Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Τι αποδεικνύει το βίντεο?? Οτι είναι το ίδιο επάγγελμα?

Ότι αυτά τα επαγγέλματα έχουν στους κόλπους τους μεγάλο ποσοστό ΧΑυγητών.
Θα έλεγα, μεγαλύτερο και από τον στρατό.

Για το πότε πήγαν στο συγκεκριμένο δεν το ξέρω.....
Υποστηρίζει τους δημοτικούς "μπάτσους" (κατά Βούτση).

Επίσης, τα τελευταία μηνύματα από την Κουμουνδούρου μιλάνε για παύση πληρωμών για 3-4 μήνες μέχρι να γίνει η επαναδιαπραγμάτευση, διαγραφή του επαχθούς κομματιού του χρέους, κλπ κλπ...
Αυτά δηλαδή που λένε τόσα χρόνια οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Μη γελιόμαστε, το μέγιστο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι αυτό. Όχι το αν θα κυβερνήσει αριστερό κόμμα, δεξιό ή κεντρώο.
Ο Έλληνας, γιατί να ψηφίσει λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ, που απλά συμφώνησε κάποια δεδομένη στιγμή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και να μη ψηφίσει Ανεξάρτητους Έλληνες που μένουν σε αυτή τη φιλοσοφία εδώ και 2 (τουλάχιστον) χρόνια;
Ποιο κόμμα θα εμπνεύσει την εμπιστοσύνη του κόσμου περισσότερο;

Συμφωνώ.
Το "αυτοαναιρειται" είναι η λέξη κλειδί. Και η στροφή του Πιτσιρίκου - για όσους παρακολουθούν και θυμούνται - ξεκίνησε με την επίθεση στον Κουράκη και την κρίση "πατριωτισμού" σχετικά με τα "εθνικά" θέματα...

Δηλαδή αυτό που νομίζετε μερικοί μερικοί είναι ότι ο Πιτσιρίκος είναι άλλος ένας Αριστερός που αλλαξοπίστησε και πρόδωσε τα τίμια και ιερά της αριστεροσύνης!!!

(Πλάκα δεν έχει;;; )

Δηλαδή αυτό που νομίζετε μερικοί μερικοί είναι ότι ο Πιτσιρίκος είναι άλλος ένας Αριστερός που αλλαξοπίστησε και πρόδωσε τα τίμια και ιερά της αριστεροσύνης!!!

(Πλάκα δεν έχει;;; )

... οκ, αν αυτό κατάλαβες δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη.

Ότι αυτά τα επαγγέλματα έχουν στους κόλπους τους μεγάλο ποσοστό ΧΑυγητών.
Θα έλεγα, μεγαλύτερο και από τον στρατό.

Υποστηρίζει τους δημοτικούς "μπάτσους" (κατά Βούτση).

Επίσης, τα τελευταία μηνύματα από την Κουμουνδούρου μιλάνε για παύση πληρωμών για 3-4 μήνες μέχρι να γίνει η επαναδιαπραγμάτευση, διαγραφή του επαχθούς κομματιού του χρέους, κλπ κλπ...
Αυτά δηλαδή που λένε τόσα χρόνια οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Μη γελιόμαστε, το μέγιστο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι αυτό. Όχι το αν θα κυβερνήσει αριστερό κόμμα, δεξιό ή κεντρώο.
Ο Έλληνας, γιατί να ψηφίσει λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ, που απλά συμφώνησε κάποια δεδομένη στιγμή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και να μη ψηφίσει Ανεξάρτητους Έλληνες που μένουν σε αυτή τη φιλοσοφία εδώ και 2 (τουλάχιστον) χρόνια;
Ποιο κόμμα θα εμπνεύσει την εμπιστοσύνη του κόσμου περισσότερο;

Ε καλά έχουμε βάλει αρκετά post με στοιχεία για τα ποσοστά της ΧΑ στους μπάτσους. Τώρα αποδεικνύεται και για τους δημοτόμπατσους.... Οκ.

Για το δεύτερο που λες, υπάρχει, ΙΜΟ, τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο και μακριά απο εμένα τέτοιες συγκρίσεις.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μέσω του Χαικάλη(εδώ γελαμε), ανέφεραν οτι θα διώξουν απο την Ελλάδα και τους νόμιμους μετανάστες.... Στο Εθνικιστικό τους δηλαδή πρόταγμα δεν βλέπω και μεγάλες διαφορές απο ΧΑ και ΝΔ....

Βέβαια βλέπω οτι δεν σε ενδιαφέρει αν θα κυβερνήσει Αριστερό, Δεξιό, κλπ κόμμα..... Άρα τα εξισώνεις....και διαλύεις τον παράγοντα "Ιδεολογία" όπως κάνουν και άλλοι συνφορουμίτες. Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως.

Δεν είπα ότι εγώ συμφωνώ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί, πάνω στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μάλιστα.
Και δεν εξισώνω κάτι. Απλά θεωρώ ότι η όποια ιδεολογία έχει γίνει δευτερεύον θέμα σε σχέση με τα προβλήματα που έχει η χώρα.
Και πιστεύω ότι αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε αύξηση του ποσοστού της ΧΑ και μείωση του ΚΚΕ.
Να δεχτώ ότι υπάρχουν 500.000 ηλίθιοι, κρυμμένοι φασίστες, όπως θέλεις πες τους, που ψήφισαν ΧΑ.
Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ τι έγιναν; Φασίστες και ψήφισαν ΧΑ ή κρύφτηκαν;

Τον παράγοντα ιδεολογία δεν τον διέλυσα εγώ. Η πολιτική σκηνή και αυτοί που θα έπρεπε να τον υπηρετούν τον διέλυσαν.
Μην τα ρίχνεις λοιπόν σε μένα (ή στους άλλους συμφορουμίτες).
Σαμαρίζεις επικινδύνως... :p

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Και δεν εξισώνω κάτι. Απλά θεωρώ ότι η όποια ιδεολογία έχει γίνει δευτερεύον θέμα σε σχέση με τα προβλήματα που έχει η χώρα.
Και πιστεύω ότι αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε αύξηση του ποσοστού της ΧΑ και μείωση του ΚΚΕ.
Να δεχτώ ότι υπάρχουν 500.000 ηλίθιοι, κρυμμένοι φασίστες, όπως θέλεις πες τους, που ψήφισαν ΧΑ.

Τον παράγοντα ιδεολογία δεν τον διέλυσα εγώ. Η πολιτική σκηνή και αυτοί που θα έπρεπε να τον υπηρετούν τον διέλυσαν.

Τι λές ρε σύ;:BDGBGDB55:
Μπάνιο γρήγορα σε κρύα θάλασσα...:Banane0:

Μα φυσικά δεν τα ρίχνω σε εσένα.

Όταν λες όμως, οτι δεν έχει σημασία ποιος θα κυβερνήσει εν τέλει, τότε εξισώνεις και δεν αποδέχεσαι την διαφορετικότητα της ιδεολογίας. Αυτο σε καθιστά και υποστηρικτή...

Μιχάλη πέρνεις μια ομάδα από πιθανά τακτικά μέτρα (παύση πληρωμών, αναδιαπραγμάτευση και λογιστικό έλεγχο με κούρεμα) και τα κάνεις μεζούρα με την οποία 'ταυτίζεις' κόμματα. Αυτά από μόνα τους δεν αποτελούν καν πολιτική πρόταση αντιμετώπισης και υπέρβασης της κρίσης. Ούτε έχει νόημα η εφαρμογή τους έτσι, ξεκομμένα. Αν σε αυτά περιορίζεται η πρόταση των ΑνΕλ τόσο το χειρότερο γι' αυτούς. Για το ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν ισχύει. Αυτά συνδυάζονται άρρηκτα με άλλες προτάσεις σε ένα σύνολο θέσεων που τις διέπει σαφώς συγκεκριμένη ιδεολογία και κοινωνική ανάλυση.

Δαμιανέ επειδή έχω ρίξει μια ματιά στις θέσεις που αναφέρεις, μπορείς να μου πεις τη γνώμη σου περί διαγραφής χρεών προς τις τράπεζες, όσων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν? Επίσης αν πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο τομέα (στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που διακομματικά υποστηρίζεται) με ποιό ακριβώς τρόπο θα γίνει η αναδιάρθρωση κατα Σύριζα...

Επίσης τη γνώμη σου για το αν γνωρίζουν την κατάσταση του κράτους και αν έχουν κάποιο πλάνο για τις δύσκολες ημέρες της διακυβέρνησης της χώρας...
Θα πάρουν κάποιο δυσάρεστο μέτρο? πως θα αντιδράσουν στις διαδηλώσεις όταν μπαχαλάκηδες θα ξαναχαλάνε το κόσμο?
Έχω δεκάδες άλλες απορίες, πχ σε εθνικά θέματα ή στην εκμετάλλευση του όποιου πλούτου της χώρας κτλ... αλλά να μην κουράσω.

Η δική μου άποψη (παρ' ότι τους υποστήριξα και μάλλον θα το ξανακάνω), είναι ότι εν τέλει δεν πολυ-θέλουν να κυβερνήσουν. Πιστεύω αυτό, για να μην πιστέψω ότι είναι εντελώς ανίκανοι, μιας και δεν μπόρεσαν να συνασπίσουν ούτε καν το ποσοστό των ανέργων... όσον δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο... όσων στέλνουν τα παιδιά τους νηστικά στο σχολείο... κοκ

Δαμιανέ επειδή έχω ρίξει μια ματιά στις θέσεις που αναφέρεις, μπορείς να μου πεις τη γνώμη σου περί διαγραφής χρεών προς τις τράπεζες, όσων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν?

Αυτό είναι το απλούστερο όλων. Το κάνουν ήδη τα πρωτοδικεία με εφαρμογή του νόμου Κατσέλη, ή αυτοκουρεύονται οι ίδιες οι τράπεζες (π.χ κατά 50%) όταν δεν έχεις περιουσιακά στοιχεία και προτείνεις συμβιβασμό. Για την ανακεφαλαιοποίηση που θα χρειαστεί, στέκομαι στη δήλωση Τσίπρα (σε παρουσίαση του βιβλίου του Κοτζιά στο ΕΒΕΑ), πως δεν είναι ανάγκη να φορτωθεί το κράτος με τα σκατά των τραπεζών και πρέπει πιθανόν να σκεφτούν τη δημιουργία νέου τραπεζικού πυλώνα. Οπότε, αν κάποιες τράπεζες δεν θα τα βγάλουν πέρα... θα κλείσουν. :rolleyes:

Για απολύσεις στο Δημόσιο δεν έχει μιλήσει πουθενά, ούτε είναι θέση του. Και καλώς. Για τα υπόλοιπα δε θεωρώ πως έχουν νόημα αναλυτικά σχέδια, γιατί η πραγματικότητα θα τα κάνει κουρελόχαρτο. Ας έρθει η στιγμή και ας έχουμε εγκαταλείψει τον καναπέ και τα λέμε...

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Τι λές ρε σύ;:BDGBGDB55:
Μπάνιο γρήγορα σε κρύα θάλασσα...:Banane0:

Πάμε Ικαρία; :p

Μα φυσικά δεν τα ρίχνω σε εσένα.

Όταν λες όμως, οτι δεν έχει σημασία ποιος θα κυβερνήσει εν τέλει, τότε εξισώνεις και δεν αποδέχεσαι την διαφορετικότητα της ιδεολογίας. Αυτο σε καθιστά και υποστηρικτή...

Δεν το λέω εγώ.
Τον κόσμο βλέπω να έχει φτάσει στο σημείο να μην τον νοιάζει.
Εσύ δεν το βλέπεις καθημερινά;

Δεν το λέω εγώ.
Τον κόσμο βλέπω να έχει φτάσει στο σημείο να μην τον νοιάζει.
Εσύ δεν το βλέπεις καθημερινά;

Ο κόσμος Μιχάλη μετά την μεταπολίτευση ήταν έτσι. Το 2010 ήταν κομβικό σημείο. Μερίδα του κόσμου άνοιξε τα μάτια και έχω πάμπολλα παραδείγματα στον στενό μου κύκλο.... Όμως και με ευθύνη της Αριστεράς, η ευκαιρία πέρασε.....

Οι ιδεολογίες είναι εδώ και πάντα θα είναι. Αλλιώς είσαι ένα άβουλο πλάσμα που σε κάνουν ότι θέλουν.

Θα φανεί λοιπόν τι θα γίνει μέσα στο 2013 ή το αργότερο το 2014......

Ο κόσμος Μιχάλη μετά την μεταπολίτευση ήταν έτσι. Το 2010 ήταν κομβικό σημείο. Μερίδα του κόσμου άνοιξε τα μάτια και έχω πάμπολλα παραδείγματα στον στενό μου κύκλο....

Μετά τη μεταπολίτευση ο κόσμος είχε την "πολυτέλεια" να παλέψει για την οποιαδήποτε ιδεολογία του Αιμίλιε.
Τώρα ο κόσμος έχει φτάσει στο σημείο να πηδάει από τα παράθυρα και η κάθε ιδεολογία έχει πάει πίσω στις προτεραιότητές του.
Και κανείς δεν είναι σε θέση να τους κρίνει για αυτό.

Οι ιδεολογίες είναι εδώ και πάντα θα είναι. Αλλιώς είσαι ένα άβουλο πλάσμα που σε κάνουν ότι θέλουν.

Βρε και εγώ μαζί σου είμαι!
Αν κάτι μας κρατάει ακόμη ζωντανούς, αυτή είναι η ιδεολογία μας!
Σκέφτεσαι τι θα γινόταν ο κόσμος αν δεν υπήρχε αλληλοστήριξη;
Αν δεν αφαιρούσε ο καθένας από ένα πιάτο από το τσουκάλι του για να φάει και ο διπλανός;
Η ιδεολογία όμως υπάρχει μόνο στην κοινωνία πλέον. Και όχι στο πολιτικό σκηνικό.

Θα φανεί λοιπόν τι θα γίνει μέσα στο 2013 ή το αργότερο το 2014......

Όμως και με ευθύνη της Αριστεράς, η ευκαιρία πέρασε.....

Δεν είναι ανάποδο quote.
Απλά εσύ απαντάς στον εαυτό σου. :p
Εντάξει, βλέπω το ποτήρι μισοάδειο και με τρύπα στον πάτο. Blame me for that...

Το έχω ρίξει στα ουζάκια με μεζέ ένα πιατάκι ιδεολογία με ολίγη από τον δρόμο που έχω στο όνομα της γιαγιάς μου...
Α δεν το ήξερες;
Πςςςςς! Αρχοντιλίκια!
Μνοία το ΚΚΕ για τη γιαγιά!
Δρόμο στο όνομά της στα Γιάννενα, κάπου έχει και άγαλμα, αλλά από τσιτσί νιετ. :p

Δεν είναι ανάποδο quote.
Απλά εσύ απαντάς στον εαυτό σου. :p
Εντάξει, βλέπω το ποτήρι μισοάδειο και με τρύπα στον πάτο. Blame me for that...

Η ευκαιρία πέρασε για να γίνει κάτι με μπροστάρη την Αριστερά και οργανωμένα. Το τι θα γίνει δεν το ξέρει κανείς. Πιθανότατα κάτι με εξεγερσιακό χαρακτήρα και όχι Επαναστατικό(μιας και χάθηκε η ευκαιρία που είπα)...

Το έχω ρίξει στα ουζάκια με μεζέ ένα πιατάκι ιδεολογία με ολίγη από τον δρόμο που έχω στο όνομα της γιαγιάς μου...
Α δεν το ήξερες;
Πςςςςς! Αρχοντιλίκια!
Μνοία το ΚΚΕ για τη γιαγιά!
Δρόμο στο όνομά της στα Γιάννενα, κάπου έχει και άγαλμα, αλλά από τσιτσί νιετ. :p

Κανόνισε να σούρθει το βράδυ στον ύπνο σου:Banane0:

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Η ευκαιρία πέρασε για να γίνει κάτι με μπροστάρη την Αριστερά και οργανωμένα. Το τι θα γίνει δεν το ξέρει κανείς. Πιθανότατα κάτι με εξεγερσιακό χαρακτήρα και όχι Επαναστατικό(μιας και χάθηκε η ευκαιρία που είπα)...

Άρα συμφωνείς ότι αν είναι να γίνει κάτι δεν θα γίνει με μπροστάρη την αριστερά.
Για ποια ιδεολογία μιλάς τότε;
Αφού (προφανώς), αν γίνει, δεν θα γίνει υπό τη σκεπή κάποιας συγκεκριμένης ιδεολογίας...

Κανόνισε να σούρθει το βράδυ στον ύπνο σου:Banane0:

Σάμπως και θα την καταλάβω; :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Άρα συμφωνείς ότι αν είναι να γίνει κάτι δεν θα γίνει με μπροστάρη την αριστερά.
Για ποια ιδεολογία μιλάς τότε;
Αφού (προφανώς), αν γίνει, δεν θα γίνει υπό τη σκεπή κάποιας συγκεκριμένης ιδεολογίας...

Μα γράφω ρε Μιχάλη οτι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και αναφέρομαι σε Εξέγερση και όχι Επανάσταση. Οι εξεγέρσεις όπως γνωρίζεις είναι τυφλές και αν δεν μπουν μπροστάρηδες οι άνθρωποι με τις ιδεολογίες(Αριστεράς, Δεξιάς, κλπ) τότε θα συνεχιστεί η εξέγερση μέχρι που θα επέμβει ή ο στρατός ή οι "νέοι" Δικτάτορες...(δεν δέχομαι ως Ιδεολογία τον φασισμό)....ή και τα δύο.

Αυτό είναι το απλούστερο όλων. Το κάνουν ήδη τα πρωτοδικεία με εφαρμογή του νόμου Κατσέλη, ή αυτοκουρεύονται οι ίδιες οι τράπεζες (π.χ κατά 50%) όταν δεν έχεις περιουσιακά στοιχεία και προτείνεις συμβιβασμό. Για την ανακεφαλαιοποίηση που θα χρειαστεί, στέκομαι στη δήλωση Τσίπρα (σε παρουσίαση του βιβλίου του Κοτζιά στο ΕΒΕΑ), πως δεν είναι ανάγκη να φορτωθεί το κράτος με τα σκατά των τραπεζών και πρέπει πιθανόν να σκεφτούν τη δημιουργία νέου τραπεζικού πυλώνα. Οπότε, αν κάποιες τράπεζες δεν θα τα βγάλουν πέρα... θα κλείσουν. :rolleyes:

Για απολύσεις στο Δημόσιο δεν έχει μιλήσει πουθενά, ούτε είναι θέση του. Και καλώς. Για τα υπόλοιπα δε θεωρώ πως έχουν νόημα αναλυτικά σχέδια, γιατί η πραγματικότητα θα τα κάνει κουρελόχαρτο. Ας έρθει η στιγμή και ας έχουμε εγκαταλείψει τον καναπέ και τα λέμε...

Αυτά υπέθεσα και εγώ.

1) Γιατί λοιπόν δεν λένε ανοιχτά ότι θα βάλουν λουκέτο στις μισές τράπεζες?
|(να χαρώ και εγώ λίγο...)

2) Οπότε όλοι οι βολεμένοι της Πασοκ/ΝΔ ΑΕ θα παραμείνουν στις θέσεις τους, φαντάζομαι... μάλιστα...
και ο κολλητός μου με πτυχίο, όρεξη για δουλειά και τουλάχιστον μέτρια ευφυΐα, ας μείνει για άλλα 3 χρόνια άνεργος... επειδή δε γλύφει κώλους...
Μας τελειώσαν τα καρύδια, αυτό ξέρω εγώ...

Συμφωνούμε πάντως ότι στη πορεία όλα τα σχέδια γίνονται κουρελόχαρτα... μακάρι κάποτε να μάθουμε Δαμιανέ.

thanx για την απάντηση

Status
Not open for further replies.