επειδή άρχισα να ενδιαφέρομαι για την αγορά της συγκεκριμένης από το δεκέμβριο του 2010 τέτοιες μέρες πήγα για demo - ήταν θυμάμαι πρίν τα χριστούγεννα - η τιμή της 1999 και μου την άφησε το συγκεκριμένο 1800 μετρητά. παρακολούθησα τις τιμές μέχρι το μάρτιο και κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα 1900 η φτηνότερη τιμή.
στο μεσοδιάστημα υπήρξε έλλειψη και σε επικοινωνία με την αντιπροσωπεία μια ευγενική κατά τα άλλα κυρία μου είπε μα σε 2 μήνες βγαίνει η vt30 που θα είναι φτηνότερη. προφανώς εννοούσε φτηνότερη από τα 2600 οντως κυκλοφόρησε στα 2200.
ενώ όλοι λέγανε τέλος να ρωτήσουμε την αντιπροσωπεία ξαφνικά τέλος μαρτίου εμφανίστηκαν 15 κομμάτια σε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (δεν χρειάζεται όνομα) στα 17κάτι αλλά χωρίς γυαλιά. ρώτησα την τιμή για 2 γυαλιά και μου είπαν 250. συνεπώς στοίχιζε περίπου όσο πριν.
στην πορεία μέχρι το μάιο που αποφάσισα ότι θα πάω σε προβολέα - την βρήκα σε τιμή προσφοράς 1600 μετρητά αλλά στο ταμείο πριν δώσω προκαταβολή είπε ο προιστάμενος στον πωλητή του ότι την έχω κρατήσει για τον ευατό μου αυτή (τελευταίο κομμάτι).
δεν αμφισβητώ τις τιμές του skroutz γιατί κάνει καταγραφή τιμών από τις σελίδες των καταστημάτων. πολλές είναι μαιμού προσφορές με διαθεσιμότητα μηδαμινή.
αν βάλεις ιστορικό τιμών της 50st30 πιθανώς να σου βγάλει την προσφορά καταστήματος στα 699 (το ίδιο με αυτό που έχασα την vt20) αλλά μετά από συναγερμό που σήμανε στο φόρουμ - προτάθηκε από εμένα σε 2 τουλάχιστον μέλη να την πάρουν σφαίρα - τελικά αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός. τους απάντησαν ότι τέλος η προσφορά. προσωπικά αμφιβάλω αν υπήρξε ποτέ. ένα άλλο μέλος κατόρθωσε και πήρε την 46g30 σε άλλη προσφορά του συγκεκριμένου καταστήματος.
εύχομαι τα καλύτερα. άλλωστε και εγώ σε προσφορά αγόρασα την 42s30 ή οποία πρακτικά μου στοίχησε 439 100 ευρώ κάτω από την u30 εκείνη την εποχή (αύγουστος 2011).
τέλος να πώ ότι η τιμή της 50άρας σε σχέση με τα αντίστοιχα χειρότερα μοντέλα Led είναι φέτος καλούτσικη - και 3κάτι ευρώ κάτω από πέρσι. μιλάω για εγχώριο ανταγωνισμό και δεν συγκρίνω τιμές εξωτερικού όπου είναι εν γένει χαμηλώτερες.
Αν πραγματικά η αντιπροσωπεία θα κάνει κράτη στις εισαγωγές της vt30 μετά από την έλευση νέου μοντέλου (που πιθανά θα παρουσιαστεί στην CES 2012), με την λογική να λανσάρει το καινούργιο, πραγματικά δεν το ξέρω.
Δεν αμφισβητώ τα λεγόμενα σου σχετικά με τις τιμές τις περσινής vt20 μιας και δεν είχα σκέψεις για αγορά tv και δεν το έψαχνα.
Λαμβάνοντας λοιπόν τα δεδομένα σου λέω: Αρχική για vt20 2700. Tην βρήκες 1800 Διαφορά ή αλλιώς έκπτωση και περιορισμό κέρδους των κυρίων 31% (για να μην πω ότι με τιμή της τάξεως των 1600 η διαφορά είναι 41%).
Αν η τιμή εκκίνησης της vt30 ήταν 2200 τότε, 2200-31% μας κάνει 1518 ευρώ.
Αν πάλι μπορεί κάποιος μέσα από το avclub να είχε μια διαφορετική εμπειρία και μπορεί να μας θυμίσει και διαθεσιμότητα κομματιών της παλιάς vt20 αλλά και σε ποια τιμή την είχε αγοράσει, τότε το παραπάνω 31% (που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα από τους εμπόρους) θα φτάσει παρακάτω.
Τα πράγματα είναι απλά κατ εμέ. Το περιθώριο κέρδους που βάζουν και οι δύο τους (αντιπροσωπεία έμποροι) είναι τρελό. Για αυτό τον λόγο και βλέπουμε όλοι μας για παραδειγμα τον κωτσόβολος να κάνει 19% έκπτωση για αγορά μέσο web και να τον ακούς να λέει «και άλλη έκπτωση ? δεν μπορούμε κύριε».
Και ένα τελευταίο για να μην κουράζω άλλο, πρω ημερών βρήκα την vt20, εκθεσιακό κομμάτι, και μου το άφηναν στα 1200. Ο πωλητής που είδε το σύστημα του μου είπε ότι δεν μπορεί να πάει παρακάτω γιατί του κοκκινίζει το ποσοστό (που αυτός έβλεπε και όχι αυτό που το λογιστήριο του ξέρει).
Βράστε τα