Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής
Συνέντευξη Π. Τατσόπουλου Μέρος 2ο
«Βγήκα και είπα κάποιες απόψεις για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Χρυσή Αυγή και κατά τη γνώμη μου ήταν κατάπτυστη η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη και θλιβερή και βγήκε μετά στο τηλέφωνο και είπε ότι θλιβερή δεν ήταν η δήλωσή μου, αλλά εγώ και όλη μου η πορεία. Απάντησα λοιπόν ότι συγγραφέας είμαι, έχω γράψει 17 βιβλία και αν θέλει να ανταλλάξουμε καλολογικά στοιχεία, μπορούμε να το κάνουμε, γιατί έχω πολλά εύκαιρα. Αλλά κάπου εκεί σταμάτησε το πάρτι…
Ο Τσίπρας έβαλε λίγο νερό στο κρασί του. Από τη στιγμή που έκανε τις δηλώσεις αυτές ο Σκουρλέτης και ο Καλύβης υπήρξαν και άλλοι. Και ο Σακελλαρίδης. Υπήρξε μεγάλη αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτές τις δηλώσεις και έπεσε μεγάλο κράξιμο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι ένα απίστευτο σκάνδαλο να φλερτάρει η Αριστερά με τη Χρυσή Αυγή. Και δεν τους βγαίνει πολιτικά, διότι βγήκε χθες ο Κασιδιάρης καταχαρούμενος και τρισευτυχισμένος, διότι αυτό που θέλει και είναι ο αριστερός εμφύλιος, να μαλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ για τους ψηφοφόρους της Χ.Α. και ποιος θα τους πάρει, είπε ότι «χαιρόμαστε πάρα πολύ που μας θέλουν και δεν θα ψηφίσουμε κανέναν, αλλά τη Χ.Α.». Είναι πολιτικά ηλίθιο αυτό που έκαναν! Ο Βίτσας βγήκε και είπε ότι ήταν βλακείες η δήλωση Σκουρλέτη και ότι πρόκειται περί ψηφοφόρων. Όλοι το μάζεψαν, διότι είδαν ότι στράβωσε η ιστορία. Αλλά το μισομαζέψανε και ο Τσίπρας το μισοανασκεύασε, λέγοντας ότι όσοι ψηφίζουν Χ.Α. έχουν ευθύνη. Είπε, όμως, ότι είναι πεπλανημένοι. Το μάζεψε, δηλαδή. Βεβαίως, ο Τσίπρας που έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια διδακτορικό στην ισορροπία. Και μαζεύει τα πράγματα, όταν βλέπει ότι πηγαίνουν άσχημα και κλείσιμο του ματιού κάνει. Ο καιροσκοπισμός παραμένει.
Γι’ αυτό το πύων που λέγεται Χ.Α. δεν έχει ευθύνη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα παίξουμε μπακότερμα τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Οι ευθύνες είναι και στη Ν.Δ. και στους ΑΝΕΛ και παντού. Βλέπω μια εθελοτυφλία του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά περιόδους ιστορικές έχει επαναληφθεί η εθελοτυφλία αυτή της Αριστεράς. Αυτό που έλεγε ο Στάλιν: κάτσε ένα χρόνο τώρα να είμαστε προσωρινά σύμμαχοι για να πετύχουμε το στόχο μας. Αυτός ο καιροσκοπισμός πληρώνεται στην πολιτική πάντοτε. Το κάνουν από στενομυαλιά και εθελοτυφλία, αλλά θέλω να διευρύνουμε το κάδρο, διότι είναι άδικο να το περιορίσουμε μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Το να παίζουν μπάλα με τη Χ.Α., αν εξαιρέσεις μόνο τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, στον οποίο βάζω και το Ποτάμι μέσα, και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είχε μια ωραία ιδέα να βγουν όλοι, όπως ο Γιουνκέρ και ο Σουλτς και να πουν όλοι οι Έλληνες ηγέτες του συνταγματικού τόξου, από το Σαμαρά ως τον Κουτσούμπα, να κάνουν μια κοινή δήλωση αποκήρυξης των ψήφων της Χ.Α. Να μην πουν απλά ότι είναι καθυστερημένοι, πεπλανημένοι, βλαμμένοι, αλλά ότι πιστεύουμε ότι μετά από δύο χρόνια και μετά από τα τόσα αποκαλύφθηκαν για τη φασιστική δράση της οργάνωσης είναι φασίστες. Αυτά τα φασισταριά, αυτοί οι τραμπούκοι και αλήτες, οι εγκληματίες… θα τους ζητήσουμε τώρα να μας δώσουν την ψήφο τους; Και θα βγαίνουν να μας κοροϊδεύουν ότι δεν δίνουν πουθενά την ψήφο τους, παρά μόνο στη Χ.Α.; Είναι χάλι αυτό, είναι κατάντια της Δημοκρατίας. Η Χ.Α. θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, πώς θα τους δώσουν την ψήφου τους;
Αν δεν είχα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες, θα έφευγα τώρα σίγουρα. Δεν υπάρχει περίπτωση μπροστά σε τέτοιο καιροσκοπισμό. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος της Αριστεράς, μπροστά σε τέτοιο καιροσκοπισμό, ντρέπεται. Απλώς ντρέπεται. Τίποτε άλλο…»
Tατσοπουλος.
Η τελευταια του φραση εχει μια καποια αληθεια παντως οπως και να το δεις. Μπορει να χλευαστει γιατι ειναι νουμερο γενικως αλλα αυτην την φορα δεν εχει και πολυ αδικο.