Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα να σας ενημερώσω για την εταιρία Οne For All,κατα τη γνώμη μου είναι η καλύτερη εταιρία στα τηλεχειριστήρια και όχι μόνο.Εγγυάται τα τηλεχειριστήρια της να λειτουργούνε 100% τις λειτουργίες των γνήσιων τηλεχειριστηρίων,έχουνε δυνατότητα εκμάθησης και εκτός των άλλων αναβαθμίζονται με νέους κωδικούς για συσκευές.
Λειτουργούνε με όλους τους δέκτες που έχουνε κυκλοφορήσει στα Πολυκαταστήματα(Crystal,crypto,F&U,NOVA,KAON κ.α).

ONE FOR ALL μοντέλο URC7140 με αναβάθμιση στην εταιρία με κωδικό 1622

Last edited by a moderator:
τα τηλεχειριστήρια One For All δυνατότητα να μπορεί ο προμηθευτής-εισαγωγέας να επεμβάινει στο λογισμικό τους και περνάει οποιοδήποτε κωδικό στη μνήμη τους.Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κωδικός δεν υπάρχει μέσα στη μνήμη του τηλεχειριστηρίου URC7140 αλλα μπορεί να περαστεί και να λειτουργήσει στη συσκευή.

Η αναβάθμιση γ'ινεται μέσω των 6pins που υπάρχουνε κάτω απο το καπάκι των μπαταριών.

καλησπερα και απο μενα,

αφου διαβασα ολο το τοπικ οσο προσεχτικα μπορουσα και αφου δηλωνω αγνοια με τα τ/χ γενικως θελω τη γνωμη σας...
θελω να αγορασω ενα τ/χ το οποιο να κανει για tv,ενισχυτη,projectora,wd live και τον δεκτη lifebox...δεν θα με χαλουσε και για το ps3 εαν και διαβασα οτι δεν γινεται...ποιο μου προτεινετε?ειμαι μετακυ κλασικα του tele usb 300 και του crypto urc-601...

τα αυθεντικα τ/χ δουλευουν ολα αψογα...

σας ευχαριστω εκ των προτερων

Δεν νομίζω να έχει το Crypto URC-601 κωδικούς για όλες αυτές τις συσκευές. Και έχει μόνο 20 ελεύθερες θέσεις για την λειτουργία εκμάθησης. Αν δεν βρει κωδικό πχ σε δύο συσκευές δεν θα φτάνουν οι θέσεις για εκμάθηση όλων των πλήκτρων τους. Για όλες αυτές τις συσκευές προτίμησε το TELE USB-30 ή κάποιο Harmony από αυτά που αναφέρονται σε προηγούμενες σελίδες.

Σε ποιές περιοχές της Ελλάδας υπάρχει σημείο όπου μπορεί να γίνει η αναβάθμιση και με τί κόστος;

Η αναβάθμιση μπορεί να γίνει μόνο στη Λάρισα όπου είναι η έδρα της αντιροσωπείας και με μηδενικό κόστος.πληρώνεις μόνο τα έξοδα αποστολής προς την αντιπροσωπεια

καλησπερα και απο μενα,

αφου διαβασα ολο το τοπικ οσο προσεχτικα μπορουσα και αφου δηλωνω αγνοια με τα τ/χ γενικως θελω τη γνωμη σας...
θελω να αγορασω ενα τ/χ το οποιο να κανει για tv,ενισχυτη,projectora,wd live και τον δεκτη lifebox...δεν θα με χαλουσε και για το ps3 εαν και διαβασα οτι δεν γινεται...ποιο μου προτεινετε?ειμαι μετακυ κλασικα του tele usb 300 και του crypto urc-601...

τα αυθεντικα τ/χ δουλευουν ολα αψογα...

σας ευχαριστω εκ των προτερων

τηλεχειριστήριο για όλες τις παραπάνω συσκευές και PS3 υπάρχει της one for all μοντέλο URC7965,επίσης για περισσότερες συσκευές και λειτουργίες μπορείς να επιλέξεις καποιο απο τη σειρα Xsight.
http://www.oneforall-int.com/el/productline/1/3/universal

Παιδια μια βοηθεια εχω το Tele usb 300 και θελω να του βαλω την τηλεοραση και επισης και τον αποκοδικοποιητη εχω κανει εκμαθηση το τ/κ της τηλεορασης και τον αποκοδικοποιητη εχω παρει απο την βαση δεδομενων αλλα οταν το προγραματιζω και βαζω να κανει προγραμματισμο μετα οταν παω για δοκιμη εχει κρατηση τις ρυθμισεις μονο απο την τηλεοραση και οχι και απο τον αποκοδικοποιητη ενω παταω το shift στο τ/κ τι κανω λαθος?

Παιδια μια βοηθεια εχω το Tele usb 300 και θελω να του βαλω την τηλεοραση και επισης και τον αποκοδικοποιητη εχω κανει εκμαθηση το τ/κ της τηλεορασης και τον αποκοδικοποιητη εχω παρει απο την βαση δεδομενων αλλα οταν το προγραματιζω και βαζω να κανει προγραμματισμο μετα οταν παω για δοκιμη εχει κρατηση τις ρυθμισεις μονο απο την τηλεοραση και οχι και απο τον αποκοδικοποιητη ενω παταω το shift στο τ/κ τι κανω λαθος?
Το Shift δεν αλλάζει την συσκευή που ελέγχεις αλλά επιτρέπει των καταχώριση δύο λειτουργιών σε κάθε πλήκτρο.

Με τα TV, DVD κτλ. μπορείς να αλλάξεις συσκευή.

Ούτε έξοδα επιστροφής προς εμάς; Αν υπάρχουν έξοδα επιστροφής, πώς υπολογίζονται;
Νομίζω πως το συγκεκριμένο τηλεχειριστήριο έχει κάποια αξία (αν είναι όντως καλό) μόνο αν κάποιος βρίσκεται στην πόλη της Λάρισας. Αν είναι κάποιος σε άλλη περιοχή, να το στέλνει "βόλτες" για αναβαθμίσεις προσωπικά το θεωρώ τραβηγμένο...

Το Shift δεν αλλάζει την συσκευή που ελέγχεις αλλά επιτρέπει των καταχώριση δύο λειτουργιών σε κάθε πλήκτρο.

Με τα TV, DVD κτλ. μπορείς να αλλάξεις συσκευή.
Κωστα δεν το δοκιμασα αυτο που λες ειχα την εντυπωση οτι με το shift πας σε αλλο τ/κ π.χ. απο τηλεοραση σε δεκτη θα το δοκιμασω ετσι που το λες και θα σου πω ευχαριστω για την απαντηση.

Επεξεργασία:
ειχες δικιο Κωστα ολα ενταξει σε ευχαριστω

Πήρα το Tele USB 300 και ενώ αντιστοίχισα από τη βάση δεδομένων του προγράμματος τα set που αντιστοιχούν στον BOX και στον Fergie (είδα και το firmware του) δεν μπορώ να βρω άκρη πως προγραμματίζω το κάθε πλήκτρο κατά βούληση.
Πχ. (λέμε τώρα) πατώντας το mute να αλλάζει το aspect ratio ή να βγαίνει το info. Μέσα στο πρόγραμμα βλέπω μόνο πως μπορείς να κάνεις rename ή να αλλάξεις το εικονίδιο που βλέπεις εκεί. Αρνούμαι να πιστέψω πως αυτό που λέω δεν γίνεται γιατί ήταν από τους βασικούς λόγους που το αγόρασα... Να μπορώ να αντιστοιχίσω στο κάθε πλήκτρο τη λειτουργία που με βολεύει...

Σε παρόμοια περίπτωση, έκανα εξαγωγη σε αρχείο IR και έκανα copy\paste τους κωδικούς που στέλνει το τ\κ απο το ένα πλήκτρο στο άλλο. Το δύσκολο είναι να βρεις σε ποιο αριθμό αντιστοιχεί το κάθε πλήκτρο.

Wow.... Βασικά έχω σοκαριστεί τώρα γιατί νόμιζα πως είναι αυτονόητο πως γίνεται αυτό. Αυτό το νόημα έχει το προγραμματιζόμενο πληκτρολόγιο. Ας πούμε έχω βάλει τώρα στον Box το 1.050 του Fergie και έχω φορτώσει από τη βάση δεδομένων το αντίστοιχο σετ αλλά είναι λίγο ότι να ναι. Δηλαδή στο κόκκινο πλήκτρο που είναι και το rec, ούτε rec είναι ούτε media button αλλά πάει στο teletext το οποίο ενεργοποιείται έτσι και αλλιώς ήδη με το text πλήκτρο.... *facepalm*
Νόμιζα πως το όλο concept είναι να μπορείς να προγραμματίσεις το κάθε πλήκτρο με τη λειτουργία που θέλεις και πως αυτό το νόημα έχει και το input με τις λειτουργίες και τα εικονίδια μέσα. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό που λέω Κώστα; Αν θες βοήθα λίγο γιατί δεν βγάζω άκρη..... Είναι και οι οδηγίες του συγκλονιστικές....

Είναι και για κάποιο λόγο το αποθήκευση σε αρχείο IR ανενεργογκρί. (Λεξιπλασία 101).

Wow.... Βασικά έχω σοκαριστεί τώρα γιατί νόμιζα πως είναι αυτονόητο πως γίνεται αυτό. Αυτό το νόημα έχει το προγραμματιζόμενο πληκτρολόγιο. Ας πούμε έχω βάλει τώρα στον Box το 1.050 του Fergie και έχω φορτώσει από τη βάση δεδομένων το αντίστοιχο σετ αλλά είναι λίγο ότι να ναι. Δηλαδή στο κόκκινο πλήκτρο που είναι και το rec, ούτε rec είναι ούτε media button αλλά πάει στο teletext το οποίο ενεργοποιείται έτσι και αλλιώς ήδη με το text πλήκτρο.... *facepalm*
Νόμιζα πως το όλο concept είναι να μπορείς να προγραμματίσεις το κάθε πλήκτρο με τη λειτουργία που θέλεις και πως αυτό το νόημα έχει και το input με τις λειτουργίες και τα εικονίδια μέσα. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό που λέω Κώστα; Αν θες βοήθα λίγο γιατί δεν βγάζω άκρη..... Είναι και οι οδηγίες του συγκλονιστικές....

Τελικά φαίνεται να υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό που θες μέσα απο το πρόγραμμα της "μαμάς"
Πατώντας το Key select (database) μπορείς να αντιστοιχίσεις οποιαδήποτε εντολή στο πλήκτρο που θέλεις

Το έχω βάλει το πρόγραμμα αλλά δεν βγάζω άκρη πως το κάνω αυτό. Πάω στο database με το F5 και τα βιβλία και μετά τι; Βλέπω κάτι key code search και transmit, πατάω πλήκτρα αλλά δεν γίνεται κάτι... Σόρρυ αν σε κούρασα αλλά πραγματικά δεν θυμάμαι άλλο software τα τελευταία χρόνια να το έχω βρει πιο δυσνόητο και gibberish. Και δουλεύω Max MSP ας πούμε...

Όταν λέω πρόγραμμα εννοώ το PRCTELE_V3.3.0.21 που βρήκα στο remotecontrols.gr. Δεν λες άλλο πρόγραμμα, ε; Το ίδιο είναι απ' ότι βλέπω.

Όταν λέω πρόγραμμα εννοώ το PRCTELE_V3.3.0.21 που βρήκα στο remotecontrols.gr. Δεν λες άλλο πρόγραμμα, ε; Το ίδιο είναι απ' ότι βλέπω.

Δε νομίζω να έχει αυτη τη λειτουργία το ελληνικό πρόγραμμα. Στο link που έδωσα πιο πάνω θα βρεις το πρόγραμμα απο την κατασκευάστρια εταιρία. Ειναι αρκετά πιο εξελιγμένο. Μπορεις να βάλεις σε οποιοδήποτε πλήκτρο, οποιαδήποτε λειτουργία απο οποιαδήποτε συσκευή της βάσης δεδομένων.

Πήρα το Tele USB 300 και ενώ αντιστοίχισα από τη βάση δεδομένων του προγράμματος τα set που αντιστοιχούν στον BOX και στον Fergie (είδα και το firmware του) δεν μπορώ να βρω άκρη πως προγραμματίζω το κάθε πλήκτρο κατά βούληση.
Πχ. (λέμε τώρα) πατώντας το mute να αλλάζει το aspect ratio ή να βγαίνει το info. Μέσα στο πρόγραμμα βλέπω μόνο πως μπορείς να κάνεις rename ή να αλλάξεις το εικονίδιο που βλέπεις εκεί. Αρνούμαι να πιστέψω πως αυτό που λέω δεν γίνεται γιατί ήταν από τους βασικούς λόγους που το αγόρασα... Να μπορώ να αντιστοιχίσω στο κάθε πλήκτρο τη λειτουργία που με βολεύει...
Τα κουμπιά με τα βελάκια πάνω/κάτω κάνουν αυτό που θέλεις, αν κατάλαβα σωστά.
Επεξεργασία2: Για ευκολία και ταχύτητα, προτίμησε να χρησιμοποιήσεις αρχεία IR που έχουν ανέβει στο φόρουμ.

Επεξεργασία:

Είναι και για κάποιο λόγο το αποθήκευση σε αρχείο IR ανενεργογκρί. (Λεξιπλασία 101).

Λόγω αυτής της κακής ποιότητας δουλειάς κάποιων που βάζουν μοντέλα στην βάση δεδομένων έτσι πρόχειρα, παροτρύνω όποιον έχει το USB-300 να φτιάχνει αρχειάκι IR και αν οτ μοιράζεται μαζί μας.
Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσω έναν πίνακα για να συγκεντρώσουμε όλα τα IR μας εκεί. Ελπίζω να υπάρξει συμμετοχή :smile:

Last edited: