Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Μου έχει συμβεί με το τηλεχ/ριο του Cryto Redi 250. Ήταν πολύ δύσκολο να δεχθεί επιτυχώς τις εντολές του.
1-2 πλήκτρα που έδειξε ότι τα δέχθηκε σωστά δεν λειτούργησαν. Άνοιξα το αρχείο IR (.txt) και ξεχώριζαν εκείνα τα πλήκτρα, καθώς οι κωδικοί τους δεν είχαν καμία ομοιότητα με των υπολοίπων/σωστών.

Δεν ισχύει με την δική μου περίπτωση γιατί όλες οι εντολές που κατέγραψα από ένα BD Player της Pioneer έχουν κοινή βάση και δεν δείχνουν παράταιροι οι δύο έξτρα κωδικοί (PowerOn , PowerOff) που βρήκα μέσω της database του Harmony. Παρόλα αυτά ενώ από το Harmony δουλεύουν από το USB300 όχι.

Πάντως το Silbercrest τους κατέγραψε επιτυχώς…

Eixa k εγω το SilverCrest φοβερο για ΤV και δεκτη και μια μερα εκλεισα την τηλ κ τον δεκτη το πρωι κ πηγα για δουλεια.Γυρνωντας το μεσημερι η ο οθνη σβηστή!Οκ λεω μπαταριες αλλα τοσο ξαφνικά;;Βαζω καινουριες τιποτα .Ρε παιδια ετσι ξαφνικα σταματησε να λειτουργει;;Χωρις καμια προειδοποιηση ;;Τι λετε να κανω;;

Δυσκολο δεν εχω αποδειξη κ μαλλον περασαν κ 3 χρονια θα περιμενω επομενη προσφορα τους

Last edited by a moderator:
Καλο μεσημερι παιδια σημερα πηρα και εγω ενα tele usb300 προσπαθησα να του μαθω ενα τηλεκοντρολ απο μια goldstar 14'' το τηλεκοντρολ της ειναι το 105-210Β
αλλα οσες φορες και να προσπαθησα αλλα βαζω εγω και οταν το κανω δοκιμη στην τηλεοραση αλλες λειτουργιες βλεπω, καθε βοηθεια και σκεψη δεκτη.

Σαν να βάζει σε λάθος πλήκτρο τις εντολές που του δίνεις;
Δοκίμασε να ονομάζεις το κάθε πλήκτρο που περνάς στο πρόγραμμα. Σώσε το αρχείο και φόρτωσέ το πάλι. Δες μήπως τα ανακάτεψε στο φόρτωμα.

Αναλλακτικά, αν αυτό το μοντέλο της Goldstar υπάρχει στην βάση δεδομένων, δοκίμασε να το προσθέσεις στην δική σου βάση δεδομένων, φώρτωσέ το και σώσε το txt. Μετά φόρτωσε το txt και κάνε ότι αλλαγές θέλεις.

οτι μαλλον τα ανακατεψε το προγραμμα ειναι 99% σιγουρο, θα δοκιμασω αυτα που μου λες Αγγελε και αν χρειαστω βοηθεια θα επανελθω χρονια πολλα και για την γιορτη σου που περασε.

τελικα τα καταφερα και εβαλα τις βασικοτερες λειτουργιες ολα ενταξει

Παίδες καλησπέρα,

πήρα και εγώ το TELE USB 300, αλλά δεν καταφέρνω να το "εκπαιδεύσω" ώστε να αντιγράψει το τηλεχειριστηριο του Lifeview LV6TBOXHDA. Απο ολο το set των βασικών λειτουργιών, δίνει succesful μόνο 3-4 κουμπιά τα οποία κι αυτά δεν λειτουργούν καθόλου.

Δοκίμασα και με τον κωδικό που δίνει το πρόγραμμα της TELE (Not Only TV, LV 6 TBOXHD) αλλά και εκεί υπάρχει πρόβλημα. Δουλεύουν ελάχιστα κουμπιά κι αυτά σε άσχετες θέσεις, π.χ. το right κάνει pause, το volume- δίνει το 3 κ.λ.π.

Καμμιά ιδέα ή μήπως έχει κανείς έτοιμο το αρχείο;

Ευχαριστώ

(και συγγνώμη προκαταβολικά αν έχει αναφερθεί κάτι ανάλογο, αλλά διαβάζω τρεις μέρες τώρα, άπειρα νήματα και κάπου έχω "χαθεί").

Για τον προγραμματισμό δεν ξέρω, αλλά ο κωδικός που χρησιμοποίησες δεν είναι για αυτόν τον δέκτη. Αν προσέξεις το πλήρες όνομα θα προσέξεις ότι στο τέλος ο δέκτης σου έχει ένα Α ενώ ο δέκτης που χρησιμοποίησες δεν το έχει. Αυτό το Α σημαίνει τελείως διαφορετικό δέκτη με διαφορετικό τηλεκοντρόλ. Αν δε βρεις τον σωστό κωδικό, ή αν δεν καταφέρεις τίποτα με τον προγραμματισμό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κωδικό από άλλο δέκτη και να αλλάξεις κάποια πλήκτρα. Γλιτώνεις αρκετά πλήκτρα. Το τηλεκοντρόλ του -Α ταιριάζει με το τηλεκοντρόλ πολλών δεκτών. Μόνο τα πλήκτρα media player είναι διαφορετικά, αλλά τα περισσότερα πλήκτρα ταιριάζουν. Είναι το τηλεκοντρόλ του XORO 7600, XORO 7500, AMTC 290, CRONER CRM62, IQ 750. Βάλε σαν βάση ένα από αυτά και προγραμμάτισε τα διαφορετικά πλήκτρα. Μην με ρωτήσεις μόνο πως γίνεται ο προγραμματισμός, δεν έχω το TELE USB 300.

Για την διαδικασια εκμαθησης δεν πρεπει το τηλεχειριστηριο να εχει μπαταριες, εστω μια να λειπει.
Μετα να εχεις ορισει στο προγραμμα τον τυπο τηλεχειριστηριου.
Κρατησε μια αποσταση απο τα τηλεχειριστηρια, περιπου 1,5 ποντο και δοκιμασε και λιγο υπο γωνια μιας και αρκετα τηλεχειριστηρια εχουν υπο γωνια το λεντακι. Μετα απο επιτυχη εκμαθηση μιας εντολης περιμενε λιγο πριν προχωρησης στην επομενη.
Δοκιμασε και διαφορετικο πατημα των πληκτρων. Περισσοτερο παρατεταμενο.
Τελος αφου κανεις εκμαθηση πρεπει να σωσεις τις εντολες στο τηλεχειριστηριο. Αλλιως κραταει τις παλιες. Και επιπλεον καθε φορά που σωζεις εντολες σε μια απο τις 4 συσκευες θα πρεπει να εχεις φορτωσει και τις υπολοιπες συσκευες (εντολες για καθε συσκευη) στο προγραμμα ωστε οταν θα σωσεις νεο αρχειο εντολων να σωσει ολες τις συσκευες, αλλιως σωζει μονο την νεα συσκευη και μενουν οι υπολοιπες κενες.

Αν τα κανεις ολα αυτα τοτε δοκιμασε αλλο καλωδιο USB. Υπαρχουν αρκετα πολυ λεπτα που δημιουργουν προβλημα σε συσκευες, οποτε ισως και στο Tele.

@tolias

δοκίμασα το XORO 7600 και "είδα το φως"...

@audiov

τα εκανα όλα όσα είπες, εκτός της αλλαγής καλωδίου. Θα το δοκιμάσω κι αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ! :ernaehrung004:

Για την διαδικασια εκμαθησης δεν πρεπει το τηλεχειριστηριο να εχει μπαταριες, εστω μια να λειπει.

Έχω ακούσει να το λένε πολλοί αυτό, αλλά στην πράξη δεν ισχύει, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση. Με το πρόγραμμα του κατασκευαστή (όχι της TELE) που προγραμματίζω το USB300, δεν βγάζω ποτέ τις μπαταρίες και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα προγραμματισμού.

Τι μπαταριες χρησιμοποιεις;
Αλκαλικες ή επαναφορτιζομενες;

Βασικα εγω ακολουθω αυτο που λεει ο κατασκευαστης. Δεν εχω δοκιμασει με μπαταριες για τον εξης λογο που εδωσα ο ιδιος σαν εξηγηση:
Ισως περασουν πανω απο 500mA λογω του οτι οι μπαταριες μπορει να δεχονται φορτιση μεσω USB και τελικα δημιουργηθει προβλημα στην ιδια την εξοδο του USB (αν και πολλες μητρικες εχουν προστασια) ή/και το κυκλωμα του τηλεχειριστηριου δεν μπορει να σηκωσει τοσο μεγαλα ποσα ρευματος και καει το ιδιο το τηλεχειριστηριο.
Σε καθε περιπτωση δεν διατιθεμαι να το δοκιμασω, εκτος και αν καποια στιγμη απο απροσεξια το κανω κατα λαθος.

Και εγώ από απροσεξία το έκανα την πρώτη φορά και μετά μου έγινε συνήθεια. Όσο για τις μπαταρίες προς το παρόν του έχω αλκαλικές.

καλημερα για τον AMTC απο Carefur κανει αυτο το τηλεχειριστήριο;;;Και αν ναι θα υπάρχει μεσα ο strong 8110 για να προγραμματιστεί;;;

Ευχαριστώ πολύ αυτο θα παρω απλα δεν ξερω ποιο καλώδιο mini USB να διαλεξω απο eshop να αγοράσω;;;4 pin ή 5 pin προτεινε μου ενα απο eshop.gr θα το παρω.
Ευχαριστώ