Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
KATERINA PAPAKOSTA ‏@kpapakosta

Εχει ενδιαφερον ,η προταση εξεταστικης επιτροπης, για την βλαβη των ελληνων ,απο τις πραξεις του Συριζα. σε βαρος της ελλ.οικονομιας.

twitter.....

:fahne90:

Εχει ενδιαφερον ,η προταση εξεταστικης επιτροπης, για την βλαβη των ελληνων ,απο τις πραξεις του Συριζα. σε βαρος της ελλ.οικονομιας.

twitter.....

Κάτσε να ρίξω δύο σφαλιάρες στο εαυτό μου να δω αν διάβασα καλά!!!

Μα καλά, όλη μέρα θα μας τρολάρουν από δω και πέρα?????

twitter.....

Ε ναι βρε...Δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους...:smash:

«Καμία “ανασύσταση” της Αριστεράς δεν θεωρώ απαραίτητη (ειδικά μέσω κινήσεων τύπου “58”) στην Ελλάδα σήμερα, επειδή απλά η Αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται αυτή την ιστορική στιγμή στα καλύτερα της! Η κίνηση των “58” θα κριθεί έτσι κι αλλιώς από το λαό με την ψήφο του. Εγώ πάντως θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνει η Ελένη Τσαλιγοπούλου, καταγγέλλοντας παράλληλα την «πλήρη παραμόρφωση και στρέβλωση δηλώσεών της».

Λίγες μέρες πριν, η γνωστή τραγουδίστρια έδωσε συνέντευξη στην οποία φερόταν να λέει μεταξύ άλλων πως "Εγώ, πάντως, πιστεύω ότι εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα", κι ακόμη ότι συμφωνεί με την ανασύσταση της αριστεράς, απαντώντας σε ερώτηση για την Κίνηση των 58.

Δημιουργήθηκε θόρυβος κυρίως στα social media, οπότε η Ελένη Τσαλιγοπούλου αποφάσισε να "αποσαφηνίσει τις αληθινές απόψεις" της, με σημείωμά της στη σελίδα της στο facebook.

Ολόκληρο το σημείωμα της Ε. Τσαλιγοπούλου:

Τις τελευταίες μέρες (ενόψει των παραστάσεων μου στο “Σταυρό Του Νότου” με τη Μελίνα Κανά) έδωσα μια σειρά από συνεντεύξεις. Με κατάπληξη διαπίστωσα πως σε κάποιες από αυτές (στη δημοσιευμένη εκδοχή τους) υπήρξε πλήρης παραμόρφωση και στρέβλωση του νοήματος όσων είπα, καθώς και αποσπασματική χρήση κάποιων λεγομένων μου που χρησιμοποιήθηκαν ως “τσιτάτα”, αποκομμένα από τη συνολική μου απάντηση, άρα με στρεβλωμένο το αληθινό και πλήρες σκεπτικό τους. Έτσι γράφω αυτό το σημείωμα, που εξηγεί και αποσαφηνίζει τις αληθινές μου απόψεις και γνώμες για όσα ερωτήθηκα, κι αφήνω τους ακροατές μου να αναρωτηθούν αν οι παραποιήσεις οφείλονται στον “δαίμονα του τυπογραφείου ή....”

-Φυσικά δεν πιστεύω πως “μαζί τα φάγαμε”. Είπα πως έχουμε όλοι τις ευθύνες μας στο μέτρο που μας αναλογούν, όμως η σημαντικότερη μας ενοχή (οφείλει να) είναι το γεγονός πως επιλέξαμε να μας κυβερνήσουν για πολλά χρόνια όλοι εκείνοι που έφεραν τη χώρα μας στη σημερινή της κατάντια (και μας κουνούν κι από πάνω το δάχτυλο κατηγορώντας εμάς για τα δικά τους εγκλήματα), ενώ υπόσχονται να μας...σώσουν - οι ίδιοι ακριβώς που μας κατέστρεψαν.

-Θλίβομαι αφάνταστα για τη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την απελπισία των συμπατριωτών μου. Ντρέπομαι για την αδυναμία μας να βοηθήσουμε τους νέους μας και να συμπαρασταθούμε στους ηλικιωμένους, πονάω για το ξεπούλημα και τη δυσφήμιση της πατρίδας μου. Με εξοργίζει η σκληρότητα και ο κυνισμός απέναντι στους αδύναμους ενώ συνεχίζονται να προστατεύονται προνομιούχοι. Αυτά όλα πρέπει να τελειώσουν, και πιστεύω πως σύντομα θα τα καταργήσει ο Ελληνικός λαός. Είπα πως (και για μας τους καλλιτέχνες) η Κρίση μπορεί να αφήσει πίσω της κάτι καλό - το να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον, σε όλα τα επίπεδα (πολιτική, κοινωνία, δημόσια κι ιδιωτική ζωή).

-Καμία “ανασύσταση” της Αριστεράς δεν θεωρώ απαραίτητη (ειδικά μέσω κινήσεων τύπου “58”) στην Ελλάδα σήμερα, επειδή απλά η Αριστερά στη χώρα μας βρίσκεται αυτή την ιστορική στιγμή στα καλύτερα της! Η κίνηση των “58” θα κριθεί έτσι κι αλλιώς από το λαό με την ψήφο του. Εγώ πάντως θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: enet.gr

http://alterthess.gr/content/tsalig...-syriza?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Aλαβάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει εναλλακτικό δρόμο

«Καταγγελία του Μνημονίου με παραμονή στην ΕΕ είναι εντελώς αδύνατη» υπογραμμίζει ο Αλέκος Αλαβάνος στον Τύπο της Κυριακής.

Κατηγορεί ανοικτά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν διαθέτει «εναλλακτικό δρόμο» και αυτό «είναι ντροπή». Σημειώνει ακόμη, πως «η έξοδος από την ευρωζώνη μπορεί να συμβεί όχι μόνον επειδή την επιδιώκει κάποια κυβέρνηση, αλλά να επιβληθεί από ένα αδιέξοδο που ήδη διαφαίνεται».

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/326991.html

Aλαβάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει εναλλακτικό δρόμο

«Καταγγελία του Μνημονίου με παραμονή στην ΕΕ είναι εντελώς αδύνατη» υπογραμμίζει ο Αλέκος Αλαβάνος στον Τύπο της Κυριακής.

Κατηγορεί ανοικτά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν διαθέτει «εναλλακτικό δρόμο» και αυτό «είναι ντροπή». Σημειώνει ακόμη, πως «η έξοδος από την ευρωζώνη μπορεί να συμβεί όχι μόνον επειδή την επιδιώκει κάποια κυβέρνηση, αλλά να επιβληθεί από ένα αδιέξοδο που ήδη διαφαίνεται».

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/326991.html

Πιστεύει κανένας στα αλήθεια ότι ο Σύριζα δεν διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωσης άρνησης της εε στα αιτήματα του??Απλώς θα το κάνει ως εξής.

Θα βάλει κάποια αιτήματα. Η εε προφανώς δεν θα τα δεχτεί(το ξέρουν αυτό στο σύριζα). Και ύστερα θα πούνε με υπαιτιότητα της εε αποχωρούμε από την εε για να σώσουμε τον ελληνικό λαό. Και προφανώς επιστροφή στην δραχμή. Η θα βάλει ένα δημοψήφησμα με κεντρικό ερώτημα την παραμονή της χώρας στην εε. Θέλετε να μείνουμε στην εε και να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική ή να βγούμε από την εε και το ευρώ και να τραβήξουμε άλλο δρόμο ανάπτυξης..

Απλώς για κάποιο λόγο στο σύριζα θέλουν να αφήσουν αυτό το ενδεχόμενο στην σκιά. Τώρα αν θα τους βγει ή όχι δεν ξέρω.

Τόσο δύσκολο είναι πια???

Υ.Γ Δεν περιγράφω τι θέλω εγώ να γίνει. Περιγράφω τι νομίζω ότι θα κάνει ο σύριζα σε περίπτωση κυβέρνησης του.

Last edited:
Όταν γράφεις "Ε.Ε." εννοείς Ευρωπαική Ένωση? ή εννοείς την νομισματική ένωση (ευρώ)?

Για την νομισματική ένωση μιλάω άλλα έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα μάλλον πάει πακέτο με την εε.

Γιατί? (ρωτάω πραγματικά)
Υπάρχουν χώρες σαν τη Σουηδία και την Δανία που δεν είναι στην ΟΝΕ αλλά είναι μια χαρά στην ΕΕ.

Αυτές δε μπήκαν καθόλου στο ευρώ όμως.
Για μας δε νομίζω ότι θα είναι εύκολο να μείνουμε στην ΕΕ αλλά να φύγουμε από το ευρώ. Θα δούμε βέβαια.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι οτι το θέμα 'ευρώ' είναι ακομη ταμπού για την ελληνική κοινωνία, λες και ζούσαμε σε σπηλιες με το λυχνάρι πριν το 2002.

Υπάρχουν χώρες σαν τη Σουηδία και την Δανία που δεν είναι στην ΟΝΕ αλλά είναι μια χαρά στην ΕΕ.

Γιατί μπορεί να μην είναι στην Νομισματική ένωση άλλα χονδρικά ακολουθούνε την πολιτική γραμμή της ΕΕ. Αν ο σύριζα θελήσει να τραβήξει άλλη γραμμή θα έρθει αναπόφευκτα σε σύγκουση με την εε...

Εσκεμμένα ή όχι, υπάρχει στη συνείδηση του Έλληνα μια ταύτιση της Ε.Ε. με την Ευρώπη.
Πάνω εκεί πατάνε οι ψευτοκοσμοπολίτες για να σου κουνήσουν το δάκτυλο αυστηρά υπονοώντας ότι θέλεις να τους σύρεις στη λίθινη εποχή.

Υπάρχει και νομικό κώλυμα. Η Συνθήκη της ΟΝΕ δεν προβλέπει την έξοδο ενός μέλους. Αλλά το αναθεωρημένο Ευρωσύνταγμα προβλέπει την έξοδο κράτους-μέλους από την ΕΕ.

Ως κρατος ιστορικα εξαρτομενο απο καποιους....και με μη πρωτογενεις πλουτοπαραγωγικες πηγες που θα μας καθιστουσαν ικανους να σταθουμε στα ποδια μας η μονη εναλλακτικη της οποιαςδηποτε κυβερνησης για να ξεφυγει απο τον ΓερμανικοΕυρωπαικο ζυγο ειναι να γινουμε Αμερικανικη επαρχια (στην ουσια).

Οι Ρωσοι δεν νομιζω οτι θα ενδιαφερονταν να ρισκαρουν την αλλαγη του χαρτη εξουσιας , οποτε οι Αμερικανοι ειναι ο αλλος λογικος πολος στον οποιο θα στρεφομασταν για να μας "σωσουν".

Οποτε αν ο Συριζα εννοει πραγματικα να μας βγαλει απο την ΕΕ λογικα ηδη αλλοιθωριζει προς Ουασιγκτον.

Μια χαρά θα είμαστε με δολάριο και FBI. Νέα πολιτεία και μάλιστα υπερατλαντική! Και φτηνά απλ, τηλεοράσεις vizio, HBO και CNN, wall mart... Φίνα θα την περνάμε! Και δεν θα μας κουνιεται και κανένας!

ωραίο υποψήφιο βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Πελλοπονησου! Οδυσσέας βουδουρης !

Απο το ΠΑΣΟΚ έφυγε αφου ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, μετα πήγε Δημαρ, και τωρα ΣΥΡΙΖΑ! Αντε να δουμε ποιος άλλος θα σκάσει μύτη....

Μια χαρά θα είμαστε με δολάριο και FBI. Νέα πολιτεία και μάλιστα υπερατλαντική! Και φτηνά απλ, τηλεοράσεις vizio, HBO και CNN, wall mart... Φίνα θα την περνάμε! Και δεν θα μας κουνιεται και κανένας!

Και θα έχουμε και ομάδα NBA!

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Γιατί μπορεί να μην είναι στην Νομισματική ένωση άλλα χονδρικά ακολουθούνε την πολιτική γραμμή της ΕΕ. Αν ο σύριζα θελήσει να τραβήξει άλλη γραμμή θα έρθει αναπόφευκτα σε σύγκουση με την εε...

Μα τι λες τώρα?Εδώ μαθαίνουμε νέες θεωρίες που διακινεί ο Λιακόπουλος πως πρέπει οιοσδήποτε κομματικος οργανισμός να ειναι εξαρτημένος..Αλλος από τους Ελ ,άλλος από τις ΗΠΑ..

Κλαίω από συγκίνηση..

Ως κρατος ιστορικα εξαρτομενο απο καποιους....και με μη πρωτογενεις πλουτοπαραγωγικες πηγες που θα μας καθιστουσαν ικανους να σταθουμε στα ποδια μας η μονη εναλλακτικη της οποιαςδηποτε κυβερνησης για να ξεφυγει απο τον ΓερμανικοΕυρωπαικο ζυγο ειναι να γινουμε Αμερικανικη επαρχια (στην ουσια).

Δεν νομίζω να ενδιαφέρονται οι Αμερικανοί, ή οποιοσδήποτε άλλος, να αναλάβουν τα χρέη μας.

Status
Not open for further replies.