Παρότι δεν είμαι αριστερός και δεν είμαι οπαδός του Συριζα, στο συγκεκριμένο θέμα μου φαίνονται τελείως λογικές οι δηλώσεις. Ότι δηλαδή θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα της περιουσίας της Εκκλησίας και αξιοποίηση ώστε από τα χρήματά της να πληρόνονται οι ιερείς. Δεν βλέπω τι άλλο καλύτερο μπορεί να γίνει. Να αρπάξει ξαφνικά το κράτος όλη την εκκλησιαστική περιουσία; Ή μήπως να μείνουν όλα όπως έχουν τώρα; Δεν φταίει ο Σύριζα που το κτηματολόγιο ξεκίνησε 500 φορές και ακόμη είναι ανύπαρκτο.
Εμένα μου φαίνεται ότι σε μια τελείως λογική τοποθέτηση του Συριζα, κάποιοι προσπαθούν να βρουν τέρατα και σημεία. Νομίζω ότι είναι προφανής η προπαγάνδα των ημερών...
Βέβαια, έχεις δίκιο ότι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως τραβήξει χρόνια λόγω της προβληματικής δικαιοσύνης. Όμως αυτό θα είναι σε κάποιες περιπτώσεις μόνον, όχι σε όλες. Και αυτό μάλλον έχει να κάνει με άλλο πρόβλημα (την αργή δικαιοσύνη) και όχι με τα εκκλησιαστικά.
Η Εκκλησία δεν έχει πρόβλημα να αναστραφούν όλες οι συμφωνίες που έχουν σχέση με διάθεση της περιουσίας της στο κράτος και την ανάληψη της μισθοδοσίας των παπάδων από την ίδια. Το έχουν δηλώσει εδώ και καιρό αρκετοί δεσπότες.
Αυτό που ακούγεται ασαφές, είναι η αποστροφή "...αφού προηγουμένως θα έχει ολοκληρωθεί και η συναφής διαδικασία αποσαφήνισης του περιεχομένου της..."
Τι σημαίνει αυτό; Αν σημαίνει ότι το κράτος θα αποφασίσει μονομερώς ποια ακίνητα αδίκως έχουν καταγραφεί στην Εκκλησία και θα τα απαλλοτριώσει, συζητάμε ότι ανοίγουν τεράστια νομικά ζητήματα που θα μας εκθέσουν διεθνώς.
Αν πάλι σημαίνει αυτό που λες εσύ , κι εγώ σε προηγούμενο μήνυμα, δεν υπάρχει πρόβλημα κατά τη γνώμη μου.
Το θέμα είναι, προσφέρει κάτι η δήλωση αυτή του Κουράκη;
Σε ποιούς ψηφοφόρους κάνει ελκυστικό τον ΣΥΡΙΖΑ; Οι ήδη ψηφοφόροι του , δεν κουνιούνται, εκτός να πάνε κάποιοι στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ειδικά όσοι πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ από ΠΑΣΟΚ, έχουν ριζώσει εκεί.
Για όσους θα ψήφιζαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δε νομίζω ότι αυτή η θέση κάνει τη διαφορά για να γυρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιοι μένουν; ΚΚΕ-ΑΝΕΛ-Τζήμερος-ΧΑ. Δεν το σχολιάζω.
Από την άλλη, τι πέτυχε; Για εμένα, κλώτσησε (και αυτός) την καρδάρα με το γάλα.
Δεν έχουν αξιολογήσει την επιρροή των παπάδων στο ποίμνιο, ειδικά στην επαρχία.
Η ΝΔ, παραδοσιακά έκανε χατήρια στους ταξιτζήδες για να έχουν το ραδιόφωνο στο ΣΚΑΕΙ και να κάνουν προπαγάνδα υπέρ της ΝΔ στους επιβάτες.
Προφανώς αυτό έφερνε αποτελέσματα.
Ο Κουράκης έκανε το αντίθετο, έβαλε απέναντι όλους τους παπάδες της επικράτειας ,που αντί στην πλειοψηφία τους να μείνουν αμέτοχοι στα προεκλογικά, τώρα θα προσεγγίσουν το θέμα με γνώμονα τον Κουράκη.
Μπράβο!!!!