Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Κάποτε είχαμε και επιφανείς Ελληνοαμερικανούς που λίγο κόντεψαν να γίνουν Πρόεδροι (Δουκάκης, Τσόγκας) και επίσης και τον αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο που κρατούσε την ομογένεια δεμένη και σε επαφή με την Ελλάδα.

Τώρα, πάνε κι αυτά!

Άσε που μετά από 40 χρόνια που βρίζουμε τους Αμερικανούς, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον ούτε από την ομογένεια για οτιδήποτε. Όπως και να το κάνουμε, δύσκολο να ελπίζουμε να μας σώσει αυτός που πριν βρίζαμε. Σε αντίθεση, ας πούμε, με το Ισραήλ που πάντα έκανε και κάνει σκληρές προσπάθειες να κρατήσει κοντά την δική του ομογένεια. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από αυτά...

Άλλος σωτήρας; Ρωσία μήπως;

θα μας έσωζαν οι αμερικάνοι ..

γέα σούρ ! που λένε και στο τέξας ...

άσε που δε νομίζω να είναι πολλοί που "ελπίζουν" ή εύχονται κάτι τέτοιο .........

θα μας έσωζαν οι αμερικάνοι ..

γέα σούρ ! που λένε και στο τέξας ...

άσε που δε νομίζω να είναι πολλοί που "ελπίζουν" ή εύχονται κάτι τέτοιο .........

Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη φορά δεν θα κουνήσει κανείς το δακτυλακι του. Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, Ρώσοι, Κινέζοι... κανείς. Το κακό είναι ότι επί 200 χρόνια όλο και κάποιος μας έσωζε. Για πρώτη φορά ξεμείναμε. Για να δούμε τι θα γίνει...

Ε εντάξει αφού μπήκε και ο θεός στην μέση η νίκη είναι σίγουρη.

Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη φορά δεν θα κουνήσει κανείς το δακτυλακι του. Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, Ρώσοι, Κινέζοι... κανείς. Το κακό είναι ότι επί 200 χρόνια όλο και κάποιος μας έσωζε. Για πρώτη φορά ξεμείναμε. Για να δούμε τι θα γίνει...

Μας έσωζε; ποιος; γιατί; από την καλή του την καρδιά; δεν μπορεί να είσαι τόσο αφελής...

Γιατί, δεν μας έσωζαν δηλαδή;

Ως έννοια δεν εμπεριέχει και τα αλτρουιστικά κίνητρα του σώζοντος. Προφανώς όλοι είχαν τους σκοπούς και τα συμφέροντά τους. Πάντως πχ και κατά τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους, "σώσιμο" υπήρξε. Προφανώς τους συνέφερε καλύτερα να δημιουργήσουν ένα κρατίδιο δέσμιο των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή. Όμως έτσι αποκτήσαμε κράτος κι εμείς. Και το πρόσφατο "σώσιμο" προφανώς εξυπηρετούσε, για τους σωτήρες μας, πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα, αλλά τι θα λέγαμε εμείς; Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων, σαν άλλος Σαμψών;
Το ζήτημα είναι να προσπαθούμε κι εμείς, ως κράτος, να αρπάξουμε το μέγιστο δυνατό από τις καταστάσεις. Να λαμβάνει χώρα δηλαδή έστω αυτό το "σώσιμο".

Για τους φίλους που θα επιλέξουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, να πω προκαταβολικά όχι να κρατάνε μικρό καλάθι αλλά καλύτερα καθόλου καλάθι. Σε συζήτηση που είχα με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισα τελείως το μυαλό μου για το μέλλον της Ελλάδας.
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συζήτησης:

-Πότε βλέπεις να γυρνάει η κατάσταση στην οικονομία;
-Ήδη γυρνάει η κατάσταση αλλά θέλει τουλάχιστον 4-5 χρόνια να φανεί στην απασχόληση, εσύ αλήθεια δεν έχεις καμιά άκρη να φύγεις στο εξωτερικό;

-Εσύ έχεις μιλήσει ακούσει τι σκέφτονται για plan Β;
-Δεν έχει νόημα η συζήτηση (σαν να μου έλεγε έχουμε γραμμή να μη μιλάμε για αυτό), αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό που φαντάζεσαι δεν είναι απόφαση που θα παρθεί από εδώ. Μη νομίζεις ότι μπορεί να γίνουν συνταρακτικά πράγματα πάντως. Τα περιθώρια για τέτοιες αποφάσεις καθορίζονται από έξω....

Αυτά τα ολίγα δια στόματος ενός εκ των τριακοσίων εκπροσώπων μας σε συζήτηση του Σαββατοκύριακου. Περιμένω τις γνώμες σας και ότι έγραψα το γράφω με πραγματική ανησυχία, γιατί είναι ότι άκουσα και τους βλέπω τελείως χαλαρούς σαν να είναι σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον και να μιλάνε εκ του ασφαλούς.

Ακούγοντας την φράση "εσύ αλήθεια δεν έχεις καμιά άκρη να φύγεις στο εξωτερικό;" αλήθεια πως θα αντιδρούσατε; Θέλω να ξέρω γιατί νομίζω έχω γίνει πολύ μαλάκας τελευταία και έκανα σαν να μη το άκουσα. Υπόψιν τα τσίπουρα δεν τα πλήρωσε αυτός, αλλά τα κέρασε το μαγαζί....

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

..... Σε αντίθεση, ας πούμε, με το Ισραήλ που πάντα έκανε και κάνει σκληρές προσπάθειες να κρατήσει κοντά την δική του ομογένεια. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από αυτά...
" Πες τα χρυσόστομε" :SFGSFGSF:. Για παράδειγμα για μας τους ομογενείς του εξωτερικού πέρυσι έκοψαν και την δορυφορική επαφή με την Πατρίδα , βλέπε διακοπή της ERTWORLD από τον Hotbird στις 13'Ε. Ευτυχώς το διορθώσανε και τώρα εκπέμπουνε FTA (ελεύθερα χωρίς κωδικοποίηση) το κανάλι της ΔΤ από τις 3.1'Ε για να βλέπουμε τα νέα από την αγαπημένη Πατρίδα.

Ένας ομογενής του εξωτερικού
Tasos.cz
:fahne90:

Χαρά που θα είχαν και οι πολίτες των αποικιών.

Φτιάχτηκαν σαν Κρατη.....μετά την επέλαση των πολιτισμένων.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Χαρά που θα είχαν και οι πολίτες των αποικιών.

Φτιάχτηκαν σαν Κρατη.....μετά την επέλαση των πολιτισμένων.

Δηλαδή θα ήταν καλύτερα να μέναμε υπήκοοι του Σουλτάνου;
Ό,τι και να παίχτηκε, που παίχτηκαν ασφαλώς παιχνίδια στην πλάτη της ανεξαρτησίας του νέου Ελληνικού Κράτους, δεν νομίζω ότι αντέχει σε σοβαρή συζήτηση το εάν είχε τελικώς θετικό ή αρνητικό πρόσημο η απόκτηση της ανεξαρτησίας. Ούτε ασφαλώς ήταν από εκεί και πέρα προδιαγεγραμμένη η πορεία, μεσολάβησαν και πλείστοι όσοι κάκιστοι χειρισμοί.

Ελα βρε Τάσο. Η εξέλιξη της Ιστορίας δεν μπορεί να προβλεφθεί .....

Η Οθωμανική αυτοκρατορία έπνεε τα λοίσθια. Ουτως ή άλλως κάτι θα γινόταν ...

Πολλοί μουσουλμάνοι Ελληνες και πολλοί Χριστιανοί, την πέρναγαν μια χαρά.

Οι λίγοι επαναστάτησαν και κόλλησαν για τα δικά τους συμφέροντα, πιάνοντας την ευκαιρία, οι ξένοι.

Μια ζωή οι ραγιάδες ζητούν την βοήθεια τρίτων, αδύναμοι να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

Μην επαναλαμβανομαστε...

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Γιατί, δεν μας έσωζαν δηλαδή;

Ως έννοια δεν εμπεριέχει και τα αλτρουιστικά κίνητρα του σώζοντος. Προφανώς όλοι είχαν τους σκοπούς και τα συμφέροντά τους. Πάντως πχ και κατά τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους, "σώσιμο" υπήρξε. Προφανώς τους συνέφερε καλύτερα να δημιουργήσουν ένα κρατίδιο δέσμιο των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή. Όμως έτσι αποκτήσαμε κράτος κι εμείς. Και το πρόσφατο "σώσιμο" προφανώς εξυπηρετούσε, για τους σωτήρες μας, πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα, αλλά τι θα λέγαμε εμείς; Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων, σαν άλλος Σαμψών;
Το ζήτημα είναι να προσπαθούμε κι εμείς, ως κράτος, να αρπάξουμε το μέγιστο δυνατό από τις καταστάσεις. Να λαμβάνει χώρα δηλαδή έστω αυτό το "σώσιμο".
Αν εννοείς ότι μας έσωσαν από την χρεωκοπία, αυτό δεν ισχύει γιατί το χρέος μεγεθύνθηκε και για τις επόμενενες γενιές των αγέννητων. Μάλλον εννοείς από την "ανεξέλεγκτη" χρεωκοπία, ναι;

Η ελεγχόμενη είναι αυτή που μόλις έγραψα. Η ανεξέλλεγκτη ποιά θα ήταν; Να έχανα τις καταθέσεις μου;
Δυό μισθούς είχα μέσα και τώρα χάνω δυο μισθούς κάθε τρίμηνο (για πάντα) και τα παιδιά μου χρωστάνε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ έκαστο. Ρωτηθήκαμε ποτέ, με ειλικρίνεια, τι από τα δύο θα προτιμούσαμε να μας συμβεί; Όχι. Εξετάστηκαν όλες οι εναλλακτικές; Ούτε.

Ή μήπως δεν έγινε bank run, όταν καταστήματα τραπεζών σε πολλές συνοικίες στέγνωσαν σε μια μέρα μέσα.
Μην κοιτάς που έγινε γαργάρα από τα μίντια, αν διαδιδόόταν... πάπαλα.
Ναι, το "αποθανέτω μετά των αλλοφύλων" ποτέ δεν το είπαμε και τώρα, οι σωτήρες μας, ευχαριστούν τους πολιτικούς μας για την μεγαλοψυχία τους.

Προσπαθήσαμε, λοιπόν, πράγματι ως χώρα να "αρπάξουμε το μέγιστο δυνατό από τις καταστάσεις" ή απλά κάποια όργανα ανέλαβαν, με απ' ευθείας ανάθεση, να βάλουν το νερό στ' αυλάκι μιας "ελεγχόμενης" αλλά πνιγηρής για τον λαό χρεωκοπίας;

Last edited:
Για τους φίλους που θα επιλέξουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, να πω προκαταβολικά όχι να κρατάνε μικρό καλάθι αλλά καλύτερα καθόλου καλάθι. Σε συζήτηση που είχα με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισα τελείως το μυαλό μου για το μέλλον της Ελλάδας.
Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συζήτησης:

-Πότε βλέπεις να γυρνάει η κατάσταση στην οικονομία;
-Ήδη γυρνάει η κατάσταση αλλά θέλει τουλάχιστον 4-5 χρόνια να φανεί στην απασχόληση, εσύ αλήθεια δεν έχεις καμιά άκρη να φύγεις στο εξωτερικό;

-Εσύ έχεις μιλήσει ακούσει τι σκέφτονται για plan Β;
-Δεν έχει νόημα η συζήτηση (σαν να μου έλεγε έχουμε γραμμή να μη μιλάμε για αυτό), αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό που φαντάζεσαι δεν είναι απόφαση που θα παρθεί από εδώ. Μη νομίζεις ότι μπορεί να γίνουν συνταρακτικά πράγματα πάντως. Τα περιθώρια για τέτοιες αποφάσεις καθορίζονται από έξω....

Αυτά τα ολίγα δια στόματος ενός εκ των τριακοσίων εκπροσώπων μας σε συζήτηση του Σαββατοκύριακου. Περιμένω τις γνώμες σας και ότι έγραψα το γράφω με πραγματική ανησυχία, γιατί είναι ότι άκουσα και τους βλέπω τελείως χαλαρούς σαν να είναι σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον και να μιλάνε εκ του ασφαλούς.

Ακούγοντας την φράση "εσύ αλήθεια δεν έχεις καμιά άκρη να φύγεις στο εξωτερικό;" αλήθεια πως θα αντιδρούσατε; Θέλω να ξέρω γιατί νομίζω έχω γίνει πολύ μαλάκας τελευταία και έκανα σαν να μη το άκουσα. Υπόψιν τα τσίπουρα δεν τα πλήρωσε αυτός, αλλά τα κέρασε το μαγαζί....

Για ποιον πρόκειται??Έχει την σημασία του.

Status
Not open for further replies.