Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

παιδιά λίγη βοήθεια πείρα το usb-300 αντιγραφο ένα τηλεκοντρολ, το αποθηκεύω κανονικά μου γραφει ότι προστέθηκε κανονικά στην βάση δεδομένων, αλλα όταν
πατάω άνοιγμα αρχείων δεν υπάρχει πουθενά.που το αποθηκεύει?

Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας.Πηρα τον doop rcl601.Το θελω για τον doop Doop HDMP-200.Τους εξήγησα οτι το παλιό τηλεκοντρόλ δεν δουλεύει καθόλου. Με διαβεβαιωσαν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα . Έκανα τις προβλεπομενες ενέργειες και τα πλήκτρα είναι ανακατεμένα εκ των οποιων τέσσερα δουλεύουν με λειτουργιες.Τι μπορω να κανω;

Μάλλον να έπαιρνες ένα άλλο προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ. Θα χρησιμοποιήσεις το πρώτο σαν πηγή (αφού έχει όλα τα πλήκτρα), αλλά στο δεύτερο θα αντιγράψεις το κάθε κουμπί στην θέση που θες εσύ.
Στο τηλεκοντρόλ που έχεις δεν νομίζω να γίνεται τίποτα. Αφού δεν έχεις το original τηλεκοντρόλ για να αντιγράψεις κάθε πλήκτρο εκεί που θέλεις, και αφού ο κωδικός που έχει ήδη το τηλεκοντρόλ δεν γίνεται να τροποποιηθεί (όπως μπορεί να γίνει σε άλλα τηλεκοντρόλ όπως πχ το TELE USB-300), δεν νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν ήξερα γι αυτό τον ρώτησα.Μου απάντησαν οτι με τον συγκεκριμένο αποδικοποιητη δουλεύει απ ευθείας. Μάλλον αυτός ηταν πιο άσχετος από εμένα .Απ ότι κατάλαβα τωρα δεν γίνεται τίποτα.

Φυσικά και γίνεται! Πας πίσω το τηλεκοντρόλ στο μαγαζί που το αγόρασες και βρίσκεις τον συγκεκριμένο που στο πούλησε (ή κάποιον συνάδελφό του αν λείπει) και του ζητάς να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να στο αλλάξει ή να σου επιστρέψει τα χρήματα για να πάρεις αυτό που πρέπει.

Δε πρέπει ν’ αφήνουμε βλάκες πωλητές που λένε ‛ναι σε όλα’ να μας πουλάνε ότι θέλουν κι εμείς να χαλάμε λεφτά χωρίς να κάνουμε τη δουλειά μας (μπορείς να του πεις ότι εκτός από άσχετος είναι και βλάκας που χαλάει τη φήμη του μαγαζιού, προκειμένου να δείξει ότι μπορεί να πουλάει, αλλά αυτό είναι δική μου συμπεριφορά, εσύ κάνε αυτό που νομίζεις σωστό).

Αγορασα κι εγω το usb-300 γιατι το τηλεκοντρολ του αποκωδικοποιητη μου χαλασε και ενω το προγραμματισα μια ανταποκρινεται και μια οχι! Μου εχει σπασει τα νευρα! Εχει κανεις καμια ιδεα; Ευχαριστω...
συγκεκριμενα εχω τον αποκωδικοποιητη manhattan plaza HDT-400

Last edited:
Εγώ θα σου πρότεινα μόνο να αλλάξεις τις μπαταρίες με κάποιες επώνυμες καινούριες.
Αν το έχεις ήδη κάνει, προσπάθησε να βελτιώσεις την οπτική επικοινωνία του δέκτη υπερύθρων του ψηφιακού δέκτη που έχεις με το τηλεχειριστήριο.

Οταν λες να βελτιωσωτην οπτικη επικοινωνια του δεκτη υπερυθρων ποτε κατα τον προγραμματισμο; Τις μπαταριες τις βαζω στο τηλεκοντρολ αφου το ξεσυνδεσω απο το usb η ενω ειναι ακομα συνδεδεμενο για να μην χασω τις ρυθμισεις;τα εχω κανει μανταρα μου φαινεται...
εν τω μεταξει εχει κολλησει η οθονη της tv στο logo του αποκωδικοποιητη μαζι με το ονομα ενος καναλιου και δεν φευγει ουτε χειροκινητα πια...

Last edited:
Να βελτιώσεις την οπτική επικοινωνία του ψηφιακού δέκτη με το τηλεκοντρόλ κατά την χρήση τους και όχι κατά τον προγραμματισμό.

Οι μπαταρίες δεν πρέπει να είναι τοποθετημένες στο τηλεκοντρόλ κατά την διάρκεια σύνδεσης μέσω USB με τον υπολογιστή. Το τηλεκοντρόλ δεν χάνει ποτέ τις ρυθμίσεις, ακόμα και αν του αφαιρέσεις τις μπαταρίες.

Από όσο κατάλαβα από το πρώτο μήνυμα σου, αν το τηλεκοντρόλ ελέγχει έστω και περιστασιακά τον δέκτη σου, σημαίνει ότι έχει προγραμματιστεί μάλλον σωστά αλλά το πρόβλημα σου εντοπίζεται πιθανότατα αλλού.

anastasiah, όπως είπε ο stelakis1914, φοβάμαι κι εγώ ότι το τηλεχειριστήριο είναι εντάξει αλλά ο δέκτης σου έχει προβλήματα.
Για να ελέγξεις το τηλεχειριστήριο, προγραμμάτισέ το με το τηλεχειριστήριο κάποιας άλλης συσκευής που έχεις και δες πως ανταποκρίνεται.
Αν το πρόβλημα είναι ο δέκτης, δεν μπορείς να δοκιμάσεις πολλά:
α) Αποσύνδεσε την κεραία (μήπως προκαλεί πρόβλημα κάποιο βραχυκύκλωμα).
β) Κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
γ) Κάνε αναβάθμιση λογισμικού στην έκδοση 1.1.4.

ω

την αναβαθμιση με ποια συνδεση θα την κανω?
επισης πηρα κι αλλο ενα τηλεχειριστηριο που μου προτειναν απο το eshop το
Τηλεχειριστήριο Hama 11413 Universal 8-in-1

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

εν τω μεταξει εχει κολλησει η οθονη της tv στο logo του αποκωδικοποιητη μαζι με το ονομα ενος καναλιου και δεν φευγει ουτε χειροκινητα πια...
Αυτό δείχνει ότι μάλλον το τηλεκοντρόλ δεν έχει πρόβλημα, αλλά έχει πρόβλημα ο δέκτης. Και αυτό που γράφεις δείχνει ότι τώρα έχει κολλήσει τελείως. Όταν κολλάει στο logo του δέκτη σημαίνει μάλλον ότι δεν μπορεί καν να κάνει boot, δηλαδή δεν μπορεί να μπει καν να ξεκινήσει το λογισμικό του. Μπορεί να ξεκολλήσει βγάζοντας τον από την μπρίζα, αλλά μπορεί να μείνει και κολλημένος. Το καλύτερο είναι έτσι και αλλιώς να κάνεις αναβάθμιση λογισμικού και να του βάλεις την τελευταία έκδοση που λέει ο talos_2002. Αλλά λογισμικό σε κολλημένο δέκτη δεν μπορείς να κάνεις. Μόνο το service μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση.
Αν ξεκολλήσει (βγάζοντας τον από την μπρίζα ή με τα άλλα που προτείνει ο talos_2002) και αρχίζει και δείχνει πάλι εικόνα καναλιού, τότε κάνε την αναβάθμιση. Η αναβάθμιση γίνεται τοποθετώντας το λογισμικό σε ένα USB stick και βάζοντας το στην θύρα USB του δέκτη. Μετά ο κάθε δέκτης έχει δική του διαδικασία για να κάνει την αναβάθμιση.
Οπότε η ερώτηση πως γίνεται η αναβάθμιση πρέπει να γίνει στο thread του δέκτη. Εκεί υπάρχουν άτομα που έχουν κάνει την αναβάθμιση, και ξέρουν την διαδικασία. Δυστυχώς εκεί δεν αναφέρεται η διαδικασία, αλλά ούτε καν τι επεξεργαστή έχει ο δέκτης. Γιατί ο κάθε επεξεργαστής έχει σχετικά στάνταρ διαδικασία. Οπότε μόνο ένας ιδιοκτήτης του δέκτη μπορεί να σε βοηθήσει.
Μόνο που επειδή, και από ότι διαβάζω εκεί, έχεις μία σχετική απειρία στο θέμα, ζήτα αναλυτικές οδηγίες. Γιατί πολλά πράγματα πολλοί τα θεωρούμε δεδομένα.

Ειχα κανει παλιοτερα update αλλα δεν θυμομουν πως. Ο αποκωδικοποιητης ξεκολλησε αφου τον εκλεισα και τον ανοιξα..δεν νομιζω πως εχει καποιο προβλημα...απλα ηθελα να ρωτησω αν ειναι σιγουρο οτι το usb-300 μπορει να δουλεψει με τον αποκωδικοποιητη η παιδευομαι τσαμπα ..η αν υπαρχει καποιο τηλεκοντρολ που να ειναι πιο απλο στον προγραμματισμο του η και να δουλευει κατ ευθειαν!ευχαριστω...

Last edited by a moderator:
Δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα λειτουργίας του USB-300 με δέκτη.
Όσο για τον προγραμματισμό, δεν τον βρίσκω δύσκολο, αλλά μπορούμε να σε βοηθήσουμε αν έχεις κάποια απορία.