν σε μια Ανωνυμη Εταιρια (ας μην ξεχνιωμαστε), αλλα παραλληλα θα πρεπει να εξασφαλισει αναλογα ποσα για ολες τις Εταιριες που συμμετεχουν στο πρωταθλημα και δεν εχουν γηπεδο (ή το αποκτησαν με ιδιους πορους), οχι επιλεκτικα στην ΠΑΕ ΑΕΚ.
Γινεται αυτο? Υπαρχουν οι ποροι για ολους? No problem then.

Διαβάζοντας αυτά που σου έβαλα με bold συμπεραίνω ότι δεν έχεις παρακολουθήσει καθόλου το θέμα. Φρόντισε να ενημερωθείς...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θεανώ Φωτίου, βουλευτής Συριζα για τα γκαζάκια στον Γεωργιάδη: «Δεν είναι πολιτική απάντηση τα γκαζάκια, αλλά είναι προφανές ότι και ο Άδωνις έχει προκαλέσει εξαιρετικά τον ελληνικό λαό».

Νάσο αυτό δεν είναι ναι με αλλά..

Είναι η χαζομάρα ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι νομίζουν ότι μιλάνε σε καφενείο....

Από τη μία έχει απόλυτο δίκιο ( για τον βλάκα που προκαλεί ασύστολα) αλλά από την άλλη δεν μπορείς να βγεις και να το πεις έτσι γιατί ο απέναντι θα το εκμεταλλευτεί όπως τον βολεύει...

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Αν το βάλεις ανάποδα, το ναι μεν αλλά κάνει το αντίθετο.

"Είναι προφανές ότι ο Άδωνις έχει προκαλέσει εξαιρετικά τον ελληνικό λαό, αλλά δεν είναι πολιτική απάντηση τα γκαζάκια."

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Παραμονες εκλογων τετοιες ενεργειες μονο καλο κανουν στον Αδωνη...δεν αναφερομαι στην δηλωση αλλα στα γκαζακια...

Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια πολύ απλά αλλά κρίσιμα ερωτήματα. (Αν κρίνω απ'τις συνεχείς διαφωνίες μου όσους παίρνουν ανοιχτά το μέρος του εδώ, μάλλον θα διαφωνώ και με τις επίσημες θέσεις του, αλλά δεν έχω καταφέρει να τις εντοπίσω). Πάμε λοιπόν:

1. Τι θέση έχει για την ανεργία; Πως σκοπεύει να αναστρέψει το κλίμα;
  2. Τι θέση έχει για την επιχειρηματικότητα; (γιατί αλλιώς η ανεργία δεν καταπολεμείται που να κατεβούν 10 εκατομμύρια στις πορείες στο Σύνταγμα)
  3. Τι θέση έχει για τη γενικότερη φοροδιαφυγή ΟΛΩΝ των στρωμάτων (και όχι μόνο του "Μεγάλου Κεφαλαίου" (sic) ; Από ποιό εισόδημα και κάτω "επιτρέπεται" να φοροδιαφεύγεις; (και με ποιό σκεπτικό; )
  4. Τι θέση έχει για τον έλεγχο στο Δημόσιο (επειδή οι λέξεις παρεξηγούνται εύκολα, με τη λέξη "έλεγχο" εννοώ απλά πράγματα, επίβλεψη για το κατά πόσο κάποιος κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται).
  5. Τι θέση έχει για τον καταμερισμό υπαλλήλων στον Δημόσιο τομέα (το ότι δηλαδή υπάρχουν ταυτόχρονα κραυγαλέες ελλείψεις σε συγκεκριμένα πόστα και υπερπληθώρα σε άλλα) ;
  6. Τι θέση έχει για τις κομματικές τοποθετήσεις σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και θέσεις ευθύνης (ταυτόχρονα) ; Έχει τόσο νόημα κομματόσκυλο να ελέγχει αν ο διευθυντής οργανισμού (επίσης κομματόσκυλο, ομόσταβλο) κάνει σωστά τη δουλειά του;

Εγώ προσωπικά, αν ψήφιζα με βάση θέσεις, θα ψήφιζα με βάση τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις. Διότι αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα, τα υπόλοιπα, για Μνημόνια, δάνεια, δραχμές, ευρά και ρούβλια είναι για λαϊκή κατανάλωση: Είναι απλό αποτέλεσμα του ότι η χώρα εδώ και δεκαετίες δε λειτουργεί όπως θα μπορούσε να λειτουργεί παράγοντας πλούτο και όντας σε θέση ισχύος απέναντι στους τοκογλύφους, όχι σε θέση ζήτουλα.

Σημειώνω δε, ότι οι απαντήσεις στα παραπάνω (με εξαίρεση σε ένα βαθμό το 2.), είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ από Δεξιές και Αριστερές.

Βεβαίως, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, πολλοί θα ψηφίσουν βάσει διπόλου, και θεμιτό είναι αυτό για να πάνε ορισμένοι σπίτια τους επιτέλους. Για να μη σας ανησυχήσω πάντως, η Κυβέρνησή μας μου έχει στερήσει το δικαίωμα να ψηφίζω, επειδή βρίσκομαι προσωρινά εκτός Ελλάδας.

Last edited:
Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια πολύ απλά αλλά κρίσιμα ερωτήματα. (Αν κρίνω απ'τις συνεχείς διαφωνίες μου όσους παίρνουν ανοιχτά το μέρος του εδώ, μάλλον θα διαφωνώ και με τις επίσημες θέσεις του, αλλά δεν έχω καταφέρει να τις εντοπίσω). Πάμε λοιπόν:

2. Τι θέση έχει για την επιχειρηματικότητα; (γιατί αλλιώς η ανεργία δεν καταπολεμείται που να κατεβούν 10 εκατομμύρια στις πορείες στο Σύνταγμα)
  3. Τι θέση έχει για τη γενικότερη φοροδιαφυγή ΟΛΩΝ των στρωμάτων (και όχι μόνο του "Μεγάλου Κεφαλαίου" (sic) ; Από ποιό εισόδημα και κάτω "επιτρέπεται" να φοροδιαφεύγεις; (και με ποιό σκεπτικό; )
  4. Τι θέση έχει για τον έλεγχο στο Δημόσιο (επειδή οι λέξεις παρεξηγούνται εύκολα, με τη λέξη "έλεγχο" εννοώ απλά πράγματα, επίβλεψη για το κατά πόσο κάποιος κάνει αυτό για το οποίο πληρώνεται).
  5. Τι θέση έχει για τον καταμερισμό υπαλλήλων στον Δημόσιο τομέα (το ότι δηλαδή υπάρχουν ταυτόχρονα κραυγαλέες ελλείψεις σε συγκεκριμένα πόστα και υπερπληθώρα σε άλλα) ;
  6. Τι θέση έχει για τις κομματικές τοποθετήσεις σε ελεγκτικούς μηχανισμούς και θέσεις ευθύνης (ταυτόχρονα) ; Έχει τόσο νόημα κομματόσκυλο να ελέγχει αν ο διευθυντής οργανισμού (επίσης κομματόσκυλο, ομόσταβλο) κάνει σωστά τη δουλειά του;

Εγώ προσωπικά, αν ψήφιζα με βάση θέσεις, θα ψήφιζα με βάση τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις. Διότι αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα, τα υπόλοιπα, για Μνημόνια, δάνεια, δραχμές, ευρά και ρούβλια είναι για λαϊκή κατανάλωση: Είναι απλό αποτέλεσμα του ότι η χώρα εδώ και δεκαετίες δε λειτουργεί όπως θα μπορούσε να λειτουργεί παράγοντας πλούτο και όντας σε θέση ισχύος απέναντι στους τοκογλύφους, όχι σε θέση ζήτουλα.

Σημειώνω δε, ότι οι απαντήσεις στα παραπάνω (με εξαίρεση σε ένα βαθμό το 2.), είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ από Δεξιές και Αριστερές.

Βεβαίως, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, πολλοί θα ψηφίσουν βάσει διπόλου, και θεμιτό είναι αυτό για να πάνε ορισμένοι σπίτια τους επιτέλους. Για να μη σας ανησυχήσω πάντως, η Κυβέρνησή μας μου έχει στερήσει το δικαίωμα να ψηφίζω, επειδή βρίσκομαι προσωρινά εκτός Ελλάδας.

1. 300.000 νέες θέσεις.
2. Δημόσιες επενδύσεις συν ΕΣΠΑ θα φέρουν ανάπτυξη.
3. Δεν κυνηγάμε τις τυρόπιτες.
4. Υπέρ του ελέγχου. Υπάρχει ήδη.
5. Αποτέλεσμα των περικοπών της δεξιάς. Θα διορθωθεί άμεσα με νέες προσλήψεις (δες το 1).
6. Το κόμμα είναι ιερό, είναι η φωνή του λαού, πρέπει να έχει ακόμη μεγαλύτερη παρουσία.

Μπόνους: Τίποτα δεν είναι ανεξάρτητο από αριστερά-δεξιά. Όλα είναι αποτέλεσμα πολιτικής.

Σε κάλυψα;

(ΥΓ. Τα παραπάνω είναι ότι κατάλαβα εγώ. Αλλά και τα μέλη του Σύριζα να ρωτήσεις, εξαρτάται τι κατάλαβε το κάθε μέλος. Δεν υπάρχει κάποιο λυσάρι για όλα, άλλωστε αυτό θα έδειχνε δογματισμό. Σε τελική ανάλυση, βουλευτής του κόμματος λέει ότι θα τυπώσουμε 100 δις ευρώ, οπότε γενικώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!... )

Εγώ θα το θέσω απλά, από την μία έχω τον "πήδα τον απλό πολίτη και δώσε στους χορηγούς" και από την άλλη
οποιονδήποτε.
Διαλέξτε.
Τώρα για μένα, ο κόσμος μου έχει διαλυθεί σαν αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνώντων και δεν ψάχνω αφορμή καμία δήλωση για να τους δώσω την ευκαιρία να με ξανακυβερνήσουν.
Τόσο απλά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Αν το βάλεις ανάποδα, το ναι μεν αλλά κάνει το αντίθετο.

"Είναι προφανές ότι ο Άδωνις έχει προκαλέσει εξαιρετικά τον ελληνικό λαό, αλλά δεν είναι πολιτική απάντηση τα γκαζάκια."

kent-brockman_52820.gif

Just a reminder. This station does not endorse vigilante justice.

Unless it gets results.

Which it will.

Με ενα προχειρο γουγλη ειδα οτι τα γραφεια του Σπυριδωνα ολως τυχαιως καιγονται λιγο πριν καθε εκλογικη διαδικασια...

Εκει που ο χρονος εμφανισης στην ΤουΒου για τα πολιτικα προσωπα ειναι περιορισμενος.

Δεν εχω καμια προθεση να αμφισβητισω το ποιοι πιθανοτατα εβαλαν τα γκαζακια, απλα ριχνω και μια άλλη εκδοχη στο τραπεζι.

Αυτές οι επιθέσεις με τα χαζογκαζάκια που τσουρουφλίζουν μια πόρτα είναι τελικά αστείες. Δεν ξέρω ποιός τις κάνει, αλλά σίγουρα είναι γελοίος τύπος απ' όποιον χώρο κι αν προέρχεται.

Αυτές οι επιθέσεις με τα χαζογκαζάκια που τσουρουφλίζουν μια πόρτα είναι τελικά αστείες. Δεν ξέρω ποιός τις κάνει, αλλά σίγουρα είναι γελοίος τύπος απ' όποιον χώρο κι αν προέρχεται.

Αν δεν ειναι προβοκατορες συνηθως απο τα γκαζακια ξεκινουν την "καριερα" τους τα φυντανια.

Με ενα προχειρο γουγλη ειδα οτι τα γραφεια του Σπυριδωνα ολως τυχαιως καιγονται λιγο πριν καθε εκλογικη διαδικασια...

Εκει που ο χρονος εμφανισης στην ΤουΒου για τα πολιτικα προσωπα ειναι περιορισμενος.

Δεν εχω καμια προθεση να αμφισβητισω το ποιοι πιθανοτατα εβαλαν τα γκαζακια, απλα ριχνω και μια άλλη εκδοχη στο τραπεζι.

Σωστό

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

...

Εγώ προσωπικά, αν ψήφιζα με βάση θέσεις, θα ψήφιζα με βάση τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις.
...

Και πότε ήταν η τελευταία φορά που είδες στην Ελλάδα,οι προεκλογικές θέσεις και προθέσεις να έχουν σχέση με τις μετεκλογικές υλοποιήσεις και πρακτικές ?
Επειδή μάλλον θα απαντήσεις "ποτέ", θα έλεγα οτι το μόνο κριτήριο που απομένει είναι ο υποκειμενικός μέσος όρος ποιότητας και αξιοπιστίας (όσο μπορούν να μετρηθούν) των στελεχών που απαρτίζουν ένα κόμμα, του οποίου όμως η γενική πολιτική θέση συμφωνεί με αυτή του υποκειμένου.

Πάντως για να πιάσει καλύτερα ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έχει 2 δυνατότητες.

1) Να τηρήσει σιγή ασυρμάτου... Οι περισσότεροι από αυτούς καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε
2) Να χαρίσει τον τηλεοπτικό του χρόνο στη Βούλτεψη.

Όχι αυτοδυναμία θα είχαν, θα έφταναν σε τρελά ποσοστά!

Πάντως για να πιάσει καλύτερα ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έχει 2 δυνατότητες.

1) Να τηρήσει σιγή ασυρμάτου... Οι περισσότεροι από αυτούς καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε
2) Να χαρίσει τον τηλεοπτικό του χρόνο στη Βούλτεψη.

Όχι αυτοδυναμία θα είχαν, θα έφταναν σε τρελά ποσοστά!

Περισσοτερο ανεβαινουν τα ποσοστα του Συριζα οταν μιλαει η Σπυρακη και ο Αδωνις, παρα οταν μιλανε καποιοι απο τους δικους του!

Για αυτό...
Αν χαρίσουν τον τηλεοπτικό χρόνο τους σε συγκεκριμένα άτομα το κέρδος θα είναι διπλό.
Θα σταματήσει και ο Άδωνις να κάνει σαν τον Πήτερ Σέλλερς στην αρχή του Πάρτι...

Status
Not open for further replies.