Τι τρέχει με τις τηλεοράσεις Panasonic στην Ελλάδα ?

Έχω και εγώ μία επιφύλαξη για την εγγύηση, αν και τα πράγματα θα έπρεπε να είναι τόσο απλά όσο λέει ο giuliver.

Aπο προηγούμενη εμπειρία μου πάντως, αγορά απο saturn Γερμανίας ενός Υamaha AV καλύπτεται πλήρως απο την εγγύηση, όπως μου ανέφεραν απο τα saturn Ελλάδος (μέσω Nάκα)

Για την intertech (panasonic) δεν βάζω πάντως το χέρι μου στη φωτιά...
Η προσπάθεια που κάνω (για αγορά απ' έξω) εμπεριέχει όλο τον κίνδυνο, μη τήρησης της πανευρωπαικής εγγύησης...
Απλά το ρισκάρω.

Αυτά για να μην παρασύρω κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο.

Δεν είναι κάτι προσωπικό φίλε Κostas, με αφορμή το σχόλιο σου έκανα και εγώ κάποιο. Εν μέρει έχεις δίκιο (πράγματι οι περισσότεροι είναι έρμαιοι των αντιπροσωπειών), αλλά δεν πρέπει να «μασάμε» από κάτι τέτοια.
Μιλώντας από ιδία πείρα θα σου πω ότι στην αρχή κάνουν την «πάπια», μόλις όμως δουν ότι κάποιος είναι διαβασμένος, και τους ενημερώσει ότι σε διαφορετική περίπτωση θα μιλήσει με κεντρικά εξωτερικού (και σε αυτό το θέμα με βοήθησε η προστασία του καταναλωτή) τότε η δουλειά σου γίνετε αμέσως.

Τουλάχιστον από το 2009, στις τηλεοράσεις της Panasonic, συμπεριλαμβάνεται φυλλάδιο με όλες τις λεπτομέρειες της πανευρωπαϊκής εγγύησης...

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ακόλουθο εδάφιο:

"Αν το προϊόν αγοράστηκε από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (χώρες του συμφώνου EU/EAA) εκτός της Ελλάδος και στη συνέχεια εισήχθη στην Ελλάδα, η παρούσα ενοποιημένη κάρτα εγγύησης ισχύει, μόνο εφ' όσον προσκομισθεί από τον καταναλωτή και η απόδειξη αγοράς, για την πιστοποίηση του χρόνου ισχύος της εγγύησης."

Γιάννη αυτό είναι καλό ή μου φαίνεται?

Με την κάρτα εγγύησης και την απόδειξη αγοράς είμαστε οκ, έτσι δεν είναι?

E, ναι... ;)

Ο μόνος περιορισμός που φαίνεται να υφίσταται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πως η μεταφορά στο service της Intertech γίνεται με δικά σου έξοδα...

Last edited:
Μάλιστα...

Μέσα Ιανουαρίου θα έρθει, πρώτα ο θεός, το ξαδερφάκι μου απο Γερμανία...

Μη σου πω καλύτερα να πληρώσω αυτόν να την φορτώσει στο βανάκι του... να του έρθει τσάμπα το ταξίδι και να πιάσουν τόπο και τα λεφτά......

Προς ενημέρωση των αναγνωστών του AVCLUB και του συγκεκριμένου Post, ακόμα δεν έχω λάβει καμία απάντηση τόσο από την εδώ αντιπροσωπεία, όσο και από εξωτερικό.
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα κάποια άμεση απάντηση. Αυτό που περίμενα πρώτα από όλα, ήταν μια σκέψη και σύνεση και τελικά μια εμπορική αντίδραση που θα γινόταν ορατή σε όλους μας και από όλους τους εμπλεκομένους (εταιρείες λιανικής και αντιπροσωπεία).
Και αντί αυτού ; μουλάρωμα. Και εξηγώ. Η προ μερικών ημερών διαλλακτικότητα των καταστημάτων λιανικής, και η προθυμία τους να συζητήσουν μια καλύτερη τιμή, αντικαταστάθηκε με μουλάρωμα.
Μάλλον είδαν και θα δουν για λίγο ακόμα, τα καταστήματα τους να γεμίζουν από κόσμο και τις πωλήσεις τους να πάνε λίγο καλύτερα και αναθάρρησαν.
Έτσι είναι τα πράγματα. Ότι προλάβουμε να βγάλουμε για να καλύψουμε τα σπασμένα. Έτσι δουλεύει η αγορά μας εδώ. «θα να γίνω πλούσιος γρήγορα»
Προσωπικά, και δεν θέλω να παροτρύνω κανένα σας σε κάτι ανάλογο, θα ψωνίσω όταν θα ξανά δω τα μαγαζιά τους άδεια (οσονούπω). Θα γυρίσει ο καιρός κύριοι κύριοι.
Επιπλέον η CES 2012 σε λίγες ημέρες θα ανοίξει τις πόρτες τις και με λίγους μήνες οι τιμές στα υπάρχοντα μοντέλα της pany θα πάρουν την κατιούσα.

Χρόνια πολλά και καλά μυαλά σε όλους μας.

Προσπαθώντας να παζαρέψω την τιμή σε αρκετά καταστήματα διαπιστώνω ότι το θέμα υπάρχει στην intertech και όχι στους εμπόρους.
Όλοι λένε ότι δεν υπάρχει περιθώριο κέρδους, εφόσον αγοράζεις απο εδώ....

Προσωπικά, και δεν θέλω να παροτρύνω κανένα σας σε κάτι ανάλογο, θα ψωνίσω όταν θα ξανά δω τα μαγαζιά τους άδεια (οσονούπω). Θα γυρίσει ο καιρός κύριοι κύριοι.
Επιπλέον η CES 2012 σε λίγες ημέρες θα ανοίξει τις πόρτες τις και με λίγους μήνες οι τιμές στα υπάρχοντα μοντέλα της pany θα πάρουν την κατιούσα.

Χρόνια πολλά και καλά μυαλά σε όλους μας.

Είμαι πολύ κοντά σε αυτό το σκεπτικό...
Δεν ξέρω αν το εφαρμόσω όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχεις δίκιο!

έχεις δίκιο στο σκεπτικό σου Giuliver αλλά πολύ φοβάμαι ότι ισχύει σε άλλες μάρκες τηλεοράσεων και όχι στις πανασονικ που γενικά δεν στοκάρονται. αντί για μείωση τιμών προβλέπω ελλείψεις από φεβρουάριο μήνα όπως συνέβει και πέρσι με την g20 (πριν από τα χριστούγεννα) αλλά και με την vt20 (φεβρουάριος). έμειναν κάποιες στοκαρισμένες (46s20) από τους γερμανούς που δόθηκαν στα 699 αν δεν κάνω λάθος (2 προσφορές - χαμηλότερη στο skroutz τότε 900-1000) αλλά πλέον οι γερμανοί δεν φέρνουν πανασόνικ.

τα πράγματα μου φαίνονται μάλλον ξεκάθαρα. χαμηλότερες τιμές πετυχαίνεις σε εξειδικευμένα καταστήματα που δεν στοκάρουν. 2-3 αλυσίδες που φέρνουν πανασονικ θα κοιτάξουν να σπρώξουν το lcdario που τραβάει περισσότερο.

Last edited:
history vt20.jpg

Φίλε vas για να σου είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πως ακριβώς κυμάνθηκε η τιμή της g20. Όσοι φίλοι όμως θέλουν μπορούν να πάρουν μια εικόνα για την vt20. Πρώτη εμφάνιση 2600 , αργότερα 1700 και στα χαμηλότερα της, που μπορεί πράγματι να παρουσίαζαν έλλειψη, 1370 (Έτσι για να θυμούνται οι κύριοι της αντιπροσωπείας και εκείνους των καταστημάτων).

I will take my chances

define "I will take my chances"...

Περιμένεις ώσπου να πέσει η τιμή ή το ξεχνάς μέχρι να κλείσουν 2-3 και οι υπόλοιποι να ζοριστούν?

Φίλε Θα το ρισκάρω και θα πάω για την vt30 με τιμή στόχο 1300 κάτι, κοντά προς καλοκαίρι. Θεωρώ ότι η τιμή στην παρούσα φάση είναι υπερβολική και ληστρική.
Η τιμή που θα έπρεπε να έχει αυτή την στιγμή που μιλάμε θα ήταν στα 1400 κάτι.

Οκ κατάλαβα...

Για μένα είναι μεγάλο το διάστημα και σχεδόν αποκλείω πλέον να βρω την 55VT30 στα 2Κ...

Εννοείται βέβαια ότι αν περιμένεις του χρόνου το καλοκαίρι παίρνεις παλαιά tv, έτσι? θα έχει βγει η VT40!

τσπ... όπως και να το δεις έχεις δίκιο. Προσωπικά μου περνάνε και σκέψεις για άλλη εταιρεία.......... αλλά δεν ξέρω τι θα κάνω!

Παντως το να πληρωνεις την αιχμη της τεχνολογιας χρυσαφι -ειδικα στις μερες μας - καταντα μ@λ@κι@ εκτος απο κοροιδια.

Εκτος αν συντρεχουν επαγγελματικοι λογοι. Και η περσινη σε πολυ καλη τιμη μια χαρα θα κανει την δουλεια της Νικο.

Last edited by a moderator:
View attachment 74795

Φίλε vas για να σου είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πως ακριβώς κυμάνθηκε η τιμή της g20. Όσοι φίλοι όμως θέλουν μπορούν να πάρουν μια εικόνα για την vt20. Πρώτη εμφάνιση 2600 , αργότερα 1700 και στα χαμηλότερα της, που μπορεί πράγματι να παρουσίαζαν έλλειψη, 1370 (Έτσι για να θυμούνται οι κύριοι της αντιπροσωπείας και εκείνους των καταστημάτων).

I will take my chances

επειδή άρχισα να ενδιαφέρομαι για την αγορά της συγκεκριμένης από το δεκέμβριο του 2010 τέτοιες μέρες πήγα για demo - ήταν θυμάμαι πρίν τα χριστούγεννα - η τιμή της 1999 και μου την άφησε το συγκεκριμένο 1800 μετρητά. παρακολούθησα τις τιμές μέχρι το μάρτιο και κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα 1900 η φτηνότερη τιμή.

στο μεσοδιάστημα υπήρξε έλλειψη και σε επικοινωνία με την αντιπροσωπεία μια ευγενική κατά τα άλλα κυρία μου είπε μα σε 2 μήνες βγαίνει η vt30 που θα είναι φτηνότερη. προφανώς εννοούσε φτηνότερη από τα 2600 οντως κυκλοφόρησε στα 2200.

ενώ όλοι λέγανε τέλος να ρωτήσουμε την αντιπροσωπεία ξαφνικά τέλος μαρτίου εμφανίστηκαν 15 κομμάτια σε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (δεν χρειάζεται όνομα) στα 17κάτι αλλά χωρίς γυαλιά. ρώτησα την τιμή για 2 γυαλιά και μου είπαν 250. συνεπώς στοίχιζε περίπου όσο πριν.

στην πορεία μέχρι το μάιο που αποφάσισα ότι θα πάω σε προβολέα - την βρήκα σε τιμή προσφοράς 1600 μετρητά αλλά στο ταμείο πριν δώσω προκαταβολή είπε ο προιστάμενος στον πωλητή του ότι την έχω κρατήσει για τον ευατό μου αυτή (τελευταίο κομμάτι).

δεν αμφισβητώ τις τιμές του skroutz γιατί κάνει καταγραφή τιμών από τις σελίδες των καταστημάτων. πολλές είναι μαιμού προσφορές με διαθεσιμότητα μηδαμινή.

αν βάλεις ιστορικό τιμών της 50st30 πιθανώς να σου βγάλει την προσφορά καταστήματος στα 699 (το ίδιο με αυτό που έχασα την vt20) αλλά μετά από συναγερμό που σήμανε στο φόρουμ - προτάθηκε από εμένα σε 2 τουλάχιστον μέλη να την πάρουν σφαίρα - τελικά αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός. τους απάντησαν ότι τέλος η προσφορά. προσωπικά αμφιβάλω αν υπήρξε ποτέ. ένα άλλο μέλος κατόρθωσε και πήρε την 46g30 σε άλλη προσφορά του συγκεκριμένου καταστήματος.

εύχομαι τα καλύτερα. άλλωστε και εγώ σε προσφορά αγόρασα την 42s30 ή οποία πρακτικά μου στοίχησε 439 100 ευρώ κάτω από την u30 εκείνη την εποχή (αύγουστος 2011).

τέλος να πώ ότι η τιμή της 50άρας σε σχέση με τα αντίστοιχα χειρότερα μοντέλα Led είναι φέτος καλούτσικη - και 3κάτι ευρώ κάτω από πέρσι. μιλάω για εγχώριο ανταγωνισμό και δεν συγκρίνω τιμές εξωτερικού όπου είναι εν γένει χαμηλώτερες.

Last edited:
Παντως το να πληρωνεις την αιχμη της τεχνολογιας χρυσαφι -ειδικα στις μερες μας - καταντα μ@λ@κι@ εκτος απο κοροιδια.

Εκτος αν συντρεχουν επαγγελματικοι λογοι. Και η περσινη σε πολυ καλη τιμη μια χαρα θα κανει την δουλεια της Νικο.

Δυστυχώς ρε Ναθ, για να κάνουμε το χόμπι μας "...να δεις που κάποια μέρα θα μας πούνε και μ@λ@κες"...

Υπερχρέωση σε όλη την Ευρώπη σε σχέση με την απέναντι όχθη και δεύτερο καπέλο εδώ για τα σπασμένα αντιπροσώπων και εμπόρων...
εκεί καταντήσαμε...

εύχομαι τα καλύτερα.

αρχίσαμε τα ευχολόγια...:Banane0:

Όπως τα είπες vas, έτσι είναι... τουλάχιστον τα 2-3 χρόνια που παρακολουθώ τις τιμές...
Η μόνη πολιτική που υπάρχει απο τους εμπόρους είναι η διαφήμιση χαμηλών τιμών... και αυτή όμως είναι αμφιλεγόμενη αφού στο τέλος καταλήγει δυσφήμιση...

πχ Κωτσόβολος/Dixons...
vt30 2900E... 2 προσφορές έκανε... Για μια εβδομάδα η κάθε μία... χωρίς διαθεσιμότητα... να την παραγγείλεις με -23% και να την πάρεις σε κανα μήνα και αν...

επειδή άρχισα να ενδιαφέρομαι για την αγορά της συγκεκριμένης από το δεκέμβριο του 2010 τέτοιες μέρες πήγα για demo - ήταν θυμάμαι πρίν τα χριστούγεννα - η τιμή της 1999 και μου την άφησε το συγκεκριμένο 1800 μετρητά. παρακολούθησα τις τιμές μέχρι το μάρτιο και κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα 1900 η φτηνότερη τιμή.

στο μεσοδιάστημα υπήρξε έλλειψη και σε επικοινωνία με την αντιπροσωπεία μια ευγενική κατά τα άλλα κυρία μου είπε μα σε 2 μήνες βγαίνει η vt30 που θα είναι φτηνότερη. προφανώς εννοούσε φτηνότερη από τα 2600 οντως κυκλοφόρησε στα 2200.

ενώ όλοι λέγανε τέλος να ρωτήσουμε την αντιπροσωπεία ξαφνικά τέλος μαρτίου εμφανίστηκαν 15 κομμάτια σε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (δεν χρειάζεται όνομα) στα 17κάτι αλλά χωρίς γυαλιά. ρώτησα την τιμή για 2 γυαλιά και μου είπαν 250. συνεπώς στοίχιζε περίπου όσο πριν.

στην πορεία μέχρι το μάιο που αποφάσισα ότι θα πάω σε προβολέα - την βρήκα σε τιμή προσφοράς 1600 μετρητά αλλά στο ταμείο πριν δώσω προκαταβολή είπε ο προιστάμενος στον πωλητή του ότι την έχω κρατήσει για τον ευατό μου αυτή (τελευταίο κομμάτι).

δεν αμφισβητώ τις τιμές του skroutz γιατί κάνει καταγραφή τιμών από τις σελίδες των καταστημάτων. πολλές είναι μαιμού προσφορές με διαθεσιμότητα μηδαμινή.

αν βάλεις ιστορικό τιμών της 50st30 πιθανώς να σου βγάλει την προσφορά καταστήματος στα 699 (το ίδιο με αυτό που έχασα την vt20) αλλά μετά από συναγερμό που σήμανε στο φόρουμ - προτάθηκε από εμένα σε 2 τουλάχιστον μέλη να την πάρουν σφαίρα - τελικά αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός. τους απάντησαν ότι τέλος η προσφορά. προσωπικά αμφιβάλω αν υπήρξε ποτέ. ένα άλλο μέλος κατόρθωσε και πήρε την 46g30 σε άλλη προσφορά του συγκεκριμένου καταστήματος.

εύχομαι τα καλύτερα. άλλωστε και εγώ σε προσφορά αγόρασα την 42s30 ή οποία πρακτικά μου στοίχησε 439 100 ευρώ κάτω από την u30 εκείνη την εποχή (αύγουστος 2011).

τέλος να πώ ότι η τιμή της 50άρας σε σχέση με τα αντίστοιχα χειρότερα μοντέλα Led είναι φέτος καλούτσικη - και 3κάτι ευρώ κάτω από πέρσι. μιλάω για εγχώριο ανταγωνισμό και δεν συγκρίνω τιμές εξωτερικού όπου είναι εν γένει χαμηλώτερες.
Αν πραγματικά η αντιπροσωπεία θα κάνει κράτη στις εισαγωγές της vt30 μετά από την έλευση νέου μοντέλου (που πιθανά θα παρουσιαστεί στην CES 2012), με την λογική να λανσάρει το καινούργιο, πραγματικά δεν το ξέρω.
Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα σου σχετικά με τις τιμές τις περσινής vt20 μιας και δεν είχα σκέψεις για αγορά tv και δεν το έψαχνα.
Λαμβάνοντας λοιπόν τα δεδομένα σου λέω: Αρχική για vt20 2700. Tην βρήκες 1800 Διαφορά ή αλλιώς έκπτωση και περιορισμό κέρδους των κυρίων 31% (για να μην πω ότι με τιμή της τάξεως των 1600 η διαφορά είναι 41%).
Αν η τιμή εκκίνησης της vt30 ήταν 2200 τότε, 2200-31% μας κάνει 1518 ευρώ.
Αν πάλι μπορεί κάποιος μέσα από το avclub να είχε μια διαφορετική εμπειρία και μπορεί να μας θυμίσει και διαθεσιμότητα κομματιών της παλιάς vt20 αλλά και σε ποια τιμή την είχε αγοράσει, τότε το παραπάνω 31% (που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα από τους εμπόρους) θα φτάσει παρακάτω.

Τα πράγματα είναι απλά κατ εμέ. Το περιθώριο κέρδους που βάζουν και οι δύο τους (αντιπροσωπεία έμποροι) είναι τρελό. Για αυτό τον λόγο και βλέπουμε όλοι μας για παραδειγμα τον κωτσόβολος να κάνει 19% έκπτωση για αγορά μέσο web και να τον ακούς να λέει «και άλλη έκπτωση ? δεν μπορούμε κύριε».
Και ένα τελευταίο για να μην κουράζω άλλο, πρω ημερών βρήκα την vt20, εκθεσιακό κομμάτι, και μου το άφηναν στα 1200. Ο πωλητής που είδε το σύστημα του μου είπε ότι δεν μπορεί να πάει παρακάτω γιατί του κοκκινίζει το ποσοστό (που αυτός έβλεπε και όχι αυτό που το λογιστήριο του ξέρει).

Βράστε τα

Re: Απάντηση: Τι τρέχει με τις τηλεοράσεις Panasonic στην Ελλάδα ?

Φίλε Θα το ρισκάρω και θα πάω για την vt30 με τιμή στόχο 1300 κάτι, κοντά προς καλοκαίρι. Θεωρώ ότι η τιμή στην παρούσα φάση είναι υπερβολική και ληστρική.

Το καλοκαίρι αφενός δεν θα υπάρχει VT30 να αγοράσεις (από ότι ξέρω η παραγωγή των Panasonic 2011 έχει σταματήσει η θα σταματήσει οπού να ναι λόγω των νέων μοντέλων) αφετέρου με 1300 θα βρίσκεις την 50GT40 που λογικά θα είναι κοντά στην VT30 ίσως και καλύτερη.

Re: Απάντηση: Τι τρέχει με τις τηλεοράσεις Panasonic στην Ελλάδα ?

Κάνε μια αναζήτηση περσινών μοντέλων, π.χ. G20 να δεις τις τιμές τους και που υπάρχουν.
Οι φετινές αντίστοιχες είναι φθηνότερες.
Έχουν ξεμείνει κάποιες και κάποιοι κερδοσκόποι αντί να τις έχουν χαμηλά για να τις ξεφορτωθούν προσβάλουν τη νοημοσύνη μας.
Δυστυχώς άλλο η λογική και άλλο η πραγματικότητα.
Το ίδιο θα συμβεί και με την VT30.