Τι θα ακούτε στο τραπέζι, μετά την Ανάσταση;

Απάντηση: Re: Τι θα ακούτε στο τραπέζι, μετά την Ανάσταση;

...λένε ότι το ροκ είναι τελείως Εξω από την ψυχοσύνθεση του Ελληνα.
Ωρες ώρες αναρωτιέμαι μήπως αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το αγαπώ τόσο πολύ...:rolleyes:

γιατι βρε εσυ δεν εισαι Ελληνας ?

ε..μ αφου ακομα δεν ειδες τους 300 ....

τοτε που η Ελλαδα ακουγε νεο κυμα και Χατζη εσυ που ησουνα ?

.

.

Last edited:
Θυμάστε τότε στα early 80's όταν έγινε το μεγάλο disco backlash
τα μπλουζάκια (μερικοί τα φοράγαμε σχολείο) με την επιγραφή
''disco sucks '' ? (πλην chic θα λεγα εγώ):flipout:

...λένε ότι το ροκ είναι τελείως Εξω από την ψυχοσύνθεση του Ελληνα.
Ωρες ώρες αναρωτιέμαι μήπως αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που το αγαπώ τόσο πολύ...:rolleyes:

.

Eιναι γνωστό ότι ο Dylan ήταν...φάλτσος και δεν λάλαγε το αρμόνιο σαν τον Ρίκ και όλες αυτές τίς φτιασιδωμένες γαλοπούλες.
Επι τη ευκαιρία στίς 11/4/61 πρωτοεμφανίστηκε σαν support τού John Lee Hooker,στο Γκρήνουιτς Βίλλατζ.Απο τότε ακόμα και στα χειρότερά του,στέλνει πολύ πόπολο για χόρτα.
Αλλά είπαμε γούστα ειναι αυτά.......

28 ιουνιου θυρα 11 Αρενα ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟ
Τιμη εισιτηριου 2000 δρχ
Εχω το αποκομμα ......

κανεις απο σας δεν ηταν εκει.....

.

εκεί που ήμουνα κι εγώ , προφανώς .Οσο μακρύτερα γίνεται .

Re: Απάντηση: Re: Τι θα ακούτε στο τραπέζι, μετά την Ανάσταση;

.

Στο υπόγειο. Οχι του Κουστουρίτσα...στο άλλο υπόγειο.
Απάνω πέρναγαν ταγάρια...Μαοϊκές γκόμενες με αξύριστες μασχάλες και στρογγυλά γυαλάκια αλα Τζον Λένον...αβυσσαλέοι γενάτοι με Ελευθεροφυλάδα και Ρίτσο υπό μάλης που μας έλεγαν "αμερικανάκια".
Εμείς, εκεί: στο υπόγειο. Underground. Είχε και Βελούδα στους τοίχους -bye-

Καλά γιατρέ μήν τα ισοπεδώνουμε όλα επειδή μερικοί ´υπέρ-επαναστάτες´έλεγαν μπούρδες.
Αλλως τε μήν ξεχνάμε και την αισθητικη τού Μαστοράκη επί χούντας με όλο το φτηνοπόπ τής εποχής.

Επειδή έζησα περίπου την ίδια εποχή,αυτό ίσχυε για ένα κομμάτι τής αριστεράς και μόνον .
Απο την άλλη θεωρώ εξ ίσου ισοπεδωτική την απόρριψη κάθε τι τού ελληνικού ή μή ρόκ απο την άλλη πλευρά.
Η κατάσταση μετά την μεταπολίτευση ήταν αρκετά συγκεχυμένη.Ακρότητες ´επαναστατικές´και συχνά ελληνικοί´βαρβαρισμοί´,αλλά ταυτόχρονα άκριτη αποδοχή κάθε πόπ ή ρόκ κατασκευάσματος ανεξαρτήτως αξίας.
Η δικτατορία ,αλλά και η στρεβλή μεταπολίτευση μπέρδεψαν τα πράγματα και δεν τα ξεκαθάρισαν.
Τα ίδια ακριβώς ζήσαμε και σε άλλες τέχνες όπως λογοτεχνία,θέατρο και κινηματογράφο.

Re: Απάντηση: Τι θα ακούτε στο τραπέζι, μετά την Ανάσταση;

Επειδή έζησα περίπου την ίδια εποχή,αυτό ίσχυε για ένα κομμάτι τής αριστεράς και μόνον .
Απο την άλλη θεωρώ εξ ίσου ισοπεδωτική την απόρριψη κάθε τι τού ελληνικού ή μή ρόκ απο την άλλη πλευρά.
Η κατάσταση μετά την μεταπολίτευση ήταν αρκετά συγκεχυμένη.Ακρότητες ´επαναστατικές´και συχνά ελληνικοί´βαρβαρισμοί´,αλλά ταυτόχρονα άκριτη αποδοχή κάθε πόπ ή ρόκ κατασκευάσματος ανεξαρτήτως αξίας.
Η δικτατορία ,αλλά και η στρεβλή μεταπολίτευση μπέρδεψαν τα πράγματα και δεν τα ξεκαθάρισαν.
Τα ίδια ακριβώς ζήσαμε και σε άλλες τέχνες όπως λογοτεχνία,θέατρο και κινηματογράφο.

Δεν απορρίπτω τίποτα Σπύρο: δεν μου μιλάνε τα ακούσματά τους και είμαι περήφανος γι αυτό: Δεν τους μοιάζω.
και δεν μιλάμε "για ένα κομμάτι της αριστεράς και μόνον" - μιλάμε για τη συντριπτική πλειοψηφία της αλλά και για όλες τις ...λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Ολον αυτό τον εσμό που έγραφε τα πολιτιστικά στις εφημερίδες και είχε κάνει κατάληψη στα ερτζιανά: από το Λευτέρη Παπαδόπουλο μέχρι τα ...βλάσφημα εγγόνια του, αυτούς που αναγόρευαν τον Ακη Πάνου σε ...Μπετόβεν και ανέβαζαν το Μανώλη Αγγελόπουλο στο Λυκαβηττό.
Τους ίδιους που βάζουν το Νταλάρα στο Μέγαρο.

Αυτό έχουμε, αυτό πουλάμε θα μου πείς. Συμφωνώ κι εγώ: Νάϋλον Ντέφια και ψόφια κέφια.
Την "άκριτη αποδοχή κάθε ποπ κατασκευάσματος" να την πείς σ αυτούς: αυτούς που έκαναν Σταρ τον Μαργαρίτη εν μία νυκτί.

τους φταίει η δικτατορία που τους μπέρδεψε ε;
Ας γελάσω κινέζικα: τσιν τσιν τσιν -bye-

Αυτό μοιάζει λιγάκι με θέση διαφοροποίησης ,επι τούτου.Εάν παραμένεις θυμωμένος με εκεινη την εποχή,ακόμα, μπορώ να τό καταλάβω.
Πάντως δεν ήταν και ´κρυφό σχολειό´ η ρόκ μουσική στην δεκαετία τού 70.
Το περίεργο είναι ότι όσοι έβαλαν τον Νταλάρα στο Μεγαρο έπασχαν απο Δυτικοπληξία σε προχωρημένο βαθμό.Αυτό δεν λέει κάτι άρα γε???

κρυφό σχολειό ασφαλώς και δεν ήταν.
ήταν όμως, για όλους εμάς τουλάχιστον, μιά πολύ καλή εναλλακτική λύση στα Τούμπου Τούμπου Ζά και στους μελοποιημένους μεγάλους του γένους ποιητές.
Δεν ήμασταν και πολλοί, μη νομίζεις: αλλά από τότε μου έμεινε το "όσο λιγότεροι είμαστε, τόσο καλύτερα περνάμε" :rolleyes:

Ακριτη αποδοχή κάθε ποπ ή ροκ κατασκευάσματος δεν υπήρχε τότε . Υπάρχει όμως τώρα , ως μέρος μιάς ευρύτατης αποδοχής του ελάχιστου κοινού παρονομαστή ως σημαντικού και ίσως μοναδικού κριτικού εργαλείου . Αλλά αυτό δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο . Συμβαίνει και στην Εσπερία .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα ακούτε στο τραπέζι, μετά την Ανάσταση;

Απάνω πέρναγαν ταγάρια...Μαοϊκές γκόμενες με αξύριστες μασχάλες και στρογγυλά γυαλάκια αλα Τζον Λένον...αβυσσαλέοι γενάτοι με Ελευθεροφυλάδα και Ρίτσο υπό μάλης που μας έλεγαν "αμερικανάκια".

αχ... τι ωραια αυτα τα υπογεια !

μοναδικη ..η περιγραφη σου Κωστα .

.

Όλα αυτά που ελάχιστα έζησα, ισχυροποιούν την άποψη μου, ότι τουλάχιστον μουσικά, ζούμε σημαντικές στιγμές. Έχω την αίσθηση ότι το πράγμα σιγοβράζει και δεν θέλει πολύ να ξεχυθεί σαν λάβα.
Μπορεί η εικόνα που πλασάρουν για τα νέα παιδιά να είναι θλιβερή αλλά έχω την εντύπωση πως είναι μόνο η επιφάνεια.
Η underground κοινότητα πολλαπλασιάζεται, το myspace και τα σχετικά ακυρώνουν τις αγκιλώσεις του παρελθόνος. Αισιοδοξώ.
Τουλάχιστον για τους έξω. Αλλά και εμείς κάποια στιγμή θα ακολουθήσουμε.
Τα σκουπίδια έχουν αρχίσει και βρωμάνε σε μεγαλύτερες μάζες.
Η σπίθα υπάρχει.

Όλα αυτά που ελάχιστα έζησα, ισχυροποιούν την άποψη μου, ότι τουλάχιστον μουσικά, ζούμε σημαντικές στιγμές. Έχω την αίσθηση ότι το πράγμα σιγοβράζει και δεν θέλει πολύ να ξεχυθεί σαν λάβα.
Μπορεί η εικόνα που πλασάρουν για τα νέα παιδιά να είναι θλιβερή αλλά έχω την εντύπωση πως είναι μόνο η επιφάνεια.
Η underground κοινότητα πολλαπλασιάζεται, το myspace και τα σχετικά ακυρώνουν τις αγκιλώσεις του παρελθόνος. Αισιοδοξώ.
Η σπίθα υπάρχει.

Δημητρη, στην ελλαδα μονο τη σπιθα εχω δει και μαλιστα ζω στην αθηνα. στην επαρχια ειναι χειροτερα τα πραγματα. το καλο ειναι πως οποιος ενδιαφερεται, βρισκει.

Η σπίθα υπάρχει.

Τι γράφετε ρε τέρατα. Προσκυνώ ! :grinning-smiley-043