Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Γεια σας θέλω να κάνω μια ερώτηση. Έχω την τηλεόραση Samsung C630 και το τηλεχειριστήριο της έχει χαλάσει, επίσης έχω τον αποκωδικοποιητή της Nova, τον NovaBox HD 831, του οποίου επίσης στο τηλεχειριστήριο έχουν χαλάσει βασικά πλήκτρα. Υπάρχει κάποιο universal τηλεχειριστήριο που να γίνεται να λειτουργεί και για τις δυο συσκευές; Αν γίνεται μπορεί να προγραμματιστεί χωρίς τα γνήσια τηλεχειριστήρια; Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Παρακαλώ την βοήθεια σας
Λόγω ηλικίας το remote control δεν βολευει (πολυ μικρά πλήκτρα)
http://www.satsonix.gr/legenthdtunermaxgr.html
θέλω να βρω τον κωδικό για το LEGENT HD TUNER MAX για να σετάρω ενα universal remote control . > http://www.plaisio.gr/thleoraseis/a...p-Universal-Remote-Control-RCL601-RM-L648.htm

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Γεια σας θέλω να κάνω μια ερώτηση. Έχω την τηλεόραση Samsung C630 και το τηλεχειριστήριο της έχει χαλάσει, επίσης έχω τον αποκωδικοποιητή της Nova, τον NovaBox HD 831, του οποίου επίσης στο τηλεχειριστήριο έχουν χαλάσει βασικά πλήκτρα. Υπάρχει κάποιο universal τηλεχειριστήριο που να γίνεται να λειτουργεί και για τις δυο συσκευές; Αν γίνεται μπορεί να προγραμματιστεί χωρίς τα γνήσια τηλεχειριστήρια; Ευχαριστώ.
Τα Logitech Harmony επειδή έχουν αχανή βάση δεδομένων, αλλά και το πάμφθηνο Tele USB-300 επειδή μπορείς να βρεις αρκετές συσκευές αλλα και να ψάξεις τους κωδικούς των πλήκτρων ένα προς ένα.α

Παρακαλώ την βοήθεια σας
Λόγω ηλικίας το remote control δεν βολευει (πολυ μικρά πλήκτρα)
http://www.satsonix.gr/legenthdtunermaxgr.html
θέλω να βρω τον κωδικό για το LEGENT HD TUNER MAX για να σετάρω ενα universal remote control . > http://www.plaisio.gr/thleoraseis/a...p-Universal-Remote-Control-RCL601-RM-L648.htm

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ
Κάθε μάρκα προγραμματιζόμενων τηλεχειριστηρίων έχει δικούς της κωδικούς για κάθε υποστηριζόμενη συσκευή και όλοι συμπεριλαμβάνονται στο βιβλιαράκι της. Αν δεν είναι εκεί... κλάφτα.

Όπως λέει και ο talos_2002, το τηλεκοντρόλ αυτό έχει έτοιμους κωδικούς, και δεν μπορεί να προστεθεί καινούριος εκ των υστέρων. Προσθήκη εκ των υστέρων γίνεται σε ορισμένους τύπους τηλεκοντρόλ. Όπως πχ το TELE USB-300 που προγραμματίζεται μέσω υπολογιστή, έχει ανοιχτή βάση δεδομένων, και ο καθένας μπορεί να φτιάξει έναν κωδικό και να τον προσθέσει στην βάση δεδομένων. Το τηλεκοντρόλ του Πλαισίου δεν έχει αυτή την δυνατότητα. Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία τηλεκοντρόλ που έχουν και αυτά έτοιμους κωδικούς και ίδιο τρόπο προγραμματισμού με του Πλαισίου, αλλά είναι πολύ πιο ακριβά και έχουν καλύτερη υποστήριξη. Είχα ένα One For All που αρχικά έκανε περίπου 80 ευρώ (εγώ το είχα πάρει 12 με προσφορά) που μπορούσες εκ των υστέρων να κατεβάσεις κωδικό από το site της εταιρίας, και είχε έναν περίεργο τρόπο εγκατάστασης. Έπαιζες το αρχείο στον υπολογιστή σαν μουσικό αρχείο, κόλλαγες το τηλεκοντρόλ στο ηχείο, και ο κωδικός πέρναγε στο τηλεκοντρόλ! Το τηλεκοντρόλ του Πλαισίου δεν έχει τέτοια πράγματα, και έχει μόνο τους κωδικούς που υπάρχουν ήδη στην μνήμη του.
Οπότε πρέπει να δοκιμάσεις τους έτοιμους κωδικούς. Κάποιος άλλος που έχει τον ίδιο δέκτη και το ίδιο τηλεκοντρόλ θα μπορούσε να ξέρει ποιος κωδικός ταιριάζει, αλλά και ο δέκτης και το τηλεκοντρόλ είναι σχετικά σπάνια, και δεν ξέρω αν θα βρεθεί κανένας.
Για να μην παιδεύεσαι με όλους τους κωδικούς, όλα αυτά τα τηλεκοντρόλ με τους έτοιμους κωδικούς έχουν μία διαδικασία γρήγορης αναζήτησης από τους υπάρχοντες κωδικούς, και η διαδικασία αυτή σίγουρα θα περιγράφεται στο manual του τηλεκοντρόλ.
Αν με κανέναν τρόπο δεν βρεθεί κωδικός, θα πρέπει να αντιγράψεις εσύ όλα τα κουμπιά ένα-ένα με την λειτουργία εκμάθησης από το original τηλεκοντρόλ, αν φυσικά δουλεύει κάπως. Η διαδικασία γράφεται και αυτή στο manual του.
Αν δεν δουλεύει το original και δεν ταιριάζει κανένας κωδικός, δεν γίνεται τίποτα.

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Σας ευχαριστώ πολύ για την αμεση απαντησή σας!!!
Καλημέρα σας.

Καλησπερα παιδες. Αγορασα το TELE 300 αν και εχει πολλες δυνατοτητες και τρομερα χαμηλη τιμη, εχει επισης τρομερη κακη ποιοτητα κατασκευης, και επειδη εχω ενα μυικο προβλημα στα δαχτυλα, με κουραζουν πολυ τα σκληρα κουμπια του. Μηπως μπορειτε να μου προτεινετε καποιο καλυτερο σε αυτο το θεμα? και αν υπαρχει φυσικα...

Συγνωμη που δεν διαβασα ολο το θεμα αλλα παρα πολλες σελιδες.

Ευχαριστω.

Είναι ;)
Τα Logitech είναι μάλλον τα κορυφαία προγραμματιζόμενα τηλεχειριστήρια, έχοντας -κατά την άποψή μου- καλή απόδοση τιμής/αξίας σε σχέση με τα ανταγωνιστικά.

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Μερικοί μπορούν αν έχουν τον κατάλληλο δέκτη, εξαρτάται απο το BIOS. Πολλοί όμως τους αφήνουν σε sleep\hibernate οπότε επανέρχονται σε λειτουργία εύκολα.

Γεια χαρα.

Εγω εχω το TELE IR-100 και.. πως μπορω (?) να περασω λειτουργιες απο το PC?
Με ενδιαφερουν οι επιλογες sleep\hibernate.

Όντως σου άφηνε καλή αίσθηση στο χέρι
Πάντως "πονεμένη ιστορία" τα universal remotes.
Έχοντας δοκιμάσει κάμποσα, πολλές φορές σκέφτηκα ότι αυτοί που τα φτιάχνουν, δεν έχουν ιδέα τι ζητάει ο κόσμος.
Εννοείται ότι δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα και πάντα με την υποκειμενικότητα της γνώμης μου.

Θα το ξαναγράψω...
Τα τελευταία 3 χρόνια χρησιμοποιώ ένα Silvercrest από Lidl. Έχει πέσει κάτω, λόγω πιτσιρικά, άπειρες φορές. Μέσα του κουνιούνται 2 παπαράκια από τα πεσίματα και εξακολουθεί και δουλεύει απροβλημάτιστα.
Αυτά.

Re: OPTIMUSS teres HD

Μήπως μπορείτε να δώσετε ένα link για το έξυπνο τηλεχειριστήριο της EDISION;
Βρήκα τα ακόλουθα δύο αλλά δεν ξέρω ποιο ακριβώς εννοείτε:

http://www.skroutz.gr/s/4036916/Edision-Made-For-You-Easy-Digital-Plus.html
http://www.skroutz.gr/s/5122298/Edision-Optimuss-Teres-Universal.html

Ξέρετε αν κάποιο από αυτά κάνει και για τον Edision Mini 2in1 IP?

παιδιά γειά! συγγνώμη αν έχει απαντηθεί αλλά 1000 ποστ δεν διαβάζονται εύκολα!
σε φίλο βρήκαμε ξεχασμένο ένα silvercrest dt 33137 model urc 101. Υπάρχει κανένα manual με οδηγίες; μήπως υπάρχουν κάπου κωδικοί για διάφορες συσκευές; δουλεύει με τον pace της νοβα;
θα χαρώ αν με διαφωτίσετε με link, ευχαριστώ!