το mm και σατουρν δεν έφεραν καθόλου πανασονικ φέτος (μιλάω για μοντέλα 2011). και λογικό μιας και οι κορεάτες έχουν το ζουμί - δίνουν πολύ καρότο για διαφήμιση (χώροι στα καταστήματα - όπως συμβαίνει με τα ψυγεία στα σουπερμαρκετ) ενώ δουλεύουν με πολύ μακροχρόνιες επιταγές. από αυτά που καταλαβαίνω συζητώντας με στελέχη πρωην αντιπροσωπου τηλεοράσεων - τα πάντα έχουν σχέση με την επιθετικότητα της αντιπροσωπείας. όπως μου ανέφερε χαρακτηριστικά κάποιος σε ένα πρωινό καφέ η πολιτική της αντιπροσωπείας μας είναι ο πελάτης να κάνει την έρευνα αγοράς του και να καταλήξει να πάρει ........ αναφέροντας μου την μάρκα της εταιρίας του και υποννοώντας καθαρά ότι η μάχη γίνεται στις αλυσίδες και στις 32άρες που έχουν και το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους. της πανασονικ φαίνεται να έχει συντηρητική πολιτική και από τη διακύμανση τιμών (πάντα οι χαμηλότερες τιμές στις πανασονικ εμφανίζονται σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που είναι εξειδικευμένεις στο χώρο και όχι αλυσίδες - με εξαίρεση κάποιες προσφορές των άγγλων) φαίνεται να δουλεύει με λίγο στοκ - πουλάμε - ξαναφέρνουμε φτηνότερα - ξαναπουλάμε. επίσης το μοντέλο που πουλάει καλά θα πέσει περισσότερο στην τιμή (50vt30- όλες οι st)- το μοντέλο που δεν τραβάει πολύ θα πέσει λιγότερο (50g30) και κάποιο που δεν πουλάει καθόλου θα γίνει δυσεύρετο (42vt30) η θα μείνει στάσιμο (55vt30). τρανό παράδειγμα η διακύμανση τιμών. η 50st30 ξεκίνησε 180 κάτι ευρώ πιο ακριβά από την 50g30 (1320 vs 1500) και τώρα είναι 100 ευρώ πιο φτηνή( 899 vs 999). δεν είναι τυχαίο επίσης ότι πολλά μοντέλα της πανασονικ στην ελλάδα έχουν έλλειψη από φεβρουάριο και 2 μήνες πριν βγουν τα καινούργια. στους κορεάτες και στην sony μοντέλα που τον απρίλιο έχουν 1500 ευρώ ξεστοκάρονται μαίο - ιούνιο (πάντα από συγκεκριμένες αλυσίδες - οχι από όλους 900 και 1000 (hx800 - 47άρες και 55άρες lg).
επίσης δημιουργεί πρόβλημα και η γενικότερη πολιτική της πανασονικ με τα μοντέλα της. πρακτικά οι hd ready έχουν γίνει μη συμφέρουσες με την τιμή που έχει πλέον η u30. επίσης δεν καταλαβαίνω τι βλακεία είναι αυτή να πουλάει τηλεοράσεις με κλειστά και ανοικτά μενού. άσε τις u30, s30, g30 και βγάλε μια ή 2 2d και καλή σε μια λογική τιμή. τιμολογιακά η s30 δεν μπορεσε να σταθεί στην ελλάδα μιας και ήταν ενα κλικ πιο φτηνή από την σαφώς καλύτερη g30. επίσης φέτος δεν κατάλαβα την ύπαρξη της gt30 ειδικά της 50άρας όταν με τα γυαλιά ήταν ίση 100 ευρώ πιο φτηνή από την κορυφαία vt (που έχει standard 2 γυαλιά).
επίσης εφόσον ουσιαστικά παίζεις πάνω από 42 φέρε κυρά πανασονικ μια 60s30, 60st30 και μια 55gt30. φέρνοντας μόνο την Vt30 σε αυτές τις ίντσες και αυτές τις τιμές έχει αφήσει τις 55άρες led και τις 60άρες Lg - samsung να αλωνίζουν σε αυτές τις ίντσες.
επειδή έχει τύχει να πιάσω κουβέντα με υπάλληλο της συγκεκριμένης αλυσίδας
ναι αυτός ο γνωστός που μου είπε μια ωραία απογαυματία "θέλετε να σας κάνει η κυρία μια παρουσιάση της ολοκαίνουργιας sony ex720" και του απάντησα όχι "εγώ θέλω εσένα να μου κάνεις μια παρουσιάση της ολοκαίνουργιας vt30" για να λάβω την απάντηση "αφήστε τα κυριε μου ευρώ - ευρώ τα μαζεύω τα 2400 για να την πάρω" και να τελειώσει η συζήτηση "2200 θα την φέρεις τα 200 φάτα"
το τμήμα των τηλεοράσεων από την μεγάλη αίθουσα πήγε σε μια γωνία και δείχνει σε παρακμή. όταν τον ρώτησα γιατί αυτό μου είπε πλέον οι τηλεοράσεις δεν αφήνουν τίποτα σε σχέση με άλλα και ο χώρος των τηλεοράσεων έχει γίνει ουσιαστικά apple store με κάτι ταπεινά ακουστικά για iphone που κοστίζουν 500 ευρώ. αυτά προφανώς αφήνουν πλέον τα φράγκα. όχι οι τηλεοράσεις. στο κάτω κάτω το iphone - το ipad και οι φορητοί apple και το ακουστικό των 500 ευρώ φαίνονται η vt30 όχι.
μιλάω για το Public συντάγματος όπου τωρα πλασάρει την ολοφρεσκια gt20.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.