Εμενα αυτο που μου εκανε μεγαλυτερη εντυπωση ειναι,η καθολου τυχαια,παραληψη του Κυρκου.
Αδειασμα κανονικο και μπραβο του.Και στελνει και μηνυματα...
Εμενα αυτο που μου εκανε μεγαλυτερη εντυπωση ειναι,η καθολου τυχαια,παραληψη του Κυρκου.
Κάτσε, εσύ τι νομίζεις; θα γίνει η σοσιαλιστική επανάσταση και θα τρως με χρυσά κουτάλια; Η διαφορά του ΚΚΕ με το σύριζα, είναι πως ο σύριζα προτείνει μέτρα φιλοδώρημα, ενώ με τα μέτρα του ΚΚΕ (τα οποία ξαναλέω, δεν είναι καπιταλιστικά), τη βγάζεις κάπως. Εκτός και αν προτείνεις μέχρι την επανάσταση να καθόμαστε στα αυγά μας.
Κοίτα μόνο μη γλυκαθεί ο κόσμος από τα φιλολαϊκά μέτρα που θα περάσεις και μετά λακίσει από τις επαναστατικές ζυμώσεις....
Αλλά, δεν περιμένω και πολλά από κάποιους που είναι αποκομμένοι από τις διεργασίες που συντελούνται στα λαϊκά στρώματα και κοιτάζουν αφ'υψηλού το λαό.
Πλάκα πλάκα, φαντάζεστε ο Τσίπρας να μάεθ πως ο Καραμανλής ίδρυσε την ΕΡΕ, το λάος του '60; Μην του το πείτε και σταματήσει το γλείψιμο.
αναρχοελιτιστης συριζαιος εισαι...![]()
Εγώ πάντως που είμαι, και κοιτάω τον λαό αφ' υψηλού με αποδείξεις, ( :worshippy: ), μάλλον άκουσα με μεγαλύτερη προσοχή τον λόγο του Τσίπρα χθες.
Αφενός απέδειξε (σε αντίθεση με ό,τι περίμενα) ότι η αποχή από τέτοιες εκδηλώσεις καταδεικνύουν μάλλον αμηχανία και αδυναμία χειρισμού εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, παρά πράξη διαμρτυρίας ή πολιτικής δήλωσης.
Διότι προτιμώ έναν "Χ" που θα πάει και θα αποκαλέσει τον Καραμανλή "συντηρητικό" και "ισχυρό πρόσωπο ενός αυταρχικού καθεστώτος, που είχε οικοδομηθεί μέσα σε διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε." από έναν "Ψ" που δεν θα πάει καθόλου και αφήσει τους παρισταμένους να χειροκροτούν σαν κόπανοι το υπόλοιπο σόι Καραμανλήδων που ευλογούν τα γένια τους.
Σημασία έχει λοιπόν το τι ελέχθει, με ποιον τρόπο, και σε ποιο κοινό. Όλα τα άλλα είναι για λαική "επαναστατική" κατανάλωση.
Α..Υποψιν...2002 είχε πάει ο Φλωράκης..
Οποτε koukle μάλλον θα πηγε να γλύψει και αυτός ε??
Ουτε την ιστορία του σύγχρονου ΚΚΕ δεν ξερεις..
Εγώ πάντως που είμαι, και κοιτάω τον λαό αφ' υψηλού με αποδείξεις, ( :worshippy: ), μάλλον άκουσα με μεγαλύτερη προσοχή τον λόγο του Τσίπρα χθες.
Αφενός απέδειξε (σε αντίθεση με ό,τι περίμενα) ότι η αποχή από τέτοιες εκδηλώσεις καταδεικνύουν μάλλον αμηχανία και αδυναμία χειρισμού εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, παρά πράξη διαμρτυρίας ή πολιτικής δήλωσης.
Διότι προτιμώ έναν "Χ" που θα πάει και θα αποκαλέσει τον Καραμανλή "συντηρητικό" και "ισχυρό πρόσωπο ενός αυταρχικού καθεστώτος, που είχε οικοδομηθεί μέσα σε διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε." από έναν "Ψ" που δεν θα πάει καθόλου και αφήσει τους παρισταμένους να χειροκροτούν σαν κόπανοι το υπόλοιπο σόι Καραμανλήδων που ευλογούν τα γένια τους.
Σημασία έχει λοιπόν το τι ελέχθει, με ποιον τρόπο, και σε ποιο κοινό. Όλα τα άλλα είναι για λαική "επαναστατική" κατανάλωση.
Αλλά ας δούμε ποιος πραγματικά ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής....
Θα μπορούσα να πω το θέλει η π***ανα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει (για τους "ουδέτερους" χειροκροτητές), αλλά ας απαντήσω με πολιτικά επιχειρήματα .
Ο καπιταλισμός περνάει διάφορα στάδια και βάσει αυτών των σταδίων οι κυβερνησεις των καπιταλιστών χρησιμοποιούν είτε το καρότο είτε το μαστίγιο. Οπότε, δεν είναι διαφορετικός ο Καραμανλής της ΕΡΕ από αυτόν της ΝΔ. Ο ίδιος ηγέτης είναι, της εγχώριας αστικής τάξης. Οπότε δεν άλλαξε ως άνθρωπος ούτε έκανε καμιά υπέρβαση, απλά άλλαξαν οι συνθήκες για την ανάπτυξη της αστικής τάξης. Άρα λοιπόν, πρώτο "λάθος" Τσίπρα.
Το δεύτερο λάθος που κάνουν πολλοί, είναι πως θεωρούν τον Καραμανλή της 2ης περιόδου ως ένα "σοσιαλιστή" ηγέτη που έκανε κρατικοποιήσεις. Η αλήθεια είναι βέβαια, πως το ελληνικό κεφάλαιο περνούσε δύσκολες στιγμές τότε και η μόνη σωτηρία γι' αυτόν ήταν να αγοράσει τις επιχειρήσεις το κράτος (να τους δώσει ζεστό χρήμα) και μετά να τους τις ξαναπουλήσει. Δηλαδή κερδισμένα θα έβγαιναν πάλι τα μονοπώλια.
Αλλά ας δούμε ποιος πραγματικά ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Αρα λοιπόν, τζάμπα το χειροκρότημα. Αλλά να μου πεις, τι θα ήμασταν οι κρυφοσυριζαίοι χωρίς χειροκροτητές;
Θα μπορούσα να πω το θέλει η π***ανα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει (για τους "ουδέτερους" χειροκροτητές), αλλά ας απαντήσω με πολιτικά επιχειρήματα .
Ο καπιταλισμός περνάει διάφορα στάδια και βάσει αυτών των σταδίων οι κυβερνησεις των καπιταλιστών χρησιμοποιούν είτε το καρότο είτε το μαστίγιο. Οπότε, δεν είναι διαφορετικός ο Καραμανλής της ΕΡΕ από αυτόν της ΝΔ. Ο ίδιος ηγέτης είναι, της εγχώριας αστικής τάξης. Οπότε δεν άλλαξε ως άνθρωπος ούτε έκανε καμιά υπέρβαση, απλά άλλαξαν οι συνθήκες για την ανάπτυξη της αστικής τάξης. Άρα λοιπόν, πρώτο "λάθος" Τσίπρα.
Το δεύτερο λάθος που κάνουν πολλοί, είναι πως θεωρούν τον Καραμανλή της 2ης περιόδου ως ένα "σοσιαλιστή" ηγέτη που έκανε κρατικοποιήσεις. Η αλήθεια είναι βέβαια, πως το ελληνικό κεφάλαιο περνούσε δύσκολες στιγμές τότε και η μόνη σωτηρία γι' αυτόν ήταν να αγοράσει τις επιχειρήσεις το κράτος (να τους δώσει ζεστό χρήμα) και μετά να τους τις ξαναπουλήσει. Δηλαδή κερδισμένα θα έβγαιναν πάλι τα μονοπώλια.
Αλλά ας δούμε ποιος πραγματικά ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Αρα λοιπόν, τζάμπα το χειροκρότημα. Αλλά να μου πεις, τι θα ήμασταν οι κρυφοσυριζαίοι χωρίς χειροκροτητές;
Η αλήθεια είναι ότι είμαι κρυφοσυριζαίος αλλά ντρέπομαι να το παραδεχτώ μην πέσω στα μάτια σου...
Α, ευχαριστούμε και για το μάθημα περί σταδίων του καπιταλισμού.
Βασικά εσείς θα έπρεπε να είχατε κάνει άγαλμα στον Καραμανλή.....![]()
Αν είχανε δράμι εξυπνάδας θα είχαν αναγνωρίσει πως η εξυπνότερη κίνηση του Καραμανλή ήταν η "καταδίκη" του ΚΚΕ στον ρόλο ενός δήθεν αντιδραστικού κόμματος. Μετέτρεψε το ΚΚΕ από ένα γνήσια κομμουνιστικό-επαναστατικό κόμμα σε μια αστική, light εκδοχή του με τυπική κοινοβουλευτική δράση και τίποτα περισσότερο. Το μετέτρεψε σε μέρος του συστήματος που υποτίθεται ότι αντιμάχεται με το πλέον ασφαλή τρόπο.
Ενώ αν είχε μείνει στην παρανομία τώρα πια θα είχε πετύχει την επανάσταση και θα τρώγαμε όλοι με χρυσά κουτάλια και μαγείρισσα την συντρόφισσα Αλέκα. Πω, πω τι χάσαμε, ε!...
Δεν «επανέφερε» ο Καραμανλής τη δημοκρατία. Αντίθετα εκλήθη, μετά την κατάρρευση της δικτατορίας, να βάλει «φράγματα» και «σιδεριές» στη δημοκρατία. Να υπονομεύσει τις κοινωνικές προϋποθέσεις που είχαν δημιουργηθεί για μια ευρύτερη δημοκρατία. Ο ρόλος του, λοιπόν, δεν ήταν θετικός, αλλά ανασταλτικός στην ιστορική διαδικασία ανάπτυξης της δημοκρατίας. Δεν προώθησε την ανάπτυξη, αλλά την «καταστολή» και τη συρρίκνωση της δημοκρατίας.Αν είχανε δράμι εξυπνάδας θα είχαν αναγνωρίσει πως η εξυπνότερη κίνηση του Καραμανλή ήταν η "καταδίκη" του ΚΚΕ στον ρόλο ενός δήθεν αντιδραστικού κόμματος. Μετέτρεψε το ΚΚΕ από ένα γνήσια κομμουνιστικό-επαναστατικό κόμμα σε μια αστική, light εκδοχή του με τυπική κοινοβουλευτική δράση και τίποτα περισσότερο. Το μετέτρεψε σε μέρος του συστήματος που υποτίθεται ότι αντιμάχεται με το πλέον ασφαλή τρόπο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.