Τι τρέχει με τις τηλεοράσεις Panasonic στην Ελλάδα ?

μολις τσεκαρα παλι στο σκρουτζ την τηλεοραση που παρηγγειλα σε μια μερα μεσα ο τυπος ανεβασε την τιμη 100 ευρω απανω... οτι θελει ο καθενας χρεωνει μου φαινεται...

Ούτε μέρα δεν κλείσαμε το ξεφώνημα... και να μια σχετικά καλή μείωση...

Λες να διαβάζουν???

Το ίδιο κατάστημα βέβαια έχει την 55VT30 στα 2,899.99Ε... 1000Ε πάνω από τις Γερμανικές τιμές...
Αν διαβάζετε οι του electroworld/kotsovolos/dixons, προτιμώ να αγοράσω από άλλο κατάστημα με επιβάρυνση 30-50Ε παρά απο εσάς......... αγιογδύτες...:guitarist:

Μήπως ειναι η ετήσια εποχή του ξεστοκαρίσματος πριν τις γιορτές και πριν την άφιξη των νέω μοντέλων;
Θυμάμαι τέτοιες μέρες είχα πάρει την G10 ~ 250 χαμηλότερα απο τις τιμές του skroutz και μετα 2 εβδομάδες έπεσαν οι τιμές και στα υπόλοιπα καταστήματα.

Ναι βρε Κώστα, αυτό περίμενα και εγώ! το ξεστοκάρισμα...
...αλλά πούντο???

Τα έχω πάρει άσχημα με την κατάσταση...
sorry για τον εκνευρισμό!

Η πληροφορία που έλεγε ότι η αντιπροσωπεία δεν είχε stock και ότι θα παραλάμβανε οσονούπω μάλλον επιβεβαιώνετε μιας και βλέπω ότι έχουν φορτώσει «ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑ». Το θέμα και πάλι είναι όμως ότι κάποιος πάει για τα «πολλά». Και μάλιστα αν αληθεύει ότι μερικές μεγάλες αλυσίδες ψωνίζουν απευθείας από εξωτερικό, τότε από την μία “είναι πολλά τα λεφτά Άρη” και από την άλλη μεγάλη η κοροϊδία.
Τώρα σχετικά με τον εμπάργκο κατά των plasma, προσωπική μου θέση είναι ότι δεν μπορεί να βγάλει πουθενά. Αυτό που σίγουρα όμως ετοιμάζομαι να κάνω παιδία είναι να στείλω ένα mail αποδοκιμασίας για τις τιμές προς αντιπροσωπεία πλευρά ( για να μην πω κεντρικά Panasonic Ευρώπης). Αν κάτι ανάλογο κάνει ένας ικανοποιητικός αριθμός από όλους εμάς, ίσος και κάτι να γίνει.

Ααα και κάτι ακόμα που έμαθα σήμερα αν δεν είστε ήδη γνώστες. MEDIA MARKT τέλος με τηλεοράσεις Panasonic μέχρι νεοτέρας (κάπου δεν τα βρήκαν οι κύριοι κύριοι). Και μάλιστα αυτό έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Οι τύποι δεν παίζονται. Έχουν γίνει «επίσημος» χορηγός δυο ανταγωνιστών της Pany. Όπου και να γυρίσεις τα κεφάλι σου βλέπεις δύο brands. Άσε δε που μάλλον πάνε να εφαρμόσουν το ρητό «Το φτηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι» ( ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από “δεύτερο-κλασάτες” TV λόγο κρίσης)

το mm και σατουρν δεν έφεραν καθόλου πανασονικ φέτος (μιλάω για μοντέλα 2011). και λογικό μιας και οι κορεάτες έχουν το ζουμί - δίνουν πολύ καρότο για διαφήμιση (χώροι στα καταστήματα - όπως συμβαίνει με τα ψυγεία στα σουπερμαρκετ) ενώ δουλεύουν με πολύ μακροχρόνιες επιταγές. από αυτά που καταλαβαίνω συζητώντας με στελέχη πρωην αντιπροσωπου τηλεοράσεων - τα πάντα έχουν σχέση με την επιθετικότητα της αντιπροσωπείας. όπως μου ανέφερε χαρακτηριστικά κάποιος σε ένα πρωινό καφέ η πολιτική της αντιπροσωπείας μας είναι ο πελάτης να κάνει την έρευνα αγοράς του και να καταλήξει να πάρει ........ αναφέροντας μου την μάρκα της εταιρίας του και υποννοώντας καθαρά ότι η μάχη γίνεται στις αλυσίδες και στις 32άρες που έχουν και το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους. της πανασονικ φαίνεται να έχει συντηρητική πολιτική και από τη διακύμανση τιμών (πάντα οι χαμηλότερες τιμές στις πανασονικ εμφανίζονται σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που είναι εξειδικευμένεις στο χώρο και όχι αλυσίδες - με εξαίρεση κάποιες προσφορές των άγγλων) φαίνεται να δουλεύει με λίγο στοκ - πουλάμε - ξαναφέρνουμε φτηνότερα - ξαναπουλάμε. επίσης το μοντέλο που πουλάει καλά θα πέσει περισσότερο στην τιμή (50vt30- όλες οι st)- το μοντέλο που δεν τραβάει πολύ θα πέσει λιγότερο (50g30) και κάποιο που δεν πουλάει καθόλου θα γίνει δυσεύρετο (42vt30) η θα μείνει στάσιμο (55vt30). τρανό παράδειγμα η διακύμανση τιμών. η 50st30 ξεκίνησε 180 κάτι ευρώ πιο ακριβά από την 50g30 (1320 vs 1500) και τώρα είναι 100 ευρώ πιο φτηνή( 899 vs 999). δεν είναι τυχαίο επίσης ότι πολλά μοντέλα της πανασονικ στην ελλάδα έχουν έλλειψη από φεβρουάριο και 2 μήνες πριν βγουν τα καινούργια. στους κορεάτες και στην sony μοντέλα που τον απρίλιο έχουν 1500 ευρώ ξεστοκάρονται μαίο - ιούνιο (πάντα από συγκεκριμένες αλυσίδες - οχι από όλους 900 και 1000 (hx800 - 47άρες και 55άρες lg).

επίσης δημιουργεί πρόβλημα και η γενικότερη πολιτική της πανασονικ με τα μοντέλα της. πρακτικά οι hd ready έχουν γίνει μη συμφέρουσες με την τιμή που έχει πλέον η u30. επίσης δεν καταλαβαίνω τι βλακεία είναι αυτή να πουλάει τηλεοράσεις με κλειστά και ανοικτά μενού. άσε τις u30, s30, g30 και βγάλε μια ή 2 2d και καλή σε μια λογική τιμή. τιμολογιακά η s30 δεν μπορεσε να σταθεί στην ελλάδα μιας και ήταν ενα κλικ πιο φτηνή από την σαφώς καλύτερη g30. επίσης φέτος δεν κατάλαβα την ύπαρξη της gt30 ειδικά της 50άρας όταν με τα γυαλιά ήταν ίση 100 ευρώ πιο φτηνή από την κορυφαία vt (που έχει standard 2 γυαλιά).
επίσης εφόσον ουσιαστικά παίζεις πάνω από 42 φέρε κυρά πανασονικ μια 60s30, 60st30 και μια 55gt30. φέρνοντας μόνο την Vt30 σε αυτές τις ίντσες και αυτές τις τιμές έχει αφήσει τις 55άρες led και τις 60άρες Lg - samsung να αλωνίζουν σε αυτές τις ίντσες.

Last edited:
Και στα public γιατι "πλασαρουν" μονο πανασονικ? Αυτούς γιατι τους συμφέρει?

επειδή έχει τύχει να πιάσω κουβέντα με υπάλληλο της συγκεκριμένης αλυσίδας

ναι αυτός ο γνωστός που μου είπε μια ωραία απογαυματία "θέλετε να σας κάνει η κυρία μια παρουσιάση της ολοκαίνουργιας sony ex720" και του απάντησα όχι "εγώ θέλω εσένα να μου κάνεις μια παρουσιάση της ολοκαίνουργιας vt30" για να λάβω την απάντηση "αφήστε τα κυριε μου ευρώ - ευρώ τα μαζεύω τα 2400 για να την πάρω" και να τελειώσει η συζήτηση "2200 θα την φέρεις τα 200 φάτα"

το τμήμα των τηλεοράσεων από την μεγάλη αίθουσα πήγε σε μια γωνία και δείχνει σε παρακμή. όταν τον ρώτησα γιατί αυτό μου είπε πλέον οι τηλεοράσεις δεν αφήνουν τίποτα σε σχέση με άλλα και ο χώρος των τηλεοράσεων έχει γίνει ουσιαστικά apple store με κάτι ταπεινά ακουστικά για iphone που κοστίζουν 500 ευρώ. αυτά προφανώς αφήνουν πλέον τα φράγκα. όχι οι τηλεοράσεις. στο κάτω κάτω το iphone - το ipad και οι φορητοί apple και το ακουστικό των 500 ευρώ φαίνονται η vt30 όχι.

μιλάω για το Public συντάγματος όπου τωρα πλασάρει την ολοφρεσκια gt20.

το mm και σατουρν δεν έφεραν καθόλου πανασονικ φέτος (μιλάω για μοντέλα 2011). και λογικό μιας και οι κορεάτες έχουν το ζουμί - δίνουν πολύ καρότο για διαφήμιση (χώροι στα καταστήματα - όπως συμβαίνει με τα ψυγεία στα σουπερμαρκετ) ενώ δουλεύουν με πολύ μακροχρόνιες επιταγές. από αυτά που καταλαβαίνω συζητώντας με στελέχη πρωην αντιπροσωπου τηλεοράσεων - τα πάντα έχουν σχέση με την επιθετικότητα της αντιπροσωπείας. όπως μου ανέφερε χαρακτηριστικά κάποιος σε ένα πρωινό καφέ η πολιτική της αντιπροσωπείας μας είναι ο πελάτης να κάνει την έρευνα αγοράς του και να καταλήξει να πάρει ........ αναφέροντας μου την μάρκα της εταιρίας του και υποννοώντας καθαρά ότι η μάχη γίνεται στις αλυσίδες και στις 32άρες που έχουν και το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους. της πανασονικ φαίνεται να έχει συντηρητική πολιτική και από τη διακύμανση τιμών (πάντα οι χαμηλότερες τιμές στις πανασονικ εμφανίζονται σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που είναι εξειδικευμένεις στο χώρο και όχι αλυσίδες - με εξαίρεση κάποιες προσφορές των άγγλων) φαίνεται να δουλεύει με λίγο στοκ - πουλάμε - ξαναφέρνουμε φτηνότερα - ξαναπουλάμε. επίσης το μοντέλο που πουλάει καλά θα πέσει περισσότερο στην τιμή (50vt30- όλες οι st)- το μοντέλο που δεν τραβάει πολύ θα πέσει λιγότερο (50g30) και κάποιο που δεν πουλάει καθόλου θα γίνει δυσεύρετο (42vt30) η θα μείνει στάσιμο (55vt30). τρανό παράδειγμα η διακύμανση τιμών. η 50st30 ξεκίνησε 180 κάτι ευρώ πιο ακριβά από την 50g30 (1320 vs 1500) και τώρα είναι 100 ευρώ πιο φτηνή( 899 vs 999). δεν είναι τυχαίο επίσης ότι πολλά μοντέλα της πανασονικ στην ελλάδα έχουν έλλειψη από φεβρουάριο και 2 μήνες πριν βγουν τα καινούργια. στους κορεάτες και στην sony μοντέλα που τον απρίλιο έχουν 1500 ευρώ ξεστοκάρονται μαίο - ιούνιο (πάντα από συγκεκριμένες αλυσίδες - οχι από όλους 900 και 1000 (hx800 - 47άρες και 55άρες lg).

επίσης δημιουργεί πρόβλημα και η γενικότερη πολιτική της πανασονικ με τα μοντέλα της. πρακτικά οι hd ready έχουν γίνει μη συμφέρουσες με την τιμή που έχει πλέον η u30. επίσης δεν καταλαβαίνω τι βλακεία είναι αυτή να πουλάει τηλεοράσεις με κλειστά και ανοικτά μενού. άσε τις u30, s30, g30 και βγάλε μια ή 2 2d και καλή σε μια λογική τιμή. τιμολογιακά η s30 δεν μπορεσε να σταθεί στην ελλάδα μιας και ήταν ενα κλικ πιο φτηνή από την σαφώς καλύτερη g30. επίσης φέτος δεν κατάλαβα την ύπαρξη της gt30 ειδικά της 50άρας όταν με τα γυαλιά ήταν ίση 100 ευρώ πιο φτηνή από την κορυφαία vt (που έχει standard 2 γυαλιά).
επίσης εφόσον ουσιαστικά παίζεις πάνω από 42 φέρε κυρά πανασονικ μια 60s30, 60st30 και μια 55gt30. φέρνοντας μόνο την Vt30 σε αυτές τις ίντσες και αυτές τις τιμές έχει αφήσει τις 55άρες led και τις 60άρες Lg - samsung να αλωνίζουν σε αυτές τις ίντσες.

Πολύ σωστά τα λες Βασίλη.:worshippy:

O Vas τα είπε πολύ καλά (:worshippy:)...

Ας δούμε όλες τις παραμέτρους, σχετικά με τις panasonic στην Ελλάδα:

- Οι τιμές καθορίζονται από τον αντιπρόσωπο (intertech) και τον εκάστοτε πωλητή... Ένα από τα δύο μέρη μας έχει για αγράμματους και βλάκες... μπορεί και οι δύο!!!

- Στην Γερμανία (δεν έχω λόγο να ψάξω περισσότερο άλλες χώρες, καλοδεχούμενη όποια άλλη πληροφορία) οι τιμές της 55VT30 κατονομάζουν ως κλεψιά αυτό που γίνεται στη χώρα μας (είτε απο την intertech, είτε απο τους εμπόρους), συνυπολογίζοντας ότι τα αντίστοιχα μοντέλα lcd των sony και samsung καθώς επίσης και plasma samsung (όσες είναι διαθέσιμες στη χώρα μας... άλλη περίπτωση μπανανίας και αυτό!) είναι εναρμονισμένες, κάνοντας οικονομικά ασύμφορη, οποιαδήποτε σκέψη για αγορά απ' έξω!

- Το marketing της Panasonic είναι "φευγάτο" χρόνια τώρα... τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος?
Τις σχεδιαστικές "πρωτοτυπίες"? Την τιμολογιακή πολιτική μεταξύ των μοντέλων? Τα κλειστά menu? Τα ασκόπως πολλά μοντέλα? Τις ελλείψεις μεγεθών ορισμένων σειρών? Την διάθεση μόνο ενός μοντέλου, πάνω από 50"? Την αδιαφορία για ανταγωνιστικού media player onboard? κτλ......

Δυστυχώς... αν τα βάλεις κάτω όλα αυτά, κάνουν την επιλογή panasonic tv στην Ελλάδα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, μάλλον μ@λ@κία.......
Τουλάχιστον εγώ, ως κάτοχος panasonic και υποψήφιος για δεύτερη έτσι νοιώθω...

Ούτε την πρώτη φορά κατάφερα να πάρω αυτό που έψαχνα (46") ούτε τώρα βλέπω να τα καταφέρνω (55").....

Αρχίζω μάλιστα να σκέφτομαι, αν αξίζει το κόπο όλη αυτή η αναζήτηση της καλύτερης αντίθεσης, χρωμάτων, κίνησης κτλ...........

Συμφωνώ και εγώ στα παραπάνω.
Πράγματι το marketing της Intertech είναι ανύπαρκτο (και μάλλον η διοίκηση φταίει για αυτό αφού τελεί υπό της οδηγίες της).Δείτε στο link προσφορά της Panasonic.de για την περίοδο των εορτών, με promo επιστροφής χρημάτων προς επιβεβαίωση της ανυπαρκτότητας : http://www.panasonic.de/html/de_DE/8344683/index.html? ( και χαμηλές τιμές και επιστροφή χρημάτων!!)
Το ότι μας δουλεύουν τόσο οι έμποροι όσο και η αντιπροσωπεία είναι γεγονός.
Δεν είναι δυνατόν, και για ξεκινήσω από τους πρώτους, να ισχυρίζονται ότι πάνε για ένα κέρδος 100€ (όπως πολύ έχουν πει). Αν ήταν έτσι κάντε όλοι τις αναγωγές πόσα προϊόντα- τεμάχια θα πρέπει να πουλά την ημέρα για να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα αλλά και να βγάζει και το ανάλογο κέρδος.
Τώρα σχετικά με τους δεύτερους (αντιπροσωπεία) είμαι σίγουρος ότι το ποσοστό κέρδους που βάζουν πάνω στα προϊόντα που δίνουν στους εμπόρους είναι αν όχι τριψήφιο κοντά σε αυτό.
Μιας και ο φίλος μίλησε για την 55vt30 και τις τιμές Γερμανίας (όπου έχει κάνει και την έρευνα του) δείτε παρακάτω ιστορικό τιμών της 55αρας από Πολωνία. Χώρα εντός ευρωπαϊκής Ένωσης, και γείτονα της Γερμανίας καθώς και site για σύγκριση τιμών (περιλαμβάνει και τιμές Γερμανίας). http://buy.fudzilla.com/622668
55VT30.png

επειδή έχει τύχει να πιάσω κουβέντα με υπάλληλο της συγκεκριμένης αλυσίδας

ναι αυτός ο γνωστός που μου είπε μια ωραία απογαυματία "θέλετε να σας κάνει η κυρία μια παρουσιάση της ολοκαίνουργιας sony ex720" και του απάντησα όχι "εγώ θέλω εσένα να μου κάνεις μια παρουσιάση της ολοκαίνουργιας vt30" για να λάβω την απάντηση "αφήστε τα κυριε μου ευρώ - ευρώ τα μαζεύω τα 2400 για να την πάρω" και να τελειώσει η συζήτηση "2200 θα την φέρεις τα 200 φάτα"

το τμήμα των τηλεοράσεων από την μεγάλη αίθουσα πήγε σε μια γωνία και δείχνει σε παρακμή. όταν τον ρώτησα γιατί αυτό μου είπε πλέον οι τηλεοράσεις δεν αφήνουν τίποτα σε σχέση με άλλα και ο χώρος των τηλεοράσεων έχει γίνει ουσιαστικά apple store με κάτι ταπεινά ακουστικά για iphone που κοστίζουν 500 ευρώ. αυτά προφανώς αφήνουν πλέον τα φράγκα. όχι οι τηλεοράσεις. στο κάτω κάτω το iphone - το ipad και οι φορητοί apple και το ακουστικό των 500 ευρώ φαίνονται η vt30 όχι.

μιλάω για το Public συντάγματος όπου τωρα πλασάρει την ολοφρεσκια gt20.

Την ίδια ιστορία μου είπαν και οι πωλητές του Public στον Πειραιά και του Public στο mall στον Αγ. Δημήτριο. Είναι πολύ συγκινητική.... Όσες φορές και να την ακούσεις ανατριχιάζεις.

Προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων και σχετικά με τον τίτλο του post, να σας ενημερώσω ότι εδώ και λίγες μέρες έχω αποστείλει mail στα κεντρικά την Panasonic, Ελλάδος, στο ευρωπαϊκό τμήμα μάρκετινγκ καθώς και στην μαμά εταιρεία στην Ιαπωνίας.
Για όποια νεότερη εξέλιξη – απάντηση θα σας ενημερώσω.

Ωραίος φίλε! :aktion033:

Έτσι! πρέπει να βγαίνουν παραέξω κάποια πράγματα!!!
Δεν πιστεύω βέβαια να βγει άκρη... ελεύθερη αγορά είναι... ότι θέλει κάνει ο καθένας!
Στο χέρι μας είναι να τους μποϊκοτάρουμε, αν και όποτε χρειάζεται...

Προσωπικά αρνούμαι να πληρώσω για την 55VT30 τέτοιου μεγέθους διαφορά...
Ήδη έχω έρθει σε επαφή με διαδικτυακό κατάστημα στη Φρανκφούρτη... θα μου κοστίσει 2050Ε μαζί με τα μεταφορικά....
Ας έρθει και σπασμένη και όπως θέλει! Τουλάχιστον δεν θα με κλέψουν...

Βέβαια μπορεί κάποιος να πει: θα τα δώσεις σε Γερμανούς?
Η απάντηση μου είναι: ΝΑΙ!!! Είδα και τους Έλληνες!

:ernaehrung004:

Μόλις έφαγα φτύσιμο απο τους Γερμανούς...

Ήταν οι μόνοι με καλή τιμή που είχαν επιλογή "shipping: Greece"...

---quote---
Good day,

Thanks for your request. Unfortunally we have to inform you, we can’t send the good you ordered to Greece.

Mit freundlichen Grüßen / best regards

Maarten Midas Goos
- Sales -

Tel.: +49 (0) 69 949426 -11 | Fax: +49 (0) 69 9043 9482 | Email: [email protected]

SCREENMAXX GmbH | Hanauer Landstrasse 213 | D-60314 Frankfurt am Main | Email: [email protected] | Internet: www.screenmaxx.com
Geschäftsführer: Peter Clemen | Sitz: Frankfurt/ Main | Registergericht: Frankfurt/Main HRB 56612 | USt.-IDNr.: DE 227649065

---unquote---

Tους ρώτησα (για πλάκα) γιατί δεν στέλνουν Eλλάδα και αν μπορούν να στείλουν Samsung TV... Ε ρε γλέντια αν πουν οκ.............

Είναι παντος τραγικό , έχετε δίκιο , ρώτησα σε κατάστημα γνωστού μου για την καλύτερη δυνατή τιμη για την Panasonic 50VT30 και μου έδωσε τιμη 1790 ευρω , βλέπω στο κατάστημα που δίνει πιο πάνω ο dalanik την ίδια tv στα 1442 ευρω .
Είναι για σκότωμα ολοι τους.

Παιδιά όταν βγήκε η C650 της Samsung, η 40άρα της είχε περίπου 250 Ευρώ λιγότερο στη Γερμανία από ότι εδώ.
Σε 55άρα Panny πόσο περιμένατε δηλαδή να είναι η διαφορά?
Πάλι καλά να λέτε, η διαφορά έχει μικρήνει τα τελευταία χρόνια, μια που εκεί ανέβηκαν λίγο οι τιμές στις TV και εδώ κατέβηκαν.
Επίσης διασταυρώστε αν ισχύει εδώ η εγγύηση και μετά επανεξετάζετε αν συμφέρει η αγορά ή όχι.

Δεν ισχύει αυτό σήμερα Κώστα...

Έδωσα και σε προηγούμενο post συγκριτικά στοιχεία και για πλάκα έβαλα πριν λίγο την ue55d7000 σε skroutz και idealo...
2050 στην Ελλάδα free shipping, 1890 στη Γερμανία + μεταφορικά (συνήθως γύρω στα 50Ε είναι...)

Δηλαδή ασήμαντη διαφορά περίπου 100-150Ε που συναντάς και στην ίδια αγορά... φυσικά ούτε λόγος για σκέψη παραγγελίας απ' έξω!

Που 150Ε διαφορά, που 400Ε+........

Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πουν στον Giouliver από τα κεντρικά...

Για αγορά Samsung μάλλον θα συμφωνήσω και εγώ δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά για να αξίζει η αγορά από εξωτερικό.
Αυτό κα την εκτίμηση μου γίνετε μιας και υπάρχει μια ομαλότητα στις τιμές (της Samsung) σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συμπεριλαμβανομένου και της εδώ αντιπροσωπείας.

Αλλά παρακαλώ να σχολιάσω για ακόμα μια φορά το θέμα εγγύησης.
Στο forum του AVCLUB δεν θα πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα και να αναπαραγάγουμε φράσεις του στυλ «ναι αλλά αν την αγοράσεις από internet ή από εκεί, δεν θα έχεις εγγύηση.» Είμαστε όλοι καταναλωτές και θα πρέπει να αληλοενημερωνόμαστε σωστά. Οι εγγύηση για όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που αγοράζονται εντός Ευρωπαϊκής ένωσης είναι καταρχήν για 2 χρόνια και όχι για 1, (για λοιπές χώρες είναι 1 χρόνο) και κατά δεύτερον και αναφορικά με την pany δείτε το παρακάτω link: http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/Support/Panasonic+EU+Warranty+Information/3268285/index.html

Απλά τα πράγματα._

Re: Απάντηση: Τι τρέχει με τις τηλεοράσεις Panasonic στην Ελλάδα ?

Εγώ δεν είπα πως ισχύει η εγγύηση της Ευρωπαικής Ένωσης σαν έγγραφο στην Ελλάδα.
Το θέμα είναι τί γίνεται στη πράξη, γιατί από θεωρία μια χαρά τα πάμε και ενημερωνόμαστε φίλε Giuliver.
Αν υπάρχει κάποιος συμφορουμίτης που έκανε αγορά από Ευρώπη και σε βλάβη καλύφθηκε εδώ, ας το επιβεβαιώσει.
Δεν το αμφισβητώ, επιφυλακτικός είμαι επειδή εδώ ο κάθε αντιπρόσωπος κάνει ό,τι γουστάρει.