Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Κώστα θα μου επιτρέψεις να σε ρωτήσω αν βλέπεις στον ορίζοντα κάποια πολιτική αντιστοιχία με τους Swans η αν θεωρείς ότι μπορεί κάποια στιγμή να υπάρξει σαν οντότητα και να βρει απήχηση στο ευρύ κοινό...

Οχι.
Αλλά πιστεύω ότι η κατάρρευση θα έχει τις δικές της, άκρως απρόβλεπτες συνέπειες.

Πάνο, πολλές φορές τα βήματα πρέπει να είναι μικρά και με στάσεις, ειδικά σε μεταβατικές περιόδους. Στο τέλος η διανυόμενη απόσταση είναι ίδια, με το αδιάκοπτο τρέξιμο. Το μειονέκτημα, βέβαια στη περίπτωση αυτή, είναι ο χρόνος που επιμηκύνεται και υπονομεύει και το πλεονέκτημα ότι δεν υπάρχει "κόπωση" και επιτελούνται οι απαραίτητες ζυμώσεις. Το ερώτημα βέβαια παραμένει, υπάρχει στρατηγική, ικανότητες και εντιμότητα για να δούμε κάτι ουσιαστικό και ρηξικέλευθο;

Παιδιά ας μη γελιόμαστε, δεν έκανε ο Σύριζα κεντρώα στροφή, ο κόσμος απλά που τον ψήφισε τον ψήφισε αναζητώντας ένα κεντρώο κόμμα.

Οι αριστεροί στην Ελλάδα είναι όσοι ήταν πάντα, άντε ίσως λίγο περισσότεροι από τις προηγούμενες γενιές. Ο πολύς κόσμος, το +20% του Σύριζα είναι απλά μετριοπαθής κεντρώος ιδεολόγος που βλέπει ότι οι παρατάξεις αυτές που θα έπρεπε να εκφράζουν το κέντρο (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) είναι για τα πανηγύρια.

Η κεντρώα ιδεολογία δεν είναι κακή (προσωπικά θεωρώ ότι βρίσκομαι κάπου στη μέση μεταξύ αυτών και αριστερών), απλά είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να εφαρμοστεί κατά τρόπο καθολικά αποδεκτό (αφού θέλει στο παιχνίδι και τον εργάτη και τον βιομήχανο, διότι εξυπηρετούν διαφορετικούς ρόλους).

Υπό αυτό το πρίσμα, λογικό είναι το στρογγύλεμα του Σύριζα, και θεωρώ ότι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα.

Το αν θα γίνει ΠΑΣΟΚ ή όχι, είναι όντως η βασική ερώτηση τώρα, και προσωπικά είμαι απαισιόδοξος.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Το αν θα γίνει ΠΑΣΟΚ ή όχι, είναι όντως η βασική ερώτηση τώρα, και προσωπικά είμαι απαισιόδοξος.

Αισιοδοξείς πως θα γίνει ή απαισιοδοξείς πως δεν θα γίνει?
Αισιοδοξείς πως δεν δεν θα γίνει ή απαισιοδοξείς πως θα γίνει?

Κάτι τέτοια έγραφε και η Πυθία, γι' αυτό οι μπούκηδες της κλείδωναν όλους τους χρησμούς.:D

Δεν διαφωνω Γρηγορη,αν και το "Μπακουνικο" μου κομματι διαμαρτυρεται εντονως....:flipout:

Εκει που διαφωνω ειναι στην ταση,ορισμενων μελων,του Συριζα να απολογειται για τις θεσεις του,στην-ακομα χειροτερη ταση καποιων-να στρογγυλευει καποιες θεσεις του,και κυριως να προσπαθει να πεισει οτι δεν θα φερει την καταστροφη συναγελαζομενος με καποιους που μας εφεραν ως εδω.
Για παραδειγμα θα σου πω το εξης.Η προσπαθεια προσεγγισης με τον ΣΕΒ δεν ειναι απαραιτητα εγκλημα,απο την αλλη ομως ειναι μαλακια να προσπαθεις να αμβλυνεις τις θεσεις σου (παλι απο καποιους μεσα στο Συριζα,οχι ολους) σε αυτους που ειναι πρωτοι στην εκστρατεια οτι ο Συριζα θα φερει την αποκαλυψη.

Και αν ολο αυτο το παιχνιδι ειναι στη βαση του επικοινωνιακο,αφου στην ουσια δεν αλλαζεις το προγραμμα σου,τοτε οφειλεις να τονισεις περισσοτερο το προγραμμα σου,ωστε να εμπεδωθει.Αυτο σημαινει οτι μπορει να χασεις καποιους ψηφορους,που μεχρι τωρα δεν ειχαν πολυκαταλαβει γιατι ψηφιζαν...χεστους.Στην ουσια δεν τους ειχε ποτε....

Οσον αφορα το επικοινωνιακο παιχνιδι και το στρογγυλεμα (και τις τασεις απολογιας σε καποια θεματα) υπαρχει μια ωραια στιγμη απο τη σειρα West Wing πανω στην αποψη για το στρογγυλεμα των θεσεων των δημοκρατικων προκειμενου να προσεγγισουν πιο συντηριτικους ψηφοφορους...
Με λιγη φαντασια θα μπορουσε να μιλαει και για το Συριζα...

http://www.youtube.com/watch?v=PCSMyFWTjRc

Last edited:

Αισιοδοξείς πως θα γίνει ή απαισιοδοξείς πως δεν θα γίνει?
Αισιοδοξείς πως δεν δεν θα γίνει ή απαισιοδοξείς πως θα γίνει?

Κάτι τέτοια έγραφε και η Πυθία, γι' αυτό οι μπούκηδες της κλείδωναν όλους τους χρησμούς.:D

Είναι επειδή έγραφα για τη ΔΗΜΑΡ και μπήκα αυτόματα σε mode Κουβέλη... :BDGBGDB55:

Απαισιοδοξώ λοιπόν, γιατί τον βλέπω να γίνεται. (παναθεμα σε εκατσα και το σκεφτομουν 2 λεπτα με τις 4 επιλογες που εβαλες)

3orp2okw7creovcfg.jpg

ορίστε ,,

ε τι ?

εντάξει συγκινηθηκαμε

Δεν μπορεί να υπάρξει αντίπαλο δέος όσο παίζεις με τους δικούς Τους κανόνες Σπύρο. Θα σε φάνε ζωντανό. Κοίτα τι έγινε με το Σακελλαρίδη. Το θέμα ήταν μιά πιο ανθρώπινη πόλη και τώρα βρέθηκε να απολογείται για το Αν και Τι βάζει στον κώλο του.
Σε ποιούς; Σ αυτούς που λέγανε "λεφτά υπάρχουν" και τώρα ευαγγελίζονται "έξοδο από το τούνελ" και κορδακίζονται ότι σκίσανε τα μνημόνια ενώ ετοιμάζουν καινούργια μέτρα. Κι από πίσω ο σύριζας να κάνει περίπου την πάπια και να μιλάει αόριστα για ζούγκλες και εκβιαστές.

Κι όσο για το κοινό, ατύχησε: οι ...'αριστερές καταβολές' δεν επαρκούν πια.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ και με σένα και με τον Πανο...Ξέρεις πολύ καλά όμως ότι ο Γκέμπελς έχει πολλά ποδάρια...Όταν κάποιος ελέγχει από μίντια μέχρι τους Δικαστικούς τότε αποκτά το πλεονέκτημα από την εκκίνηση...Το πρόβλημα για μένα δεν είναι η ένταση με την οποία κάνει αντιπολίτευση ο Σύριζα,αλλά το πόσο συνειδητοποιημένος είναι ο κόσμος που τον ακολουθεί και τι τελικά θέλει από αυτούς...Μην ξεχνάς ότι οι μάζες έχουν την τάση να αλλάζουν ιδέες και να μετακινούνται για ψύλλου πήδημα,ειδικά αν βρεθεί κάτι που θα τους ''ταρακουνήσει'' το ήδη κατευθυνόμενο υποσυνείδητο και τους θίξει τα όποια ταμπού κρύβουν μέσα τους... Ο Μακαρος χτύπησε διάνα με την ''αποκάλυψή'' του γιατί στόχευσε στους εύκολους συντηρητικούς και όχι στους συνειδητοποιημένους (στο μέτρο του δυνατού) ψηφοφόρους...Πως θα μπορούσε άλλωστε να απευθυνθεί στους δεύτερους...
Το φαινομενο τώρα της Σκύλας και της Χάρυβδης το συναντάμε έντονα σε παγκόσμιο επίπεδο...Αν επαναστατήσει ο κόσμος θα αντιμετωπιστεί σαν τρομοκράτης (ήδη καλλιεργείται έντονα και στην χώρα μας το παραπάνω) και όσο η κατάσταση είναι ελεγχόμενη για το κράτος,ο κόσμος θα αντιμετωπιστεί από τις εγχώριες κατασταλτικές δυναμεις..Αν ξεφύγει το πράγμα και νοιώσουν ότι κινδυνεύουν τα συμφέροντά τους,όλο και κάποιος πρόθυμος θα εμφανιστεί απ έξω για να επαναφέρει την τάξη όπως αυτοί την εννοούν...
Αυτό που πιστεύω πλέον ακράδαντα είναι ότι με την εσωστρέφεια και την περισυλλογή δεν θα καταφέρουμε και πολλά πράγματα...Πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους αντίστασης..

Η διαιώνιση της ανελευθερίας όμως είναι κάτι που καραδοκεί στην ακρη του μυαλού μας..Ήταν κάτι που είχε επισημάνει και ο Καστοριαδης σε ανύποπτο χρόνο στο παρελθόν.. Οπότε καλό είναι να επικεντρωθούμε στα βασικά, που είναι η καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και όταν είμαστε έτοιμοι εγκεφαλικά ψάχνουμε για το κάτι παραπάνω..
Αν με ρωτήσεις για το τελευταιο θα σου απαντήσω ορθά κοφτά ότι δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος αλλά αυτό είναι καθαρά δικό μου θέμα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Μην ξεχνάς ότι οι μάζες έχουν την τάση να αλλάζουν ιδέες και να μετακινούνται για ψύλλου πήδημα,ειδικά αν βρεθεί κάτι που θα τους ''ταρακουνήσει'' το ήδη κατευθυνόμενο υποσυνείδητο και τους θίξει τα όποια ταμπού κρύβουν μέσα τους...
Σπύρο, η παράγραφος αυτή είναι οτι πιο αντιδημοκρατικό έχω διαβάσει: Η μάζα με το κατευθυνόμενο υποσυνείδητο που χρειαζεται ένα σοφό ηγέτη να τη καθοδηγήσει.
Σε μένα που δεν είμαι αριστερός αυτή η λογική προκαλεί τρόμο.
Φαντάζομαι δεν σε ενδιαφέρει αυτό.
Παρατηρώ όμως ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κανουν δηλώσεις, σέβονται και τις εκλογές και τους ψηφοφόρους.
Τέτοια αντιδημοκρατικά πράγματα δεν λένε.
Χωρίς παρεξήγηση (ελπίζω).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Σπύρο, η παράγραφος αυτή είναι οτι πιο αντιδημοκρατικό έχω διαβάσει: Η μάζα με το κατευθυνόμενο υποσυνείδητο που χρειαζεται ένα σοφό ηγέτη να τη καθοδηγήσει.
.

Εγω παλι γιατι απο το συνολο του κειμενου καταλαβα να λεει το ακριβως αντιθετο απο αυτο που εβγαλες ως συμπερασμα?
Που ακριβως ειδες να λεει οτι χρειαζεται ο κοσμος κατι τετοιο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Σε μένα που δεν είμαι αριστερός αυτή η λογική προκαλεί τρόμο.
Φαντάζομαι δεν σε ενδιαφέρει αυτό.
Παρατηρώ όμως ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κανουν δηλώσεις, σέβονται και τις εκλογές και τους ψηφοφόρους.
Τέτοια αντιδημοκρατικά πράγματα δεν λένε.
Χωρίς παρεξήγηση (ελπίζω).

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός...Αυτοί που κατευθύνουν τις μάζες ανήκουν στην σχολή Γκέμπελς και δεν προέρχονται από την αριστερά...

Ελπίζω να βοήθησα...

Last edited:
@Gal'en. Συνειρμικά. Μάζα με κατευθυνόμενο υποσυνείδητο = πρόβατα που θέλουν τσοπάνη επειδή δεν είναι σε θέση να λάβουν σωστές αποφάσεις.
Ο συνειρμός μου ίσως (και ελπίζω) να είναι λάθος. Ας απαντήσει ο Σπυρος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Εγω παλι γιατι απο το συνολο του κειμενου καταλαβα να λεει το ακριβως αντιθετο απο αυτο που εβγαλες ως συμπερασμα?
Που ακριβως ειδες να λεει οτι χρειαζεται ο κοσμος κατι τετοιο?

Ακριβώς...Έχω πει πάμπολλες φορές στο παρελθόν (και δεν είμαι ο μοναδικός) ότι η αναζήτηση ενός ηγέτη,εγγυμονεί τεράστιους κινδύνους...Μονο μέσα από την οργάνωση την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη θα την βγάλουμε καθαρή ...
Τα προσωπικά οφέλη (δεν μιλάω για ατομικά δικαιώματα) πρέπει να περάσουν επιτέλους σε δεύτερη μοίρα...Αλλά η θεωρία απέχει έτη φωτός από την πράξη...Μέχρι στιγμής δηλαδη..

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

@Gal'en. Συνειρμικά. Μάζα με κατευθυνόμενο υποσυνείδητο = πρόβατα που θέλουν τσοπάνη επειδή δεν είναι σε θέση να λάβουν σωστές αποφάσεις.
Ο συνειρμός μου ίσως (και ελπίζω) να είναι λάθος. Ας απαντήσει ο Σπυρος.

Οχι..Δεν είναι σε καμία περίπτωση πρόβατα...Απλά έχουν λιγότερες ουσιαστικές παραστάσεις και κουβαλούν λιγότερα αντισώματα...

Σπύρο, με μπερδεύεις.
Αν αυτοί με τις λιγότερες παραστάσεις είναι η πλειοψηφία, τι γίνεται;

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Σπύρο, με μπερδεύεις.
Αν αυτοί με τις λιγότερες παραστάσεις είναι η πλειοψηφία, τι γίνεται;

Την ''κάτσαμε''..Να μην το πω αλλιώς...

Υπάρχει και μια εναλλακτική..Η φιλομάθεια...Μπας και κατατροπώσουμε κάποια στιγμή τους ανούσιους αφορισμούς και την ηττοπάθεια...

Status
Not open for further replies.