Τι τρέχει με τις Samsung?

Τί προτείνετε δηλαδή?Ποιά τηλεόραση?Ποιά μάρκα?

Οποια μαρκα και μοντελο εχει καλη εικονα , καλυπτει τις αναγκες σου και την βρεις σε καλη τιμη...

Πχ. βλεπω την W5500 σε πολυ καλη τιμη τελευταια , οποτε γιατι να παρει καποιος την B650 αφου ειναι ακριβοτερη και η εικονα ειναι παρομοια?

Να συνυπολογίσετε στον συλογισμό σας ότι κάθε τοπική αγορά είναι διαφορετική.

Δεν συγκρίνουμε Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία με την Ελλάδα.

Τόσο ο αριθμός των καταναλωτών, όσο και το μέσο εισόδημα είναι με διαφορά
μεγαλύτερα μεγέθη σε αυτές τις χώρες και κάθε αντιπρόσωπος πρέπει να τα βάζει
στην εξίσωσή του κέρδους του. Αλλιώς γιατί να ρισκάρει τα ωραία του λεφτουδάκια?
Υπάρχουν άλλες επενδύσεις που μπορούν να του δώσουν τα ίδια κέρδη με σαφώς
μεγαλύτερη ασφάλεια...

Και κάτι τελευταίο. Στην Ελλάδα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια διπλά ονόματα
σε πολύ μεγάλους retailers. Έχετε αναρωτηθεί γιατί?
Είναι το ίδιο να παραγγέλνεις ή να μεταφέρεις 100 κομμάτια με το να έχεις
συνεχή ροή 1000+?

Όσον αφορά τη Samsung, και κάθε Samsung, πρώτο της μέλημα είναι να φτιάξει
ένα διεθνώς γνωστό και αξιόπιστο brant name.

Για την γνωριμία με τους καταναλωτές επέλεξε αυτά που βάζουμε όλοι στα
σπίτια μας, δηλ. τηλεοράσεις. Αφού πήγε καλά (κυριάρχησε θα έλεγα...) επένδυσε
στην έρευνα και την βελτίωση της ποιότητας. Δείχνει να τα καταφέρνει.
Τα ίδια κάνει και στις φωτογραφικές μηχανές και κάμερες.

Σε συνδιασμό με τα κέρδη που έρχονται σε λίγα χρόνια θα προστεθεί εδώ

400px-famous_brands.png

Θα πάρει το μερίδιο κάποιου άλλου και θα γίνει κάτι σαν SONY, MATSUSHITA κτλ.

Και μετά θα έρθει μια καινούρια εταιρεία "Χ" που ακολουθώντας παρόμοια βήματα
θα την εκθρονήσει.

Το θέμα είναι αν θα βρεί την κατάλληλη νέα ιδέα, όπως η Sony πάτησε στο PS,
η Αpple στο i.pod κοκ. Μετά ο Βill θα τους αγοράσει όλους και end of Story...

:ernaehrung004:

Οποια μαρκα και μοντελο εχει καλη εικονα , καλυπτει τις αναγκες σου και την βρεις σε καλη τιμη...

Πχ. βλεπω την W5500 σε πολυ καλη τιμη τελευταια , οποτε γιατι να παρει καποιος την B650 αφου ειναι ακριβοτερη και η εικονα ειναι παρομοια?

Εγώ έβλεπα την led σειρά 6 της samsung.(Δε λέει να κατέβει η τιμή της με τίποτα!) Παρόμοιες είναι?'Η η samsung είναι λίγο καλύτερη?(Μου αρέσει το glossy panel που έχουν οι samsung κάτι που οι sony νομίζω οτι δέν έχουν σωστά?)

Σε θεμα εικονας B7000 , B6000 , B650 ειναι στο ιδιο επιπεδο με την W5500 , μαλιστα και σε ξενα τεστ που εχω διαβασει η W5500 βγαινει σε πολλα λιγο καλυτερη απο τις Samsung...

http://www.erenumerique.fr/televiseurs_lcd_40_42_pouces_un_grand_ecran_pour_noeel_-art-2499-17.html

Οι Sony εχουν ημιανακλαστικο φιλτρο σε αντιθεση με τις Samsung που ειναι πληρως ανακλαστικο.

Παιδια,εγω πηρα την led 8000 46'' και για την ποιοτητα της,και αυτα που μπυ προσφερει,δεν με νοιαζει η τιμη της και τοσο,οι samsung θα φτυνηνουν μονο εαν ερθει η αντυπροσωπια στην Ελλαδα,αυτο βεβαια δεν συμφερει καθολου τον φουρλη..

Το κακο με την Samsung ειναι οτι εχει διαλυσει τον ανταγωνισμο , καμια εταιρεια δεν εχει τοσο μεγαλη γκαμα τηλεορασεων οι οποιες να ειναι ολες σχεδον αξιολογες...βαλτε μεσα και τον σχεδιασμο , το after sales , τις εξτρα δυνατοτητες κτλ. και λογικο ειναι να εχουν καβαλησει το καλαμι στον Φουρλη...

Σε θεμα εικονας B7000 , B6000 , B650 ειναι στο ιδιο επιπεδο με την W5500 , μαλιστα και σε ξενα τεστ που εχω διαβασει η W5500 βγαινει σε πολλα λιγο καλυτερη απο τις Samsung...

http://www.erenumerique.fr/televiseurs_lcd_40_42_pouces_un_grand_ecran_pour_noeel_-art-2499-17.html

Οι Sony εχουν ημιανακλαστικο φιλτρο σε αντιθεση με τις Samsung που ειναι πληρως ανακλαστικο.

Υπάρχει περίπτωση να βγαίνει καλύτερη και στο μάυρο σε σχέση με την led της samsung?

Δηλαδή λές οτι είναι ίδιες στο μαύρο... :)

Να ρωτήσω κάτι τελευταίο..Τί γίνετε με την εγγύηση σε περίπτωση που την αγοράσω απο το pixmania για παράδειγμα..

μεταξυ w5500 και b650 στις 40 ή 46 ιντσες τι θα επαιρνες σημερα και κυριως γιατι???

οπως εχουν πει τα παιδια πριν η w5500 και b650 ειναι σχεδον ιδιες.απο εκει και περα τα ματια σου θα κρινουν.απο την αλλη εγω θελω να κανω μια ερωτηση.σκεφτομαι να ''ορμηξω'' τωρα τα χριστουγεννα τελικα στην 40b7000 μιας και πολυ καλη ειναι και επιπλεον θελω να τη βαλω και στον τοιχο.ρωτω λοιπον,μηπως ειναι καλυτερο να περιμενω την νεα φουρνια των edge type LED? το θεμα ειναι ομως ποτε θα ερθουν? αν ειναι για πριν την ανοιξη καλως αλλα αν ειναι για καλοκαιρι παει πολυ

Το θέμα είναι απλό. Στην Ελλάδα υπάρχει μια μόνιμη απόκλιση τιμών μικρότερη ή μεγαλύτερη ανάλογα με την πολιτική κάθε εταιρίας ή αντιπροσωπείας. Επίπλέον ομως ο κάθε "Φουρλής" ξέρει ότι τις γιορτές κάτι η γιορταστική ατμόσφαιρα, κάτι το δώρο, κάτι η επιθυμία του καθενός μας για να ξεφύγουμε λίγο από το λούκι, κάτι η προσμονή του παιδιού μας, αρκετοί από εμας λοιπον θα υποκύψουν και θα πουν "δεν πειράζει, χαλάλι !" Όποιος περιμένει λίγο μετά από τις γιορτές σίγουρα θα έχει καλύτερη τύχη (σε ελληνικά πλαίσια πάντα). Όποιος αγοράζει τώρα είναι σαν αυτούς που πάνε ταβέρνα για κρέας την τσικνοπέμπτη! Θα φας ότι βρεις και θα πληρώσεις ότι σου ζητήσουν...... Και βέβαια θα είσαι και ευχαριστημένος!!

Re: Απάντηση: Τι τρέχει με τις Samsung?

Το θέμα είναι απλό. Στην Ελλάδα υπάρχει μια μόνιμη απόκλιση τιμών μικρότερη ή μεγαλύτερη ανάλογα με την πολιτική κάθε εταιρίας ή αντιπροσωπείας. Επίπλέον ομως ο κάθε "Φουρλής" ξέρει ότι τις γιορτές κάτι η γιορταστική ατμόσφαιρα, κάτι το δώρο, κάτι η επιθυμία του καθενός μας για να ξεφύγουμε λίγο από το λούκι, κάτι η προσμονή του παιδιού μας, αρκετοί από εμας λοιπον θα υποκύψουν και θα πουν "δεν πειράζει, χαλάλι !" Όποιος περιμένει λίγο μετά από τις γιορτές σίγουρα θα έχει καλύτερη τύχη (σε ελληνικά πλαίσια πάντα). Όποιος αγοράζει τώρα είναι σαν αυτούς που πάνε ταβέρνα για κρέας την τσικνοπέμπτη! Θα φας ότι βρεις και θα πληρώσεις ότι σου ζητήσουν...... Και βέβαια θα είσαι και ευχαριστημένος!!

Πολύ σωστά το έθεσες...

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, καθώς πλέον δεν υφίσταται η παλαιότερη κατάσταση των ασφυκτικά γεμάτων αποθηκών...

Ήδη υπάρχουν μοντέλα δυσεύρετα στην αγορά και άλλα με χρόνο αναμονής πέραν των δύο μηνών. Ως έχει η κατάσταση, αν κάποιος βρει το μοντέλο που επιθυμεί σε καλή τιμή, το "χτυπάει", γιατί μετά τις γιορτές θα σερβιριστεί μάλλον από τα περισσεύματα...

Δεν παίρνω όρκο άλλα "με τη ρητή επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου":BDGBGDB55: και με δεδομένη την πρωτοφανή οικονομική κρίση που σίγουρα θα περιορίσει σημαντικά την συνολική ζήτηση μπορεί κάποιος να υπολογίζει βάσιμα ότι τουλάχιστον τα βασικά εμπορεύσιμα μοντέλλα θα υπάρχουν και αρκετές προσφορές θα γίνουν για να μπορέσουν οι έμποροι να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους .....

Tα είπαμε και πρίν, η επίσημη αντιπροσωπία δεν πρόκειται να φέρει χιλιάδες
κομμάτια, από κάθε μοντέλο. Θα φέρει όσα είναι σίγουρη ότι θα πουλήσει.
Τα περισεύματα είναι που θα βγούν σε πολύ καλές τιμές μετά τις γιορτές.

Θα υπάρχουν βέβαια και τα περισεύματα των ξένων (παραεισαγωγές).
Συνήθως αυτού του είδους το ξεστοκάρισμα είναι της τάξεως του 50-60%
και όχι για όλα τα μοντέλα... Υπολογίστε μετά στο Πάσχα....(όταν θα
ξέρουμε πλέον τα επόμενα, συνήθως καλύτερα μοντέλα...)

Συμφωνώ με τον JL. Aν βρείτε αυτό που θέλετε, στα λεφτά που διαθέτετε
γιούρια... γιούρια στο ντορβά με τα κουλούρια!!!

-bye-

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, καθώς πλέον δεν υφίσταται η παλαιότερη κατάσταση των ασφυκτικά γεμάτων αποθηκών...

Ήδη υπάρχουν μοντέλα δυσεύρετα στην αγορά και άλλα με χρόνο αναμονής πέραν των δύο μηνών. Ως έχει η κατάσταση, αν κάποιος βρει το μοντέλο που επιθυμεί σε καλή τιμή, το "χτυπάει", γιατί μετά τις γιορτές θα σερβιριστεί μάλλον από τα περισσεύματα...
Συγνώμη JL αλλά δεν μας τα λες καλά , μη με παρεξηγείς αλλά μιας και γράφουμε σε site που ασχολείται με την τεχνολογία θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε μιας και διαβάζουν άνθρωποι που δεν έχουν και τόσο μεγάλη σχέση και απλά ψάχνουν για συμβουλές και σε ρωτώ θα περίμενες εσύ 2 μήνες για να σου έρθει το όποιο μοντέλο συσκευής τη στιγμή που έχουμε φθάσει στο σημείο να βγαίνει νέο μοντέλο κάθε μήνα ;;;;;; έγω σίγουρα όχι .
Κάτι άλλο που αναφέρθηκε και θα έπρεπε να έχει πάψει απο καιρό αυτή η καραμέλα είναι τα μεγέθη των Αγορών , Ελλάδας σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά ή μη κράτη κάτι τέτοια πλέον τα λένε ΜΟΝΟ αυτοί που ψάχνουν τη γρήγορη "κονόμα " , όχι οτι σαν αγορά δεν είμαστε μικρή αλλά και άλλες αγορές σαν τη δική μας έχουν καλύτερες τιμές σε διάφορα είδη , και σαν συμπλήρωμα να σας αναφέρω οτι είμαστε και ΠΟΛΥ καλύτεροι καταναλωτές σαν ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!
Για μα μη μακρηγορώ θα πω και το εξής ΣΤΟ INTERNET είμαστε κύριοι κάρτες έχουμε όποιος δεν σοβαρευτεί ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ....
Για να επιστρέψω ξανά στο θέμα του νήματος και για να συμφωνήσω και για ακόμα μία φορά με τον ALEX T που το άρχισε , για κάτι που με ενδιέφερε και μένα προσωπικά αυτό που έγινε είναι οτι η SAMSUNG έχασε ένα πελάτη ακόμα.

Μήπως να προσέχουμε να διαβάζουμε πρώτα καλά τα post που κάνουμε quote, πρωτού υιοθετήσουμε επιθετικό λόγο;

Δεν νομίζω πως λέμε κάτι διαφορετικό vaskal...

Μήπως να προσέχουμε να διαβάζουμε πρώτα καλά τα post που κάνουμε quote, πρωτού υιοθετήσουμε επιθετικό λόγο;

Δεν νομίζω πως λέμε κάτι διαφορετικό vaskal...
ΣΕ καμία περίπτωση ΔΕΝ έγραψα επιθετικά και δεν ήταν και αυτός ο σκοπός μου .
Αυτό που έγραψα είναι απο το συμπέρασμα που έβγαλα απο το μήνυμα σου και ενδεχωμένος να ήθελες να πεις κάτι άλλο, αλλά να μη το κατάλαβα εγώ σωστά ,όπως ίσως και άλλοι ,οπότε αφού λέμε το ίδιο δες το σαν διευκρίνηση.
Και σίγουρα δεν αναφέρομαι "προσωπικά " αλλά σε κάτι που ειπώθηκε απο σένα , το quote θεωρώ οτι υπάρχει για να μη ξαναγράφουμε τα ίδια ;;;

Νομίζω ότι θα είμαι εντός θέματος.

Μπορεί κάποιος να μου εξασφαλίσει εγγύηση και after sales service καλύτερο
από τον εδώ αντιπρόσωπο, σε τιμή αισθητά μικρότερη από την ελληνική, για
παράδειγμα για αυτήν και αυτήν την τηλεόραση?

Δυσικά μιλάμε για ανάλογη αγορά με την Ελληνική ή μικρότερη αλλά όχι από μια χώρα που
ο μέσος μισθός είναι κάτω από 500Ε. Φυσικά εκεί δεν μπορούν να πουλήσουν αλλιώς........

Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω καμία προσωπική ή επαγγελματική σχέση με
κανένα έλληνα αντιπρόσωπο ή πωλητή. Προσπαθώ να μάθω ώς ενδιαφερόμενος
αλλά και ώς καταναλωτής.

Last edited: