Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Ο ίδιος ο Παπαδημούλης έγραψε στο τουιτερ πριν λίγο και έτυχε να το δω ότι συνεργάτης του έγραψε το κείμενο και το ποσταρε χωρίς την εγκρισή του

Φυσικα, για τους συνεργάτες που επιλέγει και το πως λειτουργούν είναι δική του ευθύνη, ας πρόσεχε..

Το 20% των - κυρίως- κοινωνικά εξαθλιωμένων ψηφοφόρων δεν είναι δυνατόν να εκχωρηθεί στη Χρυσή Αυγή.
Γι' αυτό, ακριβώς, η Αριστερά ασχολείται με την πολιτική..

Διαφορετικά θα έπρεπε να μην μιλά για την ακροδεξιά ατζέντα και το φασιστικο φαινόμενο και να επέτρεπε να φτασει στο 50%..

Οποιος εξαθλιωμένος φεύγει απο το ναζιστικό μόρφωμα είναι κέρδος για την δημοκρατία..

Χάκαρε το defence o συριζα;

Aν δεν δημοσιεύθηκε τίποτα και στον Στόχο, μάλλον για υπερβολικό ζήλο θα πρόκειται...
Ο μπαγάσας ο συνεργάτης... :)))

Last edited:
Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ο ίδιος ο Παπαδημούλης έγραψε στο τουιτερ πριν λίγο και έτυχε να το δω ότι συνεργάτης του έγραψε το κείμενο και το ποσταρε χωρίς την εγκρισή του

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...
Μιλάμε για πλαστοπροσωπεία, σαμποτάζ κλπ κλπ!
Αυτός ο άνθρωπος θα έπρεπε να μπει στη φυλακή. Όχι να συνεχίσει να είναι συνεργάτης του!

Το 20% των - κυρίως- κοινωνικά εξαθλιωμένων ψηφοφόρων δεν είναι δυνατόν να εκχωρηθεί στη Χρυσή Αυγή.

Σίγουρα υπάρχει ένα ποσοστό που γουστάρουν τον Βασιλιά, τη Χούντα, ακόμη και τη ΧΑ.
Τώρα, αν είναι 20%, δεν το ξέρω...
Από τη στιγμή που διαλύθηκαν τα δύο μεγάλα κόμματα, κάποιοι πήγαν στη ΧΑ, κάποιοι άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι άλλοι σε άλλα κόμματα.
Δεν νομίζω ότι ξαφνικά αποκτήσαμε σαν χώρα τόσα εκατομμύρια αριστερούς...

Εγω παντως για αλλο ανησυχω..Μην βγει ο Συριζας και πιασουμε πατο στα μεροκαματα και αυξηθει η ανεργια...Χωρια που θα χασουμε την επαφη μας με τις πολιτικες αληθειες και την τηρηση των προεκλογικων υποσχεσεων των τελευταιων κυβερνησεων...
Απο εξισωσεις δεν σκαμπαζω και πολλα γιατι στο σχολειο ημουν ολιγον σκραπας στα μαθηματικα...

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Βλέπω στα αποτελέσματα πως έχει καμφθεί ξεκάθαρα η δυναμική του Σύριζα και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων εν γένει. Οι κυβερνητικοί έχουν λίγο-πολύ διατηρήσει τις δυνάμεις τους, δεν νομίζω πως υπήρξε ουσιώδης μεταβολή από τα αποτελέσματα του 2012, παρά τα όσα τραβήξαμε μια 2ετία τώρα.

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Βλέπω στα αποτελέσματα πως έχει καμφθεί ξεκάθαρα η δυναμική του Σύριζα και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων εν γένει. Οι κυβερνητικοί έχουν λίγο-πολύ διατηρήσει τις δυνάμεις τους, δεν νομίζω πως υπήρξε ουσιώδης μεταβολή από τα αποτελέσματα του 2012, παρά τα όσα τραβήξαμε μια 2ετία τώρα.

Λογικό είναι, το μέσο πνευματικό επίπεδο των ψηφοφόρων της επικράτειας είναι εξαιρετικά χαμηλό με αποτέλεσμα η προπαγάνδα των MEGAλων να κάνει περίπατο.

Δεν καταλαβαίνω πως μετά απο τόσα δείγματα γραφής του σοφού λαού μας κάποιοι έχετε ακόμη ελπίδα πως οι εκλογές (αυτές ή οι επόμενες) θα αλλάξουν το οτιδήποτε.

Εγώ το είπα κι αλλού, και σχολιάστηκα μάλλον ειρωνικώς.

Το 30% των ψηφοφόρων -όσων προσέρχονται να ψηφίσουν εννοώ- δεν ξέρει πώς να κλείσει τον φάκελο από όταν -πριν πάνω από 10 χρόνια- μπήκε το ...καταραμένο αυτοκόλλητο, και σχεδόν οι μισοί από αυτούς δεν τα καταλαβαίνουν ούτε αφού τους το υποδείξεις (άντε να πούμε ότι οι άλλοι είναι ζαλισμένοι, να το δεχθώ), ακόμη και 2η και 3η φορά.
Επίσης μεγάλο ποσοστό -τουλάχιστον 20%- δεν βρίσκει εύκολα πού ψηφίζει από ανάγνωση της πινακίδας έξω από κάθε τμήμα ή των καταλόγων έξω από το σχολείο. Μικρό επίσης, αλλά όχι ευκαταφρόνητο, ποσοστό, τουλάχιστον 2-3 στους εκατό, αντιμετωπίζει σοβαρό αντιληπτικό πρόβλημα, και χρειάζεται βοήθεια για να καταλάβει να πάει να ψηφίσει (μιλάμε για άτομα που κανονικά έπρεπε να είχαν τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση), και μέσα στο παραβάν (όπου έρχονται συνήθως με έτοιμο φάκελο). Τις προάλλες κάθισα και διάβαζα όλα τα ονόματα σε μια τέτοια περίπτωση, από έναν συνδυασμό -που νόμιζε πως ήταν αυτός που της είπαν- μέχρι να της κάνει κάποιο από αυτά "κλικ".

Όλα αυτά τα λέω από προσωπική πείρα, από τις 17 Κυριακές που έχω κάνει Δ.Α. από το Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι προχθές, ανά την επικράτεια. Δεν είναι επιστημονικά συμπεράσματα μεν, παρά προσωπική μου στατιστική, πλην όμως προέρχεται από αρκετά μεγάλο δείγμα (πολύ μεγαλύτερο των 5.000 ατόμων).

Κατα την γνώμη μου, κακώς συγκρίνονται οι προχθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές με το 2012. Οι εκλογες της Κυριακής που έρχονται είναι το σωστότερο μέτρο σύγκρισης - λαμβανομένου υπ'όψιν και του όποιου ποσοστού αποχής.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Διαφορετικά θα έπρεπε να μην μιλά για την ακροδεξιά ατζέντα και το φασιστικο φαινόμενο και να επέτρεπε να φτασει στο 50%..

Οποιος εξαθλιωμένος φεύγει απο το ναζιστικό μόρφωμα είναι κέρδος για την δημοκρατία..

Και ο εξαθλιωμένος φασίστας, φασίστας είναι.
Και όλοι οι εξαθλιωμένοι που τώρα ωηφίζουν τους φασίστες πριν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, τώρα δηλαδη λέμε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την επόμενη φορά που η άτιμη εξαθλίωση θα τους κάνει να ξαναψηφίσουν φασίστες.

Αποδοχή φασισμού a la carte?
Πάμπολες ευκαιρίες είχαν όσοι παραπλανήθηκαν ή ήθελαν να τιμωρήσουν, να διορθώσουν την ψήφο τους, η επιμονή δεν δείχνει την εξαθλίωση δείχνει την νοοτροπία.

Κατα την γνώμη μου, κακώς συγκρίνονται οι προχθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές με το 2012. Οι εκλογες της Κυριακής που έρχονται είναι το σωστότερο μέτρο σύγκρισης - λαμβανομένου υπ'όψιν και του όποιου ποσοστού αποχής.
Ναι θα γίνει επανάσταση :fahne90:
Σοβαρά τώρα μια τρύπα στο νερό θα γίνει, θα κερδίσει (το πιθανότερο) ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά so what?
Απο την στιγμή που δεν υπάρχει μεγάλη αποδοχή ώστε να μπορεί να οδηγήσει σε καθαρά συμπεράσματα τι να το κάνεις?
Να κερδίσει με 1-2 μονάδες ναι, να το ζορίσει για εκλογές και? Θα βγει με πόσο 20%, 30%?
Οι άλλοι μαζί (ΝΔ,ποτάμια,ελιές,σιχαμάρ) είναι πολύ εύκολα πάνω απο 40% όσο και να τα ζορίσεις τα άτιμα τα μαθηματικά δεν αλλάζουν.

Οσο σε εποχές βίαιας υποβάθμισης της ζωής, λυσσαλαίας ταξικής επίθεσης και καταπάτησης εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο καταδυναστευμένος κρατάει το ίδιο ψηφοδέλτιο με τον δυνάστη δεν υπάρχει ελπίδα, οι εκλογές είναι ότι ήταν πάντα η ψευδαίσθηση της δημοκρατίας.

Last edited:

Δεν νομιζω οτι ειναι αντιπροσωπευτικες γιατι παντα στις ευρωεκλογες ο κοσμος ψηφιζε "επαναστατικα" για να στειλει και καλα το μηνυμα.
Θυμησου τι εγινε με τους οικολογους πρασινους
Στις ευρωεκλογες δεν φοβαται μην "χασει τα λεφτα του", οποτε υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ψηφισει πιο ανετα τον συριζα, με αποτελεσμα να υπαρξει μεγαλη διαφορα, 7 μοναδων πχ
Αντιπροσωπευτικο δεν το λες ομως

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Λογικό είναι, το μέσο πνευματικό επίπεδο των ψηφοφόρων της επικράτειας είναι εξαιρετικά χαμηλό με αποτέλεσμα η προπαγάνδα των MEGAλων να κάνει περίπατο.

Δεν καταλαβαίνω πως μετά απο τόσα δείγματα γραφής του σοφού λαού μας κάποιοι έχετε ακόμη ελπίδα πως οι εκλογές (αυτές ή οι επόμενες) θα αλλάξουν το οτιδήποτε.

Eλα ντε.

Ισως αλλαξει καπως το πραγμα και παντως μετα απο πολλα χρονια οταν πιασουμε πατο. Ακομα δεν τον πιασαμε μην αυταπατασθε.

AΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ.

Με το που βλέπεις τα αποτελέσματα της Χρυσής Αυγής, ειδικά στην Αττική και στον Δήμο της Αθήνας, σου έρχεται να το ρίξεις αμέσως στις αναλύσεις. Η κρίση, η φτώχεια, η οργή, η ακροδεξιά Ν.Δ., ο Μπαλτάκος, οι αδυναμίες της Αριστεράς. Λογικό. Εγώ πάντως δεν μπήκα στον πειρασμό των αναλύσεων, μπήκα στον πειρασμό των μπινελικίων. Βρισιές μού έρχονται στο στόμα και όχι αναλύσεις, μου 'ρχεται να πω βαριές κουβέντες σε όσους ψήφισαν τους ναζιστές, παρ' όλο που γνώριζαν ότι πρόκειται για ναζιστές. Δεν μπορώ να βρω καμιά δικαιολογία, δεν θέλω να δώσω το παραμικρό ελαφρυντικό σε όσους μετέτρεψαν την ψήφο τους σε οξυγόνο για τα τέρατα.

Εκείνοι που έριξαν το χαρτάκι τους στην κάλπη των μελανοχιτώνων γνώριζαν τα πάντα, τα είχαν δει όλα. Είδαν τους αγκυλωτούς σταυρούς, τις φωτογραφίες του Χίτλερ, τα ναζιστικά πηλήκια, τα όπλα, τα μαχαίρια, τα ρόπαλα, τους ημίγυμνους που πυροβολούσαν στα νταμάρια, τα τάγματα εφόδου, τους συνεργάτες μέσα στον στρατό και την αστυνομία, τα παιδομαζώματα, τα κατηχητικά, τις βρισιές, τα χαστούκια. Έμαθαν ποιος σκότωσε τον Σαχτζάτ Λουκμάν, ποιος έδειρε τους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, ποιος χαράκωσε τον δεκατετράχρονο Αφγανό στην Πλατεία Αττικής. Είδαν με τα μάτια τους τον Παύλο Φύσσα να ξεψυχάει μαχαιρωμένος στην αγκαλιά της κοπέλας του και μετά πήγαν και έδωσαν 11% στον Παναγιώταρο και 16% στον Κασιδιάρη.

Έδωσαν 11% στον Παναγιώταρο, στον υπόδικο, στον τραμπούκο, στο κτήνος που εμπόδιζε τον κόσμο να πάει στα δήθεν ανθελληνικά θέατρα, βρίζοντας ηθοποιούς και σκηνοθέτες με τα χυδαιότερα λόγια που μπορεί να φανταστεί άνθρωπος. Τι να πεις σε αυτούς που κοίταξαν κατάματα τον αρχετυπικό χρυσαυγίτη και μετά πήγαν και του το έριξαν δαγκωτό; Τίποτα δεν μπορείς να τους πεις, να ελπίσεις μόνο μπορείς, να εικάσεις ότι δεν είναι ίδιοι με τον ξυρισμένο διάνο που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Ότι του έδωσαν την ψήφο τους και όχι την ψυχή τους.

Τι να πεις και στο 16% των Αθηναίων ψηφοφόρων που επέλεξε για δήμαρχο τον επιχειρησιακό αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, τον μπρατσαρά με τον αγκυλωτό σταυρό, που έτρεχε ημίγυμνος στα νταμάρια και πυροβολούσε τις πινακίδες; Γι' αυτό πήρε ο Κασιδιάρης μεγαλύτερο ποσοστό από τον Παναγιώταρο, επειδή ήταν ημίγυμνος μπρατσαράς, κάτι σαν ηπερήρωας που προστατεύει τους καλούς από τους κακούς. Τριάντα χρόνια λάιφ στάιλ έχουν αφήσει βαθύτατα αποτυπώματα στα μυαλά των ανθρώπων.

Τι να κάνουν και οι φτωχοί, με τόσα βάσανα έχει θολώσει η κρίση τους. Δεν είναι μόνο οι φτωχοί. Ο Κασιδιάρης πήρε 20% στον Κολωνό, πήρε όμως και 14% στο Κολωνάκι. Πήρε 16% στον Δήμο της Αθήνας, όπου ψηφίζουν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των Βορείων και των Νοτίων Προαστίων. Και στο κάτω- κάτω, η φτώχεια δεν είναι δικαιολογία για τα πάντα. Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά για την αποκτήνωση.
- See more at: http://stokokkino.gr/article/8567/Kamia-proseuxi-gia-tous-xrusaugites#sthash.CbiDB3FV.dpuf

Δεν νομιζω οτι ειναι αντιπροσωπευτικες γιατι παντα στις ευρωεκλογες ο κοσμος ψηφιζε "επαναστατικα" για να στειλει και καλα το μηνυμα.
Θυμησου τι εγινε με τους οικολογους πρασινους
Στις ευρωεκλογες δεν φοβαται μην "χασει τα λεφτα του", οποτε υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ψηφισει πιο ανετα τον συριζα, με αποτελεσμα να υπαρξει μεγαλη διαφορα, 7 μοναδων πχ
Αντιπροσωπευτικο δεν το λες ομως

Καμία σχέση οι ευρωεκλογές του 2009 με του 2014. Μα καμία όμως.
Όλα τα μέρη τις αντιμετωπίζουν ως εθνικές.

Μην ξεχνάμε εξάλλου και πως στου 2009, τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν λίγους μήνες αργότερα στις εθνικές.

AΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ.

Με το που βλέπεις τα αποτελέσματα της Χρυσής Αυγής, ειδικά στην Αττική και στον Δήμο της Αθήνας, σου έρχεται να το ρίξεις αμέσως στις αναλύσεις. Η κρίση, η φτώχεια, η οργή, η ακροδεξιά Ν.Δ., ο Μπαλτάκος, οι αδυναμίες της Αριστεράς. Λογικό. Εγώ πάντως δεν μπήκα στον πειρασμό των αναλύσεων, μπήκα στον πειρασμό των μπινελικίων. Βρισιές μού έρχονται στο στόμα και όχι αναλύσεις, μου 'ρχεται να πω βαριές κουβέντες σε όσους ψήφισαν τους ναζιστές, παρ' όλο που γνώριζαν ότι πρόκειται για ναζιστές. Δεν μπορώ να βρω καμιά δικαιολογία, δεν θέλω να δώσω το παραμικρό ελαφρυντικό σε όσους μετέτρεψαν την ψήφο τους σε οξυγόνο για τα τέρατα.

Εκείνοι που έριξαν το χαρτάκι τους στην κάλπη των μελανοχιτώνων γνώριζαν τα πάντα, τα είχαν δει όλα. Είδαν τους αγκυλωτούς σταυρούς, τις φωτογραφίες του Χίτλερ, τα ναζιστικά πηλήκια, τα όπλα, τα μαχαίρια, τα ρόπαλα, τους ημίγυμνους που πυροβολούσαν στα νταμάρια, τα τάγματα εφόδου, τους συνεργάτες μέσα στον στρατό και την αστυνομία, τα παιδομαζώματα, τα κατηχητικά, τις βρισιές, τα χαστούκια. Έμαθαν ποιος σκότωσε τον Σαχτζάτ Λουκμάν, ποιος έδειρε τους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, ποιος χαράκωσε τον δεκατετράχρονο Αφγανό στην Πλατεία Αττικής. Είδαν με τα μάτια τους τον Παύλο Φύσσα να ξεψυχάει μαχαιρωμένος στην αγκαλιά της κοπέλας του και μετά πήγαν και έδωσαν 11% στον Παναγιώταρο και 16% στον Κασιδιάρη.

Έδωσαν 11% στον Παναγιώταρο, στον υπόδικο, στον τραμπούκο, στο κτήνος που εμπόδιζε τον κόσμο να πάει στα δήθεν ανθελληνικά θέατρα, βρίζοντας ηθοποιούς και σκηνοθέτες με τα χυδαιότερα λόγια που μπορεί να φανταστεί άνθρωπος. Τι να πεις σε αυτούς που κοίταξαν κατάματα τον αρχετυπικό χρυσαυγίτη και μετά πήγαν και του το έριξαν δαγκωτό; Τίποτα δεν μπορείς να τους πεις, να ελπίσεις μόνο μπορείς, να εικάσεις ότι δεν είναι ίδιοι με τον ξυρισμένο διάνο που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Ότι του έδωσαν την ψήφο τους και όχι την ψυχή τους.

Τι να πεις και στο 16% των Αθηναίων ψηφοφόρων που επέλεξε για δήμαρχο τον επιχειρησιακό αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, τον μπρατσαρά με τον αγκυλωτό σταυρό, που έτρεχε ημίγυμνος στα νταμάρια και πυροβολούσε τις πινακίδες; Γι' αυτό πήρε ο Κασιδιάρης μεγαλύτερο ποσοστό από τον Παναγιώταρο, επειδή ήταν ημίγυμνος μπρατσαράς, κάτι σαν ηπερήρωας που προστατεύει τους καλούς από τους κακούς. Τριάντα χρόνια λάιφ στάιλ έχουν αφήσει βαθύτατα αποτυπώματα στα μυαλά των ανθρώπων.

Τι να κάνουν και οι φτωχοί, με τόσα βάσανα έχει θολώσει η κρίση τους. Δεν είναι μόνο οι φτωχοί. Ο Κασιδιάρης πήρε 20% στον Κολωνό, πήρε όμως και 14% στο Κολωνάκι. Πήρε 16% στον Δήμο της Αθήνας, όπου ψηφίζουν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των Βορείων και των Νοτίων Προαστίων. Και στο κάτω- κάτω, η φτώχεια δεν είναι δικαιολογία για τα πάντα. Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά για την αποκτήνωση.
- See more at: http://stokokkino.gr/article/8567/Kamia-proseuxi-gia-tous-xrusaugites#sthash.CbiDB3FV.dpuf

Από το παραπάνω κείμενο, μέχρι τις απόψεις τύπου "ένα 20% των Ελλήνων ανέκαθεν ήταν φασίστες" είναι ένας ωκεανός διαφορά πάντως.

Είναι μια πρόοδος όμως σ' αυτή την κατευθυνση.

Δεδομένου ότι όλοι αυτοί είναι φασιστοειδή.

Μπορέι όχι 20% και νάναι 15%,αλλά είναι το λιγότερο όλοι τους συνειδητοί ρατσιστές,εθνικιστές(του κ..ου)-θαυμαστές της χούντας,ακραίοι αντικομμουνιστές κι αντιαριστεροί,λούμπεν έτοιμοι να μισθωθούν σαν τραμπούκοι,να ξεπουλήσουν τα πάντα ή να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές γι' ένα κομμάτι ψωμί ή την επίπλαστη αίσθηση της εξουσίας,πάνω σε δυστυχείς κι αδύναμους.

Δεν ξέρω πως θα τους ονόμαζε,όλους αυτούς ο Τσιπρας,αλλά εγώ για φασίστες τους κόβω.

Last edited:
Να συμφωνήσουμε στο ότι, κατ' ελάχιστον, γνωρίζουν τι εστί ΧΑ, και για τους λόγους τους το δικαιολογούν ή άλλως το παρακάμπτουν.

Υπάρχει εν τούτοις μεγάλο ποσοστό στους ψηφοφόρους της, εάν όχι ο κύριος όγκος αυτών, στους οποίους ο βασικότερος λόγος επιλογής, και δικαιολογία για να παρακάμψουν όλα τα άλλα, ακόμη και ότι φτάνουν να ψηφίζουν μπράβους, είναι η απόρριψη, συλλήβδην, των πολιτικών. Κάποιοι αφελώς θεωρούν τη ΧΑ αντισυστημική. Αυτούς, τους κατατάσσουμε στους φασίστες;
Κερδίζουμε κάτι από τέτοια κατηγοριοποίηση του εκλογικού σώματος; Ίσα-ίσα μόνο συμπέρασμα για να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά αποτελεί. Ή να τα νίψουμε.

imo έχει μπερδευτεί ο φασισμός (κάνω τα πάντα, από αδικώ μέχρι σκοτώνω... για την πατρίδα μου), με τις φασίζουσες συμπεριφορές που ζούμε στη καθημερινότητά μας (από το σπίτι ο Πατέρας μέχρι στην εργασία ο προιστάμενος)

Αυτό που έχω διαπιστώσει προσωπικά είναι ότι ο έχων την εξουσία, όταν αυτή του δίνει το δικαίωμα, εκτρέπεται σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και το ίδιο εύκολα αποδέχεται ή δικαιολογεί ανάλογες σε άλλες παραμέτρους της ζωής του.

Δυστυχώς δεν έχουν όλοι τη δική μας λογική να βάζουν τον άνθρωπο πανω απ'όλα, ούτε να ξεχωρίζουν τον άνθρωπο απο τον εαυτό τους ή στην καλύτερη τους συγγενείς και φίλους. Αυτό σε συνδυασμό με τα παραπάνω πιθανώς να οδηγεί και στη φασιστική - νεο ναζί παρεκτροπή/βόθρο που κατέκλυσε τους λαούς της Ευρώπης τη συγκεκριμένη περίοδο.

Οι διαφορές είναι πολύ λεπτές για κάποιους συνανθρώπους μας... σχεδόν δυσδιάκριτες. Αυτό το σημείο πρέπει να παλέψει ο καθένας μας και όλοι μαζί και όχι να τους ρίξουμε στα τάρταρα ή να τους αποξενώσουμε. Έτσι το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τους συσπειρώνουμε ενάντια στην προοδευτική ελίτ (αυτή η εικόνα περνάει στο τέλος) και να γιγαντώνουμε το φασισμό.

Status
Not open for further replies.