Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την επιθετική βία απο αυτήν που ασκείς όταν βρίσκεσαι σε άμυνα?
Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι στην Γαλλική επανάσταση είχαν βασιλιάδες, ούτε λαική ετυμηγορία, ούτε δημοκρατία?
ε τι συζητάμε...
οκ
εγώ δεν σε προσέχω...
Έχω βάλει συγκεκριμένα θέματα που κάνουν βόλτα (ξανα) στην εξέδρα... και έχω απαντήσει βάζοντας κατάφαση ή άρνηση στις ίδιες τις δικές σου προτάσεις.
άλλο τίποτα δεν μπορώ να κάνω για να καταλάβεις, ειλικρινά.
αν πάρψ έστω και ψήγμα απάντησης σε αυτά που έχω θέσει θα επανέρθω (ακούγεται σαν απειλή αλλά δεν είναι)
Nαι μπορω μια χαρα να την ξεχωρισω (και σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου για την ικανοτητα κατανοησης
μου), αλλα οταν μιλαμε για εννοιες καλο ειναι να ξερουμε και ακριβως τι εννοει ο συνομιλητης μας,
γιατι διαφορετικα μπορει να χρησιμοποιουμε τις ιδιες λεξεις και να λεμε αλλα πραγματα (καλη ωρα).
Αν αυτο για σενα δειχνει αδυναμια κατανοησης απο μερους του συνομιλητη σου,
οντως απορω τι συζηταμε.
... αναφέρθηκα παραπάνω
Θα σου υπενθυμισω απλα ποσο μακροσκελεις συζητησεις εχουν γινει για το κατα ποσο σημερα εχουμε δημοκρατια και λαικη ετυμηγορια. Αν εσυ απο τη μερια σου το εχεις λυσει και θεωρεις οτι
τα εχουμε αμφοτερα, θα μου επιτρεψεις κι εμενα να ψαχνομαι ακομα ως προς το θεμα και να μην τα
θεωρω δεδομενα.
Συμφωνώ για το ξεπεσμένο επίπεδο της δημοκρατίας μας. Πρόσεξε όμως... της "δημοκρατίας" μας.
Βασικό στοιχείο της το δικαίωμα ψήφου και έκφρασης.
Ψηφίζουμε και εκφραζόμαστε.
Δ Ε Δ Ο Μ Ε Ν Α αυτά. Έχουμε Δημοκρατία.
Μια κακή τρισάθλια Δημοκρατία που δίνει το δικαίωμα στην εξουσία να αφαιρεί απο τον πολίτη το δικαίωμα στην εργασία, να μην φροντίζει τον αδύναμο και εν τέλει να τον σκοτώνει. Ο ίδιος πολίτης ενισχύει με την ψήφο του αυτή τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. εγκλωβίστηκε? είναι χαζός? είναι μαζόχας? δεν το εξτάζω
άλλο δεδομένο:
Ο λαός επικροτεί την βία? θέλει την αριστερά στην κυβέρνηση?
για μένα είναι δεδομένα αλλά, ας ακούσουμε και τη γνώμη σου.
Κατα τα αλλα με συγχωρεις που δεν καταλαβαινω αυτα που εννοουσες στην
αρχη και τα οποια αναδιασκευασες, αναδιατυπωσες ή εφτασες να λες τα αντιθετα με αυτα που ειπες στην αρχη.
Αυτό δεν ισχύει. Είναι δικό σου συμπέρασμα.
Η θέση μου είναι απλή απο την αρχή και αυτή συνεχίζω να υποστηρίζω.
Σε μια δημοκρατία (το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι) επαναστάσεις δεν χωρούν.
Όταν θα αλλοιώσουν τη ψήφο μας, όταν μας απαγορεύσουν να πιστεύουμε σε κάτι που σέβεται τις αρχές του Συντάγματος, όταν απαγορεύσουν τους νόμιμους αντιπροσώπους μας να εκλέγονται... τότε ναι. Τότε θα συμφωνήσουμε. να βγούμε μαζί να επαναστατήσουμε.
Τώρα όχι, δεν θα συμφωνήσουμε και εμμένω στην αρχική μου άποψη.. (και δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε άλλωστε)
Κατ'εσε ας πουμε η αναφορα σε κρεμαλες ειναι ακροδεξιος αλλαλαγμος, αλλα στην μικρη περιπτωση που
εκανε επανασταση ο λαος και το ζητουσε θα ηταν αριστερο, αφου η επανασταση θα ηταν αριστερη.
Σαφώς σαφέστατα πολύ καλά κατάλαβες τη άποψή μου.
Και την ξαναλέω με δικά σου λόγια αλλα κάποιες παρεμβολές εκ μέρους μου, ώστε να φανεί καθαρότερα η άποψή μου
η αναφορα σε κρεμαλες ειναι ακροδεξιος αλλαλαγμος, αλλα στην μικρη πιθανότητα που
εκανε επανασταση ο λαος και το ζητουσε θα ηταν αριστερο, αφου η επανασταση θα ηταν λαική.
Μια τέτοια επανάσταση εν μέσω δημοκρατίας θα ήταν λάθος imo οι δε θανατικές καταδίκες σημεία ενός υποανάπτυκτου λαού.
Εκτος αν η επανασταση θα ηταν αριστερη, αλλα η πραξη θα ηταν δεξια.
αυτό δεν μπορεί να ισχύει. δες αυτό που έγραψα παραπάνω (όχι ότι έχουν σημασία οι ταμπέλες, αλλά πολύ καλά κάνεις και το τυποποιείς για να γίνεις αντιληπτός
Ή μηπως και η πραξη θα ηταν αριστερη αλλα η αναφορα της και μονο ειναι ακροδεξιος αλλαλαγμος?
Αυτό (σημειολογικά πάντα) μπορώ να πω ότι με εκφράζει. Φυσικά μόνο στην περίπτωση μεμονωμένου λάθους.
Δεν μπορείς να φέρεσαι σαν ακροδεξιός συχνά και να λέγεσαι αριστερός. Όπως το έχασαν προ πολλού κάποιοι Πασοκζήδες για παράδειγμα που το έπαιζαν αριστεροί.
Σορυ κιολας αλλα μεχρι εκει φτανει το μυαλο μου και τα θεωρω αλληλοαναιρουμενα αυτα που λες
απο το ενα ποστ στο αλλο. Προσπαθησε να μη δειχνεις τοσο τον αποτροπιασμο σου για το
ευρος της κατανοησης μου, γιατι μολονοτι αναισθητος, στο τελος μπορει να πληγωθω.:bawling:
Αν δεν σου είναι αρεστή η κουβέντα μας, μπορείς να το πεις ευθέως. Ακόμα και να την διακόψεις.
Με το να λές πράγματα όμως που δεν είπα - ούτε καν υπονόησα, μάλλον θα χάσεις και το πιθανό δίκιο σου για τη συμπεριφορά μου (πράγμα που δεν είναι η ουσία της συζήτησης αλλά η "εξέδρα"...) και σίγουρα, η πιθανώς κακή συμπεριφορά μου, δεν ενισχύει τα επιχειρήματά σου.
Τα οποία επιχειρήματα συνεχίζουν βέβαια να μην απαντούν στα δικά μου ερωτήματα (δικαίωμά σου φυσικά, μην μου ξανακολλήσεις ρετσινιά τύπου δίκης φρονημάτων... το δις εξαμαρτείν... ξέρεις...) για το ποια πιστεύεις ότι είναι η θέληση της πλειοψηφίας του λαού, ειδικά μάλιστα σε μια επανάσταση τύπου μετά τις εκλογές κατεβαίνουνε στο σύνταγμα τους κρεμάμε / καίμε ότι βολέψει και μετά αναλαμβάνει ο μπαχαλάκης, φιλαράκι του άλλου μπαχαλάκη που πέταξε μια μολότοφ σε τράπεζα και έκαψε μια έγκυο και το πλάνο του για τη σωτηρία της χώρας είναι "να παίζουμε όλη μέρα φάπες",
Γιώργη, έγινε φανερό (απο την επιμονή μου σε συγκεκριμένα θέματα) ότι δεν θέλεις να απαντήσεις.
Μάλιστα το όνομα της εξέδρας άλλαξε, τώρα λέγεται "με πρόσβαλες με αυτά που είπες"...
παρ'όλα αυτά επειδή γνωριζόμαστε λίγο παρα πάνω και πιστεύω ότι έχεις καλή διάθεση θα σου απαντήσω γραμμή προς γραμμή κι ας καθίσω όλο το βράδυ στο pc...
Aφού βέβαια πρώτα σε διαβεβαιώσω ότι δεν είχα πρόθεση να σε προσβάλω, μιας και το γεγονός ότι δεν κατάλαβες κάποια πράγματα που έγραψα, δεν είναι απαραίτητα κακό.
Το ίδιο πιθανότατα μπορεί να έχει συμβεί σε μένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Αυτά Γιώργη.
Κατευθειαν στις ερωτησεις σου λοιπον.
Οχι, ο λαος καταδικαζει τη βια (απ'οπου και αν προερχεται γιατι ετσι του ειπαν να κανει) και δεν
θελει κυβερνηση της αριστερας.(μιλαμε παντα για την πλειοψηφια του ετσι?)
Φυσικά για την πλειοψηφία...
Με αυτό παραδέχεσαι το αυτονόητο... ότι εφόσον ο λαός δεν το θέλει αν γίνει θα είναι φασιστική επιβολή...
Λες επισης,"Όταν θα αλλοιώσουν τη ψήφο μας".
Πραγματικα δεν το βλεπεις να γινεται? Αυτα που επιβαλλονται εχει ψηφισει ο λαος?
Δεν ειναι αυτο αλλοιωση της λαικης βουλησης?
Έτσι έλεγα και εγώ πριν τις εκλογές... που όλοι έβριζαν και φώναζαν... στις εκλογές όμως ο λαός μίλησε άλλη γλώσσα...
Και τώρα συνεχίζονται οι ανομίες και η αδιαφορία για τη βούληση του λαού.
Σε λίγο θα πέσουν πάλι στην κολυμπήθρα όμως. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό?
Νέα επιβράβευση του τρόπου διακυβέρνησης... έτσι απλά... Σε αυτή τη περίπτωση το ερώτημά σου λαμβάνει αρνητική απάντηση.
Σαφώς - σαφέστατα...
Να δεχτώ λοιπόν, έστω ότι την συγκεκριμένη στιγμή και παρ'ότι απο τις δημοσκοπήσεις δεν μεταφράζω κάποια αλλαγή στη λαική βούληση που να το δικαιολογεί, ότι έχεις δίκιο...
Τι θα λέμε όμως μετά τις επόμενες εκλογές? αν λέμε αν... στη σπάνια περίπτωση ρε παιδί, οι κυβερνώντες λάβουν εντολή να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, τι ακριβώς θα πεις? Πάλι τα ίδια?
Επειδή λοιπόν έχουν περάσει πολλές τέτοιες στιγμές... είπα, μετά καμια 30αριά χρόνια, να καταλάβω ότι αυτό το έργο θέλει να βλέπει ο πολίτης αυτής της χώρας.
Το γιατί δεν το ξέρω... θέλει ψυχίατρο η υπόθση και εγώ δεν είμαι!
Το ποιός τελικά έχει δίκιο ή άδικο θα το δείξει ο χρόνος βέβαια... μέχρι σήμερα ομολογουμένως έχουν δικαιωθεί οι κυβερνώντες... θέλουμε δε θέλουμε...
Μπορούν ανετότατα να πούν ότι εκφράζουν τη λαική βούληση... ότι και να κάνουν άλλωστε μέσα θα είναι... εκτός αν εσύ έχεις το χάρισμα και βλέπεις κάποια λαική βούληση..............................
Λες επισης "Μια τέτοια επανάσταση εν μέσω δημοκρατίας θα ήταν λάθος imo οι δε θανατικές καταδίκες σημεία ενός υποανάπτυκτου λαού."
Πως εννοεις το υπαναπτυκτος? Απο αποψη πολιτισμου ας πουμε θεωρεις την Ελλαδα του σημερα ανωτερη απο τη Γαλλια του τοτε ή τη Σοβιετικη Ενωση του τοτε?
Φυσικά και η Ελλάδα του σήμερα είναι ανώτερη απο τη Γαλλία ή Ρωσία του τότε... ο μέσος όρος μόρφωσης, τα δικαιώματα του πολίτη, η αξία του ανθρώπου... τα πάντα είναι ανώτερα...
Αλίμονο τι ερώτηση είναι αυτή? Αν ήταν ρητορική πάσο δεν το κατάλαβα...
Στην αλλη σου ερωτηση δεν ειχα απαντησει γιατι πραγματικα πιστευα οτι ηταν ρητορικη!
Αληθεια περιμενες απο μενα να σου πω το προφανες, οτι ο λαος δεν θελει να κανει επανασταση?
θα σου πω λοιπόν ότι μια επανάσταση ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας του λαού λέγεται δικτακτορία...
χαίρομαι και πάλι που συμφωνούμε!
Ή το αλλο ωραιο που ακουω απο τους παππουδες,"καντε εσεις την αρχη και θα ερθουμε κι εμεις?"
που αντιστοιχο ακουω απο πολλους? Νομιζω ομως οτι το πιστευουν? Οχι!
Δεν έχω να πω κάτι για αυτό.
Οποτε τωρα που απαντησα και σε αυτα τι εγινε? Δεν βλεπω που ηθελες να το πας...
Δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Ας μείνουν οι θέσεις μας ώς έχουν.
Το γιατί μετά απο ολα αυτά δεν θα είναι αριστερή η επανάσταση και γιατί δεν πρέπει να στήνουμε κρεμάλες μου φτάνει...
Επισης πραγματικα απορω γιατι πιστευεις οτι δεν θα ηθελα να απαντησω σε αυτες τις ερωτησεις, (περαν του οτι ειναι προφανεις).
Δεν ξέρω, γιατί δεν το έκανες απο την αρχή... που να ξέρω?
Βλέπω ότι μια χαρά συμφωνούμε μάλιστα. Το "εφόσον ο λαός δεν το θέλει, αν γίνει επανάσταση θα είναι φασιστική επιβολή, εμένα μου αρκεί και περισσεύει...θα γλιτώναμε και τις παρεξηγήσεις.
Το θεώρησες αυτονόητο.
Επίσης ότι είσαι υπέρμαχος της ανθρώπινης ζωής και κατά της γκιλοτίνας... το χρόνο μας φάγαμε...
(στον κούκλο γιατί έφερες αντίρρηση όμως και δεν του έβαλες +1? δεν ξέρω, με μπέρδεψες και τότε και τώρα...
Μου εξισωσες και επαναστατικοτητα με τα "επιχειρηματα" της ΧΑ (η γνωστη πια εξισωση των ακρων).
Αφηστε ρε παιδια τις εξισωσεις για τους μαθηματικους που τις ξερουν καλυτερα.
Να μου επιτρέψεις να πω ότι ορισμένα πράγματα μπορεί να μην χρειάζονται ειδικά μαθηματικά για να βγάλεις συμπέρασμα.
Άσε που δεν είναι όλοι και τόσο σκράπες στα μαθηματικά...
στην έκφραση κόκκινος/μαύρος φασισμός ένας είναι ο πλεονασμός... το κόκκινος/μαύρος... ο φασισμός μένει.
Η επιβολή της βίας στο κέντρο της Αθήνας είτε έρχεται απο μαύρους είτε απο κόκκινους είτε απο μπλέ, είναι φασισμός... για το καλό μας όλοι...
Οι μεν θα διώξουν την εξουσία, οι δε τους μετανάστες... και οι τρίτοι προστατεύουν την έννομη τάξη ξυλοκοπώντας αδιακρίτως... για το καλό μας...
Δεν είναι απαραίτητο βέβαια να συμφωνήσεις... εντάξει... μπορεί κάποιος απο τους παραπάνω να είναι καλύτερος φασίστας και να μην τα πηγαίνω εγώ καλά με τα μαθηματικά...
Ειπα εγω ας πουμε ποτε "εμείς ξέρουμε και θα σας συμμορφώσουμε"?
Γιατί είπα εγώ ότι το είπες?
Τι να αφήσω ρε Πάτροκλε? θα με τρελάνεις.... μα τη παναγία...
τα ίδια ακριβώς λέω και δεν τα λέω σήμερα...
στο μόνο που θα διαφωνήσουμε είναι στο fuck them all...
παρέα τους γ@μάμε, αλλα στη θεωρεία... στη πράξη κοντεύει να μας βγει απο το λαρύγγι...
οπότε... λόγια λόγια λόγια...
να στο πω και τραγουδιστά?
μόνοι μας δεν μπορούμε τίποτα... ή τα συζητάμε και προσπαθούμε σεβόμενοι τον συνομιλιτή να τον πείσουμε ότι η δική μας προοπτική είναι καλύτερη ή γινόμαστε "χρυσαύγουλα" ακολουθόντας τον απολυταρχισμό και "αυθεντία" του αρχηγού... το ίδιο και το αυτό μανα'μ
Mετά με λές απαισιόδοξο. Εσύ έχει περάσει στο επόμενο στάδιο της απαισιοδοξίας... την εκδίκηση...
(πσσσσσσ όχι παίζουμε... εγώ να δεις απο ψυχολογικά προφίλ θεμιστοκλή μου...)
1) Και επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ρε Φαίδων, είναι σοφό να τους υποστηρίζουμε;
2) Υπάρχει και η αυτοάμυνα.
Όταν βλέπεις ότι όλοι κοιτάνε το συμφέρον και την τσεπάρα τους, σε βρίσκουν απέναντί τους με την πρώτη ευκαιρία.
3) Don't do it Fedon! Όσοι προσπάθησαν να μου βγάλουν ψυχολογικό προφίλ κατέληξαν με άσπρο πουκαμισάκι.
Από αυτά που κουμπώνουν από πίσω...
To μισό post το πετσοκοψα γιατί δεν αφορά το δημόσιο διάλογο ( στην πραγματικότητα δεν ήθελα και να απαντήσω...) Προς το τέλος έκοψα κι άλλο... Καλές διακοπές.
Με αυτό παραδέχεσαι το αυτονόητο... ότι εφόσον ο λαός δεν το θέλει αν γίνει θα είναι φασιστική επιβολή...
" Οχι βεβαια. Αν γινει, θα γινει γιατι (τοτε) θα το θελει ο λαος.
Σαφώς, αυτό που λες ισχύει, αλλα δεν θα κάτσω να φιλοσοφήσω στην Ελλάδα του 2013 μετά απο 5-6 χρόνια λιτότητας, 1,5εκ ανέργους και 10.000 διαδηλωτές στους δρόμους τι περνάει απο το μυαλό του πολίτη...
Όταν του περάσει κάποια καλή σκέψη θα το καταλάβουμε, να είσαι σίγουρος Γιώργη.
Που είσαι ρε? βουνά ή θάλασσα?
08/12/2012...
Υπήρχε στο τέλος Δεκεμβρίου δημοσκόπηση που έδινε τέτοια διαφορά στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν βγήκε προς τα έξω ή η διαφορά ήταν ελάχιστη και την μεγαλώνουν τώρα για να δείξουν οτι ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλοροεί;
Ότι και να είναι είναι παράξενο (έως ύποπτο).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.