Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Εγώ φίλε Bios, αυτά που λες, και ειδικά γι αυτούς που μας έφεραν εδώ δεν θέλω να πει κουβέντα.
Θέλω όμως, όταν κι αν βγει, να τους γ....σει όρθιους με όποιον τρόπο μπορεί.
Εκεί θα φανεί -ανάμεσα σε άλλα- τι σκοπό έχει ο Σύριζα.
Και δεν θέλω να τα πει τώρα γιατί το σύστημα θα τον λιανίσει και δεν πρόκειται να βγει ποτέ.
Όταν όμως βγει, άσχετα τι θα κάνει με τους έξω, εδώ στα δικά μας, πρέπει να πάρει χαρτί μολύβι, να διαγράψει μονομιάς όλα τα κακώς κείμενα που κουβαλάμε στις πλάτες μας όλα αυτά τα χρόνια, και να ξεκινήσει να χτίζει την χώρα απο το μηδέν.
Εκεί, για μένα, θα φανεί τι εστί Σύριζα..

Last edited by a moderator:
Εκεί Petran θα με δεις με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζω σαν τα χειρότερα κομματόσκυλα!

Εκεί Petran θα με δεις με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζω σαν τα χειρότερα κομματόσκυλα!

Αλλά δυστυχώς δεν θα σε δει κανείς μας.....

Δυστυχώς αυτό φοβάμαι και εγώ...
Δεν θα κυματίζει τίποτα στη μαγκούρα που θα έχω μαζί μου στο Σύνταγμα...

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Σε καταλαβαίνω Μιχάλη..
Αλλά επειδή πολλά λέμε για το τι μπορεί να καταφέρει για τους έξω, ξεχνάμε τα κακώς κείμενα μέσα στην χώρα που εκεί, αν είναι κυβέρνηση και θέλει, μπορεί να τα αλλάξει όλα.
Κι αν στους έξω θα φάει τα μούτρα του(λογικό, αν σκεφτείς οτι τόσα χρόνια δίνουμε κώλο και τώρα θα πάμε για να μαμήσουμε), στα εντός, δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες.-

Η μελλοντολογία ως επιστήμη δεν υφίσταται..Προς το παρόν πανηγυρίζουμε το νεο σακσές στόρυ του Σαμαρά που έβαλε ΦΠΑ στην λεμονίτα,στις ταβέρνες,στο 13% και στο ψιλικατζίδικο 23%..
Eχουν ξεχυθεί οι δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και πανηγυρίζοντας καταλαμβάνουν τις ταβέρνες και αντί για πατάτες παραγγέλνουν λεμονίτες..

Α ξεκινούν και πλειστηριασμοί σπιτιών..

Ευτυχώς που οι συμορίτες που κυβερνούν έχουν σαφές πρόγραμμα.

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Κι αν στους έξω θα φάει τα μούτρα του(λογικό, αν σκεφτείς οτι τόσα χρόνια δίνουμε κώλο και τώρα θα πάμε για να μαμήσουμε), στα εντός, δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες.-

Έξω δύσκολα θα πάμε να κάνουμε το οτιδήποτε.
Μόνο με κάτι το απόλυτα ριζοσπαστικό, το οποίο θα ξεκινήσει αλυσιδωτή αντίδραση στην Ευρώπη και όποιον πάρει ο χάρος.
Για αυτό περιμένω και εγώ να ξεκινήσει κάτι από το εσωτερικό ώστε να δούμε τι σκοπούς έχουν.
Θα κριθούν αυτοί που έφεραν τη χώρα ως εδώ;
Ή θα χαριεντίζονται όλοι μαζί στα έδρανα;

Σπύρο, δεν είναι θέμα μελλοντολογίας, απλά λέω τι θα ήθελα να κάνει σαν αριστερό κόμμα έτσι ώστε να αποδείξει κάποια πράγματα.
Απο κει και πέρα, για τους τωρινούς δεν γίνεται συζήτηση, ξέρω οτι θα διαφωνήσεις, αλλά είναι για κρεμάλα...

Ποιος να διαφωνήσει;
Πρώτος θα τρέξω να σπρώξω το σκαμνάκι!

Μιχάλη εσυ ναι, ο Σπύρος όμως δεν απ' όσο φαντάζομαι...

Εχει δίκιο ο Δημήτρης..Εύχομαι να υπάρξουν οι δημοκρατικοί εκείνοι θεσμοί που να στείλουν σε δικαστήρια τους υπεύθυνους..
Κατά τα άλλα δεν διαφωνώ στα υπόλοιπα....

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Εχει δίκιο ο Δημήτρης..Εύχομαι να υπάρξουν οι δημοκρατικοί εκείνοι θεσμοί που να στείλουν σε δικαστήρια τους υπεύθυνους..
Κατά τα άλλα δεν διαφωνώ στα υπόλοιπα....

Σπύρο η κατηγορία με τα ανέκδοτα είναι αλλού...:flipout:

Έχω και παραδείγματα, έχω και παράπονα μελών...
αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.

Απο τη στιγμή που δεν συμφωνείς με τα δικά μου συμπεράσματα, για το πόσο (τουλάχιστον) άβολα νοιώθει κάποιος όταν κάνει κριτική στο Σύριζα, το θεωρώ τόσο αυτονόητα μετά τόσο καιρό συζητήσεων και τσακωμών που αποκλείω να το δεχτείς όσα παραδείγματα και αν φέρω. Πάντα θα υπάρχει μια "αιτία" για "εμάς" και ένα "λάθος" για τους άλλους...

Όπως όμως είπα και πριν, δεν είναι απαραίτητο να έχω δίκιο. απλά μια δεύτερη σκέψη ζήτησα.

τα παραπονα δεν με αφορουν,μπορει καποιος να παραπονιεται και να μην εχει δικιο,παντα θα υπαρχουν παραπονα,κυβερνηση να βγει ο Συριζα θα υπαρχουν "παραπονα" απο καποιους και ετσι πρεπει,τα παραδειγματα ομως δειχνουν αν ευσταθουν τα παραπονα,εγω την επιχειρηματολογια επι της ουσιας ψαχνω,περαν τησ Μανδραβελειας αναπαραγωγης (η οποια εχει διαψευσθει με πληθος επιχειρηματων και αποδειξεων) και καταντα πια γελοια,δεν βλεπω 5-10 να προκαλουν και δεκαδες να γραφουν επι της ουσιας αλλα το αντιθετο,θυμαμαι που ειχα γραψει σε ασχετη στιγμη για την ελλειψη σοβαρης επιχειρηματολογιας εκ δεξιων οπως και αλλα μελη...

Αν στις πρώτες 100 μέρες μαζέψει κάτι διοικητές οργανισμών που ξεπουλανε (γιατί τους πολιτικούς θέλει και μια διαδικασία για να τους πας μέσα ) και με βάση τις διώξεις καταγγείλει και τις συμβάσεις αγοραπωλησιας των "ασημικων" τότε μιλάμε....
Σε αυτό ελπίζω και γι αυτό τον στηριζω, χωρίς να περιμένω ότι θα πει πράγματα που δεν λέγονται από πριν.......

Πάντως το συγκεκριμένο νήμα αντικατροπτίζει πλήρως την εικόνα του σήμερα,Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ κάνουν πάρτι και συζητάμε σε νήμα τι τρέχει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σαν το ΚΚΕ που προεκλογικά έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στη κυβέρνηση και του έκανε αντιπολίτευση ενώ τα φιλαράκια του τα είχε στο απυρόβλητο.

Έτσι απυρόβλητο.

«Όταν το ΔΝΤ, η ΕΕ και η κυβέρνηση μιλούν για πρόοδο, εννοούν ότι προχωρά το τσάκισμα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και ό,τι άλλο χρειάζεται το κεφάλαιο, προκειμένου να σταθεροποιηθεί και να ανακάμψει η κερδοφορία του. Όταν μιλούν για καθυστερήσεις και ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, ο λαός πρέπει να περιμένει νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, στην ασφάλιση, στην υγεία, στην παιδεία.

Καμία αναμονή. Είναι ανάγκη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μην χάσουν άλλο χρόνο, ελπίζοντας σε βελτίωση της ζωής τους, όταν έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη, γιατί και αυτή στα συντρίμμια των δικών τους δικαιωμάτων θα πατήσει. Τώρα, με την ενδυνάμωση της συμμαχίας τους και της πάλης τους, μαζί με το ΚΚΕ, πρέπει να βαδίσουν στο δικό τους δρόμο, για τα δικά τους συμφέροντα».

Κι άλλο απυρόβλητο.

Τα χαιρετιστήρια και οι ευχαριστίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς την ελληνική κυβέρνηση, κατά την επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Αμερική, αποτελούν εξόφθαλμη απόδειξη του ρόλου που διαδραματίζει η ελληνική κυβέρνηση, εμπλέκοντας βαθύτερα τη χώρα μας στα στρατηγικά σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η οποία ήδη μυρίζει μπαρούτι.

Ο λαός μας ας επαγρυπνά. Αποφασιστικά να καταγγείλει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να απαιτήσει το κλείσιμο της αμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης στη Σούδα, να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, να καταδικάσει τη λειτουργία του στρατιωτικού αεροδρομίου στην Καλαμάτα ως ορμητηρίου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για βομβαρδισμούς λαών, όπως πρόσφατα αυτού της Λιβύης».

Και τρίτο απυρόβλητο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει το "ξεπάγωμα των πλειστηριασμών ακινήτων", όπως προστάζουν τραπεζίτες και τρόικα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές σε ακόμα μεγαλύτερη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα. Να εμποδίσουν κάθε απόπειρα να πάρουν τράπεζες και δημόσιο το σπίτι κάποιου άνεργου ή φτωχού συναδέλφου μας.

Κάτω τα χέρια από το σπίτι της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Καμιά πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης από τράπεζες και δημόσιο σε βάρος των ανέργων, των φτωχών λαϊκών ανθρώπων».

και 4ο απυρόβλητο. Ελεος πια το ΚΚΕ με τα φιλαράκια του. Μόνο με το Σύριζα ασχολείται. ετσι μας λενε στην Κουμουνδουρου τα παπαγαλάκια.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 2 Αυγούστου απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 10.30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εγώ πάντως μετά από τέτοιο ξεμπορστιασμα θα ζήταγα τουλάχιστον συγγνώμη ή θα επισκεφτομουνα αλλο μιτο του φόρουμ. Γιατί καλή η προπαγάνδα, αλλά το θέμα είναι να μπορούμε να την υποστηριξουμε.

Mια απορία προς τους Πετράν και Tzimisce. Αφού τους κρεμάσουμε όλους αυτούς τους κακούς ανθρώπους που βαλαν σκοπό τους να εξαθλιώσουν τον αδάμαστο και υπερήφανο ελληνικό λαό, μετά πως πορευόμαστε;

Σημειωση. Δεν προτρεπω να κρεμάσουμε κανένα. Για μένα αυτά είναι ακροδεξιοί αλαλαγμοί.

Δεν μπορώ να ακούσω - πάλι - ότι "δεν θα σωθεί η χώρα αν κυνηγήσουμε 500 ανθρώπους" ή οτι "δεν θέλουμε να προκαλέσουμε εμφύλιο διώκοντάς τους".

Mια απορία προς τους Πετράν και Tzimisce. Αφού τους κρεμάσουμε όλους αυτούς τους κακούς ανθρώπους που βαλαν σκοπό τους να εξαθλιώσουν τον αδάμαστο και υπερήφανο ελληνικό λαό, μετά πως πορευόμαστε;

Σημειωση. Δεν προτρεπω να κρεμάσουμε κανένα. Για μένα αυτά είναι ακροδεξιοί αλαλαγμοί.

ξεκινάμε από το "όχι στο κρέμασμα" ( συμβολικό φαντάζομαι εννοούν οι φίλοι πιό πάνω, αλλά και να μην είναι συμβολικό δεν πειράζει) για να φτάσουμε στο "δεν θα σωθεί η χώρα αμα κυνηγήσουμε 500 ανθρώπους" ή "εναν πρωην πρωθυπουργό τον στέλνεις σπίτι του" ;

ξεκινάμε από το "όχι στο κρέμασμα" ( συμβολικό φαντάζομαι εννοούν οι φίλοι πιό πάνω, αλλά και να μην είναι συμβολικό δεν πειράζει) για να φτάσουμε στο "δεν θα σωθεί η χώρα αμα κυνηγήσουμε 500 ανθρώπους" ή "εναν πρωην πρωθυπουργό τον στέλνεις σπίτι του" ;

Τι εννοείς ?

Αναλόγως το πως παίρνει κανείς το "είναι για κρεμάλα" που έγραψε ο Petran.
Άλλος το παίρνει κυριολεκτικά, άλλος θεωρεί ότι κρεμάστηκε από φίλο που δεν του έφερε τη γκόμενα που του έταξε.
Προσωπικά, ποινικές ευθύνες θα μου αρκούσαν.
Και τότε να δεις κρέμασμα που θα φάει ο ένας από τον άλλον έτσι και αρχίσει να μιλάει ο πρώτος...
Εσένα δεν καταλαβαίνω τι σε πειράζει.
Δεν θα ήθελες να τους δεις να λογοδοτούν;
Έστω να γίνεται έλεγχος για το αν και τι έκαναν από εισαγγελέα;
Προτιμάς να τους δεις με μία παχυλή σύνταξη να κάνουν διακοπές στις Μαλδίβες;

Status
Not open for further replies.