Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Μπορείς να πάρεις οποιοδήποτε προγραμματιζόμενο με δυνατότητα εκμάθησης και να του περάσεις όποια πλήκτρα του δέκτη σου θέλεις, αλλά και όποιας άλλης συσκευής χρειάζεσαι. Έτσι μπορείς να έχεις στο ίδιο τηλεχειριστήριο και πλήκτρα της τηλεόρασης, όπως το on/off. Το κόστος είναι το ίδιο ή και χαμηλότερο (συνήθως).

Φίλε talos_2002 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Αν σου είναι εύκολο (ή όποιου άλλου φίλου) μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
Αν γνωρίζεις, τον υποστηρίζει το Crypto URC-601 για να γλιτώνω τους προγραμματισμούς;
Ποιο προγραμματιζόμενο να προτιμήσω (ευκολία χρήσης, ποιότητα); usb 300; usb 100; ir 100? κάποιο άλλο;

2γρηγορες ερωτησεις, θα εχουν απαντηθει αλλα δεν βρισκω ευκολα
1.usb300 learn χωρις συνδεση σε υπολογιστη γινεται?
2.usb300 δεν βρισκω κωδικους samsung home cinema, υπαρχει περιπτωση να μην τους αναγνωειζει (AH59-02423A)

Πάτα το 7ο πλήκτρο-εικονίδιο του προγράμματος, το Learning Mode.

Πέντε συσκευές είναι αρκετές, ίσως δυσκολευτείς να βρεις. Σίγουρα κάποια Logitech Harmony, όπως και το Tele USB-300 αν αξιοποιήσεις το πλήκτρο Shift.
Αν δεν χρησιμοποιεί πολύ ιδιαίτερους κωδικούς κάποια από τις συσκευές σου, θα μπορείς εύκολα να προγραμματίσεις με τα τηλεχειριστήριά τους κάποιο τηλεχειριστήριο που υποστηρίζει εκμάθηση όπως τα παραπάνω.
Σκέπτομαι να αγοράσω το harmony 350. Ειναι το πιο οικονομικό τις σειράς, έχω δυο ερωτήματα , το έχει χρησιμοποίηση κάποιος απο το forum; Όντως ειναι για 8 συσκευές ; Και δεύτερον το έχει δουλέψει κάποιος σε δέκτη OTE ή Nova ;

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Αν γνωρίζεις, τον υποστηρίζει το Crypto URC-601 για να γλιτώνω τους προγραμματισμούς;
Ποιο προγραμματιζόμενο να προτιμήσω (ευκολία χρήσης, ποιότητα); usb 300; usb 100; ir 100? κάποιο άλλο;
Αν το είδες να αναφέρεται, τότε έτσι είναι.
Οι περισσότεροι εδώ προτιμήσαμε το USB-300. Δεν γνωρίζουμε πολλά για το USB-100.
Να αποφύγεις την σειρά IR.

2γρηγορες ερωτησεις, θα εχουν απαντηθει αλλα δεν βρισκω ευκολα
1.usb300 learn χωρις συνδεση σε υπολογιστη γινεται?
2.usb300 δεν βρισκω κωδικους samsung home cinema, υπαρχει περιπτωση να μην τους αναγνωειζει (AH59-02423A)
1. Όχι.
2. Ναι. Έχουν αναφερθεί -ελάχιστες- συσκευές των οποίων δεν αναγνώριζε τα σήματα του τηλεχειριστηρίου.

Σκέπτομαι να αγοράσω το harmony 350. Ειναι το πιο οικονομικό τις σειράς, έχω δυο ερωτήματα , το έχει χρησιμοποίηση κάποιος απο το forum; Όντως ειναι για 8 συσκευές ; Και δεύτερον το έχει δουλέψει κάποιος σε δέκτη OTE ή Nova ;
Δες στο εγχειρίδιό του ή στην σελίδα του τον αριθμό υποστηριζόμενων συσκευών.
Αφού δουλεύουν άλλα κι άλλα καλά σε αυτούς τους δέκτες, δεν γίνεται να μη δουλεύει καλά το Harmony.

Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Καλησπέρα,

Πριν περίπου 2 χρόνια αγόρασα τον ΔΕΚΤΗ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ F&U DTR2205HDPVR και το Τηλεχειριστήριο έχει πρόβλημα.

Που μπορώ να βρώ συμβατό Τηλεχειριστήριο;

Τα χαρακτηριστικά λένε:
ΔΕΚΤΗΣ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ:38KHz
Κατηγορία:ϴIR (Φορέας 38KHz)
Mπαταρία 2x1,5V

Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Καλησπέρα,

Πριν περίπου 2 χρόνια αγόρασα τον ΔΕΚΤΗ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ F&U DTR2205HDPVR και το Τηλεχειριστήριο έχει πρόβλημα.

Που μπορώ να βρώ συμβατό Τηλεχειριστήριο;

Τα χαρακτηριστικά λένε:
ΔΕΚΤΗΣ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ:38KHz
Κατηγορία:ϴIR (Φορέας 38KHz)
Mπαταρία 2x1,5V

Ευχαριστώ
Πάρε ένα Tele USB-300 και προγραμμάτισέ το μέσω υπολογιστή. Το αρχείο με τους κωδικούς υπάρχει στο 1ο μήνυμα του θέματος.
Για την σύνδεση με τον υπολογιστή θα χρειαστείς ένα καλώδιο mini-USB, όπως αυτό που είχαν λίγο παλιότερα τα κινητά και άλλες συσκευές.

Αν το είδες να αναφέρεται, τότε έτσι είναι.
Οι περισσότεροι εδώ προτιμήσαμε το USB-300. Δεν γνωρίζουμε πολλά για το USB-100.
Να αποφύγεις την σειρά IR.

1. Όχι.
2. Ναι. Έχουν αναφερθεί -ελάχιστες- συσκευές των οποίων δεν αναγνώριζε τα σήματα του τηλεχειριστηρίου.

Δες στο εγχειρίδιό του ή στην σελίδα του τον αριθμό υποστηριζόμενων συσκευών.
Αφού δουλεύουν άλλα κι άλλα καλά σε αυτούς τους δέκτες, δεν γίνεται να μη δουλεύει καλά το Harmony.

Είδα απο το site και δουλεύει με τα πάντα αυτο το control, και τον pace και τον kaon και τον spiderbox και το denon home cinema και το media player netgear 550 τα παιζει ολα έχω ενθουσιαστεί. Το παράγγειλα απο eBay.

Είδα απο το site και δουλεύει με τα πάντα αυτο το control, και τον pace και τον kaon και τον spiderbox και το denon home cinema και το media player netgear 550 τα παιζει ολα έχω ενθουσιαστεί. Το παράγγειλα απο eBay.

Μου δίνεις το link για ebay?
Εδω κάτω στην Κύπρο δέν κατάλαβαν κρίση ακόμα. Όλα τα προιόντα τα έχουν διπλάσια τιμή και βάλε εν σχέση με την Ελλάδα. Να φανταστείτε, παράγγειλα πιεσόμετρο απο Ελλάδα και μου στοίχισε 60 euro με την κάτοικο παράδοση. Εδώ ο αντιπρόσωπος το πουλάει 150 ευρώ. Εδώ κάτω, ειμαστε ακόμα κοιμίσηδες !!! Δέν αντιδράμε σε τίποτα :( Βαδίζουμε στα αχνάρια την Ελλάδας. Τώρα, με το νέο έτος θα πέσει πείνα και εδω κάτω και θα πέρνουν και τα σπίτια μας όπως δυστυχώς συμβαίνει στην πατρίδα ΕΛΛΑΔΑ.
Καλά να πάθουμε...

Ευχαριστώ αδέλφια ΕΛΛΗΝΕΣ

*παρεμπιπτόντως δείτε αυτό: http://www.insomnia.gr/topic/528858-πρόβλημα-με-tele-usb-300-δεν-αναγνωρίζεται/

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα,

Λόγο του ότι ήθελα να έχω remote control χωρίς καθυστέρηση, πήγα και αγόρασα ότι βρήκα απο το Super Home Center με δικαίωμα επιστροφής. Θυσίασα 15 ευρώ και πήρα αυτό εδώ:

RΓ©f. : TCUN06
Universal remote control 6 in 1
http://www.t-nb.com/en/audio-video/...mmande-universelle-6en1.html?___from_store=fr

Η συσκευασία εδώ:

TCUN06_pack1_1.jpg

Δεν ξέρω αν θα το κρατήσω διότι ακόμη δέν κατάφερα να αποθηκεύσω τον κωδικό για τον ΔΕΚΤΗ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ F&U DTR2205HDPVR.

Απ' ότι έχω διαβάσει στις οδηγίες, τον βρίσκει αυτόματα, αλλά αφου τον βρίσκει δέν μπορώ να τον αποθηκεύσω στο memory του remote control.

Ποιά η γνώμη σας για το T'nB Universal remote control 6 in 1 που πήρα; Λέει ότι είναι Γαλλικό αλλά Made in China.

Άραγε να το επιστρέψω?

Ευχαριστώ

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Πάρε ένα Tele USB-300 και προγραμμάτισέ το μέσω υπολογιστή. Το αρχείο με τους κωδικούς υπάρχει στο 1ο μήνυμα του θέματος.
Για την σύνδεση με τον υπολογιστή θα χρειαστείς ένα καλώδιο mini-USB, όπως αυτό που είχαν λίγο παλιότερα τα κινητά και άλλες συσκευές.

Καλησπέρα,

Μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρώ τον κωδικό για τον ΔΕΚΤΗ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ F&U DTR2205HDPVR για να τον καταχωρήσω στο Universal remote control που αγόρασα.

Εδώ η περιγραφή του τηλεκοντρό: Universal remote control 6 in 1
http://www.t-nb.com/en/audio-video/telecommandes-universelles-1/telecommande-universelle-6en1.html?___from_store=fr

Ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Άλλο τηλεχειριστήριο σου προτάθηκε και όχι αυτό που πήρες...

OK θα το επιστρέψω!

Πως μπορώ να βρω στην Κύπρο ή να παραγγείλω απο Ελλάδα το Tele USB-300?

Ευχαριστώ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πως μπορώ να βρω στην Κύπρο ή να παραγγείλω απο Ελλάδα το Tele USB-300?

Ευχαριστώ

Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Έχω αγοράσει και εγώ το usb300 και είμαι ευχαριστημενος. Έχω βάλει την τηλεόραση στο TV τον αποκωδικοποιητη στο stb. Πατάω το stb και αλλάζω τα κανάλια. Αν το αφήσω για λίγα λεπτά χωρίς να το πειράξω γυρίζει αυτόματα στο TV? Γιατί αν είναι έτσι θα πρέπει να βάλω τον αποκωδικοποιητη στο TV για να μην μου αλλάζει τη ρυθμιση και να πρέπει να πατάω συνέχεια το stb για να αλλάζω κανάλια. Θα ήθελα μια απάντηση για να ξέρω αν είναι χαλασμένο η έτσι είναι η βασική ρύθμιση, να αλλάζει μετά από λίγη ώρα σε TV. Ευχαριστώ.

Τελικά οι μπαταρίες δεν πατούσαν καλά και τις ξανά έβαλα. Τώρα δεν αλλάζει η ρύθμιση. Ελπίζω να μην το ξανακάνει γιατί τότε μάλλον θα εχω προβληματικό.

Αν το ξανακάνει, αν οι μπαταρίες είναι κινέζικες δεν τις ξαναγοράζεις (δεν σκίζουν από ακρίβεια στο μέγεθος), αλλιώς διπλώνεις ένα κομμάτι χαρτί και το βάζεις ως γέμισμα ανάμεσα στις μπαταρίες και στο καπάκι (ή όπου χρειάζεται). :smile:

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Αν το ξανακάνει, αν οι μπαταρίες είναι κινέζικες δεν τις ξαναγοράζεις (δεν σκίζουν από ακρίβεια στο μέγεθος), αλλιώς διπλώνεις ένα κομμάτι χαρτί και το βάζεις ως γέμισμα ανάμεσα στις μπαταρίες και στο καπάκι (ή όπου χρειάζεται).
Μου το ξανακάνει. Κάποια στιγμή σταματάει να αποκρίνεται. Το χτυπάω λιγάκι και μετά ξανά δουλεύει. Τώρα οι μπαταρίες είναι? Προβληματικό είναι? Μόλις κουνάω τις μπαταρίες φαίνεται να δουλεύει. Μήπως είναι αυτό που λέει ένας φίλος ότι ξεκολλάει κατι μέσα και τα φτύνει? Δεν μου έχει πέσει κάτω.
Άλλαξα τις μπαταρίες και έχω βγάλει τις κινεζικές. Έβαλα και χαρτάκι. Θα δω αν θα το ξανακάνει.

Last edited:
Το στέλνω πίσω τελικά. θα περιμένω μέχρι να μου στείλουν καινούριο από το service του eshop. Και μου άρεσε. Ελπίζω να μην πέσω ξανά σε μάπα. Αντε καλό μήνα μέχρι να πάει και να έρθει.