Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Ρε άσε με εμένα. Εσύ που ζητάς ευθύνες απ την αριστερά, πως την παλεύεις?
Η κριτική στην αριστερά (που έχει χίλια μύρια προβλήματα, κανείς δεν το αμφισβητεί) είναι σαν αυτήν που έμεινε παρθένα για να ζήσει το παιδί της.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Τέλος πάντων. Κατά τη γνώμη μου το σοβαρότερο θέμα σήμερα είναι η Κίνα. Και δευτερευόντως η Ινδία. Η "σωστή" λύση θα ήταν να αποκτήσουν λογικούς μισθούς και εργατικά δικαιώματα οι εργαζόμενοι στην Κίνα. Χωρίς αυτό, είναι τρομερά δύσκολο να βρεθεί μια λύση.

Nικο για να αποκτησουν τετοια δικαιωματα πρεπει να ξεσηκωθουν.
Αλλιως ζησε Μαη μου...

Τέλος πάντων. Κατά τη γνώμη μου το σοβαρότερο θέμα σήμερα είναι η Κίνα. Και δευτερευόντως η Ινδία. Η "σωστή" λύση θα ήταν να αποκτήσουν λογικούς μισθούς και εργατικά δικαιώματα οι εργαζόμενοι στην Κίνα. Χωρίς αυτό, είναι τρομερά δύσκολο να βρεθεί μια λύση. Όμως αν στην Ρωσία τους πήρε 70 χρόνια να ξεφορτωθούν τα γκουλάγκ, στη Κίνα μπορεί να τους πάρει και χιλιετίες μέχρι να αποκτήσουν εργατικά δικαιώματα!

Οπότε ενδιάμεσα τι γίνεται; Ποιά μπορεί να είναι μια εφικτή πρόταση για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις δυτικές κοινωνίες ώστε να μην Κινεζοποιηθούμε; Τη στιγμή που δεν έμεινε σχεδόν κανένα μέσο πίεσης απέναντι στην εργοδοσία; Η οποία πλέον είναι εταιρίες τεραστίων διαστάσεων που δεν έχουν καμιά σχέση με εθνικά σύνορα. Το μόνο ουσιαστικό οικονομικό μέτρο που γνωρίζω είναι οι δασμοί. Όμως στον αιώνα της παγκοσμιοποίησης δεν νομίζω ότι είναι εφικτό.

Μέσα σε αυτό το παγκόσμιο περιβάλλον, η παραδοσιακή αριστερά έχει μείνει στο παρελθόν και εξακολουθεί να έχει σκοπό να πολεμήσει τον εχθρό "αστό" ο οποίος είναι ο μικρέμπορας και ο μπακάλης της γειτονιάς και ο βιομήχανος που πηγαίνει κάθε μέρα στο εργοστάσιο... πράγματα που στην δύση δεν υπάρχουν πια, και σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται πια να τους πολεμήσουν οι αριστεροί, θα τους σβήσουν τα μνημόνια!

Οπότε το ερώτημα είναι: στην πράξη, τι είναι εφικτό στην Ελλάδα σήμερα ώστε να βελτιωθεί ουσιαστικά η ζωή των ανθρώπων; Και βεβαίως να σταματήσει η ελεύθερη πτώση στην οποία βρισκόμαστε επί 3 χρόνια και δεν φαίνεται να έχει τέλος. Αν πιστεύετε ότι η λύση είναι ο Τσίπρας και είστε και ενθουσιασμένοι για την προοπτική αυτή, τότε μπράβο σας! Εγώ δεν βλέπω φως πουθενά...

Λοιπόν αφού σκας για την αριστερά να σου πω και εγώ πως θέλω την ΔΕΞΙΑ. Την θέλω πιο αγωνιστική,επαναστατική, να σταματήσει τους πολέμους,να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, να δημιουργήσει την αταξική κοινωνία και εν τέλει να δημιουργήσει τον παράδεισο επί της γης.

Τώρα είμαστε οκ??

Λοιπόν αφού σκας για την αριστερά να σου πω και εγώ πως θέλω την ΔΕΞΙΑ. Την θέλω πιο αγωνιστική,επαναστατική, να σταματήσει τους πολέμους,να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, να δημιουργήσει την αταξική κοινωνία και εν τέλει να δημιουργήσει τον παράδεισο επί της γης.

Τώρα είμαστε οκ??

Φίλε η δεξιά σκοπό έχει το 10% των πιό πλούσιων ανθρώπων, να γίνουν ακόμη πιο πλούσιοι και να περνάνε ακόμη πιο καλά και άνετα.

Τα καταφέρνει μια χαρά λοιπόν!

Το θέμα είναι η αριστερά να προσφέρει ένα όραμα της προκοπής για εμάς τους υπόλοιπους.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ρε άσε με εμένα. Εσύ που ζητάς ευθύνες απ την αριστερά, πως την παλεύεις?
Η κριτική στην αριστερά (που έχει χίλια μύρια προβλήματα, κανείς δεν το αμφισβητεί) είναι σαν αυτήν που έμεινε παρθένα για να ζήσει το παιδί της.

Δεν ζήτησα ευθύνες. Έγραψα τον προβληματισμό μου και την αγωνία μου. Εσύ δεν φαίνεται να έχεις καμιά αγωνία, ούτε σε προβληματίζει κάτι, πιστεύεις στον Τσίπρα, οπότε εμάς που δεν μας ικανοποιούν οι επιλογές που υπάρχουν θεωρείς ότι δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να μιλάμε καν!...

Φίλε η δεξιά σκοπό έχει το 10% των πιό πλούσιων ανθρώπων, να γίνουν ακόμη πιο πλούσιοι και να περνάνε ακόμη πιο καλά και άνετα.

Τα καταφέρνει μια χαρά λοιπόν!

Πολυ βαζεις...Αυτη τη στιγμη μας πηδαει το 1%.
Και με βαση το φαταουλισμο του νεοφιλελευθερισμου θα ισχυσει η ρηση του Χαιλαντερ:There can be only one....

Δεν ζήτησα ευθύνες. Έγραψα τον προβληματισμό μου και την αγωνία μου. Εσύ δεν φαίνεται να έχεις καμιά αγωνία, ούτε σε προβληματίζει κάτι, πιστεύεις στον Τσίπρα, οπότε εμάς που δεν μας ικανοποιούν οι επιλογές που υπάρχουν θεωρείς ότι δεν έχουμε δικαίωμα ούτε να μιλάμε καν!...
Πιστεύω εις Έναν Θεό, Πατέρα Παντοκράτορα, ποιητή κλπ κλπ κλπ
Έχεις δικαίωμα να λες ότι θες ρε συ, αυτό έλειπε. Με στενοχωρείς όμως ρε γμτ. Ίδια μυαλά με τον κούκλο? ΤΣ ΤΣ ΤΣ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Αν μου πεις ότι σ αρέσει και η Τζέσικα, θα έρθω να με κεράσεις κανά τσίπουρο.

Ποιά Τζέσικα εννοείς; Την Chastain, την Lange; Μου αρέσουν και οι δύο, αλλά πιό πολύ η δεύτερη (τι γυναικάρα που ήταν στο Ο Ταχυδρόμος χτυπάει Πάντα Δυό Φορές).

edit: Τώρα είδα το ποστ για την Άλμπα. Εντάξει, ωραίο γκομενάκι ήταν στο Sin City, αλλά τα ψάχνει...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ποιά Τζέσικα εννοείς; Την Chastain, την Lange; Μου αρέσουν και οι δύο, αλλά πιό πολύ η δεύτερη (τι γυναικάρα που ήταν στο Ο Ταχυδρόμος χτυπάει Πάντα Δυό Φορές).

Rabbitt...:Banane0:

Αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη. Θέλω να πιστεύω ότι ο υπέρμυγας έκανε απλά πλάκα και ότι ο Κώστας μπερδεύτηκε.

Καλά ρε σεις, ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ?????

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Αισθάνομαι βαθύτατη θλίψη. Θέλω να πιστεύω ότι ο υπέρμυγας έκανε απλά πλάκα και ότι ο Κώστας μπερδεύτηκε.

Καλά ρε σεις, ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ?????

bart-simpson2.jpg

να δημιουργήσει την αταξική κοινωνία

Με τον απαρχαιωμένο όρο "αταξική κοινωνία", στον οποίο έχει κολλήσει η Αριστερά από το 19ο αιώνα, εννοείς μια κοινωνία όπου στα σχολεία δε θα υπάρχουν τάξεις;
Ή μια κοινωνία χωρίς ταξί; :Banane0:

Με τον απαρχαιωμένο όρο "αταξική κοινωνία", στον οποίο έχει κολλήσει η Αριστερά από το 19ο αιώνα, εννοείς μια κοινωνία όπου στα σχολεία δε θα υπάρχουν τάξεις;
Ή μια κοινωνία χωρίς ταξί; :Banane0:

Ακριβώς! Άλλη μια παντελώς απαρχαιωμένη έννοια που στις μέρες μας δεν σημαίνει τίποτα απολύτως! Άσε που πολλοί είναι τόσο αμόρφωτοι που μπερδεύουν τα λεφτά με την "τάξη"!

Στην Ελλάδα κουμάντο κάνει ο Κόκκαλης, ο Βαρδινογιάννης, ο Μπόμπολας, και μερικοί ακόμη. Άντε όλοι μαζί να είναι 100 άτομα. Ίσως και πολλούς να λέω. Αυτοί αποτελούν "τάξη";;;

Όχι βέβαια!

Γενικότερα, βλέπετε γύρω σας κάποια "ταξική συνείδηση";;; Σε οποιονδήποτε!

Όχι βέβαια!

Βοηθάει σε τίποτα να μιλάμε σήμερα για "τάξεις";;;

Όχι βέβαια!

Αλλά άμα ο άνθρωπος είναι κολλημένος σε φρασεολογία που την έμαθε μικρός και την πίστεψε σαν το ευαγγέλιο, άντε να αλλάξει...

Και να μην ξεχνάμε ότι και η παγκοσμιοποίηση και η αταξική κοινωνία και η έλλειψη διακρίσεων είναι παλιά αιτήματα της αριστεράς που σήμερα πια ισχύουν πλήρως στις ΗΠΑ. Κανένας δεν σε εμποδίζει να πας στο Χάρβαρντ αν είσαι ικανός, όπου και να γεννήθηκες, απ' όπου και να ξεκίνησες. Αν βέβαια είσαι ικανός. Κανένας δεν σε εμποδίζει να δουλέψεις στην Goldman Sachs και σίγουρα δεν θα σε ρωτήσει κανείς σε τι ... "τάξη" ανήκεις! Ούτε αν είσαι "αστός".

Αντιθέτως, αν είσαι ικανός και εργάζεσαι σκληρά και τους κάνεις τη δουλειά που θέλουν να τους κάνεις, σε παίρνουν έστω κι αν ξεκίνησες από το δρόμο ορφανός. Καμιά σχέση, ας πούμε, με τον Πρωσικό στρατό που γινόσουν αξιωματικός μόνο αν προερχόσουν από συγκεκριμένη τάξη. Αυτές τις ανοησίες σήμερα τις έχουν ξεπεράσει οι μεγάλοι οργανισμοί: παίρνουν τους καλύτερους που θα κάνουν τη δουλειά που θέλουν. Ανεξάρτητα από τάξη, χρώμα, καταγωγή, σεξουαλικές προτιμήσεις κλπ.

Το πρόβλημα είναι ότι "η δουλειά που θέλουν να γίνει" ευνοεί μόνο την ελίτ.

Πρόκειται όμως καθαρά για οικονομική ελίτ. Δεν είναι τάξη, οποιοσδήποτε μπαίνει αν έχει τα λεφτά. Ο Michael Jordan είναι ιδιοκτήτης ομάδας και μέλος της ελίτ και παίζει γκολφ με τους τραπεζίτες, έστω κι αν γεννήθηκε σε γκέτο.

Και έχουμε ακόμη αριστερούς που κάνουν "ανάλυση" για τις "τάξεις" λες και είμαστε ακόμη στην 19ο αιώνα... Και περιμένετε από αυτούς λύση στα σημερινά προβλήματα;;;

Τελικά είναι καιρός η αριστερά...
...

Tι συμβαίνει στην αριστερά και στον σύριζα ???
Διάβασε τις τελευταίες 5 σελίδες και θα έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα. Και οτι συμπέρασμα βγάλεις, μέσα θα πέσεις :))
Γίνονται πολλές εσωτερικές τριβές, συζητήσεις και διεργασίες, αλλά εγώ προτιμώ Τζέσσικα Αλμπα αντίθετα με την γραμμή Τσίπρα να σπρωχτει η Ναόμι Κάμπελ πάσει θυσία εν όψει και του αντιρατσιστικού :))))

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Tι συμβαίνει στην αριστερά και στον σύριζα ???
Διάβασε τις τελευταίες 5 σελίδες και θα έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα. Και οτι συμπέρασμα βγάλεις, μέσα θα πέσεις :))
Γίνονται πολλές εσωτερικές τριβές, συζητήσεις και διεργασίες, αλλά εγώ προτιμώ Τζέσσικα Αλμπα αντίθετα με την γραμμή Τσίπρα να σπρωχτει η Ναόμι Κάμπελ πάσει θυσία εν όψει και του αντιρατσιστικού :))))

Είναι ολοφάνερο ότι δεν ξέρουν τι θέλουν. Πέρασε ένας χρόνος από τις εκλογές και ακόμη δεν έχουν αποκρυσταλώσει κάποια βασικά θέματα και αρχές. Δηλαδή πότε θα είναι έτοιμοι;;; Έκανε ο Σαμαράς την επιστράτευση των καθηγητών, ο Σύριζα απροετοίμαστος. Ουσιαστικά καμιά απάντηση. Ήρθε το μαύρο της ΕΡΤ για το οποίο όλη η Ευρώπη έγραφε αρνητικά, ο Σύριζα αντί να το πιάσει και να το κάνει σημαία, απλώς έκανε ομιλία του Τσίπρα στο Σύνταγμα και μετά τέλος. Πρακτικά η EBU έδρασε περισσότερο από τον Σύριζα!!!

Και εδώ μέσα έχουμε τις πλακίτσες με τις "τάξεις", και τους "αστούς", και τα (πράσινα) άλογα του 19ου αιώνα.

Status
Not open for further replies.