Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ε να μην μιλάμε για κανένα άλλο θέμα τότε, πέραν της αισχροτητας Σαμαρα

Δεν λέω αυτό. Εξάλλου το θέμα του νήματος είναι η κριτική στο Συριζα. Απλά κουράζουν όσοι συμμετέχουν μόνο σε αυτήν ενώ το παλούκι (της γελοιογραφίας) έχει μπει πολύ βαθιά.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Γ@μ@τε (τον εκλογικό νόμο) γιατί χανόμαστε μου θυμίζει αυτό...
Όσο τους βόλευε καλά ήταν. Τώρα που βλέπουν το μαύρο, προτιμάνε να πάει η χώρα σε ακυβερνησία και απανωτές εκλογές παρά να παραδώσουν τις καρέκλες τους...

Ακριβως αυτο.

Σου λεει που θα παει θα βαρεθει ο λος τις απανωτες εκλογες και την "αριστερη διακυβερνηση" θα ξαναγυρισουν σε εμας.

Δεν λέω αυτό. Εξάλλου το θέμα του νήματος είναι η κριτική στο Συριζα. Απλά κουράζουν όσοι συμμετέχουν μόνο σε αυτήν ενώ το παλούκι (της γελοιογραφίας) έχει μπει πολύ βαθιά.

Το νημα ανοιξε ακριβως για την κριτικη στον Συριζα. Τελεια .

Απο εκει και περα υπαρχουν και οι καλοπροαιρετες κριτικες (που λεει και ο Σκουρλετης), οι κακοπροαιρετες πιθανον και οι εκπροσωποι κομματων να λενε τα δικα τους.

That's life.

Αυτό όντως θα ήταν η καλύτερη λύση..Ασε δε που με το που εμφανίζονται γνωστοί συκοφάντες για πρόσωπα που ανήκουν στην Αριστερά, που την μόνη ενημέρωση που εχουν είναι απο φασιστοsite του τύπου Defence net η Hellas Orthodoxy ,κατ ευθείαν ρε παιδί μου λες και πέφτει σύνθημα εμφανίζονται και ''φορείς καθαρότητας'' του 'Χώρου''.:Banane0::Banane0:

40 χρόνια ο Έλληνας, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ....

ξαφνικά είδε το φως το αληθινό, και βάζει το μυαλό του να σκεφτεί, αν, πως, γιατί, λες, μήπως κλπ...

έχουμε γλαρόσουπα...

Πάντως η κοπτοραπτική στα λόγια του Τατσόπουλου είναι γεγονός και θα έπρεπε να επισημανθεί. Σημαντική λεπτομέρεια: το θέμα πρώτο δημοσίευσε (μονταρισμένο) το πρώτο φλέμμα.

Από εκεί και πέρα η κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ μόνο καλό θα κάνει (άλλωστε την κάνει κι ο ίδιος ο Γλέζος). Τα δογματικά του πίστευε και μη έρευνα ανήκουν στο Κόμμα. Αποκλειστικά.

Το νημα ανοιξε ακριβως για την κριτικη στον Συριζα. Τελεια .

Απο εκει και περα υπαρχουν και οι καλοπροαιρετες κριτικες (που λεει και ο Σκουρλετης), οι κακοπροαιρετες πιθανον και οι εκπροσωποι κομματων να λενε τα δικα τους.

That's life.

Επαναλαμβάνεις ακριβώς αυτό που γράφω. Άσκοπο.....(?)

Οπότε η λέξη "τελεία" μετά μυρίζει λίγο επιτακτικότητα και δε μου αρέσει. Αν πάλι δεν είναι έτσι σόρυ.

Πάντως αν αισθάνεσαι θιγμένος από αυτό που είπα δεν φατίω εγώ. Νομίζω όμως είμαι ελεύθερος να κριτικάρω. Το αν αν κάποιος έχει καήλα να κριτικάρει μόνο το σύριζα ή μόνο τη ΝΔ ή μόνο το τζήμερο όπως και να το κάνεις δείχνει μια εμπάθεια, την οποία απλά ανέδειξα. Τίποτα παραπάνω.

Χμ Χμ....το νήμα άνοιξε για να εκφράσει προβληματισμό και απορία για την, δημοσκοπική τουλάχιστον, στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια εποχή που θάπρεπε να έχει 50%. Οχι για κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ ( όποιος θέλει να κάνει βέβαια, ελεύθερα).

Καλά έγινε και ανοίχτηκε..

Τι νήμα να ανοίξεις για την δεξιά.?.Ολη της η ιστορία γεμάτη χίτες και ταγματαλήτες είναι.....Εκατομύρια σελίδων θα μπορούσαν να γραφούν ...

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Καλά έγινε και ανοίχτηκε..

Τι νήμα να ανοίξεις για την δεξιά.?.Ολη της η ιστορία γεμάτη χίτες και ταγματαλήτες είναι.....Εκατομύρια σελίδων θα μπορούσαν να γραφούν ...

Πάντως εγώ ακόμη έχω την απορία αν το ΠΑΣΟΚ ήταν δεξιά ή ήταν αριστερά!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Πάντως εγώ ακόμη έχω την απορία αν το ΠΑΣΟΚ ήταν δεξιά ή ήταν αριστερά!!!

Καλά για σένα μπορεί να ήταν και Βορειοκορεάτικο καθεστώς βρε Νίκο...

Το ΠΑΣΟΚ ήταν ιστορική αναγκαιότητα το 1981 ,αφού τοτε η Αριστερά με πάμπολλα λάθη έχασε το κοινό της..

Το πως εξελίχθηκε είναι άλλο ζήτημα....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Καλά για σένα μπορεί να ήταν και Βορειοκορεάτικο καθεστώς βρε Νίκο...

Το ΠΑΣΟΚ ήταν ιστορική αναγκαιότητα το 1981 ,αφού τοτε η Αριστερά με πάμπολλα λάθη έχασε το κοινό της..

Το πως εξελίχθηκε είναι άλλο ζήτημα....

Δηλαδή σε απλά λόγια μου λες ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αριστερά αλλά τελικά τα έκανε θάλασσα.

Συμφωνώ κι εγώ με την άποψη αυτή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Δηλαδή σε απλά λόγια μου λες ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αριστερά αλλά τελικά τα έκανε θάλασσα.

Συμφωνώ κι εγώ με την άποψη αυτή.

Που το είπα αυτό?? Καλύτερα να μιλάς και να απαντάς μόνος σου τότε..

Πουθενά δεν είπα πως το ΠΑΣΟΚ ήταν αριστερό...

Το ΠΑΣΟΚ τότε πήγε να εκφράσει σοσιαλδημοκρατικά χαρακτηριστικά που υπήρχαν και στην Ευρώπη(καμιά σχέση με τους μετέπειτα Μπλερ κ.λ.π)και επιπλέον εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η δεξιά παρέμενε με έντονα αυταρχικά χαρακτηριστικά..

Ετσι με απλές κινήσεις,οπως η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης , και το γεγονός οτι επέτρεψε σε κυνηγημένους ανθρώπους να βγουν στο προσκήνιο πήρε την πλειοψηφία...

Η εξέλιξή του ήταν ανάλογη και της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας..που έγινε καθαρά νεοφιλελεύθερη..

Απο τον Ανδρεα,τον Μπράντ,τον Μιτεράν,στον Σημίτη,στον Μπλέρ ,στον Ντ'Αλέμα....

Κατά τα άλλα έπαιξε και τον ρόλο του αναχώματος προς την Αριστερά,αλλά τουλάχιστον οργάνωσε και ένα στοιχειώδες 'Κράτος Δικαίου'',που στην συνέχεια διαλύθηκε

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι συνθήκες έχουν πλέον αλλάξει ριζικά. Χρειαζόμαστε ένα όραμα προσαρμογής στις νέες συνθήκες, όχι απλώς μια από τα ίδια αλλά κάπως καλύτερα. Αυτό δεν το προσφέρει ο Σύριζα, και αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν ενθουσιάζει.

Ορίστε που λέγατε για θεωρίες των δύο άκρων.
Ο Νίκος μόλις συνόψισε τις αντιΣύριζα απόψεις ΠασοκοΝΔ & ΚΚΕ. Τα "δύο άκρα" ταυτίστηκαν.

Τι μου θύμισε το παραπάνω... έναν που έλεγε γι αυτούς που καταπίνουν τη καμήλα και διυλίζουν το κουνούπι.

Επαναλαμβάνεις ακριβώς αυτό που γράφω. Άσκοπο.....(?)

Οπότε η λέξη "τελεία" μετά μυρίζει λίγο επιτακτικότητα και δε μου αρέσει. Αν πάλι δεν είναι έτσι σόρυ.

Πάντως αν αισθάνεσαι θιγμένος από αυτό που είπα δεν φατίω εγώ. Νομίζω όμως είμαι ελεύθερος να κριτικάρω. Το αν αν κάποιος έχει καήλα να κριτικάρει μόνο το σύριζα ή μόνο τη ΝΔ ή μόνο το τζήμερο όπως και να το κάνεις δείχνει μια εμπάθεια, την οποία απλά ανέδειξα. Τίποτα παραπάνω.

επιτακτικοτητα, θιγμενοι, καηλες, εμπαθεια.....

Πολυ συγχυση....

Δεν παιζει τιποτα απο ολα αυτα απο δω και ελπιζω ουτε και απο εκει.

Οποτε δεκτη η συγνωμη. Αν μαθαιναμε ολοι να δεχομαστε την κριτικη εστω και αυτη ειναι κακοπραιρετη κερδιζουμε μια μαχη . Με τον κακο εαυτο μας πρωτα απο ολα.

Οποτε let's talk.

Επίσης για την απορία της αριστεροσύνης του τότε Πασοκ, που αναδείχθεικε μετά από δεκαετίες διακυβέρνησης από ταγματασφαλίτες, εξόντωση των κομμουνιστών, χούντα κλπ. που κατέληξε στο ΓΑΠ και το Βενιζέλο. Αν το πει "δεξιό" ο φίλος με την απορία, μάλλον θα δει και ως "αριστερή" τη ΝΔ την περίοδο της ΕΠΕΝ...

Ομοίως και τώρα που γιγαντώθηκε το φαινόμενο Σύριζα, μπορούμε να κριτικάρουμε τη δημοσκοπική του ...στασιμότητα, ενός σχεδόν εξωκοινοβουλευτικού κόματος που σιγούρεψε το ένα τρίτο των ψηφοφόρων, που ήταν για 1-2% δεύτερο σε ψήφους στις τελευταίες εκλογές και μάλλον θα πάρει την κυβέρνηση στις επόμενες. Σε λίγο θα ανησυχείτε και για τη δημοσκοπική στασιμότητα της ΧΑ μου φαίνεται...

Δηλαδή λέτε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αριστερό. Διαφωνώ, αλλά απόψεις είναι αυτές.

Όμως ας δεχτούμε τη θέση σας, οπότε έχω μια άλλη ερώτηση για να καταλάβω πως τα βλέπετε τα πράγματα:

Οι Αριστεροί όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή όχι;

Ρε αδερφέ έλεος... την έχουμε κάνει 100 φορές την ίδια κουβέντα... το ότι κάποιος αυτοπροσδιορίζεται κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας....

πως να το κάνουμε πιο λιανά;

Το Συριζα θα κριθει οταν αρχισει να υλοποιει το προγραμμα του...οταν κληθει να παρει αποφασεις για 10.000.000 κοσμο οταν κληθει να αντιμετωπισει χιλιαδες προβληματα που αφησαν επι δεκαετιες οι προηγουμενες κυβερνησεις οταν θα συγκρουστει με το κατεστημενο αλλα και οταν θα συγκρουστει στην προσπαθεια του αυτη και με τον ιδιο του τον εαυτο..Στις ασκησεις επι χαρτου ολοι καλοι ειμαστε σαν τις εξεδρες των γηπεδων που εχουν 1000 Messi και αλλους τοσους προπονητες...αλλα απο ποδοσφαιρο ολοι τους μυρουδιαδες...
Ποιος δεν θελει να πετυχει; Ποιος δεν θελει να δει το προγραμμα του να υλοποιειται στο ακεραιο; Οι πολλοι ισχυροι δεν αγγιζονται...το συστημα τους προστατευει...οποτε εδω θα ειμαστε και μαλιστα θα βαλουμε και πλατες ...(ειμαστε δεν ειμαστε ψηφοφοροι του) για να πετυχει τους στοχους του...Απλα ας καταλαβουν τα μεγαλο στελεχη του (αν και πιστευω το ξερουν καλα) οτι το 25 % γινετε 4% σε χρονο dtt...οι αντοχες εχουν πια ξεπεραστει ο κοσμακης εχει χορτασει δεκαετιες τωρα ψεμματα...
Προσωπικα τα περι αριστερων κ δεξιων κομματων με αφηνουν παγερα αδιαφορο δεν διοικεις μια χωρα με βιβλια πρασινα και κοκκινα και μπλε... την διοικεις με εξυπναδα εργατικοτητα και γνωσεις του περιβαλλοντος ειδικα του οικονομικου...

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Δηλαδή λέτε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αριστερό. Διαφωνώ, αλλά απόψεις είναι αυτές.

Όμως ας δεχτούμε τη θέση σας, οπότε έχω μια άλλη ερώτηση για να καταλάβω πως τα βλέπετε τα πράγματα:

Οι Αριστεροί όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή όχι;

Για να λυθούν κάποιες απορίες, σκέψου ότι κάποιοι τετραπέρατοι έλληνες την τελευταία 5ετία ψήφισαν την "ήρεμη δύναμη” είτε του νόμιμου και ηθικού είτε του αντιμνημονιακού Άδωνη και τους "πατριώτες" Καρατζαφέρη και Μιχαλολιάκο.
Όλους τους υπόλοιπους ψηφοφόρους βάφτισέ τους Αριστερούς...

Status
Not open for further replies.