Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Μάλλον γιατί πιγκουίνοι στη Μαγαδασκάρη υπάρχουν μόνο σε... animation! :Banane0:

Δε νομίζω ότι θα μπορούσε να τους σταματήσει αυτό.
Άρα, οι πιγκουίνοι είναι με τον σύριζα! :flipout:

Δεν είναι το θέμα ο πλουραρισμός που σαφώς καλό είναι να υπάρχει αλλά μην ριχνει νερό στον μύλο της κυβέρνησης δίνωντας αφορμές για να στήσει προπαγάνδα το MEGA και λοιποί.

Αν αύριο βγει ο Τσίπρας και ανακοινώσει 5-6 θέσεις "μπετό" για τα βασικα δεν έχει να φοβάται τίποτα, περίπατο θα κάνει.

Σωστά, άλλωστε δε διαφώνησα πριν.
Έγραψα εν ολίγοις:
ας διαφωνούν όσο θέλουν, αλλά ταυτόχρονα ας αποφασίζουν και ας είναι σαφής και μία η θέση τους.
Μία κομματική θέση / πρόγραμμα - πολλές οι επιμέρους των στελεχών (όχι όμως και αντίθετες, τουλάχιστον για τα σημαντικά)

Τυχαίο παράδειγμα
Αν πουν ότι στους λογαρισμούς τραπέζης άνω των 100χιλ... θα επιβληθεί αναγκαστικό δάνειο 25% προς το κράτος, για 10 έτη με επιτόκιο ΕΚΚ και έρθουν ταυτόχρονα σε συμφωνία με ξένα κράτη για τις λαθροεξαγωγές, ας βγει να πει το τάδε στέλεχος εγώ προτιμούσα στις 30χιλ 50% κοκ. Σεβαστή η θέση του, το πρόγραμμα είναι ένα όμως. Απο την άλλη αν έβγαινε κάποιο άλλο στέλεχος και έλεγε να μπει καθόλου και το δάνειο να μη γίνει έτσι ο δανεισμός αλλά να πάμε στο ΔΝΤ... λε πουλ... απέτυχε αυτό!

Κάπως έτσι. Να ξέρουμε και να είναι σαφές σε όλους τους τομείς. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να καταλάβουν και όσοι φοβούνται και να διαλυθεί η καταστροφολογία των άλλων.
Απο εκεί και πέρα δεν είναι φυσιολογικό να έχουν όλοι την ίδια άποψη για την εφαρμογή του οτιδήποτε. Εδώ δεν συμφωνούμε στα σπίτια μας οι οικογένειες ρε παιδιά. Τι να λέμε?
Δημοκρατία έχουμε, πολυφωνία ας υπάρχει.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

...
Αλλωστε χτες να μην το παραγνωριζουμε το 80% των ψηφοφορων του ψηφισε Δουρου στην περιφερεια Αττικης.

Και εχει μεινει ασχολιαστο αυτο γενικως....

Aπο που συμπεραίνεις οτι ψήφισαν Δούρου ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Εγώ τα συμπεράσματά μου τα βγάζω μετρώντας το πόσες φορές μιλάνε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ VS εναντίον της ΧΑ...

Για το ΚΚΕ ο εχθρος ειναι ενας: το καπιταλιστικο συστημα.

Υπαρχει ο φασισμος που ειναι a priori εχθρος και υπαρχει και το καπιταλιστικο συστημα που ειναι επισης εχθρος. Μιας και θεωρει τον Συριζα μερος του συστηματος αυτου χαλαρα.....δεν ειναι λογικο να εκφερεται εναντιον του εχθρικα ? Ειδικα οταν του κλεβει συνεχως ψηφους με την ρητορικη της αριστερας που εκφερει.
Και κατα το ΚΚΕ ειναι το κομμα που ξεγελαει τον λαο νομιζοντας οτι θα ψηφισει αριστερα ενω στην ουσια τα εχει μια χαρα με μερος του κεφαλαιου.

Την τεταρτη -νομιζω-στο συνεδριο του ΣΕΒ θα μιλησει ο Σαμαρας και ο Τσιπρας. Ε με κατι τετοια αναρωτιεσαι μηπως και εχουν δικιο..

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Aπο που συμπεραίνεις οτι ψήφισαν Δούρου ?

Απο τις μετρησεις των εταιρειων απο τι αλλο ? Η ΧΑ ας πουμε μοιραστηκε ενω το ΚΚΕ ψηφισε hands down Δουρου.

Ισως σκεφτομενοι πονηρα για να βαλουν τον Συριζα σε θεση εξουσιας. Αν δεν γινει αυτο δεν θα ανακτησουν τα ποσοστα τους και το ξερουν.

Οι Μπαλούρδοι σύντομα θα χαιρετάνε και θα γλύφουν τον Τσίπρα. Έτσι είναι η ζωή για τους γλύφτες θέλει πάντα να είσαι σε ετοιμότητα και να το εξασκείς το γλύφειν.

Το θεμα δεν ειναι τι θα κανουν οι μπαλουρδοι με τον Τσιπρα. Ειναι τι θα κανει ο Τσιπρας με τους μπαλουρδους...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Την τεταρτη -νομιζω-στο συνεδριο του ΣΕΒ θα μιλησει ο Σαμαρας και ο Τσιπρας. Ε με κατι τετοια αναρωτιεσαι μηπως και εχουν δικιο..

Το θέμα δεν είναι αν θα μιλήσει ο Τσίπρας, το θέμα είναι τι θα τους πει. Εφ όσον είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός και δε μπορεί να τους καταργήσει με μιά μονοκοντυλιά είναι υποχρεωμένος να συνδιαλλαγεί με τον ΣΕΒ. Λέω να συνδιαλλαγεί, όχι να προσφέρει γην και ύδωρ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Απο τις μετρησεις των εταιρειων απο τι αλλο ? Η ΧΑ ας πουμε μοιραστηκε ενω το ΚΚΕ ψηφισε hands down Δουρου.

Ισως σκεφτομενοι πονηρα για να βαλουν τον Συριζα σε θεση εξουσιας. Αν δεν γινει αυτο δεν θα ανακτησουν τα ποσοστα τους και το ξερουν.

Οι οργανωμένοι και στρατευμένοι του κκε, πιο πιθανό θεωρώ να μην ψήφισαν καθόλου για περιφερειάρχη, ή να ψήφισαν Σγουρό για να μην πανηγυρίσει ο σύριζα... Το γινάτι βγάζει μάτι... Τώρα οι απλά συμπαθούντες ή οι κάπως αποστασιοποιημένοι απο την επίσημη γραμμή του "όλοι οι άλλοι είναι ίδιοι", μπορεί να ψήφισαν περισσότερο Δούρου απο Σγουρό...

Σύμφωνα με το Mega, οι ψηφοφόροι του Ηλία Παναγιώταρου της ΧΑ κατευθύνθηκαν σε ποσοστό 54,5% στην κυρία Δούρου και 45,5% στον κ. Σγουρό.

Οι ψηφοφόροι του Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ ψήφισαν σε ποσοστό 80,90% τη Ρένα Δούρου και 19,10% τον Γιάννη Σγουρό.

Τέλος, οι ψηφοφόροι του Παύλου Χαϊκάλη (ΑΝΕΛ) ψήφισαν σε ποσοστό 71,9% τη Ρένα Δούρου και 28,1% τον Γιάννη Σγουρό.

http://www.inewsgr.com/263/dourou-p...oroi-kke-anel-cha-tis-perasmenis-kyriakis.htm

http://www.hitandrun.gr/pion-psifisan-psifofori-tis-chrisis-avgis-stin-periferia/

Παρ' ολα αυτα... δεν καταλαβαινω ποτε λοιδωρηθηκε ο απλος ψηφοφορος του ΚΚ.

Η ηγεσια του ναι, εχει ακουσει τα εξ αμαξης αλλά το απλο "απλυτο κουμμουνι" (εκτος απο τον Savatage που πλενεται συχνα κατα δηλωση του) belongs in the good guys.

Μου φαινεται οτι μερικες φορες λεμε για να λεμε...

Οι απλοι ψηφοφοροι δεν λοιδωρουνται οταν δεν υποστηριζουν το ΚΚΕ.
Οταν το ψηφιζουν καλυτερα να μασαγαν παρα να το δηλωναν.

Ελα μην κρυβομαστε τωρα πισω απο το δαχτυλο μας, λιγο πολυ γνωριζομαστε εδω μεσα για να λεμε τετοια.

Η ηγεσια του ναι, εχει ακουσει τα εξ αμαξης αλλά το απλο "απλυτο κουμμουνι" (εκτος απο τον Savatage που πλενεται συχνα κατα δηλωση του) belongs in the good guys.

Η ηγεσία είναι απλά ο καθρέφτης των οπαδών. Αν οι οπαδοί δεν γούσταραν την ηγεσία και έφευγαν, θα έφευγε και η ηγεσία.

Αυτό ισχύει και για το ΚΚΕ και για την ΧΑ, την ΝΔ ... για όλους.

Δεν γίνεται διαχρονικά οι ηγεσίες του ΚΚΕ να είναι για τα μπάζα, αλλά οι οπαδοί .... τα καλά παιδιά!

Μα δεν καταλαβαίνεις και συ...
Επειδή η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΚΚΕ παρέβλεψε τη γραμμή του κόμματος και ψήφισε κατά συνείδηση, θα πρέπει να πούμε ευχαριστώ στο...κόμμα για να μην είμαστε αχάριστοι!

Λευκά Ψηφοδέλτια δεν μοίραζαν στην Αττική; Γιατί εδώ πάνω μοίραζαν.

Εγκυρότατη κατά τα άλλα η ανάλυση του Mega που τα ποσοστά προστιθέμενα δίνουν 100%...

Όσο για το ΚΚΕ έχω να πω μιά ιστορία.

Την εποχή που κατέβαινε ο Ζουράρης με το ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη μιλούσα με πατέρα γνωστού μου, παλιό μέλος του Κόμματος με εξορίες, φυλακίσεις κλπ,

Μου έλεγε για έναν φίλο του από την εξορία που κατέβαινε υποψήφιος αλλά "δεν μπορούσε να τον ψηφίσει γιατί η γραμμή έλεγε Κανέλλη - Ζουράρη".

Ακριβως επειδη γνωριζομαστε το λεω.

Στο δρομο, ενας του ΚΚΕ (οχι το κλασσικο μπλοκ, υπαρχουν και αλλοι, επιβεβαιωμενο) δυνητικα ειναι συμμαχος. Ενω ενας του Φωφη λ.χ. δεν ειναι.

Αλλα ακομα και εδω αν εξαιρεσεις εναν ανθρωπο που εχουμε και απλα αναπαραγει τον Περισσο (εκτος απο τα αληστου μνημης οτι η ομοφυλοφιλια ειναι ασθενεια του καπιταλισμου κλπ κλπ κλπ) δεν εχω δει ψογο προς αλλους, υπαρχουν και άλλα μελη που ειναι (νομιζω) ΚΚΕ αλλά δεν εχουν λοιδωρηθει ποτε.

Και το ξαναλεω, η ηγεσια του και οι motorhead ειναι ενα αλλο πραγμα.

Status
Not open for further replies.