Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ναι μωρέ αφού το κατάλαβαν δύο άλλοι, προφανώς παρεξήγησα.
Απλά με τα συγκαλυμμένη χυδαιότητα που εκτοξεύεται εδώ μέσα φαίνεται ότι απόκτησα κουσούρι και ότι πετάει είναι μύγα...

:ernaehrung004:

Φυσικά και δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και δεν συνεχίζω καν την κουβέντα.

Επανερχόμαστε στα του θέματος...

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής

Συνέντευξη Π. Τατσόπουλου Μέρος 2ο

«Βγήκα και είπα κάποιες απόψεις για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Χρυσή Αυγή και κατά τη γνώμη μου ήταν κατάπτυστη η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη και θλιβερή και βγήκε μετά στο τηλέφωνο και είπε ότι θλιβερή δεν ήταν η δήλωσή μου, αλλά εγώ και όλη μου η πορεία. Απάντησα λοιπόν ότι συγγραφέας είμαι, έχω γράψει 17 βιβλία και αν θέλει να ανταλλάξουμε καλολογικά στοιχεία, μπορούμε να το κάνουμε, γιατί έχω πολλά εύκαιρα. Αλλά κάπου εκεί σταμάτησε το πάρτι…

Ο Τσίπρας έβαλε λίγο νερό στο κρασί του. Από τη στιγμή που έκανε τις δηλώσεις αυτές ο Σκουρλέτης και ο Καλύβης υπήρξαν και άλλοι. Και ο Σακελλαρίδης. Υπήρξε μεγάλη αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτές τις δηλώσεις και έπεσε μεγάλο κράξιμο μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι ένα απίστευτο σκάνδαλο να φλερτάρει η Αριστερά με τη Χρυσή Αυγή. Και δεν τους βγαίνει πολιτικά, διότι βγήκε χθες ο Κασιδιάρης καταχαρούμενος και τρισευτυχισμένος, διότι αυτό που θέλει και είναι ο αριστερός εμφύλιος, να μαλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ για τους ψηφοφόρους της Χ.Α. και ποιος θα τους πάρει, είπε ότι «χαιρόμαστε πάρα πολύ που μας θέλουν και δεν θα ψηφίσουμε κανέναν, αλλά τη Χ.Α.». Είναι πολιτικά ηλίθιο αυτό που έκαναν! Ο Βίτσας βγήκε και είπε ότι ήταν βλακείες η δήλωση Σκουρλέτη και ότι πρόκειται περί ψηφοφόρων. Όλοι το μάζεψαν, διότι είδαν ότι στράβωσε η ιστορία. Αλλά το μισομαζέψανε και ο Τσίπρας το μισοανασκεύασε, λέγοντας ότι όσοι ψηφίζουν Χ.Α. έχουν ευθύνη. Είπε, όμως, ότι είναι πεπλανημένοι. Το μάζεψε, δηλαδή. Βεβαίως, ο Τσίπρας που έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια διδακτορικό στην ισορροπία. Και μαζεύει τα πράγματα, όταν βλέπει ότι πηγαίνουν άσχημα και κλείσιμο του ματιού κάνει. Ο καιροσκοπισμός παραμένει.

Γι’ αυτό το πύων που λέγεται Χ.Α. δεν έχει ευθύνη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα παίξουμε μπακότερμα τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα. Οι ευθύνες είναι και στη Ν.Δ. και στους ΑΝΕΛ και παντού. Βλέπω μια εθελοτυφλία του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά περιόδους ιστορικές έχει επαναληφθεί η εθελοτυφλία αυτή της Αριστεράς. Αυτό που έλεγε ο Στάλιν: κάτσε ένα χρόνο τώρα να είμαστε προσωρινά σύμμαχοι για να πετύχουμε το στόχο μας. Αυτός ο καιροσκοπισμός πληρώνεται στην πολιτική πάντοτε. Το κάνουν από στενομυαλιά και εθελοτυφλία, αλλά θέλω να διευρύνουμε το κάδρο, διότι είναι άδικο να το περιορίσουμε μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Το να παίζουν μπάλα με τη Χ.Α., αν εξαιρέσεις μόνο τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, στον οποίο βάζω και το Ποτάμι μέσα, και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος είχε μια ωραία ιδέα να βγουν όλοι, όπως ο Γιουνκέρ και ο Σουλτς και να πουν όλοι οι Έλληνες ηγέτες του συνταγματικού τόξου, από το Σαμαρά ως τον Κουτσούμπα, να κάνουν μια κοινή δήλωση αποκήρυξης των ψήφων της Χ.Α. Να μην πουν απλά ότι είναι καθυστερημένοι, πεπλανημένοι, βλαμμένοι, αλλά ότι πιστεύουμε ότι μετά από δύο χρόνια και μετά από τα τόσα αποκαλύφθηκαν για τη φασιστική δράση της οργάνωσης είναι φασίστες. Αυτά τα φασισταριά, αυτοί οι τραμπούκοι και αλήτες, οι εγκληματίες… θα τους ζητήσουμε τώρα να μας δώσουν την ψήφο τους; Και θα βγαίνουν να μας κοροϊδεύουν ότι δεν δίνουν πουθενά την ψήφο τους, παρά μόνο στη Χ.Α.; Είναι χάλι αυτό, είναι κατάντια της Δημοκρατίας. Η Χ.Α. θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, πώς θα τους δώσουν την ψήφου τους;

Αν δεν είχα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες, θα έφευγα τώρα σίγουρα. Δεν υπάρχει περίπτωση μπροστά σε τέτοιο καιροσκοπισμό. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος της Αριστεράς, μπροστά σε τέτοιο καιροσκοπισμό, ντρέπεται. Απλώς ντρέπεται. Τίποτε άλλο…»

Tατσοπουλος.

Η τελευταια του φραση εχει μια καποια αληθεια παντως οπως και να το δεις. Μπορει να χλευαστει γιατι ειναι νουμερο γενικως αλλα αυτην την φορα δεν εχει και πολυ αδικο.

Πες τα βρε Πέτρο μου.... Επιτέλους κάποιος να πει τι σημαίνει πραγματικά Αριστερός. Κάποιος που λέει ανοικτά και χωρίς δισταγμό τα κονέ του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΧΑ.....

Μπράβο. Εύγε αγόρι μου....

Η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ: Ο συγκεντρωμένος κόσμος φτάνει στα Χαυτεία μέχρι την Μπενάκη, στην Αθηνάς μέχρι τη Βαρβάκειο και στην Πειραιώς μέχρι το σημείο που βρίσκεται η Πολυκλινική!

http://left.gr/news/kentriki-proekl...roekloges-tin-pempti-225#sthash.k81R0t49.dpuf

Γατάκια ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, κάποια στιγμή οι αίληναις θα σας καταλάβουν και θα σας τσακίσουν. Όπως τον φασισμό......

Last edited by a moderator:
Πες τα βρε Πέτρο μου.... Επιτέλους κάποιος να πει τι σημαίνει πραγματικά Αριστερός. Κάποιος που λέει ανοικτά και χωρίς δισταγμό τα κονέ του ΣΥΡΙΖΑ με τα ΧΑ.....

Μπράβο. Εύγε αγόρι μου....

Η μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ: Ο συγκεντρωμένος κόσμος φτάνει στα Χαυτεία μέχρι την Μπενάκη, στην Αθηνάς μέχρι τη Βαρβάκειο και στην Πειραιώς μέχρι το σημείο που βρίσκεται η Πολυκλινική!

http://left.gr/news/kentriki-proekl...roekloges-tin-pempti-225#sthash.k81R0t49.dpuf

Γατάκια ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, κάποια στιγμή οι αίληναις θα σας καταλάβουν και θα σας τσακίσουν. Όπως τον φασισμό......

Συγγνώμη Αιμίλιε, αλλά επειδή δεν είμαστε όλοι Αθηναίοι, δε μας λένε κάτι οι αναφορές σε τοπικά ορόσημα. Είναι πολλοί ή λίγοι οι συμμετέχοντες;

Πρώτον δεν έφυγε,αλλά τον έδιωξαν με τις κλωτσιές...Και πολύ σωστά κιόλας....Κατά τα άλλα είναι συγκινητική η προπαγάνδα του υπάλληλου Καμίνη.

Δλδ η ενδεδειγμένη στάση Σύριζα, για να μην μιλάμε σήμερα για "άνοιγμα" ποια έπρεπε να ήταν, για να καταλάβω; Να βγει και να πει ντροπή σας παλιοφασίστες 16%? Να τους πωρώσει ακόμη παραπάνω? Γιατί να τους κάνει να ντραπούν μια τέτοια δήλωση και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.... επιτρέψατέ μου να αμφιβάλλω. Τα μούτρα κρέας θα τους έκανε, απλά.

Ισως δεν επρεπε να πει τιποτα.Στο κατω κατω υπαρχει μια δεξαμενη 30-40 % αποχης..δεν τους φθανει ?

Δλδ η ενδεδειγμένη στάση Σύριζα, για να μην μιλάμε σήμερα για "άνοιγμα" ποια έπρεπε να ήταν, για να καταλάβω; Να βγει και να πει ντροπή σας παλιοφασίστες 16%? Να τους πωρώσει ακόμη παραπάνω? Γιατί να τους κάνει να ντραπούν μια τέτοια δήλωση και να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.... επιτρέψατέ μου να αμφιβάλλω. Τα μούτρα κρέας θα τους έκανε, απλά.

Ε ναι, αλλα θα τους βοηθουσε για παραδειγμα να στηριξουν δεξιους δημαρχους και περιφερειαρχες.
Αντι να υπαρχει τωρα ο κινδυνος να παρουν τις ψηφους τους υποψηφιοι υποστηριζομενοι απο το συριζα.
Λιγο το χεις αυτο?

Εγω δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Σακελαρίδης είπε οτι ΔΕΝ θέλει τους ψήφους ναζιστών....

Τι πράγμα και αυτό ρε παιδί μου με τους δήθεν Αριστερούς...? Προφανώς επιβεβαιώνονται όσοι πανέξυπνοι έλεγαν οτι δεν θέλει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

τς,τς,τς..... Αλίμονο σε εμάς που δεν καταλαβαίνουμε τίποτα....

Το οτι φτασαμε παντως σε αυτη τη χωρα να εξαρτωμαστε απο τις ψηφους των φασισταριων μαλλον καταντια το λες...
Αληθεια,οι χουντικοι,Επενιτες Βασιλικοι κλπ,δεν ειναι ευχαριστημενοι με την τωρινη πολιτικη;Γιατι το ψαχνουν και παιδευουν το κεφαλι τους...

Μιά χαρά λειτουργεί η μονταζιέρα του Καμίνη που ακολουθησε ακριβώς ίδια πολιτική με τον ρατσιστικό λόγο των Α.λοβέρδου-Χρυσοχοϊδη-Δένδια γιά 'καθαρό κέντρο' και γιά 'μετανάστες που μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε'..

Η Ανοιχτή πολη του Γαβριήλ απο την αρχή έθεσε αριστερή ατζέντα και αυτό εχει ενοχλήσει πολλούς...Η Αριστερά άλλως τε διεκδικεί τον δήμο της Αθήνας μετά από πολλά χρόνια..

''Δεν θα σταθώ ούτε στην «απειρία» του που τον κάνει τόσο συνεπή, ώστε ενώ γνώριζε από τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων πως η ασφάλεια και το κυνήγι των «λαθρομεταναστών» είναι τα κλειδιά που ανοίγουν το παλιό κτίριο στην πλατεία Κοτζιά, αυτός όχι μόνο δεν έκανε γαργάρα το συγκεκριμένο κομμάτι των απόψεών του, αλλά μίλησε δυνατά και επανειλημμένως για λιγότερη αστυνομία, περισσότερα δικαιώματα και αλληλεγγύη χωρίς εθνικούς, θρησκευτικούς, φυλετικούς ή άλλους περιορισμούς.

Θα σταθώ όμως στο μεγαλύτερο «ατόπημά» του το βράδυ του α’ γύρου, όταν στη δεύτερη επισήμανσή του αναφέρθηκε στο αρνητικό γεγονός των ιδιαίτερα υψηλών ποσοστών του ναζιστικού μορφώματος.

Αντί να ψαρέψει, όπως ο Καμίνης, ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ποντάροντας στην υποτίθεται αντιμνημονιακή ρητορική των ναζί, αυτός ήταν σαν να έλεγε ότι δεν επιθυμώ ναζιστικές ψήφους.

Γιατί έχουν σημασία όλα αυτά; Γιατί η ιδιαίτερα υψηλή επίδοση ενός άγνωστου ώς χθες νέου ανθρώπου σε πείσμα των δημοσκοπήσεων ενδείκνυται για συμπεράσματα.

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, «τρεις κάλπες, μία ψήφος», προσπάθησε να πολιτικοποιήσει την υπάρχουσα κοινωνική πόλωση ανάμεσα σε αυτούς που υποφέρουν από τα μνημόνια και σε αυτούς που ευνοήθηκαν ή δεν επηρεάστηκαν.

Η προσπάθεια αυτή είχε αντίπαλο τις ιδιαιτερότητες των αυτοδιοικητικών εκλογών, που έχουν να κάνουν και με τα πρόσωπα και πολύ περισσότερο με τις πελατειακές σχέσεις.

Ομως όπου αυτή η τακτική υπηρετήθηκε από έναν ξεκάθαρα αριστερό λόγο και ένα πρόσωπο που να τον σηματοδοτεί, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά'

http://www.efsyn.gr/?p=200274

Θεωρω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογες θα παει καλα εως πολυ καλα...
Επιτελους "εσπασαν" οι παρωπιδες ακομη και σε κατα παραδοση νεοδημοκρατες.....

Το ζητούμενο δέν είναι αν θά πάει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πόσο άσχημα θά πάει τόσο η Ν.Δ ,όσο καί τό ΠΑΣΟΚ-Ελιά,αλλά καί ο εκκολαπτόμενος κυβερνητικός εταίρος το Ποτάμι

Θεωρω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογες θα παει καλα εως πολυ καλα...
Επιτελους "εσπασαν" οι παρωπιδες ακομη και σε κατα παραδοση νεοδημοκρατες.....

Εύχομαι να κανείς λάθος. Δεν αντέχει η χώρα κυβέρνηση Αριστεράς.

Ηδη τα ξένα funds προειδοποιούν για αποσταθεροποίηση.

Και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.

Ανεργία, φτώχεια, το συστημα υγειας θα διαλυθεί, το συστημα παιδείας, κλπ....

Πέρα από τα πειράγματα που κάνουμε εδώ μέσα,
προσωπική μου άποψη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ καλά κάνει να προσπαθεί να πάρει ψήφους και από πολίτες που ψηφίσαν την Χ.Α.
Η αλήθεια να λέγεται, αυτό θέλουν όλοι, άσχετα αν το λένε ή όχι.
Εξάλλου "δουλειά" ενός κομματικού μηχανισμού είναι να αντλήσει ψήφους.
Αν είναι ανήθικο?
Δεν νομίζω να τίθεται τέτοιο θέμα γιατί στο κάτω κάτω, τους καλεί να ψηφίσουν κάτι που δεν είναι εγκληματικό/κακό.
Η αλήθεια επίσης -κατά την άποψή μου πάντα- είναι ότι όχι, δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι της Χ.Α. βαμμένοι ναζιστές και φασίστες.
Για πολλούς λόγους έριξαν την ψήφο τους εκεί. Κανένας από αυτούς τους λόγους δεν είναι ικανούς για εμένα.
Όμως... το χειρότερο που μπορεί να κάνει η κοινωνία είναι να τους στιγματίσει και να τους διαγράψει δια παντός. Να τους "χαρίσει" κατά κάποιον τρόπο στη Χ.Α.
Δεν βρίσκω λοιπόν καθόλου κακό το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς. Εξάλλου ίσως κάποιοι μέσα από αυτό να αλλάξουν και πορεία.

Αυτό πάντως που πολλές φορές με εκνευρίζει είναι η υπεροπτική/ειρωνική στάση και η απίστευτη ευκολία "οπαδών" (με ή χωρίς εισαγωγικά) του ΣΥΡΙΖΑ να αποδίδουν ΤΑ απίστευτα και να αποδομούν ανελέητα (αφού είναι τόσο σίγουροι για την δική τους ορθότητα) όποιον τολμήσει να διαφωνήσει μαζί τους.
Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτόν καθ'αυτόν αλλά με κάποιους που δηλώνουν φίλοι του.

Εύχομαι να κανείς λάθος. Δεν αντέχει η χώρα κυβέρνηση Αριστεράς.

Ούτε η χώρα αντέχει,ούτε οι στρατιωτικοί,αστυνομικοί,κληρικοί και λοιπές ευαίσθητες κατηγορίες...
Ήδη τους απειλούν ότι εάν παρεκκλίνουν θα ψηφίσουν κατά συνείδηση (Χρυση Αυγη :ADFADF1: :flipout:)...Θα τους κάνουν τα μούτρα κρέας δηλαδη...

Α τώρα που το θυμήθηκα...Μπας και σέρνονται γενικά τα πράγματα;;Λέω μήπως...

Mακάρι να ψήφιζα στην Αθήνα. Θα ήταν η μοναδική φορά που θα το έκανα με όλη μου τη καρδιά.

Το παλικάρι έχει καθαρό πρόσωπο, σαφή λόγο, έχει όραμα πυγμή και δεν προκαλεί.
Μακάρι να επιπλεύσει στο βόθρο που έμπλεξε (εκλογές στο ελλάντα) και να βγει άσπιλος και αμόλυντος. Ακόμα καλύτερα για την Αθήνα να την διοικήσει.

Του έχω εμπιστοσύνη ακόμα και στα λάθη που θα κάνει.
Καλή επιτυχία Γαβρίλο, είσαι ένας από μας.

Status
Not open for further replies.