Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Υπάρχουν. Αυτά που φέρνει το Lidl π.χ. έχουν αυτή τη δυνατότητα. Υποθέτω και τα ακριβότερα, "επώνυμα".

παρήγγειλα το ΤΕΛΕ, αν τους καλύψει οκ, αλλιώς παμε για lidl

Δυσνόητο το manual αλλά άμα μπει το πρώτο μετά είναι ρουτίνα. Βάση με ρυθμίσεις υπάρχουν, πχ avr pioneer, popcopn a110 κλπ? Δεν νομίζω να το βολευτούν οι γονείς μου πάντως το ΤΕΛΕ. Κάποιο άλλο υπάρχει πιο απλό στην χρήση και με μεγαλύτερα πλήκτρα και να κλείνουν tv/DVB-T μαζί ? Ευχαριστώ

Σε αντιθεση με αυτο που πιστευεις το ALL ON/OFF δεν ειναι καθολου μα καθολου βολικο.

α) Αν εισαι υπο γωνια και ο δεκτης στο πλαϊ της τηλεορασης, απο την αντιθετη μερια που εχει το ματι η τηλεοραση, τοτε το πιθανοτερο να κλεισει η μια συσκευη και η αλλη να μεινει ανοικτη. Θα πρεπει να σηκωθεις και να σκοπευσεις κοντα στην μια συσκευη ωστε να κλεισει (ή ανοιξει) μονο αυτη.

β) Αν ο δεκτης εχει κλεισει απο μονος του λογω αυτοματης αναμονης τοτε το ιδιο με το παραπανω.

γ) Αν ο δεκτης γραφει και πατησεις να κλεισει η τηλεοραση, εφοσον δεν παρακολουθεις, ισως ο δεκτης σου να δεχθει την εντολη και να τερματισει την εγγραφη. Αυτο θα πρεπει να δεις αν συμβαινει στον δεκτη σου.

Οσο για τα μεγαλα και αραια πληκτρα δεν νομιζω να βρεις και πολλα καλυτερα απο το USB-300...

@ audiov

Ισχύει απολύτως αυτό που λες και δεν ήταν λίγες οι φορές που έπρεπε να πάω στο διαμέρισμα της μητέρας μου να το διορθώσω. Για τις εγγραφές δε νομίζω ότι πολλοί ηλικιωμένοι τις χρησιμοποιούν, κι έτσι να είναι, απλά μια ρύθμιση στα μενού του δέκτη το λύνει.

Τώρα για τι γωνία που κι αυτό ισχύει, θέλει μερικές δοκιμές μέχρι να βρεις που συνηθίζουν να σκοπεύουν για να δουλέψει. Εγώ έβαλα στη μία της τη CRT (21’’) το μάτι του δέκτη (LV6T SCART 4SD) στο κέντρο και πάνω στη τηλεόραση έτσι ώστε όταν σημαδεύει το κέντρο της οθόνης τα ανοίγει/κλείνει και τα δύο. Αυτό επειδή ήταν μικρού μεγέθους οθόνη.
Όταν όμως η άλλη CRT που είχε τα ‛παιξε και πήραμε μια μεταχειρισμένη LCD (32’’), έβαλα το μάτι, ίδιου μοντέλου δέκτη, κάτω στη βάση της και στην ίδια πλευρά που έχει η τηλεόραση το μάτι της (θα χωρούσε και full κουτί δέκτη εκεί αντί για μάτι μόνο). Αυτό γιατί είναι μεγάλη η οθόνη και η προηγούμενη λύση, δε δούλεψε καλά.

Απλά θέλει λίγο ψάξιμο μέχρι να τα βρεις.

Ντίνος

Επεξεργασία:
@ virtus,

Για δες κι αυτό: http://www.my-seki.de/ που είχε προτείνει ένας συμφορουμίτης στο παρελθόν. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά δε βρήκα και άσχημα σχόλια, απ’ ένα ψάξιμο πριν μερικούς μήνες. Στο eBay υπάρχει αλλά Ελλάδα δε το βρήκα. Αν τελικά αποφασίσεις να πας προς αυτή τη λύση, ελπίζω να μας πεις κανένα σχόλιο, αφού θα είσαι ο πρώτος εδώ.

Για μένα το TELE, όπως και το Crypto και το OneForAll είναι πιο μπροστά απ’ τ’ άλλα (απ’ τα δικά μου δοκιμασμένα τουλάχιστον), όταν όμως προορίζονται για ηλικιωμένους είναι πρόβλημα.

Πριν μερικούς μήνες πήρα για τη μητέρα μου ένα Crypto URC 601 και τελικά εγώ κάνω τι πιο πολύ δουλειά :2thumb22sup: (τέλεια!). Ευτυχώς έχει πέσει το τηλεκοντρόλ στο πάτωμα δυό-τρεις φορές και αφού παραδώσει πνεύμα θα πάρω ένα Seki να το δοκιμάσω κι αυτό.

Ντίνος

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Δυσνόητο το manual αλλά άμα μπει το πρώτο μετά είναι ρουτίνα. Βάση με ρυθμίσεις υπάρχουν, πχ avr pioneer, popcopn a110 κλπ? Δεν νομίζω να το βολευτούν οι γονείς μου πάντως το ΤΕΛΕ. Κάποιο άλλο υπάρχει πιο απλό στην χρήση και με μεγαλύτερα πλήκτρα και να κλείνουν tv/DVB-T μαζί ? Ευχαριστώ
Υπαρχει database, αλλα και αν δεν υπαρχει, προγραμματιζεις τα κουμπια ενα προς ενα.
Μπορεις και να κατεβάσεις απο τη βαση ενα συγκεκριμενο κουμπι.
Το "πιο απλο" δεν το καταλαβα. Μεγαλυτερα πληκτρα? τοσα ειναι και στις τηλεορασεις του εμποριου.
Η μακροεντολη δε σου χρειαζεται, απλα προγραμματιζεις ενα διπλανο κουμπι να κανει την αλλη λειτουργια.

@ slalom

Με το "πιο απλό" μάλλον αυτό εννοεί (μεγαλύτερα πλήκτρα) γιατί κι εγώ αυτό καταλαβαίνω.

Οι τηλεοράσεις εμπορίου και γενικότερα τα πιο πολλά προϊόντα έχουν στόχευση σε νέες μέχρι μέσες ηλικίες (ΚΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΝΤΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΚΑΝΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ, ΚΑΝΤΑ ΤΩΡΑ, ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ Ή ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΕΑΣ, ΠΑΡΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΕΧΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ, ΧΑΛΑΣΕ ΛΕΦΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ, ΚΙ ΑΛΛΑ, ΚΙ ΑΛΛΑ…) και όχι ηλικιωμένους, με ότι άλλο αυτό συνεπάγεται (δάχτυλα με αρτηριοσκλήρωση, αργή αντίληψη, κακή όραση, κ.λπ.)

Ντίνος

Βλεπω και εγω οτι οι δεκτες εχουν πολυ μικρα και δυσχρηστα κουμπια, ομως των τηλεορασεων και του usb-300 ειναι στο σωστο μεγεθος. Και με σωστη διαταξη.

@ slalom

Όντως όπως το λες είναι, απλά πέρα απ’ το μεγαλύτερα, είναι και το ‛’πολλά’’, απ’ τη στιγμή που οι ηλικιωμένοι συνήθως χρειάζονται ON/OFF, UP/DOWN για Volume/Channels, Mute και Numeric Keypad.

Ντίνος

Μπορουν τα υπολοιπα να μην ειναι προγραμματισμενα, ακομα πιο ευκολο.

Παιδια ξερουμε αν τα dvd players της IQ εχουν κανα κλωνο στη βαση δεδομενων του usb-300; Γιατι θελω το τ/κ γιατι το original μας αφησε χρονους...

όντως έχω ενεργοποιήσει μόνο 6-7 πλήκτρα, τα άλλα δεν τα χρειάζονται. Στο demo που θα τους κάνω θα δω αντιδράσεις. το seki ειναι μια χαρά

Παιδια ξερουμε αν τα dvd players της IQ εχουν κανα κλωνο στη βαση δεδομενων του usb-300; Γιατι θελω το τ/κ γιατι το original μας αφησε χρονους...
Δεν εχεις τετοιο προβλημα, και να μην υπαρχει το προγραμματιζεις ενα προς ενα

Καλησπέρα. Είδα ότι στη βάση δεδομένων USB-300 δεν υπάρχει ο δέκτης Digital World HDT-150. Δυστυχώς δεν μπορώ να το προγραμματίσω από το original τηλεχειριστήριο γιατί έχει χαλάσει. Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος κλώνος? Ή μήπως έχει κανείς το αρχείο IR και μπορεί να το ανεβάσει? Ευχαριστώ.

Δοκίμασε αυτό: http://dl.dropbox.com/u/16268379/Δέκτες DVB-T/firmwares/Neos 1900/NEOS HT 1900.txt
Αν κάνει, πες μου σε παρακαλώ αν τα ονόματα των πλήκτρων είναι ακριβώς όπως στο τηλεχειριστήριο του 150 και αν όχι θα τα διορθώσω αν μπορείς να μου πεις τα σωστά. Και φυσικά θα βάλω το αρχείο στην 1η σελίδα του θέματος :smile:

Ευχαριστώ πολύ. Το δοκίμασα αλλά δυστυχώς οι περισσότερες λειτουργίες είναι σε λάθος πλήκτρα. Θα το ψάξω λίγο μέσα στις αργίες του Πάσχα και θα επανέλθω. Καλή Ανάσταση.