Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Καλησπέρα,

Πριν περίπου 2 χρόνια αγόρασα τον ΔΕΚΤΗ ΕΠΙΓΕΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ F&U DTR2205HDPVR και το Τηλεχειριστήριο έχει πρόβλημα.

Που μπορώ να βρώ συμβατό Τηλεχειριστήριο;

Τα χαρακτηριστικά λένε:
ΔΕΚΤΗΣ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ:38KHz
Κατηγορία:ϴIR (Φορέας 38KHz)
Mπαταρία 2x1,5V

Ευχαριστώ
Sorry, αργοπορημένη απάντηση γιατί έχω ενάμιση μήνα να μπω στο forum και να διαβάσω τι έχει γραφτεί στο διάστημα αυτό. Το τηλεκοντρόλ Crypto URC-601 έχει έτοιμο κωδικό για αυτόν τον δέκτη. Πιθανότατα και ο αντικαταστάτης του Crypto URC-601A. Πιθανότατα να υπάρχει ή να έχει φτιαχτεί από χρήστη κωδικός και για το Tele USB-300. Μάλλον έχεις πάρει ήδη τηλεκοντρόλ μετά από τόσες μέρες, αλλά ας το αναφέρω.

Το usb-300 μετα απο πολλές επισκευές (αλλαγή κρυστάλλου που είχε σπάσει, κόλλημα διόδου) απεβίωσε , οποτε είμαι σε αναμονή του usb-100... Μόλις ερθει , full review! Απο ότι λένε είναι πανομοιότυπο του usb-300 με βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής και υλικού , με μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας... Τα υπολοιπα σε λιγες μέρες!

Το usb-300 μετα απο πολλές επισκευές (αλλαγή κρυστάλλου που είχε σπάσει, κόλλημα διόδου) απεβίωσε , οποτε είμαι σε αναμονή του usb-100... Μόλις ερθει , full review! Απο ότι λένε είναι πανομοιότυπο του usb-300 με βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής και υλικού , με μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας... Τα υπολοιπα σε λιγες μέρες!
Να σε ρωτήσω πως ανοίγει γιατί δεν βρήκα βίδες. Η δίοδος που λες είναι αυτή που ξεκολλάει και δεν δουλεύει? Μπορείς να μας δώσεις ένα οδηγό επισκευής? Το δικό μου το έδωσα για service και αγόρασα και δεύτερο μέχρι να γυρίσει από την επισκευή. Δεν ήξερα ότι υπάρχει το usb100. Πάντως το usb300 είναι λίγο πιο ακριβό. Λογικά δεν είναι και πιο καλό σε σχέση με το usb100? Περιμένω review.

Last edited:
Πριν λίγες ημέρες πήρα ένα USB-100 για έναν οικογενειακό φίλο.
Είναι διαφορετικού κατασκευαστή, της New Surfing Industrial, οπότε χρησιμοποιεί και διαφορετικό λογισμικό, το RCCreator.

Έρχεται σε σακουλάκι, μαζί με μια σελίδα οδηγιών, τοποθετημένο σε μικρή χάρτινη συσκευασία.

Δίνει την εντύπωση ότι είναι στενότερο από το USB-300 αλλά έχει το ίδιο φάρδος, παρότι παίρνει δύο αντί τρεις μπαταρίες τύπου ΑΑΑ.

Τα πλήκτρα της 2ης σειράς (exit, menu κτλ) είναι πολύ μικρά.
Η εκτύπωση στα πλήκτρα είναι λεπτή και μικρή, δεν φαίνονται καλά όπως στο USB-300, είναι πρόβλημα για ηλικιωμένους.
Τα αριθμητικά πλήκτρα είναι αρκετά κοντά μεταξύ τους.
Και έχουν δίπλα τους πλήκτρα λειτουργιών με ίδιο σχήμα. Κάνεις εύκολα λάθος αν δεν κοιτάς πάντα που πατάς.
Τέρμα κάτω δεν έχει τα χρωματιστά πλήκτρα, όπως όλα, αλλά των συσκευών-προφίλ.
Η κάτω μεριά δεν έχει θέση για το δάκτυλο για καλό κράτημά του, όπως το 300.

Το λογισμικό του δεν έχει μέθοδο αναζήτησης transmit search.
Τα αρχεία του (xml) είναι δύσκολα στην επεξεργασία.
Είναι ασύμβατο με τα αρχεία IR (txt) του USB-300!
Προγραμματίζοντάς το, πρέπει να πληκτρολογείς τα ονόματα των πλήκτρων. Δεν έχει ονόματα πλήκτρων το πρόγραμμα και ψάχνεις στα τυφλά για να βρεις ένα προηγούμενο που προγραμμάτισες.
Αφού προγραμματισθεί ένα πλήκτρο, δεν πάει αυτομάτως στο επόμενο. Πρέπει ο χρήστης να αφήσει τα τηλεχειριστήρια και να κάνει διπλό κλικ στο επόμενο.
Δεν μπορεί να διαβάσει τι πλήκτρα είναι ήδη προγραμματισμένα στο τηλεχειριστήριο.
Κάθε δημιουργία, αλλαγή, διαγραφή κτλ, γίνεται απευθείας στην βάση δεδομένων του. Δεν συγχωρεί λάθη...

Με τις ευκολίες και τις δυνατότητες του USB-300, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προτιμηθεί το 100. Αντιθέτως, θα το απέφευγα!

Last edited:
Μέχρι να μου ερθει ριξτε μια ματια στο online.rccreator.com που μπορείς να το προγρμματισεις online!! Αν έχετε πρόβλημα να τρέξει , γραψτε εδώ να βοηθήσω ...

Αν έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής από το USB-300 μπορεί να το δοκίμαζα. Ήδη άλλο ένα USB-300 ετοιμάζεται να με "εγκαταλείψει". Αν και έχω έτοιμα και "φορτισμένα" άλλα 2 για οπότε χρειαστούν.
Είναι συμβατό το USB-100 με τα αρχεία txt του USB-300; Δηλαδή μπορώ να του φορτώσω τους κωδικούς που έχω ήδη έτοιμους από το USB-300; Και αν πάρω καινούριο δέκτη να φτιάξω τον κωδικό με το USB-300 που ξέρω καλά το πρόγραμμα του, και απλά να το φορτώσω στο USB-100;

Ένα USB-300 που χρησιμοποιώ καθημερινά, 2-3 φορές τους τελευταίους μήνες σταμάτησε να λειτουργεί. Δεν αντιδρούσε ούτε με φρέσκιες μπαταρίες, ούτε με τροφοδοσία απο το USB. Όταν το άφηνα όμως συνδεμένο με τον υπολογιστή για μερικές ώρες, έπαιρνε μπροστά.

Οπότε όπως διαβάζουμε πρόκειται για τηλεχειριστήριο που δεν αξίζεινα ασχοληθεί κανείς. Αν και έχω ένα το οποίο βέβαια λειτουργεί ακόμα ίσως λόγο του ότι είναι σε ένα δωμάτιο που το χρησιμοποιούμε μόν όταν έρχεται κάποιος επισκέπτης.
Αυτό του Lidl να είναι καλύτερο; Ένα που έχω σε άλλη τηλεόραση και του πέρασα ένα ένα τα κουμπιά με εκμάθηση δεν μου έχει κάνει νούμερα. Αυτό το χρησιμοποιώ κάθε μέρα.

Το παρέλαβα σήμερα(usb-100) , και το προγγραματισα πολύ εύκολα (εφόσον υπήρχαν όλες οι συσκευές μου στη βάση δεδομένων) μέσω του site Online Rccreator . Προσωπικά , μου φαίνεται ποιοτικότερο και πιο "στιβαρό" , παρά το μικρότερο βάρος από το usb-300 ! Τώρα το "δυσκολο" της υπόθεσης είναι το πρόγραμμα rccreator , που θέλει μπόλικο ψάξιμο. Το μικρο μεγεθος των γραμματων στα πληκτρα δεν με ενοχλει παντως.

Re: Usb-300 fix

Να σε ρωτήσω πως ανοίγει γιατί δεν βρήκα βίδες. Η δίοδος που λες είναι αυτή που ξεκολλάει και δεν δουλεύει? Μπορείς να μας δώσεις ένα οδηγό επισκευής? Το δικό μου το έδωσα για service και αγόρασα και δεύτερο μέχρι να γυρίσει από την επισκευή. Δεν ήξερα ότι υπάρχει το usb100. Πάντως το usb300 είναι λίγο πιο ακριβό. Λογικά δεν είναι και πιο καλό σε σχέση με το usb100? Περιμένω review.

Δεν έχει βίδες , πρεπει να το ζορίσεις με ένα κατσαβίδι (αν εχεις κατι τετοιο , θα σου φανει ευκολοτερο) για να ανοιξει. Προσωπικα , την πρωτη φορα μου ειχε σπασει ενα απο τα ποδαρακια του κρυσταλλου και τον αλλαξα μονος μου (κρυσταλλος 12mhz , με μηδενικο κόστος). Την αλλη φορα ειχε ξεκολλησει μια δίοδος , που απλα την ξανακολλησα.
ΓŽΒΌΓβ‚¬ΓΒΓŽΒΏΓΖ’Γβ€žΓŽΒ±.jpg
Γβ‚¬ΓŽΒΉΓΖ’Γβ€°.jpg

Last edited:
Τι εννοεις με το "Τώρα το "δυσκολο" της υπόθεσης είναι το πρόγραμμα rccreato"?

Rccreator λεγεται το προγραμμα προγραμματισμου του τηλεκοντρολ usb-100. (rccreator.com) Ειναι πολυπλοκο στην χρηση ετσι οπως το βλεπω

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Οπότε όπως διαβάζουμε πρόκειται για τηλεχειριστήριο που δεν αξίζεινα ασχοληθεί κανείς. Αν και έχω ένα το οποίο βέβαια λειτουργεί ακόμα ίσως λόγο του ότι είναι σε ένα δωμάτιο που το χρησιμοποιούμε μόν όταν έρχεται κάποιος επισκέπτης.
Αυτό του Lidl να είναι καλύτερο; Ένα που έχω σε άλλη τηλεόραση και του πέρασα ένα ένα τα κουμπιά με εκμάθηση δεν μου έχει κάνει νούμερα. Αυτό το χρησιμοποιώ κάθε μέρα.
Και του Lidl καλό είναι, αλλά δεν συμφωνώ ότι το USB-300 είναι άχρηστο. Μπορεί να μην είναι πολύ γερό, αλλά στην χρήση είναι μία χαρά, και ο προγραμματισμός του είναι πανεύκολος.
Μπορεί να χαλάσει σχετικά γρήγορα, αλλά είναι πολύ φθηνό, και σε δύο λεπτά του έχεις περάσει τους κωδικούς του δέκτη σου που ήδη έχεις έτοιμους από το παλιό.

Αυτό που μου κανει το usb-300 τώρα , είναι οτι πατώντας οποιοδήποτε πλήκτρο δεν ανταποκρινετε καθόλου.... Αν το συνδεσω στον υπολογιστή και μετα τπυ ξανά βάλω τις μπαταρίες , δουλεύει για μερικά λεπτα και παλι τα ίδια.... Και δεν μπορω να το γυρίσω στο eshop γιατί έχει σπάσει λίγο στο κάτω μέρος....

Αυτό που μου κανει το usb-300 τώρα , είναι οτι πατώντας οποιοδήποτε πλήκτρο δεν ανταποκρινετε καθόλου.... Αν το συνδεσω στον υπολογιστή και μετα τπυ ξανά βάλω τις μπαταρίες , δουλεύει για μερικά λεπτα και παλι τα ίδια.... Και δεν μπορω να το γυρίσω στο eshop γιατί έχει σπάσει λίγο στο κάτω μέρος....
Αυτό ακριβώς είχε το δικό μου, από τη στιγμή που το αγόρασα. Το έστειλα πίσω αλλά αγόρασα ένα καινούριο μέχρι να επιστραφεί από το service το άλλο. Το έχουν αυτή τη στιγμή 6ευρω. Το καινούριο που αγόρασα δουλεύει κανονικά.
Ααα ευχαριστώ για τις φωτογραφίες στο παραπάνω post. Πολύ κατατοπιστικές.

Last edited:
Καλησπέρα! Έχω τον ψηφιακό δέκτη LV6TBOX4SD και δυστυχώς μου έσπασε το τηλεχειριστήριο του. Αγόρασα σήμερα το TELE USB-300 αλλά το αρχείο του συγκεκριμένου δέκτη δεν υπάρχει στο πρόγραμμα. Μπορείτε να με βοηθήσετε? Δοκίμασα να βάλω αρχεία άλλων μοντέλων αλλά ο δέκτης δεν ανταποκρινόταν..Ευχαριστώ

Δοκίμασε του LV6TBOXHDA2, υπάρχει στην 1η σελίδα του θέματος.
Αν δουλεύει, πες μας σε παρακαλώ ώστε να το ξέρουμε και να το προτείνουμε και στους επόμενους που ίσως θα έχουν ίδιο πρόβλημα.:smile: