Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Παιδεία και υγεία είναι κοινωνικά αγαθά. Η λογική του κοινωνικού κράτους είναι ότι προσφέρω παροχές ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, το κόστος των οποίων επιμερίζω στο κοινωνικό σύνολο ανάλογα με τις δυνάμεις του καθενός.

Το ποδόσφαιρο βλέπω ως παράδειγμα μη κοινωνικού αγαθού το κόστος του οποίου όμως επιβαρύνει συνολικά την κοινωνία, πάλι το παραβλέπουμε...

ναι σίγουρα στον καπιταλισμό δίνονται τζάμπα φράγκα στους προέδρους, αλλά μην μπλέκουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με αυτά. Είναι δικαιωμα του κάθε παιδιού να αθλείται και να ψυχαγωγείται.

Μπα, δεν είναι τα δικά σου off topic. Ολη η συζήτηση έχει ξεφύγει απ' το θέμα του νήματος.... :laugh:

Γράψε δίπλα βρε, στο νήμα της χώρας.

Μπα, δεν είναι τα δικά σου off topic. Ολη η συζήτηση έχει ξεφύγει απ' το θέμα του νήματος.... :laugh:

Γράψε δίπλα βρε, στο νήμα της χώρας.
OK, θα το κάνω.
Σχετικά με το θέμα των δηλώσεων του Κουράκη, τώρα είδα τις διευκρινίσεις του ιδίου όπως αναρτήθηκαν στο σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.syriza.gr/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6/
Δεν κατάλαβα τι εννοεί και πως με αυτή τη δήλωση θέλει να αμβλύνει τις γωνίες.
Από τη μία λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξασφαλίσει το μισθό των παπάδων, από την άλλη ότι αυτό θα γίνει με "...κατάλληλη αξιοποίηση του τμήματος εκείνου της εκκλησιαστικής περιουσίας που πραγματικά της ανήκει, αφού προηγουμένως θα έχει ολοκληρωθεί και η συναφής διαδικασία αποσαφήνισης του περιεχομένου της (κτήματα, αστικά ακίνητα, μοναστηριακή περιουσία κλπ) ύστερα από συνεννόηση με την Πολιτεία και πάντοτε ως προϊόν κοινής προσπάθειας επακριβούς προσδιορισμού της..."

Βάζει θέμα ιδιοκτησίας στην Εκκλησιαστική περιουσία δηλαδή; Και λαμβάνοντας υπόψη ότι για ένα χωράφι στο χωριό θέλουμε 10 χρόνια δικαστήρια μέχρι να αποσαφηνιστεί αν είναι δασικό η όχι και σε ποιον ανήκει, πόσο χρόνο χρειάζεται η αποσαφήνιση του περιεχομένου της;

Κι εγώ επιθυμώ να φύγουν από τη μέση τα μέχρι τώρα κόμματα εξουσίας. Η πολιτική τους διέλυσε τον τόπο, ειδικά τα τελευταία 5-6 χρόνια. Με τέτοιες δηλώσεις θα συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το απαιτούμενο ποσοστό για αυτοδυναμία να κυβερνήσει; Η έχει ενδείξεις ότι με τη στάση του θα λάβει υποστήριξη από άλλο κόμμα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ξαναρωτάω, πως θα γίνει ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας με τους ρασοφόρους να πληρώνονται από το κράτος;

Δεν ξέρω τι θέλει το ΚΚΕ, πάντως εγώ θα πληρωνα με την καρδιά μου παπάδες, μόνο αν κάναν κήρυγμα υπέρ του σοσιαλισμού. Βέβαια αυτό δε γίνεται, γιατί δεν μπορεί ένας ιδεαλιστής να μιλήσει για υλισμό.

Πρώτος στόχος ειναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους..Σαφές και δεδομένο ...Η Εκκλησία ας βρεί τα χρήματα ,οπως και κάθε άλλο δόγμα

Πάντως δεν θα κλείσουν οι Εκκλησίες και η πίστη του καθενός θα είναι σεβαστή...Κατανοώ πώς αυτό σε υπερβαίνει ,αλλα´τι να κάνουμε??

OK, θα το κάνω.
Σχετικά με το θέμα των δηλώσεων του Κουράκη, τώρα είδα τις διευκρινίσεις του ιδίου όπως αναρτήθηκαν στο σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.syriza.gr/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6/
Δεν κατάλαβα τι εννοεί και πως με αυτή τη δήλωση θέλει να αμβλύνει τις γωνίες.
Από τη μία λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξασφαλίσει το μισθό των παπάδων, από την άλλη ότι αυτό θα γίνει με "...κατάλληλη αξιοποίηση του τμήματος εκείνου της εκκλησιαστικής περιουσίας που πραγματικά της ανήκει, αφού προηγουμένως θα έχει ολοκληρωθεί και η συναφής διαδικασία αποσαφήνισης του περιεχομένου της (κτήματα, αστικά ακίνητα, μοναστηριακή περιουσία κλπ) ύστερα από συνεννόηση με την Πολιτεία και πάντοτε ως προϊόν κοινής προσπάθειας επακριβούς προσδιορισμού της..."

Βάζει θέμα ιδιοκτησίας στην Εκκλησιαστική περιουσία δηλαδή; Και λαμβάνοντας υπόψη ότι για ένα χωράφι στο χωριό θέλουμε 10 χρόνια δικαστήρια μέχρι να αποσαφηνιστεί αν είναι δασικό η όχι και σε ποιον ανήκει, πόσο χρόνο χρειάζεται η αποσαφήνιση του περιεχομένου της;

Κι εγώ επιθυμώ να φύγουν από τη μέση τα μέχρι τώρα κόμματα εξουσίας. Η πολιτική τους διέλυσε τον τόπο, ειδικά τα τελευταία 5-6 χρόνια. Με τέτοιες δηλώσεις θα συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το απαιτούμενο ποσοστό για αυτοδυναμία να κυβερνήσει; Η έχει ενδείξεις ότι με τη στάση του θα λάβει υποστήριξη από άλλο κόμμα;

Παρότι δεν είμαι αριστερός και δεν είμαι οπαδός του Συριζα, στο συγκεκριμένο θέμα μου φαίνονται τελείως λογικές οι δηλώσεις. Ότι δηλαδή θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα της περιουσίας της Εκκλησίας και αξιοποίηση ώστε από τα χρήματά της να πληρόνονται οι ιερείς. Δεν βλέπω τι άλλο καλύτερο μπορεί να γίνει. Να αρπάξει ξαφνικά το κράτος όλη την εκκλησιαστική περιουσία; Ή μήπως να μείνουν όλα όπως έχουν τώρα; Δεν φταίει ο Σύριζα που το κτηματολόγιο ξεκίνησε 500 φορές και ακόμη είναι ανύπαρκτο.

Εμένα μου φαίνεται ότι σε μια τελείως λογική τοποθέτηση του Συριζα, κάποιοι προσπαθούν να βρουν τέρατα και σημεία. Νομίζω ότι είναι προφανής η προπαγάνδα των ημερών...

Βέβαια, έχεις δίκιο ότι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως τραβήξει χρόνια λόγω της προβληματικής δικαιοσύνης. Όμως αυτό θα είναι σε κάποιες περιπτώσεις μόνον, όχι σε όλες. Και αυτό μάλλον έχει να κάνει με άλλο πρόβλημα (την αργή δικαιοσύνη) και όχι με τα εκκλησιαστικά.

Ο κύριος Κουρακης ας μάθει στα παιδια του ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στους νόμους και στο Σύνταγμα και μετά να ανάβει πυροτεχνήματα για ΔΙΑΦΟΡΑ θέματα.
Και αναφέρομαι στη περίπτωση που οι μπάτσοι είχαν στριμωγμένοι τον γιο του σε ταράτσα πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης και αυτός πήρε τηλ. τον τότε υφυπουργό Δημόσιας Τάξης Βουγια και ζητούσε να αφήσουν τον γιο του και τους φίλους του....Όπερ και εγενετω... Κάτι τέτοιους ΔΕΝ τους χρειάζεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Last edited:
Aν δεν μπεί link άμεσα,το πόστ θα φύγει.

Το ίδιο θα φύγουν και τα άσχετα με το θέμα μηνύματα,που θα πάνε στην χώρα.

χαχαχαχαχχα!!!! Ρε τον Κουράκη που έχει και "ταραξίες" στην οικογένεια του..... Ντροπή.... Θα έπρεπε να είναι εσώκλειστα στα κατηχητικά και να ψέλνουν μετά την "θητεία" τους, για τα "αναρχικά" μπάχάλα.....

Και πάλι πυροβολείται η λογική.......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Πρώτος στόχος ειναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους..Σαφές και δεδομένο ...Η Εκκλησία ας βρεί τα χρήματα ,οπως και κάθε άλλο δόγμα

Πάντως δεν θα κλείσουν οι Εκκλησίες και η πίστη του καθενός θα είναι σεβαστή...Κατανοώ πώς αυτό σε υπερβαίνει ,αλλα´τι να κάνουμε??

Οκ, κατάλαβα. Όπως το μνημόνιο θα γίνει 'πρόγραμμα'. Ετσι θα γίνει και ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας

Βέβαια, όπως όλα τα δεινά του μνημονίου θα παραμείνουν στο 'πρόγραμμα' έτσι και το κράτος θα διαχωριστεί από την εκκλησία, απλά οι παπάδες θα πληρώνονται από το κράτος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Οκ, κατάλαβα. Όπως το μνημόνιο θα γίνει 'πρόγραμμα'. Ετσι θα γίνει και ο διαχωρισμός κράτους εκκλησίας

Βέβαια, όπως όλα τα δεινά του μνημονίου θα παραμείνουν στο 'πρόγραμμα' έτσι και το κράτος θα διαχωριστεί από την εκκλησία, απλά οι παπάδες θα πληρώνονται από το κράτος.

Οκ το κατάλαβες με αυτο που έγραψα πώς ας βρεί τα χρήματα η Εκκλησία...για να πληρώνει τους ιερείς..

Παρότι δεν είμαι αριστερός και δεν είμαι οπαδός του Συριζα, στο συγκεκριμένο θέμα μου φαίνονται τελείως λογικές οι δηλώσεις. Ότι δηλαδή θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα της περιουσίας της Εκκλησίας και αξιοποίηση ώστε από τα χρήματά της να πληρόνονται οι ιερείς. Δεν βλέπω τι άλλο καλύτερο μπορεί να γίνει. Να αρπάξει ξαφνικά το κράτος όλη την εκκλησιαστική περιουσία; Ή μήπως να μείνουν όλα όπως έχουν τώρα; Δεν φταίει ο Σύριζα που το κτηματολόγιο ξεκίνησε 500 φορές και ακόμη είναι ανύπαρκτο.

Εμένα μου φαίνεται ότι σε μια τελείως λογική τοποθέτηση του Συριζα, κάποιοι προσπαθούν να βρουν τέρατα και σημεία. Νομίζω ότι είναι προφανής η προπαγάνδα των ημερών...

Βέβαια, έχεις δίκιο ότι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως τραβήξει χρόνια λόγω της προβληματικής δικαιοσύνης. Όμως αυτό θα είναι σε κάποιες περιπτώσεις μόνον, όχι σε όλες. Και αυτό μάλλον έχει να κάνει με άλλο πρόβλημα (την αργή δικαιοσύνη) και όχι με τα εκκλησιαστικά.

Η Εκκλησία δεν έχει πρόβλημα να αναστραφούν όλες οι συμφωνίες που έχουν σχέση με διάθεση της περιουσίας της στο κράτος και την ανάληψη της μισθοδοσίας των παπάδων από την ίδια. Το έχουν δηλώσει εδώ και καιρό αρκετοί δεσπότες.

Αυτό που ακούγεται ασαφές, είναι η αποστροφή "...αφού προηγουμένως θα έχει ολοκληρωθεί και η συναφής διαδικασία αποσαφήνισης του περιεχομένου της..."

Τι σημαίνει αυτό; Αν σημαίνει ότι το κράτος θα αποφασίσει μονομερώς ποια ακίνητα αδίκως έχουν καταγραφεί στην Εκκλησία και θα τα απαλλοτριώσει, συζητάμε ότι ανοίγουν τεράστια νομικά ζητήματα που θα μας εκθέσουν διεθνώς.

Αν πάλι σημαίνει αυτό που λες εσύ , κι εγώ σε προηγούμενο μήνυμα, δεν υπάρχει πρόβλημα κατά τη γνώμη μου.

Το θέμα είναι, προσφέρει κάτι η δήλωση αυτή του Κουράκη;

Σε ποιούς ψηφοφόρους κάνει ελκυστικό τον ΣΥΡΙΖΑ; Οι ήδη ψηφοφόροι του , δεν κουνιούνται, εκτός να πάνε κάποιοι στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ειδικά όσοι πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ από ΠΑΣΟΚ, έχουν ριζώσει εκεί.

Για όσους θα ψήφιζαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δε νομίζω ότι αυτή η θέση κάνει τη διαφορά για να γυρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιοι μένουν; ΚΚΕ-ΑΝΕΛ-Τζήμερος-ΧΑ. Δεν το σχολιάζω.

Από την άλλη, τι πέτυχε; Για εμένα, κλώτσησε (και αυτός) την καρδάρα με το γάλα.

Δεν έχουν αξιολογήσει την επιρροή των παπάδων στο ποίμνιο, ειδικά στην επαρχία.

Η ΝΔ, παραδοσιακά έκανε χατήρια στους ταξιτζήδες για να έχουν το ραδιόφωνο στο ΣΚΑΕΙ και να κάνουν προπαγάνδα υπέρ της ΝΔ στους επιβάτες.

Προφανώς αυτό έφερνε αποτελέσματα.

Ο Κουράκης έκανε το αντίθετο, έβαλε απέναντι όλους τους παπάδες της επικράτειας ,που αντί στην πλειοψηφία τους να μείνουν αμέτοχοι στα προεκλογικά, τώρα θα προσεγγίσουν το θέμα με γνώμονα τον Κουράκη.

Μπράβο!!!!

Αν πάλι σημαίνει αυτό που λες εσύ , κι εγώ σε προηγούμενο μήνυμα, δεν υπάρχει πρόβλημα κατά τη γνώμη μου.

Το θέμα είναι, προσφέρει κάτι η δήλωση αυτή του Κουράκη;

Ο Κουράκης πήγε σε ένα συνέδριο του ΑΠΘ "Εκκλησία και Αριστερά":

http://www.youtube.com/watch?v=ZQ0EpXe1JL8

Δεν φταίει αυτός αν την ομιλία του πολλοί προσπαθούν να την διαστρεβλώσουν. Καλά τα είπε. Και καλά έκανε που πήγε στο συνέδριο. Συμφωνείς; (δες λίγο από το βίντεο πρώτα)

Ο Κουράκης πήγε σε ένα συνέδριο του ΑΠΘ "Εκκλησία και Αριστερά":

Δεν φταίει αυτός αν την ομιλία του πολλοί προσπαθούν να την διαστρεβλώσουν. Καλά τα είπε. Και καλά έκανε που πήγε στο συνέδριο. Συμφωνείς; (δες λίγο από το βίντεο πρώτα)
Όχι μόνο το είδα, αλλά διάβασα και τη διευκρίνιση που ανάρτησε. Εσύ τη διάβασες;

Και ξαναλέω, είχε δουλειά να κάνει τη συγκεκριμένη τοποθέτηση; Κέρδισε κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ;

Τα πράγματα είναι απλά. Η πάμε για διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας με βάση θέσεις Λάσκι, η πάμε με βάση τα μέχρι τώρα νομοθετήματα, τίτλους ιδιοκτησίας κλπ.

Ποιο από τα δύο; Και στις δύο περιπτώσεις , ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει χαμένος.

Αν πάμε με προσέγγιση "κατάσχεση μέρους η όλης της εκκλησιαστικής περιουσίας αναγνωρίζοντάς την ως μόνιμο εχθρό" ξεκινάμε έναν πόλεμο. Αν πάμε με προσέγγιση "αναστροφή των συμφωνιών", οι εισηγητές ρισκάρουν να ξυπνήσει η ιεραρχία και να πει ναι!!!
Ενδεικτικά αναφέρω ότι όλοι οι παπάδες μαζί είναι 10.000. Να πούμε 15.000 ευρώ το χρόνο ο καθένας; Σύνολο 150 εκατ. Ευρώ το χρόνο σε σύνολο 17 δις μισθοδοσίας του δημοσίου.
Πόσο αποτιμάται το οικόπεδο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός σήμερα; Η Σωτηρία; Και αυτά είναι ελάχιστα από όσα μεταβίβασε η Εκκλησία στο κράτος στα πλαίσια της υφιστάμενης κατάστασης....

Εξυπακούεται ότι προκρίνουμε το διαχωρισμό ,έτσι;

EDIT: Και ως εκ θαύματος, ο Σταθάκης νωρίτερα σήμερα απαξιώνει την αποστροφή του Κουράκη
..http://www.zoomnews.gr/σταθάκης-είμαστε-σταθερά-υπέρ-του-δια/

Και μετά φταίω εγώ που χτυπάω το ΣΥΡΙΖΑ.

Last edited:
IMHO η μόνη σωστή κίνηση θα ήταν η εξής...
Θα πρέπει η εκκλησία να επιλέξει αν είναι δημόσια ή ιδιωτική.
Αν επιλέξει να είναι δημόσια, τότε θα πρέπει να είναι δημόσια και η περιουσία της.
Αν επιλέξει να είναι ιδιωτική, τότε το κράτος δεν έχει κανένα λόγο να δίνει λεφτά στην εκκλησία.

Αυτή τη στιγμή είναι μία κρατικοδίαιτη ιδιωτική επιχείρηση που λειτουργεί κάτω από ευνοϊκούς όρους.

Τα υπόλοιπα περί ειδικών φόρων και επιλογών στον πολίτη για το αν θέλει να πληρώσει την εκκλησία ή όχι είναι απλά γελοιότητες.

Για το ποδόσφαιρο και τις ομάδες δεν το συζητάω καν.
Κατάλοιπα της χούντας...

Όχι μόνο το είδα, αλλά διάβασα και τη διευκρίνιση που ανάρτησε. Εσύ τη διάβασες;

Και ξαναλέω, είχε δουλειά να κάνει τη συγκεκριμένη τοποθέτηση; Κέρδισε κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ;

Εδώ είναι η δήλωση:

http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/15396-2013-01-27-20-50-49

«Η ΝΔ έχοντας εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό με συνεχή και άδικη φορολογία και μείωση των εισοδημάτων, αναζητά τώρα συνενόχους στην πολιτική της αυτό και προς το σκοπό αυτό ανακάλυψε δήθεν πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της επιπλέον φορολογίας των Ορθοδόξων Χριστιανών» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη ΝΔ, ενώ παρέθεσε το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του στο συνέδριο:

«Προτείνουμε να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος. Είναι προφανές ότι, όταν ζητούμε τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, δεν νοείται μισθοδοσία ιερέων οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος από την Πολιτεία. Θα έλεγα ότι εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια εναλλακτική πρόταση. Η εναλλακτική πρόταση είναι να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία.

"Σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι απολύτως ενημερωμένοι ότι η δήλωσή τους ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι συνεπάγεται την επιβολή αυτού του φόρου. Πρέπει να σας πω ότι αυτή η λύση δεν είναι καινοφανής, δεν την ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολλές αστικές δημοκρατίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μισθοδοτούν τους κληρικούς".

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουράκης σημειώνει πως «είναι αστείο να δηλώνει η ΝΔ σε δελτίο Τύπου ότι η ανωτέρω θέση συνιστά επιπλέον φορολόγηση των Χριστιανών Ορθοδόξων και ότι τάχα αυτή η φορολόγηση συνιστά διωγμό των πιστών». Όπως αναφέρει, μιλά για χρήματα που ούτως ή άλλως συνεισφέρουν οι πολίτες μέσω της φορολογίας, απλώς αλλάζει ο τρόπος είσπραξής τους, αναλόγως των θρησκευτικών πεποιθήσεις των πολιτών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως, όπως ανέφερε και στη δευτερολογία του, σε κάθε περίπτωση «η όποια λύση για τη μισθοδοσία του κλήρου θα είναι προϊόν εξαντλητικού διαλόγου με την διοίκηση της εκκλησίας και με το σύνολο της κοινωνίας».

Καταλήγοντας ο κ. Κουράκης τονίζει πως «οι κατά κανόνα φτωχές οικογένειες των ιερωμένων της Ελλάδας, που μαζί με τον υπόλοιπο λαό βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση εξαιτίας των περικοπών της συγκυβέρνησης, δεν κινδυνεύουν από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές που προωθεί και εφαρμόζει η Ν.Δ. με τους κομματικούς συνεταίρους της».

Δηλαδή σε τι από αυτά διαφωνείς;

Που τα βρήκες όσα αναφέρεις για "τίτλους ιδιοκτησίας", "κατάσχεση περιουσίας" και τα άλλα άσχετα;;; Ποιος τα είπε αυτά;

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί λες ξανά και ξανά "Κέρδισε κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ;". Δηλαδή θα πρέπει να μιλάνε με μοναδικό σκοπό να κερδίσουν ψήφους;;;

Status
Not open for further replies.