Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
36% ο ΣΥΡΙΖΑ;

:grandpa:Είναι νομίζω καιρός ο κάθε συνεπής Δημοκράτης να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να θέσει επειγόντως θέμα Απλής Αναλογικής.:grandpa:
Τελικά την απλή αναλογική τη θέλουμε ή μόνο όταν μας συμφέρει? Αντιλαμβάνομαι το πνεύμα του ποστ σου, αλλά τελικά έτσι γινόμαστε το ίδιο με αυτά που κοροϊδεύουμε. Αν τεθεί θέμα απλής αναλογικής φυσικά και πρέπει να το δεχτούμε.

Δεν είμαι υπέρ της απολύτως απλής αναλογικής. Κατά τη γνώμη μου, όποιος καταφέρει και πάρει ένα πχ 40%, πρέπει να μπορεί να κυβερνήσει. Θεωρώ μεγάλα ρεζιλίκια τα κόλπα του Ανδρέα, που τα έφτιαξε φεύγοντας έτσι ώστε να έχουμε πρώτο κόμμα με 46,20% (τεράστιο ποσοστό) και να μην μπορεί να βγει κυβέρνηση.

Βέβαια το σύστημα που έχουμε τώρα είναι τρις χειρότερο. Ειδικά αυτό το μπόνους των 50 εδρών. Η ελάχιστη αλλαγή που θα πρέπει να έλθει, είναι το μπόνους αυτό να χορηγείται μόνο προς επίτευξη αυτοδυναμίας, όχι στον πρώτο όταν δεν την πιάνει. Δεν νοείται διαφορά 2 μόλις μονάδων να μεταφράζεται σε 58 έδρες.

Τελικά την απλή αναλογική τη θέλουμε ή μόνο όταν μας συμφέρει?
Οι πολιτικοι ειμαι σιγουρος οτι την θελουν οποτε συμφερει.Κατα την ταπεινη μου γνωμη ανουσιο το ολο θεμα.Το παιχνιδι παιζεται επι ισοις οροις.Δεν θα μυριζουμε τα νυχια μας να δουμε ποσο ισχυρος ειναι ο δικομματισμος η ποσο πολυδιασπαστο ειναι το πολιτικο σκηνικο για να βρισκουμε την ''ιδανικη'' λυση καθε φορα.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Δεν είμαι υπέρ της απολύτως απλής αναλογικής. Κατά τη γνώμη μου, όποιος καταφέρει και πάρει ένα πχ 40%, πρέπει να μπορεί να κυβερνήσει. Θεωρώ μεγάλα ρεζιλίκια τα κόλπα του Ανδρέα, που τα έφτιαξε φεύγοντας έτσι ώστε να έχουμε πρώτο κόμμα με 46,20% (τεράστιο ποσοστό) και να μην μπορεί να βγει κυβέρνηση......

Προσυπογράφω το post του Τάσου. Με ποσοστά της τάξης του 40% θα πρέπει να βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 160+ έδρες.....

imo τo ζήτημα του εκλογικού συστήματος είναι τεράστιο και θα δοκιμαστούν τα κόμματα και οι πραγματικές βουλές τους για δικαιοσύνη αλλα και το πόσο αξιόπιστα είναι.

Το κάθε σύστημα έχει κάποιο σκεπτικό απο πίσω και προφανώς είναι νόμιμο (δεν είπα και ηθικό...) εφόσον δεν βάλλεται δικαστικά.

Απο τη μία τα συντηρητικά - δεξιά κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που όπως αποδείχτηκε δεκαετίες τώρα, δεν ενδιαφέρονται για τη λαική βούληση και απο την άλλη τα προοδευτικά κόμματα της αριστεράς τα οποία δεκαετίες τώρα έχουν την απλή αναλογική ως σημαία τους και οικτίρουν τους συντηρητικούς για τη νόθευση της λαικής βούλησης και την υφαρπαγή της εξουσίας με αλλαγές του εκλογικού νόμου, όπως και όποτε τους διευκολύνει.

Η (κάθε) αριστερά έχει ηθικό καθήκον, να παραμείνει σταθερή στο λόγο και τα επιχειρήματά της.

Απλή αναλογική με οποιοδήποτε κόστος. Αδιαπραγμάτευτα. Το οφείλει στους αριστερούς ψηφοφόρους.
Τα κόμματα πρέπει να συγκλίνουν στο βαθμό που τους υποδεικνύει το εκλογικό αποτέλεσμα και να συνεργάζονται.
Η κυρίαρχη πολιτική, αυτονόητα, είναι αυτή του πρώτου κόμματος και σε βαθμό που καθορίζει η διαφορά του απο τα υπόλοιπα.

Πρεπει να Ιταλοποιηθουμε και να γονατισουμε απο τις απανωτες εκλογες για να αποφασισουμε να υιοθετησουμε ενα δικαιο συστημα αλλα ρεαλιστικο.

Δεν είμαι γνώστης των εκλογικών συστημάτων ανα το κόσμο, αλλά υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας και στη Γερμανία και στη Σκανδιναβία και αλλού.
Αυτοί γιατί δεν έχουν πρόβλημα?

Ίσως γιατί τηρούν τα αυτονόητα. Δημιουργούν ένα υποσύνολο των πολιτικών τους και αφήνουν τον πρώτο να διαμορφώσει την πολιτική του στο βαθμό που του αναλογεί.
Δυστυχώς εδώ η κατάληψη της εξουσίας λειτουργεί αλλιώς. Ως αυτοσκοπός. Ο λαός στην άκρη.

Επαναλαμβάνω, η αριστερά έχει την ηθική υποχρέωση να εμμείνει στις θέσεις της, ακόμα και αν χάσει την αυτοδυναμία.
Αλλιώς είναι τα ίδια και χειρότερα με τους άλλους.

συμφωνω με Τασο κομμα που παιρνει το 40% να εχει μια ανεση 160-170 εδρων η Ελλαδα δεν ειναι Γερμανια και Σκανδιναβια να υπαρχει διαθεση συνεργασιας και οι εποχες δεν ειναι για να παιζουμε τις Ιταλικες κουμπαρες ουτε εχουμε την οργανωση να παιζουμε τις Βελγικες κουμπαρες που ειχαν ακυβερνησια για 1 και χρονο

Τελικά τα σπίτια μας τα πήραν οι δεξιοί αντί για τους κομμουνιστές, αλλά σε αντάλλαγμα θα μας φέρουν την απλή αναλογική (μήπως και καταφέρουν κάμποσοι περισσότεροι απ αυτούς να παραμείνουν βουλευτές) την οποία είχαν χε_μένη πριν.
Να δεις που όταν βρεθούν αντιπολίτευση, θα επιτίθενται στη κυβέρνηση για να φύγει από το ευρώ και να διαγράψει το χρέος...

Για άνεση 170 εδρών δεν ξέρω, πάντως ένα σπρωξιματάκι στον πρώτο το θεωρώ δικαιολογημένο, εάν είναι να βγάλει μόνος του κυβέρνηση. Αλλιώς, θεωρώ αντίθετο στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας την υπέρμετρη ενίσχυση κομμάτων του 20-25% εάν η ενίσχυση αυτή δεν οδηγεί σε αυτοδυναμία τους. Να καταφέρει να συγκεντρώσει κανείς 4 στους 10, να πω μεγεια του και χαρά του, όχι 2 στους 10!

Ή ακόμα καλύτερα, να ισχύει malus, αφαίρεση 50 εδρών, οι οποίες να δίνονται στο δεύτερο κόμμα (αρκεί να είναι η ΝΔ) :smash:

ΥΓ. Σα να χάθηκε ένα μήνυμα ενδιάμεσα μου φαίνεται...

Ενόχλησε το μήνυμα μου?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ή ακόμα καλύτερα, να ισχύει malus, αφαίρεση 50 εδρών, οι οποίες να δίνονται στο δεύτερο κόμμα (αρκεί να είναι η ΝΔ) :smash:

ΥΓ. Σα να χάθηκε ένα μήνυμα ενδιάμεσα μου φαίνεται...

Θα μείνει το μήνυμα σου? ΟΕΟ?

Ε, ναι...τα έχουμε πει για τις επαναλαμβανόμενες ειρωνείες και χλευασμούς 1000 φορές. Όποιος θέλει να συμμετέχει ''παραγωγικά'' στο νήμα, εκθέτοντας την άποψή του επί διαφόρων θεμάτων είναι ευπρόσδεκτος. Όποιος δεν θέλει ας διαβάζει μονάχα διότι τέτοια μηνύματα θα φεύγουν.

1001.

Επειδή απευθύνεσαι σε μένα, ποιες είναι οι συνεχόμενες ειρωνείες και οι χλευασμοί?
Φτάσαμε στο σημείο να σβήνεται ένα μήνυμα που τι έλεγε? Ότι κάποιοι θυμήθηκαν ότι το μπόνους των 50 εδρών είναι άδικο?

Επειδή απευθύνεσαι σε μένα, ποιες είναι οι συνεχόμενες ειρωνείες και οι χλευασμοί?
Φτάσαμε στο σημείο να σβήνεται ένα μήνυμα που τι έλεγε? Ότι κάποιοι θυμήθηκαν ότι το μπόνους των 50 εδρών είναι άδικο?

Το μήνυμα είναι αυτό:

''Όταν η νουδου είναι μπροστά, να ισχύει το bonus. Όταν οι βρομιάρηδες οι αριστεροί είναι μπροστά να μην ισχύει.''

Απ' όλα τα εκατομμύρια τους τρόπους που υπάρχουν για να διατυπώσεις την άποψή σου, προέκρινες αυτόν?

Οκ, τότε, καλώς σβήστηκε διότι ακριβώς εμπίπτει στην κατηγορία της απλής και ξεκάθαρης ειρωνείας χωρίς περαιτέρω σχόλιο.

Το σχόλιό μου ήταν γενικό και όχι ειδικό. Αν έγραφα μόνο σε σένα θα χρησιμοποιούσα quote όπως τώρα και όπως κάνω πάντα.

Επρεπε να ειχαμε απλη και <αδολη> να γελασουμε λιγο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Nα μπουν ενα καρο κομματα να προσπαθουν για συμμαχιες εν μεσω χαρακτηρισμων οπως " νενεκος , δοσιλογος ,λαικιστης καταστροφεας , μερκελιστης,λομπιστας της δραχμης, φασιστες, αναρχοκομμουνια ,απολιτικ , δεκανικια της δεξιας, δεκανικια της αριστερας,το μακρυ χερι , το μακρυ ποδι του συστηματος κλπ'' .Και απο κατω να γκρινιαζουν ολοι οτι δεν εκφραζεται η λαικη βουληση , οτι υπαρχει πολιτικη ασταθεια κλπ.
Και τι δεν θα εδινα για να απολαυσω αυτο το θεαμα.

Τσίπρας: Πάμε άμεσα σε εκλογές - Αγγίζουμε την αυτοδυναμία

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο -και, σε κάθε περίπτωση, σε άμεσο χρονικό διάστημα-
«βλέπει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως άφησε να διαφανεί κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος...

Τι πίνεις και δεν μας δίνεις!! :p
Να το γλεντήσουμε από τώρα ή μετά τις εκλογές ?? :p

Όπως λέγανε στις ειδήσεις του SKAI το απόγευμα.. κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλήθεια τα πιστεύουν πολλά από αυτά που λένε.. ?

Last edited:
Status
Not open for further replies.